X

Motorola e398 wprowadź kod odblokowujący

03 May 2008 19:23 TYtytus666
  • #1 03 May 2008 19:23
    tytus666
    Level 12  
    Posts: 104 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Witam
    Dostałem motorole e398 martwa nie łączyła się ani ze smartclipem ani z rsd nie wchodziła też w bl. Wygrzałem flasha i ruszyła. Wchodzi w bl daje się normalnie włączyć. Tylko trzeba podać kod odblokowujący. Właściciel mówi że kiedyś ustawiał ale nie pamięta jaki był. Teraz nadal nie można się z nia połączyć smartclipem ani rsd jej nie wykrywa. Po podłączeniu pod usb ciągle pokazuje komunikat nie rozpoznano urządzenia usb albo zawiesza się komp i normalnie działa dopiero po odłączeniu kabla. Próbowałem też smart-clipem usunąć simlocka bez kompa ale nie daje się po wciśnięciu unlock i odczekaniu chwilę świeci czerwona dioda i nic.
    macie na to jakiś pomysł?? jak odczytać albo usunąć ten kod??
  • Helpful post
    #2 03 May 2008 19:29
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Posts: 7403 | Help: 567
    • Location: Będzin / Doncaster
    Helpful post? (0)
    A wlacz go w BL i dopiero wtedy podlacz pod smarta i sprobuj zrobic unlock na clipie
  • #3 03 May 2008 19:41
    tytus666
    Level 12  
    Posts: 104 | Help: 0
    Topic author Helpful post? (0)
    Właśnie tak zrobiłem przed chwilą i tak samo czerwona dioda i nie ruszyło ani simlocka ani kodu. Bl 07.d0 więc bez problemu powinno zrobić. Ktoś grzebał przy złączu systemowym ale tylko przy pinach od ładowania i przy okazji oderwał q954 ale to już wszystko poprawiłem i wyczyściłem. Czy jest tu jakiś filtr od komunikacji??

    Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??
  • #4 03 May 2008 22:41
    Are;k
    Level 14  
    Posts: 107 | Help: 14
    • Location: Zamość
    Helpful post? (0)
    Kod odblokowujący w motoroli to bodajże nie jest simlock.Ten kod możesz odczytać w P2K Advanced Editor w zakładce service.
  • #5 03 May 2008 22:55
    tytus666
    Level 12  
    Posts: 104 | Help: 0
    Topic author Helpful post? (0)
    tak wiem że kod można zczytać. Tylko czytaj dokładnie. Pisałem że z telefonem nie ma komunikacji. Smartclip go nie widzi rsd tez p2k advanced editor próbowałem jeszcze przed napisaniem tego tematu ale po podłączeniu telefonu zamula kompa i nie da się zainstalować sterowników. Na innym kompie co były już zainstalowane to całkiem zawiecha aż nie odepniesz telefonu.
  • #6 04 May 2008 01:10
    Are;k
    Level 14  
    Posts: 107 | Help: 14
    • Location: Zamość
    Helpful post? (0)
    Zobacz układ PCAP.Bo to prawdopodobnie od niego były problemy z ładowaniem,a ktoś myślał, że od gniazda i on też jest odpowiedzialny za wykrywanie pod USB.
  • #7 04 May 2008 12:29
    tytus666
    Level 12  
    Posts: 104 | Help: 0
    Topic author Helpful post? (0)
    Ładowanie już zrobiłem q954 był oderwany po założeniu jest już ok. Tylko teraz nie mogę się połączyć żeby odczytać kod. Zobaczę jeszcze co z tym PCAP
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products