Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Odnawianie IP routera Neostrady


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Odnawianie IP routera Neostrady
Autor
Wiadomość
Ravender
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 386
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 02 Maj 2008 18:39   

Odnawianie IP routera Neostrady


Rozdzielam routerem Robotics neostrade po mieszkaniu. Neo przydziela dynamicznie adresy IP. Jak chciałem ten adres zmienic, łączyłem się przez telnet z routerem i robilem reboot.

Jednak domyslam się, ze istnieje prostszy sposob odnowienia adresu IP routera. Jakie polecenia powinienem wydac?

Klikam w "POMÓGŁ"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Maj 2008 18:39   





Powrót do góry
   
11111olo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 10242
Miasto: z opolskiego ;)

Post#2 02 Maj 2008 19:43pomocny post - solucja   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Jeżeli rozdzielasz przez router to tylko reset routera ci zostaje.
Powrót do góry
   
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Miasto: PIOTRKÓW Tryb

Post#3 02 Maj 2008 21:55   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


to ja się przyłącze do pytania .
czy jest możliwe a może ktoś próbował napisać skrypt który wykonywałby :
loguje się i robi reset rutera (oczywiście,zakładamy że ruter pracuje poprawnie)

Błędy do poprawy - to już recydywa.
Radzę używać przycisk <Pisownia> - inaczej zostaną zastosowane regulaminowe sankcje. [mbo]

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Maj 2008 21:55   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17040
Miasto: Kujawy

Post#4 02 Maj 2008 22:13   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Dla CLI wystarczy napisać skrypt wpisujący po kolei polecenia do routera - logowanie, restart (lepiej tylko rozłączenie i ponowne nawiązanie połączenia WAN).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Maj 2008 22:13   





Powrót do góry
   
Materna11
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 100
Miasto: Gdańsk

Post#5 02 Maj 2008 23:10   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Ściągnij do tego celu odpowiedni program jakiś program do resetowania routerów. jeżeli nic nie zmieniałeś to login i hasło powinno być następujące; admin

Załączniki:
Powrót do góry
   
Ravender
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 386
Miasto: Łódź

Post#6 Post autora tematu 03 Maj 2008 10:55   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Nie no. Zrestartowac to ja umiem na wiele sposobow.. zastanawialo mnie czy mozna uzyskac IP bez resetowania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2008 10:55   





Powrót do góry
   
mrx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Lut 2004
Posty: 248

Post#7 04 Maj 2008 01:29   

Re: Odnawianie IP routera Neostrady


Ravender napisał:
Nie no. Zrestartowac to ja umiem na wiele sposobow.. zastanawialo mnie czy mozna uzyskac IP bez resetowania.

.. jasne ...wystarczy , ze umiesz zerwać synchronizacje z serwerem Neo w inny sposób niż reset routera lub wyjęcie wtyczki tel.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Odnawianie IP routera Neostrady
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wybór routera adsl do neostrady (4)
Pomoc w zakupie routera do neostrady? (7)
Podział Neostrady bez routera (1)
Wybór routera do neostrady (annex A) (10)
Konfiguracja routera Wifi i neostrady. (6)
Dzielenie neostrady za pomocą routera (4)
Rozdzielenie neostrady za pomocą routera. (7)
Obsłuda Neostrady z pod routera (3)
Rozdzielenie neostrady bez Routera (7)
Zakup Routera do Neostrady 10mbit (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS