Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mateo15
Poziom 8
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14
Ocena postów: 1
mateo15
Poziom 8
Post#1 21 Maj 2008 16:28  Autor tematu   

Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


witam, dzisiaj dostałem od znajomego nowka router D-LINK DI-524. mam neostrade czy da rade to podlączyć? czy raczej router idzie na sprzedaż?Jestem zielony w tym temacie, proszę o pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grzesiox
Poziom 18
Miasto: Mierzęcice
Dołączył: 07 Kwi 2004
Posty: 338
Pomógł: 19
grzesiox
Poziom 18
Post#2 21 Maj 2008 16:48    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zależy jak masz zakończona neonke - jak na usb to ruter ci sie nie przyda. Jak Rjkiem to bez problemu.
Jak chcesz to użyć jako modem DSL to też Ci się nie uda :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 35
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3510
Pomógł: 243
Ocena postów: 26
MarekPPN
Poziom 35
Post#3 21 Maj 2008 16:51    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Nie podłączysz do tego routera Neostrady, potrzebujesz routera z modemem ADSL, a DI-524 go nie ma.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mateo15
Poziom 8
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14
Ocena postów: 1
mateo15
Poziom 8
Post#4 21 Maj 2008 21:56  Autor tematu   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


a wiec idzie na sprzedaż... jaki kupić najlepiej??

Dodano po 54 [minuty]:

oczwyscie router ma byc wifi

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 35
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3510
Pomógł: 243
Ocena postów: 26
MarekPPN
Poziom 35
Post#5 21 Maj 2008 22:30Pomocny post    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Linksys WAG200G - bez odkręcanej antenki.

A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mateo15
Poziom 8
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14
Ocena postów: 1
mateo15
Poziom 8
Post#6 22 Maj 2008 01:24  Autor tematu   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


ale ja podłączam tylko dwa komputery Mój (normalny PC) i laptop brata pod WI-FI. I chce żeby to miało ręce i nogi. jedno pudełko które łaczy wszystko :)

a czy ten bedzie dobry: Pentagram Cerberus router ADSL Wi-Fi Lite P 6331-4A?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 35
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3510
Pomógł: 243
Ocena postów: 26
MarekPPN
Poziom 35
Post#7 22 Maj 2008 10:21    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


No to napisałem że potrzebujesz routera z wbudowanym modemem ADSL i AP.

Ten Pentagram może być.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mateo15
Poziom 8
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 14
Ocena postów: 1
mateo15
Poziom 8
Post#8 22 Maj 2008 11:52  Autor tematu   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


dzięki pozdrawiam !!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sliperq
Poziom 10
Miasto: r-sko
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Pomógł: 1
sliperq
Poziom 10
Post#9 08 Sty 2010 15:53    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Witam
nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj
czy ktoś mi wyjaśni czemu modem który posiadam sagem fast800 nie może zostać podłączony do d-linka 524?
podłączając modem do routera kablem ethernet i z rutera do kompa nie będzie dobrym? pytam ponieważ mam i ruter i modem i niewidzie sensu kupowania rutera z wbudowanym modemem gdy mogę mieć podłączony taki zestaw;)
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 35
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3510
Pomógł: 243
Ocena postów: 26
MarekPPN
Poziom 35
Post#10 08 Sty 2010 17:06    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Z tego co pamiętam to ten modem ma port USB oraz RJ-11 więc jak podłączasz go do routera?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sliperq
Poziom 10
Miasto: r-sko
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Pomógł: 1
sliperq
Poziom 10
Post#11 08 Sty 2010 17:34    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


modem mam podłączony normalnie tylko zamiast usb do kompa robię przejściówkę taka jak tu:
tylko wejście żeńskie na usb i męskie ethernet które będzie podłączone do routera i 2 kabel z routera do kompa
nad takim rozwiązaniem myślałem;)

Link allegro usunąłem. Regulamin pkt. 10.11.
[DriverMSG]


Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MarekPPN
Poziom 35
Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3510
Pomógł: 243
Ocena postów: 26
MarekPPN
Poziom 35
Post#12 08 Sty 2010 20:49    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Pokaż tą przejściówkę. Skorzystaj z serwera obrazków elektrody.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
sliperq
Poziom 10
Miasto: r-sko
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 39
Pomógł: 1
sliperq
Poziom 10
Post#13 08 Sty 2010 23:08    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Proszę poprawić post - błędy. Zdania zaczynamy z wielkiej litery, kończymy, np. kropką.
Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
[DriverMSG]


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 3308
Pomógł: 473
Ocena postów: 34
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Post#14 13 Sty 2010 02:44    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zapomnij. Aby podłączyć Neostradę do tego routera potrzebujesz modem/bramkę z wyjściem Fast Ethernet.
Najlepiej sprzedać tego dlinka, bo to straszne dziadostwo i kupić router z wbudowanym modemem ADSL.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ratkos
Poziom 1
Miasto: Świecie
Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 1
ratkos
Poziom 1
Post#15 20 Lut 2010 22:37    

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


MarekPPN napisales ze ,,A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka." i moje pytanie kieruje do ciebie bo właśnie chce tak podłaczyc jak ty gdyz potrzebuje rozszeżyc siec. Mam Netie na kablu z modemo routerem asmax 1004g i chciałbym podłączyc do niego d-linka di-524 proszę o pomoc w tej sprawie z góry dzięki i Pozdrawiam :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dlink_online
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 6
dlink_online
Poziom 8
Post#16 24 Lut 2010 11:52    

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


Proszę podłączyć urządzenia w następujący sposób:
AR-1004G(LAN) --- (LAN)DI-524
W powyższym rozwiązaniu unika się "podwójnego NAT-owania" dzięku czemu wszystkie urządzenia będą w jednej podsieci. Pamiętaj również o wyłączeniu serwera DHCP na urządzeniu DI-524.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ciastex
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 598
Pomógł: 37
ciastex
Poziom 23
Post#17 24 Lut 2010 11:56    

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


sliperq napisał:
Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
[DriverMSG][/color]


to jest raczej karta sieciowa RJ-45 do podłączenia do portu USB wymagająca sterownika do działania, nie jakiś konwerter ;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
Router D-Link DI-524 - jak przekierować porty? (1)
Router D-link DI-524 - jak ustawić publiczne IP? (1)
router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa (11)
Router D-link 524 - jak moge odblokować program? (5)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Jak połaczyć, ustawić, skonfigurować router D-Link Di-524?? (11)
jak podłaczycz router d-link di 524 jako switch?? (2)
Jak usunąć hasło i skonfigurować router d-link di-524? (5)
Router/D-Link DI-524 - Jak skonfigurować hasło na WiFi? (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.129 seconds

elektroda.pl temat RSS