Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Odnawianie IP routera Neostrady


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Odnawianie IP routera Neostrady Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Ravender
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 385
Miasto: Łódź

Ravender
Poziom 17
Post#1 Post autora tematu 02 Maj 2008 18:39   

Odnawianie IP routera Neostrady


Rozdzielam routerem Robotics neostrade po mieszkaniu. Neo przydziela dynamicznie adresy IP. Jak chciałem ten adres zmienic, łączyłem się przez telnet z routerem i robilem reboot.

Jednak domyslam się, ze istnieje prostszy sposob odnowienia adresu IP routera. Jakie polecenia powinienem wydac?

Klikam w "POMÓGŁ"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
11111olo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 10586
Miasto: z opolskiego ;)

11111olo
Poziom 26
Post#2 02 Maj 2008 19:43Pomocny post   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Jeżeli rozdzielasz przez router to tylko reset routera ci zostaje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Miasto: PIOTRKÓW Tryb

pala22
Poziom 19
Post#3 02 Maj 2008 21:55   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


to ja się przyłącze do pytania .
czy jest możliwe a może ktoś próbował napisać skrypt który wykonywałby :
loguje się i robi reset rutera (oczywiście,zakładamy że ruter pracuje poprawnie)

Błędy do poprawy - to już recydywa.
Radzę używać przycisk <Pisownia> - inaczej zostaną zastosowane regulaminowe sankcje. [mbo]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18458
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 02 Maj 2008 22:13   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Dla CLI wystarczy napisać skrypt wpisujący po kolei polecenia do routera - logowanie, restart (lepiej tylko rozłączenie i ponowne nawiązanie połączenia WAN).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Materna11
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 100
Miasto: Gdańsk

Materna11
Poziom 12
Post#5 02 Maj 2008 23:10   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Ściągnij do tego celu odpowiedni program jakiś program do resetowania routerów. jeżeli nic nie zmieniałeś to login i hasło powinno być następujące; admin

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ravender
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 385
Miasto: Łódź

Ravender
Poziom 17
Post#6 Post autora tematu 03 Maj 2008 10:55   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Nie no. Zrestartowac to ja umiem na wiele sposobow.. zastanawialo mnie czy mozna uzyskac IP bez resetowania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mrx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 247

mrx
Poziom 15
Post#7 04 Maj 2008 01:29   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Ravender napisał:
Nie no. Zrestartowac to ja umiem na wiele sposobow.. zastanawialo mnie czy mozna uzyskac IP bez resetowania.

.. jasne ...wystarczy , ze umiesz zerwać synchronizacje z serwerem Neo w inny sposób niż reset routera lub wyjęcie wtyczki tel.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Odnawianie IP routera Neostrady
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Rozdzielenie neostrady bez Routera (7)
Obsłuda Neostrady z pod routera (3)
Rozdzielenie neostrady za pomocą routera. (7)
Dzielenie neostrady za pomocą routera (4)
Konfiguracja routera Wifi i neostrady. (6)
Wybór routera do neostrady (annex A) (10)
Podział Neostrady bez routera (1)
Pomoc w zakupie routera do neostrady? (7)
wybór routera adsl do neostrady (4)
Zakup Routera do Neostrady 10mbit (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS