Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja ->Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 24 Maj 2008 22:14   

Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam! Posiadam drukarke ( urządzenie wielofunkcyjne) Canon PIXMA MP140 chciał bym sie dowiedziec jak moge uzupełnic tusze w tej drukarce chodzi mi o regeneracje zeby nie kupowac nowych pojemniczków z tuszem ktore wkładam do drukarki kosztuja ok 70 zł. Mozna jakos je napełnic?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

kusiu27
Poziom 13
Post#2 24 Maj 2008 22:30   

Re: Canon Pytanko


Czarny toner możesz napełnić zestawem do regeneracji, a kolorowy toner możesz kupić regenerowany może cena będzie podobna ale tuszu więcej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#3 Post autora tematu 24 Maj 2008 22:35   

Re: Canon Pytanko


wszędzie na allegro są zestawy od MP150>>>> a ja mam MP140 moze jakis zamiennik albo cos w tym stylu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

kusiu27
Poziom 13
Post#4 24 Maj 2008 22:38   

Re: Canon Pytanko


A nie jest to to samo może do tego też pasują. Ja mam hp to za bardzo się nie orientuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#5 Post autora tematu 24 Maj 2008 23:00   

Re: Canon Pytanko


No ale to jest zestaw do uzupełnienia wiec chyba do wszystkich pasuje? taki mi sie zdaje a są moze jakies uniwersalne albo cos?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 1849
Miasto: Lubuskie

wladek83
Poziom 22
Post#6 25 Maj 2008 08:44   

Re: Canon Pytanko


Gwóźdź może być uniwersalny, do każdej deski Neutral ... Uważasz, że jak coś jest tuszem to można lać wszędzie i będzie cacy ? Nalej tej mikstury a drukarkę zaniesiesz do śmietnika! Każdy producent drukarek opracował własny tusz, w większości nawet pomiędzy drukarkami tego samego producenta nie wolno zamieniań tuszu. Najszybciej dowiesz się czy tusz od MP150 będzie można zastosować w Twoim MP140 pisząc maila do sprzedawcy tego tuszu.

Pzdr.

I jeśli możesz - dopisz w tytule postu o co Ci chodzi, bo sam "Problem" niepotrzebnie angażuje do czytania postu...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#7 Post autora tematu 25 Maj 2008 10:05   

Re: Canon Pytanko


Własnie tak nie mysle dlatego pisze na forum o pomoc poniewaz wszedzie sa do MP150 a ja mam MP140 niech sie wypowiedzą ci co mają te drukarki najlepiej

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rys57
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Mar 2004
Posty: 4829
Miasto: Warszawa

rys57
Moderator
Post#8 25 Maj 2008 11:52   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


PG-40 i CL-41 te same tusze w MP150

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 1849
Miasto: Lubuskie

wladek83
Poziom 22
Post#9 25 Maj 2008 11:58   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Masz w swojej drukarce kartridże o symbolach PG-37 i CL-38 lub PG-40 i CL-41 . Te kartridże stosowane są w wielu modelach drukarek Canona, m.in. w MP140 oraz MP150 ( MP160, MP170, MP180, MP210, itd.). Na Allegro masz zestawy do 3 x uzupełnienia w cenie od 26,- do 29,- zł.

Pzdr.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#10 Post autora tematu 25 Maj 2008 12:38   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Dzięki za info juz mniej wiecej wiem o co chodzi Smile czy wiecie jak uzupełnia sie tusz? wsztrzykuje sie go do kadridzy ktore mam? czy jak? Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

kusiu27
Poziom 13
Post#11 25 Maj 2008 13:16   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Jak kupisz zestaw do napełniania to będzie instrukcja co i jak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#12 Post autora tematu 25 Maj 2008 13:29   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Aha dzięki Wink ale ten tusz moge uzupełniac w tych pojemniczkach orginalnych co dostałem z drukarką? czy są inne jakies specjalne do napełniania?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 138
Miasto: wieluń

kusiu27
Poziom 13
Post#13 25 Maj 2008 13:31Pomocny post   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Napełniasz te co masz niema innych "specjalnych" Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 32
Miasto: Oleśnica

Kadi46HU
Poziom 9
Post#14 Post autora tematu 25 Maj 2008 13:37   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Oki wielkie dzięki za pomoc Wink moja pierwsza drukarka wiec sory za takie pytania Smile pozdrowionka

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
biedronka220
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 2

biedronka220
Poziom 2
Post#15 01 Kwi 2009 16:49   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam mam problem posiadam drukarke canon MP140 wymieniłam tusz czarny na zamiennik po wymianie nie widzi tuszu ani orginalnego ani zamiennika czy ktoś wie jaka może być przyczyna?????Crying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
gasior5
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 22 Wrz 2006
Posty: 156
Miasto: łódź

gasior5
Poziom 14
Post#16 24 Maj 2009 00:28   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Mam dokładnie taki sam problem - po uzupełnieniu tuszu drukarka MP140 nie widzi pojemnika z czarnym tuszem.
Drukarka jest sprawna, sprwadzone przez włożenie innego pojemnika.
Co jest przyczyną że drukarka przestała widzieć pojemnik po regeneracji (pierwszy raz nabijany)?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ewelina1648
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 1

ewelina1648
Poziom 1
Post#17 17 Wrz 2009 12:48   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


witam,
posiadam również urządzenie wielofunkcyjne typu MP140,czarny tusz(doładowanie) mam nie oryginalne i nie narzekam. Jest jeden mankament tego urzadzenia-przynajmniej u mnie sie to dzieje-podstawa drukowania czarnym tuszem jest miniumum zawartosci kolorowego. Czy u was działo sie cos podobnego? czy jest to inna przyczyna??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#18 05 Sty 2010 09:52   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


U mnie jest to samo.Zeby drukowac musi byc troche koloru.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
typciak
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1
Miasto: Zagrzeb

typciak
Poziom 1
Post#19 12 Paź 2010 20:07   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Aby ponownie uruchomić drukarkę po napełnieniu "pseudo" tuszem należy ją zresetować. Poniżej zamieszczam specyfikację:

1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) podnieś pokrywę drukarki I wyciągnij kartridże. Nie zamykając obudowy i nie wyłączając drukarki wyciągnij kabel zasilania.
9) Zamknij pokrywę I włącz drukarkę.
10) Napełnij kartridże I włóż je z powrotem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtekp0811
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 59

wojtekp0811
Poziom 10
Post#20 03 Sty 2011 16:33   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


W przypadku kiedy chcemy drukować z jednym kartridżem wystarczy przestawić w ustawieniach sterownika drukarki na ten który chcemy użyć

(jeśli chcesz drukować na czarno a masz tylko kartrydż kolorowy nic nie szkodzi ustaw tylko kolor a drukarka sama sobie dobierze odpowiednie proporcje kolorów tak aby powstał czarny)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1597030.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tasiek1988
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 1

tasiek1988
Poziom 1
Post#21 08 Gru 2011 17:25   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


nawet po zmianie w komputerze 'tylko kolor/ czarny' jesli drukarka sama nie widzi ktoregos z kartridzy to i tak nie bedzie drukowac....

orginalny kartridz cl41....i nic.... :/

a metoda opisana wyzej nie dziala...przynajmniej na mojej drukarce

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtekp0811
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 59

wojtekp0811
Poziom 10
Post#22 08 Gru 2011 18:49   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Jeśli nie widzi kartrydża to raczej coś ze stykami.
Swoja drogą to tylko drukarka nie będzie działać wiecznie tak jak i my,a zapewne swoje już przeszła pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 2

edo23
Poziom 2
Post#23 05 Lut 2014 18:14   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam mam problem posiadam drukarkę canon MP140 problem w mojej drukarce polega na tym że na czarno działa wszystko w porządku a jeśli chce coś wydrukować w kolorze to drukuje tylko na żółto. kadrydże kupiłem na alegro po regeneracji myślałem że może to ich wina ponieważ na poprzednich problem był ten sam. nawet na stronie testowej wogóle nie widać 2 pozostałych kolorów. Da się to naprawić w warunkach domowych i co może być przyczyną ???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 1687

Sługa WSI
Spec od drukarek
Post#24 05 Lut 2014 18:22   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przyłóż na chwilę kartridż kolorowy dyszami do papierowego ręcznika lub chusteczki higienicznej i zobacz, czy zostawia wyraźny ślad dla każdego z trzech kolorów.

Jeśli któryś ze śladów jest niewyraźny, to możesz potraktować montaż dysz strumieniem pary wodnej z czajnika przez minutę lub dłużej. Przed zamontowaniem tak udrażnianego kartridża do drukarki upewnij się, że styki są suche (przetrzyj je suchym kawałkiem papierowego ręcznika) - jeśli styki kartridża będą wilgotne, to zwarcie może trwale uszkodzić kartridż i/lub drukarkę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 2

edo23
Poziom 2
Post#25 05 Lut 2014 18:29   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


styki wycierałem wacikiem a kadridż po przeciągnięciu po papierowym ręczniku pozostawia wyraźne ślady dla porównania robiłem to samo z czarnym nie ma jakiejkolwiek różnicy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 1687

Sługa WSI
Spec od drukarek
Post#26 05 Lut 2014 18:48   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przetrzyj styki w karetce (na sucho).

Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie sprawdzić kartridże w innej drukarce na tusze CL-38, CL-41 (jest sporo takich drukarek).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
error0111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 6

error0111
Poziom 3
Post#27 19 Sty 2015 23:00   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam. Proszę o pomoc. Kupiłem zamiennik do drukarki Canon mp140 i drukarka nie chce czytać go. Po montażu wyskakuje error 5 i drukarka zatrzymuje swoje działanie. Nie wiem jak mogę sobie z tym poradzić. Drukarka ma już swoje lata ale nie chce wyrzucać jej a kupowanie orginału nie ma sensu ponieważ jego koszt przerośnie koszt całej drukarki wiec musze poradzić sobie z tym problemem za pomoca zamiennika. Jeżeli ktoś ma podobny problem lub miał kiedyś albo jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon MP140 po napełnieniu tuszy, druk do połowy (5)
Canon PIXMA mp140 Win7x64 (2)
Canon pixma mp140 nie mogę drukować (1)
Canon PIXMA MP140 - brak komunikacji ze skanerem. (2)
Canon Pixma MP140 E5 po wymienie pojemnika z Kolorem (5)
Canon Pixma mp140: problem z jego tuszami... (1)
Canon Pixma mp140 nie pobiera papieru (5)
Canon pixma MP140 - Brak możliwości drukowania (2)
Canon Pixma MP140 - Błąd serwisowy E 5 proszę o porady (30)
Canon Pixma MP140 - Windows 7 Błąd instalacji sterowników (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS