Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14

mateo15
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 21 Maj 2008 16:28   

Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


witam, dzisiaj dostałem od znajomego nowka router D-LINK DI-524. mam neostrade czy da rade to podlączyć? czy raczej router idzie na sprzedaż?Jestem zielony w tym temacie, proszę o pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Maj 2008 16:28   



Powrót do góry
grzesiox
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 338
Miasto: Mierzęcice

grzesiox
Poziom 16
Post#2 21 Maj 2008 16:48   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zależy jak masz zakończona neonke - jak na usb to ruter ci sie nie przyda. Jak Rjkiem to bez problemu.
Jak chcesz to użyć jako modem DSL to też Ci się nie uda Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3483
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

MarekPPN
Poziom 23
Post#3 21 Maj 2008 16:51   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Nie podłączysz do tego routera Neostrady, potrzebujesz routera z modemem ADSL, a DI-524 go nie ma.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14

mateo15
Poziom 5
Post#4 Post autora tematu 21 Maj 2008 21:56   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


a wiec idzie na sprzedaż... jaki kupić najlepiej??

Dodano po 54 [minuty]:

oczwyscie router ma byc wifi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3483
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

MarekPPN
Poziom 23
Post#5 21 Maj 2008 22:30pomocny post - solucja   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Linksys WAG200G - bez odkręcanej antenki.

A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14

mateo15
Poziom 5
Post#6 Post autora tematu 22 Maj 2008 01:24   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


ale ja podłączam tylko dwa komputery Mój (normalny PC) i laptop brata pod WI-FI. I chce żeby to miało ręce i nogi. jedno pudełko które łaczy wszystko Smile

a czy ten bedzie dobry: Pentagram Cerberus router ADSL Wi-Fi Lite P 6331-4A?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3483
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

MarekPPN
Poziom 23
Post#7 22 Maj 2008 10:21   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


No to napisałem że potrzebujesz routera z wbudowanym modemem ADSL i AP.

Ten Pentagram może być.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14

mateo15
Poziom 5
Post#8 Post autora tematu 22 Maj 2008 11:52   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


dzięki pozdrawiam !!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Miasto: r-sko

sliperq
Poziom 9
Post#9 08 Sty 2010 15:53   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Witam
nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj
czy ktoś mi wyjaśni czemu modem który posiadam sagem fast800 nie może zostać podłączony do d-linka 524?
podłączając modem do routera kablem ethernet i z rutera do kompa nie będzie dobrym? pytam ponieważ mam i ruter i modem i niewidzie sensu kupowania rutera z wbudowanym modemem gdy mogę mieć podłączony taki zestaw;)
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Sty 2010 15:53   



Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3483
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

MarekPPN
Poziom 23
Post#10 08 Sty 2010 17:06   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Z tego co pamiętam to ten modem ma port USB oraz RJ-11 więc jak podłączasz go do routera?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Sty 2010 17:06   



Powrót do góry
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Miasto: r-sko

sliperq
Poziom 9
Post#11 08 Sty 2010 17:34   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


modem mam podłączony normalnie tylko zamiast usb do kompa robię przejściówkę taka jak tu:
tylko wejście żeńskie na usb i męskie ethernet które będzie podłączone do routera i 2 kabel z routera do kompa
nad takim rozwiązaniem myślałem;)

Link allegro usunąłem. Regulamin pkt. 10.11.
[DriverMSG]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3483
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

MarekPPN
Poziom 23
Post#12 08 Sty 2010 20:49   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Pokaż tą przejściówkę. Skorzystaj z serwera obrazków elektrody.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Miasto: r-sko

sliperq
Poziom 9
Post#13 08 Sty 2010 23:08   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Proszę poprawić post - błędy. Zdania zaczynamy z wielkiej litery, kończymy, np. kropką.
Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
[DriverMSG]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Sty 2010 23:08   



Powrót do góry
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 3309
Miasto: Łódź

szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Post#14 13 Sty 2010 02:44   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zapomnij. Aby podłączyć Neostradę do tego routera potrzebujesz modem/bramkę z wyjściem Fast Ethernet.
Najlepiej sprzedać tego dlinka, bo to straszne dziadostwo i kupić router z wbudowanym modemem ADSL.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ratkos
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 1
Miasto: Świecie

ratkos
Poziom 1
Post#15 20 Lut 2010 22:37   

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


MarekPPN napisales ze ,,A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka." i moje pytanie kieruje do ciebie bo właśnie chce tak podłaczyc jak ty gdyz potrzebuje rozszeżyc siec. Mam Netie na kablu z modemo routerem asmax 1004g i chciałbym podłączyc do niego d-linka di-524 proszę o pomoc w tej sprawie z góry dzięki i Pozdrawiam Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Lut 2010 22:37   



Powrót do góry
dlink_online
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 6
Miasto: Warszawa

dlink_online
Poziom 3
Post#16 24 Lut 2010 11:52   

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


Proszę podłączyć urządzenia w następujący sposób:
AR-1004G(LAN) --- (LAN)DI-524
W powyższym rozwiązaniu unika się "podwójnego NAT-owania" dzięku czemu wszystkie urządzenia będą w jednej podsieci. Pamiętaj również o wyłączeniu serwera DHCP na urządzeniu DI-524.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ciastex
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 594
Miasto: Kraków

ciastex
Poziom 18
Post#17 24 Lut 2010 11:56   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


sliperq napisał:
Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
[DriverMSG][/color]


to jest raczej karta sieciowa RJ-45 do podłączenia do portu USB wymagająca sterownika do działania, nie jakiś konwerter Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
Router D-Link DI-524 - jak przekierować porty? (1)
Router D-link DI-524 - jak ustawić publiczne IP? (1)
router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa (11)
Router D-link 524 - jak moge odblokować program? (5)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Jak połaczyć, ustawić, skonfigurować router D-Link Di-524?? (11)
jak podłaczycz router d-link di 524 jako switch?? (2)
Jak usunąć hasło i skonfigurować router d-link di-524? (5)
Router/D-Link DI-524 - Jak skonfigurować hasło na WiFi? (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.102 seconds

elektroda.pl temat RSS