Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Router BEFSR41 i internet kablowy


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Router BEFSR41 i internet kablowy Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mrrudzin
Level 39
Location: Pruszcz Gdanski
Joined: 18 Nov 2003
Posts: 5830
Helped: 510
Post rating: 102
mrrudzin
Level 39
Post#1 23 May 2008 06:35  Topic author   

Router BEFSR41 i internet kablowy


Mam problem z konfiguracją internetu z routerem BEFSR41. Internet przychodzi RJtem 45.
Internet działa na jednym komputerze podłączonym bezpośrednio bez problemu. Po podłączeniu routera i dwóch komputerów, komputer który działał wcześniej dobrze - działa dalej. Drugi nie chce.
Gdzieś w necie widziałem że trzeba sklonować MACadres (w umowie z dostawcą jest podany macadres) - ale nie wiem jak.
Jak to zestawić?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek-mba
Level 18
Location: Włocławek
Joined: 09 Nov 2006
Posts: 220
Helped: 19
Post rating: 2
marek-mba
Level 18
Post#2 23 May 2008 11:44    

Re: Router BEFSR41 i internet kablowy


Wklej wynik polecenia ipconfig z obu komputerów.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mrrudzin
Level 39
Location: Pruszcz Gdanski
Joined: 18 Nov 2003
Posts: 5830
Helped: 510
Post rating: 102
mrrudzin
Level 39
Post#3 23 May 2008 17:39  Topic author   

Re: Router BEFSR41 i internet kablowy


ip statyczne routera;
192.186.50.24
255.255.252.0
192.186.48.1
192.186.48.1
komputer na którym działał internet przed założeniem routera (internet działa też teraz - przez router);
ip 192.186.1.2
255.255.255.0
192.186.1.1
192.186.1.1
adres drugiego komputera, który nie chce działać
ip 192.186.1.3
255.255.255.0
192.186.1.1
192.186.1.1

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
1jaa
Level 9
Joined: 24 Feb 2008
Posts: 10
Helped: 1
Post rating: 4
1jaa
Level 9
Post#4 23 May 2008 22:52Helpful post    

Re: Router BEFSR41 i internet kablowy


witam
po zalogowaniu na router i tam bedziesz miał w zakładkach ostatnią zakładke advanded na zółto bodajże kliknij i wejdzie w zaawansowane opcje a jak już tam wejśdziesz wejdź w ostatnią MAC i tam bedziesz miał do wpisania mac

pozdrawiam

EDIT

Jakbyś nie poradził sobie zamieszaczam screeny co i jak:

1. Advenced

Router BEFSR41 i internet kablowy

2. MAC Address Clone <- wpisz maca z umowy

Router BEFSR41 i internet kablowy

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mrrudzin
Level 39
Location: Pruszcz Gdanski
Joined: 18 Nov 2003
Posts: 5830
Helped: 510
Post rating: 102
mrrudzin
Level 39
Post#5 27 May 2008 22:39  Topic author   

Re: Router BEFSR41 i internet kablowy


Problemem okazała się zła konfiguracja jednego z komputerów (przekręcone cyferki w IP) i masa różnego rodzaju niepotrzebnego softu, który skutecznie blokował dostęp do interenetu.

Dziękuje wszystkim za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Router BEFSR41 i internet kablowy
Page 1 of 1

Similar topics to router BEFSR41 i internet kablowy

Internet z kabla RJ-45, router linksys BEFSR41 i 3 kompy :D (3)
Router a internet kablowy - (12)
internet:TOYA-modem kablowy,jaki router zWiFi? (4)
Internet kablowy VECTRA - jaki router na znaczną odległość (3)
internet kablowy>router dostępowy>swich(adsl) ale jak? (5)
VPN, router Linksys BEFSR41 V.2. Jak skonfigurować? (2)
Stałe IP Vectra + Router Linksys BEFSR41 - kłopot (2)
router Linksys BEFSR41 czy posiada zarzadzanie pasmem? (1)
Ile komputerów może obsłużyć router Linksys BEFSR41? (1)
internet kablowy na internet wifi (10)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.076 seconds