Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PCF8583P

Nazwa elementu PCF8583P
Cena za szt. 0.00 do 0.00 PLN
Ilość ofert 2
111215

PCF8583P

1 0,00 PLN nowy
    22 Cze 2014 13:41
111215

PCF8583P

Ilość: 1 0,00 PLN nowy
bonuselektronik     22 Cze 2014 13:41
111215

PCF8583P

0,00 PLN   /   Ilość: 1
nowy
bonuselektronik     22 Cze 2014 13:41
621

PCF8583P

1 0,00 PLN Wylut
    16 Sie 2005 18:54
621

PCF8583P

Ilość: 1 0,00 PLN Wylut
listek_     16 Sie 2005 18:54
621

PCF8583P

0,00 PLN   /   Ilość: 1
Wylut
listek_     16 Sie 2005 18:54

Tematy na forum dotyczące: PCF8583P

  • [Atmega8][C][PCF8583P] - Wewnętrzne przerwania asynchroniczne. Czy potrzebne?

    ...Opracowałem zegar elektroniczny oparty na mikrokontrolerze Atmega8 i zegarze PCF8583P. Działanie programu napisanego w C: -w nieskończonej pętli głównej wyświetlam na wyświetlaczu LED godziny i minuty poprzez multipleksowanie -za każdym wyświetleniem wyświetlacza pobierany i zapisywany jest czas z...

    Mikrokontrolery Marcin1828   26 Lip 2016 01:08 Odpowiedzi: 18    Wyświetleń : 1416
  • Zegar z termometrem: LCD 20x4, ATmega16, DS18B20, PCF8583P

    ...http://obrazki.elektroda.pl/4776361100_1364987766_thumb.jpgPrzedstawiam projekt mojego autorstwa, zegar z termometrem wyświetlający aktualną datę, godzinę oraz temperaturę z 3 czujników. Założeniem projektu było zbudowanie zegara wyświetlającego godzinę oraz temperaturę wewnątrz mieszkania, na zewnątrz,...

    DIY Konstrukcje hiszpan5   03 Kwi 2013 18:41 Odpowiedzi: 26    Wyświetleń : 19344
  • Niedziałający zapis do rejestrow PCF8583P

    ...Witam !!! Nie moge nic zapisać do żadnego rejsstru pcf8583p, układ został połączony do linii SDA i SCL mikrokontrolera i portu int0 + rezystory podciągające i kwarc 32,768 kHz. Przerwanie nastepuje standardowo co 1 s i tego nie moge zmienić bo nic do rejestrow pcf-a nie trafia. Ponizej przedstawiam listing...

    Mikrokontrolery fuseklorz   17 Maj 2012 18:36 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 588
  • Prośba o sprawdzenie schematu (Wyświetlacz LED wsp. kat., PCF8583P, ATMega8)

    ...Witam, chcę zrobić układ losujący liczbę i wyświetlający ją o określonej porze dnia. Do tego celu zamierzam użyć mikrokontrolera ATMega8, wyświetlacza LED ze wspólną katodą oraz zegara czasu rzeczywistego PCF8583P z podtrzymaniem zasilania baterią CR2032 3V. Schemat: http://obrazki.elektroda.pl/9743766800_1304078360_thumb.jpg Czy...

    Początkujący Naprawy Defozo   29 Kwi 2011 14:03 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń : 3938
  • [ATmega16][C] Połączenie z PCF8583P - Brak odpowiedzi?

    ...Witam, mam tak podłączony zegar RTC PCF8583P do ATmegi16: http://obrazki.elektroda.pl/4964474200_1299357707.png Oraz napisany taki program: [syntax=c]#define F_CPU 1000000 #include <avr/io.h> #include <util/delay.h> #include "hd44780.h" #include "hd44780.c" #include...

    Mikrokontrolery AVR Defozo   05 Mar 2011 21:47 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń : 2960
  • 89s52, PCF8583P - odczyt na przemian raz dobry, a raz zły

    ...Witam, mam problem jak w temacie. Zbudowałem urządzenie, w którym wykorzystuje RTC PCF8583P. Z elektroniką jest wszystko OK bo ogólnie zegarek "tyka". Natomiast mam coś nie tak z programem. Wygląda to następująco: Za pierwszym razem gdy odczytuje czas (tzn godziny i minuty) wszystko jest...

    Projektowanie Układów McarlosM   06 Lut 2008 13:00 Odpowiedzi: 0    Wyświetleń : 834
  • Bascom, PCF8583P i ATMEGA8 = dziwne dane

    ...Witam Właśnie próbuję opanować PCF8583P i jakoś mam problem. Podłączyłem wszystko tak jak ma to być i na wyświetlaczu LCD pokazują mi się różne liczby najczęściej zera lub jakieś liczby. Ściągnąłem już kilka listingów z neta i dalej nic mi nie wychodzi. Oto mój program, może ktoś znajdzie sposób na mój...

    Mikrokontrolery kundzios   21 Lip 2007 15:37 Odpowiedzi: 14    Wyświetleń : 3879
  • Zegar RTC - bateria dla PCF8583P

    ...czesc! zrobilem sobie zegar RTC na PCF8583P jako modul i do podtrzymania odliczania czasu po wylaczeniu zasilania uzylem baterii 3V. W datasheet pisze, ze magistrala I2C jest aktywna od napiecia 2,5V do 6V. Z tego logicznym wydaje sie, ze jest ona caly czas pod napieciem. Pisze tez ze do kontynuowania...

    Mikrokontrolery ady2470   29 Maj 2006 02:39 Odpowiedzi: 3    Wyświetleń : 2014
  • Dziwny problem z pcf8583p Ja już nie daję rady :-(((((((((((

    ...Zbudowałem system uP 89c4051 i układem zegarka pcf8583p oraz wyświetlaczem lcd. Program do obsługi który napisałem działa tak jak powinien zapisuje do zegarka dane czasu do nastawy aktualnej godziny. Odczyt danych z zegarka też działa prawidłowo. Problem jest taki że układ PCF stoi w miejscu, pokazuje...

    Mikrokontrolery kjn6000   20 Lis 2005 19:04 Odpowiedzi: 6    Wyświetleń : 1717
  • Problem PCF8583P

    ...:cry:Witam serdecznie.... Mam taki malutki :popcorn: problemik... Tworzę zegareczek na PCF8583P. Niestety, układzik nie działa. Więc tak: sprawdziłem , czy sam układ ruszył - niestety nie - na wyprowadzeniu 7 brak syg. o częstot. 1 Hz. Ale co dalej...w chwili gdy dotknąłem układu tj wyprowadzeń 2 palcami...

    Mikrokontrolery krakusj   06 Lip 2003 00:29 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń : 1709
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME