Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DS1305

Nazwa elementu DS1305
Cena za szt. 5.00 do 8.00 PLN
Ilość ofert 3
69778

DS1305

13 5,00 PLN nowy
    09 Sie 2011 12:00
69778

DS1305

Ilość: 13 5,00 PLN nowy
SPIN FX     09 Sie 2011 12:00
69778

DS1305

5,00 PLN   /   Ilość: 13
nowy
SPIN FX     09 Sie 2011 12:00
26588

DS1305

10 8,00 PLN nowe(DIP16)
    29 Sie 2010 21:20
26588

DS1305

Ilość: 10 8,00 PLN nowe(DIP16)
Arhon     29 Sie 2010 21:20
26588

DS1305

8,00 PLN   /   Ilość: 10
nowe(DIP16)
Arhon     29 Sie 2010 21:20
26248

DS1305

14 5,00 PLN DIP-16
    02 Kwi 2010 17:48
26248

DS1305

Ilość: 14 5,00 PLN DIP-16
Arhon     02 Kwi 2010 17:48
26248

DS1305

5,00 PLN   /   Ilość: 14
DIP-16
Arhon     02 Kwi 2010 17:48

Tematy na forum dotyczące: DS1305

  • Hitachi H8/3048 - Komunikacja z zegarem RTC DS1305 za pomocą interfejsu SPI

    ...Witam, mam za zadanie oprogramować komunikację z zegarem czasu rzeczywistego DS1305 za pomocą interfejsu SPI w mikrokontrolerze Hitachi H8/3048. Nie bardzo wiem, jak się za to zabrać, potrzebowałbym jakiś wskazówek lub przykładowego kodu jak zainicjować SPI i jak mają wyglądać funkcje zapisu oraz odczytu....

    Mikrokontrolery brozinho   14 Sty 2014 01:13 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 627
  • [ATmega 128][C] Zegar DS1305 + SPI

    ...Witam, mam taki problem: napisałem program, który ma pobierać czas za pomoca zegara DS1305 przez magistrale SPI i wysyłać wyniki przez RS232. Chwilowo program ma odbierać tylko sekundy. A date wrzucilem taka losowa Problem jest taki ze ta magistrala nic nie odbiera (na RS nie wyswietlaja mi sie wyniki...

    Mikrokontrolery AVR bimbarabam   28 Mar 2012 16:06 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 925
  • [ATmega128] [C] DS1305 dziwne liczenie czasu

    ...Dzięki za podpowiedź, ale niestety nie pomogło Umieściłem te zmienne jakos globalne i nadal nic się nie wyświetla SPI i DS1305 działa dobrze, bo jak wrzuce kod w pętle główną to mi to ładnie sekundy odczytuje i wyświetla, więc widoczenie coś jest nie tak z tym przerwaniem .. DS1305 powinno co 1 sekunde...

    Mikrokontrolery AVR Alex_115   28 Gru 2010 19:58 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 1902
  • [ATmega128] [C] DS1305 dziwne liczenie czasu

    ...Witam! Na wstępie dziękuję za ww. kod Jednakże mam problem. Posiadam Atmega16 + DS1305 ( RTC na SPI ). Robie tak: DS1305_init(); // Eneble oscillator note: after power up oscillator is atopped DS1305_write_byte(0x8F,0x05); // 0b0000 0101...

    Mikrokontrolery AVR Alex_115   28 Gru 2010 19:36 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 1902
  • [ATmega128] [C] DS1305 dziwne liczenie czasu

    ...Witam Postanowiłem pobawić się trochę układem DS1305. Ogólnie układ wydaje się działać, jednak kiedy bliżej przyjrzeć się temu w jaki sposób zliczany jest czas pojawia się pewne dziwne zjawisko. Mianowicie co jakiś (co 10 sekund/minut) czas zamiast inkrementacji sekund/minut o 1 inkrementują się one...

    Mikrokontrolery AVR duke_luke   10 Sie 2010 21:54 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 1902
  • Komputer pokładowy do VW Golfa.

    ...http://obrazki.elektroda.net/12_1201166372.jpg Oto kolejny projekt komputera pokładowego. Wyposażony w LCD 1x16 wyświetla datę, godzinę, temperatury zewnętrzne i wewnętrzne, poziom oleju itp. Sercem komputera jest mikrokontroler Atmega8, który pracuje z zegarem czasu rzeczywistego DS1305. Do mierzenia...

    DIY Zagranica mi_ma   24 Sty 2008 10:24 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń : 14105
  • generowanie przebiegu w układzie DS1305 na wyjściu /INTx

    ...Witam. Mam już 3 układy DS1305 i komunikacja z nimi chodzi bez problemów, ustawiam zegar, budzik (alarmy) i są przerwania, ładnie pracuje. Problem jest w tym że jeśli ustawie bity b7 na "1" w rejestrach alarmu mam mieć wg dokumentacji przebieg 1Hz na wyjściu np. /INT0. Pech bo go nie ma. Nie...

    Mikrokontrolery Anonymous   14 Lis 2006 11:55 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 639
  • DS1307 - problemik

    ...Witam. Nie wiem jak masz zrobioną inicjalizacje nowej kostki ale trzeba zatrzymać oscylator w zegarku i jeśli jest bit dostepu do pamięci RAM i rejestrów. Znam DS1305 na SPI i chodzi bez bólu. Nawet trzyma super czas, nie rozjeżdza się. Później trzeba mu zapisać rejestry i uruchomić. Taki liczby możesz...

    Mikrokontrolery Anonymous   20 Wrz 2006 13:11 Odpowiedzi: 7    Wyświetleń : 1850
  • [Sprzedam] Moduł MMega02 (ATmega128-16AI, DataFlash 4MBit)

    Witam, Do sprzedania: moduł MMega02 -> ATmega128-16AI, DataFlash 4MBit, RTC SPI DS1305, Podstawka pod baterie litowa). Szczegoly: http://allegro.pl/item125285802_modul_mmega02_atmega128_16ai_dataflash_4mbit_.html Pozdrawiam

    Ogłoszenia Elektronika czuga   03 Wrz 2006 16:47 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 705
  • Zegar cyfrowy z 8-mioma budzikami ??

    ...Zgadzam się. Na procku + RTC i nie ma się co babrać dipami. Też chcę sobie coś takiego zrobić, tj. 8 niezależnych timerów w pełni programowalnych na 89C51 + RTC + LCD z Nokii i wszysto zamknięte w obudowie na szynę DIN do szafy energetycznej, powieszone obok sterownika Siemens LOGO! który kiedyś wygrałem...

    Projektowanie Układów Henry(k)   29 Lut 2004 15:48 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń : 2703
 Szukaj w ofercie
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME