Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Autor
Wiadomość
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#1 Post autora tematu 24 Maj 2008 22:14   

Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam! Posiadam drukarke ( urządzenie wielofunkcyjne) Canon PIXMA MP140 chciał bym sie dowiedziec jak moge uzupełnic tusze w tej drukarce chodzi mi o regeneracje zeby nie kupowac nowych pojemniczków z tuszem ktore wkładam do drukarki kosztuja ok 70 zł. Mozna jakos je napełnic?
Powrót do góry
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

Post#2 24 Maj 2008 22:30   

Re: Canon Pytanko


Czarny toner możesz napełnić zestawem do regeneracji, a kolorowy toner możesz kupić regenerowany może cena będzie podobna ale tuszu więcej.
Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#3 Post autora tematu 24 Maj 2008 22:35   

Re: Canon Pytanko


wszędzie na allegro są zestawy od MP150>>>> a ja mam MP140 moze jakis zamiennik albo cos w tym stylu
Powrót do góry
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

Post#4 24 Maj 2008 22:38   

Re: Canon Pytanko


A nie jest to to samo może do tego też pasują. Ja mam hp to za bardzo się nie orientuje.
Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#5 Post autora tematu 24 Maj 2008 23:00   

Re: Canon Pytanko


No ale to jest zestaw do uzupełnienia wiec chyba do wszystkich pasuje? taki mi sie zdaje a są moze jakies uniwersalne albo cos?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2008 23:00   





Powrót do góry
   
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 1874
Miasto: Lubuskie

Post#6 25 Maj 2008 08:44   

Re: Canon Pytanko


Gwóźdź może być uniwersalny, do każdej deski :| ... Uważasz, że jak coś jest tuszem to można lać wszędzie i będzie cacy ? Nalej tej mikstury a drukarkę zaniesiesz do śmietnika! Każdy producent drukarek opracował własny tusz, w większości nawet pomiędzy drukarkami tego samego producenta nie wolno zamieniań tuszu. Najszybciej dowiesz się czy tusz od MP150 będzie można zastosować w Twoim MP140 pisząc maila do sprzedawcy tego tuszu.

Pzdr.

I jeśli możesz - dopisz w tytule postu o co Ci chodzi, bo sam "Problem" niepotrzebnie angażuje do czytania postu...
Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#7 Post autora tematu 25 Maj 2008 10:05   

Re: Canon Pytanko


Własnie tak nie mysle dlatego pisze na forum o pomoc poniewaz wszedzie sa do MP150 a ja mam MP140 niech sie wypowiedzą ci co mają te drukarki najlepiej
Powrót do góry
   
rys57
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Mar 2004
Posty: 4810
Miasto: Warszawa

Post#8 25 Maj 2008 11:52   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


PG-40 i CL-41 te same tusze w MP150
Powrót do góry
   
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 1874
Miasto: Lubuskie

Post#9 25 Maj 2008 11:58   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Masz w swojej drukarce kartridże o symbolach PG-37 i CL-38 lub PG-40 i CL-41 . Te kartridże stosowane są w wielu modelach drukarek Canona, m.in. w MP140 oraz MP150 ( MP160, MP170, MP180, MP210, itd.). Na Allegro masz zestawy do 3 x uzupełnienia w cenie od 26,- do 29,- zł.

Pzdr.
Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#10 Post autora tematu 25 Maj 2008 12:38   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Dzięki za info juz mniej wiecej wiem o co chodzi :) czy wiecie jak uzupełnia sie tusz? wsztrzykuje sie go do kadridzy ktore mam? czy jak? Pozdro
Powrót do góry
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

Post#11 25 Maj 2008 13:16   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Jak kupisz zestaw do napełniania to będzie instrukcja co i jak.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Maj 2008 13:16   





Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#12 Post autora tematu 25 Maj 2008 13:29   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Aha dzięki ;) ale ten tusz moge uzupełniac w tych pojemniczkach orginalnych co dostałem z drukarką? czy są inne jakies specjalne do napełniania?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Maj 2008 13:29   





Powrót do góry
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

Post#13 25 Maj 2008 13:31pomocny post - solucja   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Napełniasz te co masz niema innych "specjalnych" :D
Powrót do góry
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 37
Miasto: Oleśnica

Post#14 Post autora tematu 25 Maj 2008 13:37   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Oki wielkie dzięki za pomoc ;) moja pierwsza drukarka wiec sory za takie pytania :) pozdrowionka
Powrót do góry
   
biedronka220
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 2

Post#15 01 Kwi 2009 16:49   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam mam problem posiadam drukarke canon MP140 wymieniłam tusz czarny na zamiennik po wymianie nie widzi tuszu ani orginalnego ani zamiennika czy ktoś wie jaka może być przyczyna?????:cry:
Powrót do góry
   
gasior5
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Wrz 2006
Posty: 142
Miasto: łódź

