Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Passat B5 i moduł komfortu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Passat B5 i moduł komfortu
Autor
Wiadomość
MariuszA
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 50
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 23 Maj 2008 22:42   

Passat B5 i moduł komfortu


Witam !

Pojawił sie problem z centralnym zamkiem, VAG pokazywał bład siłownika, oraz błąd 1329 że magistrala modułu komfortu w trybie awaryjnym.
Po całkowitej naprawie elementów centralnego wszystko działa bez zarzutu - szyby, światło, zamki, sterowanie itp. Ale nadal jest błąd trybu awaryjnego i nie daje sie wykasować - innych błędów modułu nie ma.

Czy to się jakoś kasuje i jak? Może jakiś reset modułu komfortu, albo coś takiego?

Co trzeba teraz zrobić?


Dzięki za odpowiedź.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Maj 2008 22:42   





Powrót do góry
   
szogun0
Spec. od grupy V.A.G.
Spec. od grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1538
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#2 24 Maj 2008 07:35   

Re: Passat B5 i moduł komfortu


Załóż jeszcze kolejna opaskę.
Na pewno pomoże. http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=997032&sid=e3aede4d17b4de89ed76b3cd72faac9b:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2008 07:35   





Powrót do góry
   
MariuszA
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 50
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 24 Maj 2008 17:09   

Re: Passat B5 i moduł komfortu


Rozumiem, że to miał być żart. Bo jeśli nie, to naprawdę gratuluję pomysłu.
Może jakieś bardziej twórcze odpowiedzi? Bo opaski już przerabialiśmy.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2008 17:09   





Powrót do góry
   
Tommi029
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 164
Miasto: krakow

Post#4 24 Maj 2008 17:18   

Re: Passat B5 i moduł komfortu


Jeżeli nie rozumiesz co przedmóca miał na myśli - wytłumacze.
Szukasz rozwiazania podłaczajac komputer, czytając błędy, pytając na forum, itp. jak podstawowe połączenia masz naprawione NIECHLUJNIE lub wręcz nienaprawione.
No chyba że ty poprzez załoźenie opaski zeby kabelek stykał nazywasz naprawe.

Wstyd.

szogun0 gratuluje spostrzegawczości.
Powrót do góry
   
MariuszA
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 50
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 24 Maj 2008 18:47   

Re: Passat B5 i moduł komfortu


ok, opaska była doraźnym środkiem, ale mimo wszystko działa.
Więc pominy juz tu te słowne potyczki bo nie o to przeciez chodzi na forum, a o jakieś sensowne pomysły i rozwiązania, które mogą pomóc innym.
Ponawiam więc pytanie:

Czy ten tryb awaryjny da się jakoś wykasować czy zresetować?

Czy ten błąd moze być powodowany jakimś np. przełamanym przewodem????

Troche mnie to dziwi, skoro wszystkie funkcje modułu pracują poprawnie, nawet te dodatkowe, to dlaczego tryb awaryjny?
Powrót do góry
   
szogun0
Spec. od grupy V.A.G.
Spec. od grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1538
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#6 24 Maj 2008 20:06   

Re: Passat B5 i moduł komfortu


Modułu się nie resetuje.
Sprawdź wiązki, musi być jakaś przyczyna tego trybu.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Passat B5 i moduł komfortu
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony