Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Author
Message
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 14

Post#1 Post from the author of the topic 21 May 2008 16:28   

Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


witam, dzisiaj dostałem od znajomego nowka router D-LINK DI-524. mam neostrade czy da rade to podlączyć? czy raczej router idzie na sprzedaż?Jestem zielony w tym temacie, proszę o pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 May 2008 16:28   





Back to top
   
grzesiox
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 338
Location: Mierzęcice

Post#2 21 May 2008 16:48   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zależy jak masz zakończona neonke - jak na usb to ruter ci sie nie przyda. Jak Rjkiem to bez problemu.
Jak chcesz to użyć jako modem DSL to też Ci się nie uda Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 3488
Location: Jastrzębie-Zdrój

Post#3 21 May 2008 16:51   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Nie podłączysz do tego routera Neostrady, potrzebujesz routera z modemem ADSL, a DI-524 go nie ma.

Helpful message? + -

Back to top
   
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 14

Post#4 Post from the author of the topic 21 May 2008 21:56   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


a wiec idzie na sprzedaż... jaki kupić najlepiej??

Dodano po 54 [minuty]:

oczwyscie router ma byc wifi

Helpful message? + -

Back to top
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 3488
Location: Jastrzębie-Zdrój

Post#5 21 May 2008 22:30helpful post - solution   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Linksys WAG200G - bez odkręcanej antenki.

A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka.

Helpful message? + -

Back to top
   
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 14

Post#6 Post from the author of the topic 22 May 2008 01:24   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


ale ja podłączam tylko dwa komputery Mój (normalny PC) i laptop brata pod WI-FI. I chce żeby to miało ręce i nogi. jedno pudełko które łaczy wszystko Smile

a czy ten bedzie dobry: Pentagram Cerberus router ADSL Wi-Fi Lite P 6331-4A?

Helpful message? + -

Back to top
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 3488
Location: Jastrzębie-Zdrój

Post#7 22 May 2008 10:21   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


No to napisałem że potrzebujesz routera z wbudowanym modemem ADSL i AP.

Ten Pentagram może być.

Helpful message? + -

Back to top
   
mateo15
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 14

Post#8 Post from the author of the topic 22 May 2008 11:52   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


dzięki pozdrawiam !!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 May 2008 11:52   





Back to top
   
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 01 Dec 2007
Posts: 39
Location: r-sko

Post#9 08 Jan 2010 15:53   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Witam
nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj
czy ktoś mi wyjaśni czemu modem który posiadam sagem fast800 nie może zostać podłączony do d-linka 524?
podłączając modem do routera kablem ethernet i z rutera do kompa nie będzie dobrym? pytam ponieważ mam i ruter i modem i niewidzie sensu kupowania rutera z wbudowanym modemem gdy mogę mieć podłączony taki zestaw;)
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Jan 2010 15:53   





Back to top
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 3488
Location: Jastrzębie-Zdrój

Post#10 08 Jan 2010 17:06   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Z tego co pamiętam to ten modem ma port USB oraz RJ-11 więc jak podłączasz go do routera?

Helpful message? + -

Back to top
   
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 01 Dec 2007
Posts: 39
Location: r-sko

Post#11 08 Jan 2010 17:34   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


modem mam podłączony normalnie tylko zamiast usb do kompa robię przejściówkę taka jak tu:
tylko wejście żeńskie na usb i męskie ethernet które będzie podłączone do routera i 2 kabel z routera do kompa
nad takim rozwiązaniem myślałem;)

Link allegro usunąłem. Regulamin pkt. 10.11.
[DriverMSG]

Helpful message? + -

Back to top
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 3488
Location: Jastrzębie-Zdrój

Post#12 08 Jan 2010 20:49   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Pokaż tą przejściówkę. Skorzystaj z serwera obrazków elektrody.

Helpful message? + -

Back to top
   
sliperq
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 01 Dec 2007
Posts: 39
Location: r-sko

Post#13 08 Jan 2010 23:08   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Proszę poprawić post - błędy. Zdania zaczynamy z wielkiej litery, kończymy, np. kropką.
Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
[DriverMSG]

Helpful message? + -

Back to top
   
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 14 Apr 2003
Posts: 3313
Location: Łódź

Post#14 13 Jan 2010 02:44   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


Zapomnij. Aby podłączyć Neostradę do tego routera potrzebujesz modem/bramkę z wyjściem Fast Ethernet.
Najlepiej sprzedać tego dlinka, bo to straszne dziadostwo i kupić router z wbudowanym modemem ADSL.

Helpful message? + -

Back to top
   
ratkos
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 20 Feb 2010
Posts: 1
Location: Świecie

Post#15 20 Feb 2010 22:37   

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


MarekPPN napisales ze ,,A D-Linka możesz zostawić sobie, ja np. mam router z modemem ADSL a do niego podłączony właśnie ten router D-Linka." i moje pytanie kieruje do ciebie bo właśnie chce tak podłaczyc jak ty gdyz potrzebuje rozszeżyc siec. Mam Netie na kablu z modemo routerem asmax 1004g i chciałbym podłączyc do niego d-linka di-524 proszę o pomoc w tej sprawie z góry dzięki i Pozdrawiam Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Feb 2010 22:37   





Back to top
   
dlink_online
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 6
Location: Warszawa

Post#16 24 Feb 2010 11:52   

Re: Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?


Proszę podłączyć urządzenia w następujący sposób:
AR-1004G(LAN) --- (LAN)DI-524
W powyższym rozwiązaniu unika się "podwójnego NAT-owania" dzięku czemu wszystkie urządzenia będą w jednej podsieci. Pamiętaj również o wyłączeniu serwera DHCP na urządzeniu DI-524.

Helpful message? + -

Back to top
   
ciastex
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 19 Aug 2004
Posts: 594
Location: Kraków

Post#17 24 Feb 2010 11:56   

Re: D-LINK DI-524 neostrada-problem


sliperq wrote:
Chodzi mi o coś takiego tylko żeńskie wejście usb i męskie ethernet.
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
[DriverMSG][/color]


to jest raczej karta sieciowa RJ-45 do podłączenia do portu USB wymagająca sterownika do działania, nie jakiś konwerter Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady?
Page 1 of 1
Similar topics
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
Router D-Link DI-524 - jak przekierować porty? (1)
Router D-link DI-524 - jak ustawić publiczne IP? (1)
router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa (11)
Router D-link 524 - jak moge odblokować program? (5)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Jak połaczyć, ustawić, skonfigurować router D-Link Di-524?? (11)
jak podłaczycz router d-link di 524 jako switch?? (2)
Jak usunąć hasło i skonfigurować router d-link di-524? (5)
Router/D-Link DI-524 - Jak skonfigurować hasło na WiFi? (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl topic RSS feed