Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zrobić klon karty sim?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy ->Jak zrobić klon karty sim? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Smartwatche i Smartbandy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
ebry
Poziom 30
Miasto: Londyn
Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 1645
Pomógł: 99
ebry
Poziom 30
Post#1 18 Maj 2008 19:38  Autor tematu   

Jak zrobić klon karty sim?


Witam.Jak zrobić duplikat karty sim?Jaki program potrzebny i skąd wziać czyste karty sim?Dodam że mam p-key od jafa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
konrad940
Poziom 22
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 10 Cze 2007
Posty: 631
Pomógł: 35
Ocena postów: 40
konrad940
Poziom 22
Post#2 18 Maj 2008 19:40    

Re: Jak zrobić duplikat karty sim?


Raczej niewykonalne.
Brak szans.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Van_dal
Poziom 9
Dołączył: 27 Wrz 2007
Posty: 22
Van_dal
Poziom 9
Post#3 18 Maj 2008 20:41    

Re: Jak zrobić duplikat karty sim?


kiedyś era sprzedawała takie urządzonka na allegro ale nie jestem pewnien czy było można robić duplikat czy tylko backup kontaktów ...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ebry
Poziom 30
Miasto: Londyn
Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 1645
Pomógł: 99
ebry
Poziom 30
Post#4 18 Maj 2008 20:57  Autor tematu   

Re: Jak zrobić duplikat karty sim?


Chodził mi o klon karty.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
ks_fenix
Poziom 23
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 732
Pomógł: 42
ks_fenix
Poziom 23
Post#5 18 Maj 2008 21:12    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Z tego co wiem to klony kart mogą robić sobie takie służby jak ABW CBŚ do podsłuchiwania ludzi. Bo mając dwie identyczne karty możesz na jednym telefonie odsłuchiwać to co mówi drugi gość do drugiego telefonu. Moim zdaniem jest to nie wykonalne jak na domowe sposoby. Jak już to można przekopiować wszystkie dane na inna sim.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
aceton
Poziom 26
Miasto: Poland
Dołączył: 12 Paź 2001
Posty: 1134
Pomógł: 24
Ocena postów: 10
aceton
Poziom 26
Post#6 18 Maj 2008 21:24    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Wykonalne jak najbardziej ale tylko stare karty się dadzą

Pomocny post? + +2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jakrzys
Poziom 15
Dołączył: 08 Lis 2004
Posty: 203
Pomógł: 12
jakrzys
Poziom 15
Post#7 18 Maj 2008 21:25    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


sliwek999 napisał:
Z tego co wiem to klony kart mogą robić sobie takie służby jak ABW CBŚ do podsłuchiwania ludzi. Bo mając dwie identyczne karty możesz na jednym telefonie odsłuchiwać to co mówi drugi gość do drugiego telefonu. Moim zdaniem jest to nie wykonalne jak na domowe sposoby. Jak już to można przekopiować wszystkie dane na inna sim.


Coś nie sadze że to prawda, jak masz karte w playu idź sobie po duplikat, że niby znisczyłeś oryginał, daja za free, odrazu jak wyjdziesz pakuj druga w drugi telefon i masz chwile zabawy na dwóch identycznych numerach zalogowanych do sieci, jakoś nie widziałem żebym mógł coś podsłuchiwać...

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
brod
Poziom 11
Miasto: Polska
Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 59
Pomógł: 1
Ocena postów: 4
brod
Poziom 11
Post#8 19 Maj 2008 21:03    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Niestety nieda rady zrobic w play tak bo starą karte zostanie deaktywowana.

Pomocny post? + +3
Powrót do góry
ks_fenix
Poziom 23
Dołączył: 03 Lis 2004
Posty: 732
Pomógł: 42
ks_fenix
Poziom 23
Post#9 19 Maj 2008 22:17    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Być może się mylę, ale widziałem jeden z programów w TVP "Labolatorium" w którym było opisane że posiadając dwie identyczne kopie sim można podsłuchiwać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
fokus73
Poziom 27
Miasto: Sieradz
Dołączył: 29 Gru 2002
Posty: 1279
Pomógł: 12
Ocena postów: 2
fokus73
Poziom 27
Post#10 20 Maj 2008 01:43    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Jak już kolega Aceton napisał wyżej aktualnie nowych kart sie nie klonuje. Owszem stare się robiło bo sam miałem taką ale teraz już się z nowych nie wyciągnie "KI" - danych do klona . Szkoda czasu, daj sobie z tym luz.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#11 20 Maj 2008 15:48    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


hmmm...a jak mam czyste karty Sim to co mogę z nimi zrobić?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
bazz93
Poziom 23
Miasto: Kalisz
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 817
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
bazz93
Poziom 23
Post#12 20 Maj 2008 17:08    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Da siś klonować karty sim.Nawet kiedyś chyba było na elektrodzie ;]