Post#16 24 Maj 2009 00:28   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Mam dokładnie taki sam problem - po uzupełnieniu tuszu drukarka MP140 nie widzi pojemnika z czarnym tuszem.
Drukarka jest sprawna, sprwadzone przez włożenie innego pojemnika.
Co jest przyczyną że drukarka przestała widzieć pojemnik po regeneracji (pierwszy raz nabijany)?
Powrót do góry
   
ewelina1648
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 1

Post#17 17 Wrz 2009 12:48   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


witam,
posiadam również urządzenie wielofunkcyjne typu MP140,czarny tusz(doładowanie) mam nie oryginalne i nie narzekam. Jest jeden mankament tego urzadzenia-przynajmniej u mnie sie to dzieje-podstawa drukowania czarnym tuszem jest miniumum zawartosci kolorowego. Czy u was działo sie cos podobnego? czy jest to inna przyczyna??
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#18 05 Sty 2010 10:52   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


U mnie jest to samo.Zeby drukowac musi byc troche koloru.
Powrót do góry
   
typciak
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1
Miasto: Zagrzeb

Post#19 12 Paź 2010 20:07   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Aby ponownie uruchomić drukarkę po napełnieniu "pseudo" tuszem należy ją zresetować. Poniżej zamieszczam specyfikację:

1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) podnieś pokrywę drukarki I wyciągnij kartridże. Nie zamykając obudowy i nie wyłączając drukarki wyciągnij kabel zasilania.
9) Zamknij pokrywę I włącz drukarkę.
10) Napełnij kartridże I włóż je z powrotem.
Powrót do góry
   
wojtekp0811
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 60

Post#20 03 Sty 2011 17:33   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


W przypadku kiedy chcemy drukować z jednym kartridżem wystarczy przestawić w ustawieniach sterownika drukarki na ten który chcemy użyć

(jeśli chcesz drukować na czarno a masz tylko kartrydż kolorowy nic nie szkodzi ustaw tylko kolor a drukarka sama sobie dobierze odpowiednie proporcje kolorów tak aby powstał czarny)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1597030.html
Powrót do góry
   
tasiek1988
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 1

Post#21 08 Gru 2011 18:25   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


nawet po zmianie w komputerze 'tylko kolor/ czarny' jesli drukarka sama nie widzi ktoregos z kartridzy to i tak nie bedzie drukowac....

orginalny kartridz cl41....i nic.... :/

a metoda opisana wyzej nie dziala...przynajmniej na mojej drukarce
Powrót do góry
   
wojtekp0811
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 60

Post#22 08 Gru 2011 19:49   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Jeśli nie widzi kartrydża to raczej coś ze stykami.
Swoja drogą to tylko drukarka nie będzie działać wiecznie tak jak i my,a zapewne swoje już przeszła pozdrawiam
Powrót do góry
   
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 3

Post#23 05 Lut 2014 19:14   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam mam problem posiadam drukarkę canon MP140 problem w mojej drukarce polega na tym że na czarno działa wszystko w porządku a jeśli chce coś wydrukować w kolorze to drukuje tylko na żółto. kadrydże kupiłem na alegro po regeneracji myślałem że może to ich wina ponieważ na poprzednich problem był ten sam. nawet na stronie testowej wogóle nie widać 2 pozostałych kolorów. Da się to naprawić w warunkach domowych i co może być przyczyną ???
Powrót do góry
   
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 1344

Post#24 05 Lut 2014 19:22   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przyłóż na chwilę kartridż kolorowy dyszami do papierowego ręcznika lub chusteczki higienicznej i zobacz, czy zostawia wyraźny ślad dla każdego z trzech kolorów.

Jeśli któryś ze śladów jest niewyraźny, to możesz potraktować montaż dysz strumieniem pary wodnej z czajnika przez minutę lub dłużej. Przed zamontowaniem tak udrażnianego kartridża do drukarki upewnij się, że styki są suche (przetrzyj je suchym kawałkiem papierowego ręcznika) - jeśli styki kartridża będą wilgotne, to zwarcie może trwale uszkodzić kartridż i/lub drukarkę.
Powrót do góry
   
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 3

Post#25 05 Lut 2014 19:29   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


styki wycierałem wacikiem a kadridż po przeciągnięciu po papierowym ręczniku pozostawia wyraźne ślady dla porównania robiłem to samo z czarnym nie ma jakiejkolwiek różnicy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lut 2014 19:29   





Powrót do góry
   
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 1344

Post#26 05 Lut 2014 19:48   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przetrzyj styki w karetce (na sucho).

Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie sprawdzić kartridże w innej drukarce na tusze CL-38, CL-41 (jest sporo takich drukarek).
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon MP140 po napełnieniu tuszy, druk do połowy (5)
Canon PIXMA mp140 Win7x64 (2)
Canon pixma mp140 nie mogę drukować (1)
Canon PIXMA MP140 - brak komunikacji ze skanerem. (2)
Canon Pixma MP140 E5 po wymienie pojemnika z Kolorem (5)
Canon Pixma mp140: problem z jego tuszami... (1)
Canon Pixma mp140 nie pobiera papieru (5)
Canon pixma MP140 - Brak możliwości drukowania (2)
Canon Pixma MP140 - Błąd serwisowy E 5 proszę o porady (29)
Canon Pixma MP140 - Windows 7 Błąd instalacji sterowników (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS