Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

DS18b20

Nazwa elementu DS18b20
Cena za szt. 0.00 do 0.00 PLN
Ilość ofert 1
15924

DS18b20

150 0,00 PLN 4,30
    03 Gru 2007 15:21
15924

DS18b20

Ilość: 150 0,00 PLN 4,30
michalgorny     03 Gru 2007 15:21
15924

DS18b20

0,00 PLN   /   Ilość: 150
4,30
michalgorny     03 Gru 2007 15:21

Tematy na forum dotyczące: DS18b20

  • ESP8266 i odczyt temperatury z dwóch ds18b20

    Dziękuję za pomoc krzbor. Wszystko działa ok. Wklejam poprawiony kod: http://obrazki.elektroda.pl/7511115700_1488399968_thumb.jpg Co robią poniższe linijki kodu? (na samym jego końcu) sent++; client.stop();

    IoT - internet rzeczy crroo   01 Mar 2017 21:27 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 294
  • ESP8266 i odczyt temperatury z dwóch ds18b20

    ...Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu. Jestem początkujący z Arduino i z ESP8266. Na arduino-mega z modułem ETH zbudowałem 6xDS18b20 oraz DHT21 z których odczyty są wysyłane na Thingspeak.com. Na smartphonie mam zainstalowane Virtuino i mogę sobie podglądać 7 czujników temp i 1 wilgotności. Teraz...

    IoT - internet rzeczy crroo   01 Mar 2017 19:06 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 294
  • Arduino PRO mini (328) - rejestrator temperatury z wielu czujników DS18B20

    ...Jest programowy licznik przerwań, działa dobrze. Precyzja odmierzania czasu nie jest tu absolutnie krytyczna. Mógłby ktoś mi coś podpowiedzieć na temat realizacji zatrzasku zasilania? W/g mnie powinno być ok i nawet działa, ale w stanie wyłączenia na bramce jest ponad 2,5V i układ pobiera 2mA. 2822237000_1440081647|smEyQ81jhR Proszę...

    Arduino tzok   20 Sie 2015 16:41 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń : 1641
  • ATmega32 - błędny pomiar temperatury z DS18B20

    ...main.c [syntax=c]#define F_CPU 16000000UL //definiujemy F_CPU na 16MHz #include <avr/io.h> #include <util/delay.h> #include <avr/io.h> #include <stdlib.h> #include "HD44780.h" #include "DS18B20.h" char str[17]=" Termometr...

    Mikrokontrolery AVR RexioManTM   20 Lut 2015 23:29 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń : 516
  • DS18B20 - Avr - ustawienie rozdzielczości na 9bit

    ...Dzień dobry, Korzystam z gotowego kodu na komunikację przez protokół 1-wire oraz odczyt temperatury z czujnika DS18B20. Dla tego kodu prubuję zmienić rozdzielczość czujnika z 12bit na 9bit. Proszę o weryfikację kodu, a w zasadzie miejsca moich zmian, czy w dobrym miejscu kodu zmieniam wartości bajtów...

    Mikrokontrolery alimoe   10 Sty 2015 19:09 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń : 726
  • Atmega328 / Bascom - DS18B20 - 7 x czujnik

    ...Tylko nie wywołuj w przerwaniach tak długich bloków instrukcji - lepiej ustaw flagę, która wskaże pętli głównej programu wykonać te instrukcje. Ale co tu możemy mówić, jak widać tylko wycinek programu. Zgadza się, dlatego wklejam nieco więcej Flaga_wybor jest co 10 sekund, Blokada zatrzymuje odczytywanie...

    Mikrokontrolery Początkujący maximus22_kr   28 Cze 2013 11:36 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń : 2070
  • 4x DS18b20 +LCD = Termometr

    ...Ja w sprawie wyświetlania strzałek zmiany temperatury Dostosowałem kod Kolegi _Duch do swoich potrzeb i mam: '***************************** Pomiar temperatury Sub Pomiar Disable Interrupts '********************* odczyt pierwszego DS18B20 1wreset 1wwrite &H55 1wverify Dsid1(1) ...

    DIY Konstrukcje maximus22_kr   03 Lut 2012 09:36 Odpowiedzi: 493    Wyświetleń : 285085
  • [atmega16][ds18b20][c] - błąd przy wgrywaniu do mikrokontrolera

    ...Piotrek_P napisał: Co do zamieszczonego kodu to nie wiem czy Ci się źle wkleił bo kilka piewszych linii nie jest "zakomentowanych". Już poprawiłem, błąd przy wklejaniu. majeranek53 napisał: Czy włączyłeś optymalizację kodu: -Os Dzięki wielkie to właśnie pomogło. Teraz mogę bez problemu zaprogramować...

    Mikrokontrolery AVR d20alien   12 Paź 2011 14:55 Odpowiedzi: 4    Wyświetleń : 978
  • [Atmega32] [Bascom] DS18b20 - dwie linie po dwa DS18B20

    ...Witam Próbuje przerobić kod obsługujący kilka DS18B20 na jednej linii i drugi obsługujący kilka DS18B20 na kilku liniach. Niestety jak na razie efekt jest taki, że działa tylko pierwsza linia, czyli dwa DS18B20. Jeśli chodzi o konfiguracje, to celowo nie ma Config 1wire = Porta.1 gdyż wpisanie tego...

    Mikrokontrolery AVR maximus22_kr   07 Sty 2011 01:11 Odpowiedzi: 5    Wyświetleń : 4618
  • problem z termometrem ds18b20

    ...Aaaa ! bo ty masz układ z tzw. pasożytniczym zasilaniem, to wymaga trochę innej obsługi. Te wersje oprogramowania co zamieściłeś to obsługują transmisję w przypadku gdy Dallas jest normalnie zasilany, tj. GND - Masa DIO - dwukierunkowa linia danych (podciągnięte do +5V przez 4.7k Vdd - +5V W twoim...

    Początkujący Elektronicy Paweł Es.   27 Lip 2007 14:58 Odpowiedzi: 17    Wyświetleń : 2761