Masz link

http://klonowanie.portal-gsm.pl/pytania.htm

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#13 20 Maj 2008 18:17    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Brawo. Tylko nie wiem czy wiesz ale tam jest wszytsko o klonowaniu kart v1...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bazz93
Poziom 23
Miasto: Kalisz
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 817
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
bazz93
Poziom 23
Post#14 20 Maj 2008 18:35    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


no a jest gdzieś napisane o jakie karty chodzi ?? bo ja nie widze :P ;] (jest tylko ze sim a nie ma jaka czy v1 czy v3

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kociol96
Poziom 21
Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 522
Pomógł: 35
kociol96
Poziom 21
Post#15 20 Maj 2008 18:37    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Bez przesady ze abw itp sluzby robia duplikaty. Jezeli ktos chce miec dwie karty aktywne moze skorzystac z uslugi :

http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslugi-porady/polaczenia/tandem

Swoja droga kiedys to bylo modne robie nie sobie duplikatow, kupowal sie czytnik smart card i czyste karty na allegro. To byly starsze karty teraz sa karty nowszej generacji i lepiej zabezpieczone przed takim sztuczkami.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Multi_COM
Spec od GSM
Miasto: Kolbuszowa
Dołączył: 21 Cze 2005
Posty: 2227
Pomógł: 91
Ocena postów: 8
Multi_COM
Spec od GSM
Post#16 20 Maj 2008 20:46    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Widze ze temat goracy a wiec usisle to co kilku kolegow tu juz wczesniej powiedzialo. Klon karty da sie zrobic ale tylko z kart z algo 128COMPV1 - COMPV2 niby z teorii jest to mozliwe i niby jest do tego programator specjalny ale tylko w teorii - czytnik kosztuje ponad tysiac zlotych i proba odczytu kart V2 niestety wiaze sie tak jak w V3 uszkodzeniem. Moze w V2 nie jest to spowosowane samym algo i wycignieciem KI dla karty (IMSI to nie problem jak wiadomo) ale chodzi glownie oto ze V2 juz od dluzszego czasu (jak nie od poczatku) dodawane jest nowe zabezpiecznei ktore mozna nazwac Card Limit - przy probie brute force a na takiej opieraja sie wszystkie kopioarki karta przy 5/10 tys prob po prostu przestaje odpowiadac i jest martwa..... dla informacji podam ze dla czytnika USB czas dla osigniecia 5/10 tys prob "wstukania" KI to jakies 2-3 godz....

Jezeli wiec ktos ma karte wydana przed 2001 to moze ja bez problemu sklonowac jednak..... nie ma mozliwosci aby dwie karty zalogowaly sie w sieci na dluzszy okres. Po zalogowaniu sie i replice IMSI w sieci BTS do ktorego dostal sie drugi telefon wylacza go - jest to zwiazane z ogolnie znanym szyfrownaiem w GSM (RAND/A5 itd)

Jezeli chodzi o podluschiwanie to po pierwsze to nielegalne a po drugie nie wiaze sie to z kopia zadnej karty - urzedzenie nazywa sie Spyphone...a jest to najprosciej ujmujac 2w1 czyli dodane modulatory, koncowa i karta czyli 2 telefony w jednym ...ktos kreci do kogos to telefon z ktorego kreci dzwoni na wybrany numer telefonu i ktos slyszy co ta osoba mowi...to taka eksluzywna pluskwa tyle ze niezalezna co do odleglosci bo to zalatwia juz BTS ;)

Pomocny post? + +2
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#17 20 Maj 2008 20:59    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Czyli moje czyste karty moge sobie wsadzić w... odbyt?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
aceton
Poziom 26
Miasto: Poland
Dołączył: 12 Paź 2001
Posty: 1134
Pomógł: 24
Ocena postów: 10
aceton
Poziom 26
Post#18 20 Maj 2008 21:05    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


wychodzi że tak

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kociol96
Poziom 21
Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 522
Pomógł: 35
kociol96
Poziom 21
Post#19 21 Maj 2008 20:26    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


a tu podobny temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic6557.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matiksm
Poziom 21
Dołączył: 25 Wrz 2002
Posty: 527
Pomógł: 29
matiksm
Poziom 21
Post#20 21 Maj 2008 21:04    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


sliwek999 napisał:
Z tego co wiem to klony kart mogą robić sobie takie służby jak ABW CBŚ do podsłuchiwania ludzi. Bo mając dwie identyczne karty możesz na jednym telefonie odsłuchiwać to co mówi drugi gość do drugiego telefonu. Moim zdaniem jest to nie wykonalne jak na domowe sposoby. Jak już to można przekopiować wszystkie dane na inna sim.



chyba pomyliles GSM z liniami TPsa;]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Narciasz66
Poziom 9
Miasto: Pokój \k. Opola
Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 6
Narciasz66
Poziom 9
Post#21 23 Maj 2008 03:23    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


jak poznam ze mam karte V1? gdzie jest to oznaczone? mam starą karte sim. mozliwe ze z 2001r :D jesli jest stara i ktos potrafi to zrobic to prosze o kontakt.
Tu znalazlem strone http://klonowanie.portal-gsm.pl/ na ktorej twierdza ze moja karte da sie sklonowac. mozna kupic zestaw za 100zl:P tylko ze jakis lewy wydaje mi sie ten sklep.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#22 23 Maj 2008 09:57    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Sprawdź PW, Narciasz66.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Narciasz66
Poziom 9
Miasto: Pokój \k. Opola
Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 6
Narciasz66
Poziom 9
Post#23 24 Maj 2008 00:32    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


lord_blaha napisał:
Sprawdź PW, Narciasz66.

dzieki:)
myslisz ze takie coś zadziała? koszt to tez +/- 100zł.
jak kupie i sie uda to napisze.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#24 24 Maj 2008 09:47    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


nie, no wychodzi deczko taniej... a V1 powinno sie bez problemu skopiować.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
denwer
Poziom 14
Dołączył: 23 Wrz 2004
Posty: 145
Pomógł: 3
Ocena postów: 67
denwer
Poziom 14
Post#25 16 Lip 2008 14:00    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Trochę zboczę z tematu. Wie ktoś może na jakiej zasadzie odbywa się komunikacja telefon - karta SIM ?
Tak się zastanawiam wykonać jakieś urządzonko, które logowało by na żywca taką transmisję i potem mogło by emulować istnienie karty.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
-czeski-
Poziom 10
Miasto: kielce
Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 51
-czeski-
Poziom 10
Post#26 11 Lis 2008 21:57    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Poczytaj o standarcie ISO 7816 i ESTI. A co do logowania to mija sie to z celem bo nieznasz algorytmu jaki sie wykonuje na karcie. Poczytaj o KASUMI, ECSD i GEA3. Jezeli chodzi o wyciaganie istotnych danych z karty ktore pomogly by emulowac i powielac w pozniejszym czasie dowolna karte musial bys posiadac EPROM takiej karty. Choc nie jest to koneczne ale nie sadze zeby sie ktos tym bawil bo jest to dosc pracochlonna procedura.


Tu masz ustawienia portu z ktorych mozesz skozystac:

COM port is opened
In/out queue size 1024/1024
Set timeouts: ReadInterval=500, ReadTotalTimeoutMultiplier=0, ReadTotalTimeoutConstant=500, WriteTotalTimeoutMultiplier=0, WriteTotalTimeoutConstant=500
Purge the serial port: RXABORT, RXCLEAR, TXABORT, TXCLEAR
Baud rate 9600
RTS off
DTR off
Data bits=8, Stop bits=2, Parity=Even
Set chars: Eof=0x00, Error=0x0D, Break=0x0D, Event=0x01, Xon=0x00, Xoff=0x00
Handflow: ControlHandShake=(), FlowReplace=(), XonLimit=0, XoffLimit=0
Purge the serial port: TXCLEAR
Purge the serial port: RXCLEAR
RTS on
RTS on
RTS off

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pigi2185
Poziom 2
Miasto: Kielcza
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3
Ocena postów: 1
pigi2185
Poziom 2
Post#27 08 Sty 2009 12:59    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


nadal się nieda klonować nowych kart czy się już coś zmieniło ??:?:

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#28 08 Sty 2009 14:37    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


nic a nic, nadal nie idzie klonować comp128v2

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pigi2185
Poziom 2
Miasto: Kielcza
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3
Ocena postów: 1
pigi2185
Poziom 2
Post#29 15 Sty 2009 00:20    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Bo ja znalazłem strone i tam pisało że niby idzie v2 klonować ale po ściągnięciu się okazało że to jest inny program do v1 i myślałem że się ktś pomylił i że już wkońcu coś jest na te v2

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#30 15 Sty 2009 07:59    

Re: Jak zrobić klon karty sim?


Podziel się linkiem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> Jak zrobić klon karty sim? 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Klon SIM. Era. Co i jak mam zrobić? (56)
Nokia C3-01 nie odczytuje karty sim. co zrobić? (2)
Co zrobić zeby inne karty SIM działały w moim telefonie. (4)
Co zrobić, by używać Sony Ericssona k610i bez karty sim? (4)
Jak zczytać książkę tel. z karty sim nie znając pinu karty (2)
V630i sim + PL. Cruiser. Czy da się zrobić po jednym logu? Jak to zrobić? (9)
Karty SIM. Gdzie można kupić czyste karty SIM? (1)
klon sim i motorola test (1)
Jak odczytac nr telefonu z karty Sim ? (7)
Jak sprawdzić numer karty sim? (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.17 seconds

elektroda.pl temat RSS