Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ds1820

Nazwa elementu ds1820
Cena za szt. 6.00 do 6.00 PLN
Ilość ofert 1
15015

ds1820

2 6,00 PLN to92
    27 Maj 2007 00:19
15015

ds1820

Ilość: 2 6,00 PLN to92
michalgorny     27 Maj 2007 00:19
15015

ds1820

6,00 PLN   /   Ilość: 2
to92
michalgorny     27 Maj 2007 00:19

Tematy na forum dotyczące: ds1820

  • [mega162] [bascom] nie działa komunikacja z ds1820 i ds18b20

    ...Witam Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż jestem początkującym programistą i dlatego proszę o wyrozumiałość. Robię termometr na lampach nixie, ale nie działa mi poprawnie komunikacja z ds18b20 i ds1820. Problem polega na tym, że na lampach pokazuje się wartość -00.1 tak jak by wyjście czujnika było...

    Mikrokontrolery AVR hv222   02 Wrz 2009 21:55 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń : 2091
  • Error 31 i error 93 bascom atmega8 lcd ds1820

    ...Przepisujesz z ksiazki? Popatrz dobrze czy np. jest tam cos takiego: $regfile = M8def.dat Tutaj masz poprawny kod: 'Program sterowania dwoma układami DS1820 dołączonymi 'do tej samej magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje kompilator...

    Mikrokontrolery AVR JmL(TM)   08 Sie 2008 23:43 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń : 2213
  • Atmega8 + termometr cyfrowy ds1820

    ...Mi to wygląda na CodeVisionAVR. Koledzy co do tablicy mają rację. Wklejam przykład oprogramowania DS1820 z examles: AN 4.7k PULLUP RESISTOR MUST BE CONNECTED BETWEEN DQ (PA6) AND +5V ! */ #asm .equ __w1_port=0x1b .equ __w1_bit=6 #endasm /* Use an 2x16 alphanumeric LCD connected ...

    Mikrokontrolery nojmi   19 Sie 2007 11:48 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń : 4798
  • Atmega8 + termometr cyfrowy ds1820

    ...Witam serdecznie. Mam problem z ds1820. Mianowicie po zaprogramowaniu procka "ustawieniu wewnętrznego oscylatora na 8Mhz" programem przedstawionym poniżej wyświetla mi cały czas że "t1=+85.0`C". Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuje. #include <mega8.h> // 1...

    Mikrokontrolery adams03   18 Sie 2007 22:28 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń : 4798
  • DS1820 lub DS18B20 na AtMega32 na zegarze 1Mhz

    ...Podłączyłem na Port D na pin 6 jest to zaraz na górze mikrokontrolera, a o to kod programu mojego kolegi. To działało na atMega16 na częstotliwosci 8MHz! A u mnie nie działa ni w ząb nie wykrywa czujników Podaje źródło: /***************************************************** This program was produced...

    Mikrokontrolery Demax   12 Wrz 2006 21:04 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń : 3438
  • Czujniki temperatury DS1820 i 18B20-czy zamienne????

    ...Witam, też myślałem że można sobie dowolnie zamieniać czujniki DS1820 z DS18B20. Ale zrobiłem tak i temperatura była przekłamywana. Z tego co wyczytałem w karcie katalogowej to jest różnica w czasach dostępowych w DS1820 to 500 ms a w DS18B20 to 750 ms ( w Bascomie). Jeszcze nie poprawiłem swojego programu...

    Mikrokontrolery ewsd75   17 Lip 2006 12:31 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń : 5407
  • DS1820 brak komunikacj z AT90S2313

    ...DS1820 podpinam do 4 pinu portu B. W makrze BusHigh ustawiam mozliwosc "podciagania" lini, a w BusLow - pin 4 jest wyjsciowy. Czasy sie zgadzaja bo sprawdzalem w symulatorze avr studio. Dodam jeszcze ze DS1820 jest zasilany dodatkowa linia. Rezystor podciagajacy dalem zgodnie z zaleceniami...

    Mikrokontrolery prok   28 Mar 2005 20:43 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń : 1089
  • Bledy w transmisji z DS1820

    ...Podaję przykładowy algorytm sprawdzania CRC po odczycie z DS1820. Kod zapisany jest w C ale myślę, że nie powinno być problemu z konwersją na bascoma. // kody rozkazów dla DS1820 #define SKIP_ROM 0xCC #define READ_SCRATCHPAD 0xBE unsigned char ds_bufor[9]; // bufor odczytu...

    Mikrokontrolery lechoo   26 Mar 2005 22:10 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń : 3342
  • Problem z ATMega8535 i DS1820

    ...Usunąłem ten wiersz i nadal brak odczytu - czekam do wieczora. P.S Jeśli możesz to podaj mi swój kod moze on zadziała. To jest przykład z Baskom8051 przystosowany do AVR-a. Twój chiba tyż U mnie działa bezbłędnie z CRC i bez CRC na pojedynczym DS1820 . ' ---------------------------------------------------------------- 'Author...

    Mikrokontrolery zumek   08 Wrz 2004 20:56 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń : 1830
  • Problem ze zrozumieniem kodu programu 2313temp8(ds1820)

    ...Zapoznaje sie z programem Frank Henriqueza poniewaz musze wykonac cos podobnego(ten sam mikrokontroler, jednak porozumiewanie sie z uC za pomoca przyciskow, a wyniki wyswietlane na lcd). I mam problem. W kodzie zrodlowym znalazlem cos takiego ".equ STACKTOP = RAMEND - 100 " jak rozumiem...

    Mikrokontrolery wierus   11 Sie 2004 19:24 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń : 789
 Szukaj w ofercie
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME