Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


  Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration ->Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#1 24 May 2008 22:14  Topic author   

Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam! Posiadam drukarke ( urządzenie wielofunkcyjne) Canon PIXMA MP140 chciał bym sie dowiedziec jak moge uzupełnic tusze w tej drukarce chodzi mi o regeneracje zeby nie kupowac nowych pojemniczków z tuszem ktore wkładam do drukarki kosztuja ok 70 zł. Mozna jakos je napełnic?

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kusiu27
Level 14
Location: wieluń
Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Helped: 6
kusiu27
Level 14
Post#2 24 May 2008 22:30    

Re: Canon Pytanko


Czarny toner możesz napełnić zestawem do regeneracji, a kolorowy toner możesz kupić regenerowany może cena będzie podobna ale tuszu więcej.

Helpful post? + 0
Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#3 24 May 2008 22:35  Topic author   

Re: Canon Pytanko


wszędzie na allegro są zestawy od MP150>>>> a ja mam MP140 moze jakis zamiennik albo cos w tym stylu

Helpful post? + 0
Back to top
kusiu27
Level 14
Location: wieluń
Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Helped: 6
kusiu27
Level 14
Post#4 24 May 2008 22:38    

Re: Canon Pytanko


A nie jest to to samo może do tego też pasują. Ja mam hp to za bardzo się nie orientuje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#5 24 May 2008 23:00  Topic author   

Re: Canon Pytanko


No ale to jest zestaw do uzupełnienia wiec chyba do wszystkich pasuje? taki mi sie zdaje a są moze jakies uniwersalne albo cos?

Helpful post? + 0
Back to top
wladek83
Level 32
Location: Lubuskie
Joined: 28 Feb 2004
Posts: 1849
Helped: 155
Post rating: 14
wladek83
Level 32
Post#6 25 May 2008 08:44    

Re: Canon Pytanko


Gwóźdź może być uniwersalny, do każdej deski :| ... Uważasz, że jak coś jest tuszem to można lać wszędzie i będzie cacy ? Nalej tej mikstury a drukarkę zaniesiesz do śmietnika! Każdy producent drukarek opracował własny tusz, w większości nawet pomiędzy drukarkami tego samego producenta nie wolno zamieniań tuszu. Najszybciej dowiesz się czy tusz od MP150 będzie można zastosować w Twoim MP140 pisząc maila do sprzedawcy tego tuszu.

Pzdr.

I jeśli możesz - dopisz w tytule postu o co Ci chodzi, bo sam "Problem" niepotrzebnie angażuje do czytania postu...

Helpful post? + 0
Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#7 25 May 2008 10:05  Topic author   

Re: Canon Pytanko


Własnie tak nie mysle dlatego pisze na forum o pomoc poniewaz wszedzie sa do MP150 a ja mam MP140 niech sie wypowiedzą ci co mają te drukarki najlepiej

Helpful post? + 0
Back to top
rys57
Moderator
Location: Warszawa
Joined: 26 Mar 2004
Posts: 5208
Helped: 184
Post rating: 31
rys57
Moderator
Post#8 25 May 2008 11:52    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


PG-40 i CL-41 te same tusze w MP150

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wladek83
Level 32
Location: Lubuskie
Joined: 28 Feb 2004
Posts: 1849
Helped: 155
Post rating: 14
wladek83
Level 32
Post#9 25 May 2008 11:58    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Masz w swojej drukarce kartridże o symbolach PG-37 i CL-38 lub PG-40 i CL-41 . Te kartridże stosowane są w wielu modelach drukarek Canona, m.in. w MP140 oraz MP150 ( MP160, MP170, MP180, MP210, itd.). Na Allegro masz zestawy do 3 x uzupełnienia w cenie od 26,- do 29,- zł.

Pzdr.

Helpful post? + 0
Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#10 25 May 2008 12:38  Topic author   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Dzięki za info juz mniej wiecej wiem o co chodzi :) czy wiecie jak uzupełnia sie tusz? wsztrzykuje sie go do kadridzy ktore mam? czy jak? Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
kusiu27
Level 14
Location: wieluń
Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Helped: 6
kusiu27
Level 14
Post#11 25 May 2008 13:16    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Jak kupisz zestaw do napełniania to będzie instrukcja co i jak.

Helpful post? + 0
Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#12 25 May 2008 13:29  Topic author   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Aha dzięki ;) ale ten tusz moge uzupełniac w tych pojemniczkach orginalnych co dostałem z drukarką? czy są inne jakies specjalne do napełniania?

Helpful post? + +1
Back to top
kusiu27
Level 14
Location: wieluń
Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Helped: 6
kusiu27
Level 14
Post#13 25 May 2008 13:31Helpful post    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Napełniasz te co masz niema innych "specjalnych" :D

Helpful post? + 0
Back to top
Kadi46HU
Level 9
Location: Oleśnica
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Post rating: 2
Kadi46HU
Level 9
Post#14 25 May 2008 13:37  Topic author   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Oki wielkie dzięki za pomoc ;) moja pierwsza drukarka wiec sory za takie pytania :) pozdrowionka

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
biedronka220
Level 2
Joined: 01 Apr 2009
Posts: 2
biedronka220
Level 2
Post#15 01 Apr 2009 16:49    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam mam problem posiadam drukarke canon MP140 wymieniłam tusz czarny na zamiennik po wymianie nie widzi tuszu ani orginalnego ani zamiennika czy ktoś wie jaka może być przyczyna?????:cry:

Helpful post? + 0
Back to top
gasior5
Level 14
Location: łódź
Joined: 22 Sep 2006
Posts: 178
Helped: 2
Post rating: 7
gasior5
Level 14
Post#16 24 May 2009 00:28    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Mam dokładnie taki sam problem - po uzupełnieniu tuszu drukarka MP140 nie widzi pojemnika z czarnym tuszem.
Drukarka jest sprawna, sprwadzone przez włożenie innego pojemnika.
Co jest przyczyną że drukarka przestała widzieć pojemnik po regeneracji (pierwszy raz nabijany)?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ewelina1648
Level 1
Joined: 17 Sep 2009
Posts: 1
ewelina1648
Level 1
Post#17 17 Sep 2009 12:48    

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


witam,
posiadam również urządzenie wielofunkcyjne typu MP140,czarny tusz(doładowanie) mam nie oryginalne i nie narzekam. Jest jeden mankament tego urzadzenia-przynajmniej u mnie sie to dzieje-podstawa drukowania czarnym tuszem jest miniumum zawartosci kolorowego. Czy u was działo sie cos podobnego? czy jest to inna przyczyna??

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#18 05 Jan 2010 09:52    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


U mnie jest to samo.Zeby drukowac musi byc troche koloru.

Helpful post? + 0
Back to top
typciak
Level 1
Location: Zagrzeb
Joined: 12 Oct 2010
Posts: 1
Post rating: 1
typciak
Level 1
Post#19 12 Oct 2010 20:07    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Aby ponownie uruchomić drukarkę po napełnieniu "pseudo" tuszem należy ją zresetować. Poniżej zamieszczam specyfikację:

1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) podnieś pokrywę drukarki I wyciągnij kartridże. Nie zamykając obudowy i nie wyłączając drukarki wyciągnij kabel zasilania.
9) Zamknij pokrywę I włącz drukarkę.
10) Napełnij kartridże I włóż je z powrotem.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wojtekp0811
Level 10
Joined: 05 Aug 2010
Posts: 59
Post rating: 1
wojtekp0811
Level 10
Post#20 03 Jan 2011 16:33    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


W przypadku kiedy chcemy drukować z jednym kartridżem wystarczy przestawić w ustawieniach sterownika drukarki na ten który chcemy użyć

(jeśli chcesz drukować na czarno a masz tylko kartrydż kolorowy nic nie szkodzi ustaw tylko kolor a drukarka sama sobie dobierze odpowiednie proporcje kolorów tak aby powstał czarny)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1597030.html

Helpful post? + 0
Back to top
tasiek1988
Level 1
Joined: 08 Dec 2011
Posts: 1
tasiek1988
Level 1
Post#21 08 Dec 2011 17:25    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


nawet po zmianie w komputerze 'tylko kolor/ czarny' jesli drukarka sama nie widzi ktoregos z kartridzy to i tak nie bedzie drukowac....

orginalny kartridz cl41....i nic.... :/

a metoda opisana wyzej nie dziala...przynajmniej na mojej drukarce

Helpful post? + 0
Back to top
wojtekp0811
Level 10
Joined: 05 Aug 2010
Posts: 59
Post rating: 1
wojtekp0811
Level 10
Post#22 08 Dec 2011 18:49    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Jeśli nie widzi kartrydża to raczej coś ze stykami.
Swoja drogą to tylko drukarka nie będzie działać wiecznie tak jak i my,a zapewne swoje już przeszła pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
edo23
Level 2
Joined: 05 Feb 2014
Posts: 2
edo23
Level 2
Post#23 05 Feb 2014 18:14    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam mam problem posiadam drukarkę canon MP140 problem w mojej drukarce polega na tym że na czarno działa wszystko w porządku a jeśli chce coś wydrukować w kolorze to drukuje tylko na żółto. kadrydże kupiłem na alegro po regeneracji myślałem że może to ich wina ponieważ na poprzednich problem był ten sam. nawet na stronie testowej wogóle nie widać 2 pozostałych kolorów. Da się to naprawić w warunkach domowych i co może być przyczyną ???

Helpful post? + 0
Back to top
Sługa WSI
Spec od drukarek
Joined: 20 Dec 2011
Posts: 2270
Helped: 340
Post rating: 198
Sługa WSI
Spec od drukarek
Post#24 05 Feb 2014 18:22    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przyłóż na chwilę kartridż kolorowy dyszami do papierowego ręcznika lub chusteczki higienicznej i zobacz, czy zostawia wyraźny ślad dla każdego z trzech kolorów.

Jeśli któryś ze śladów jest niewyraźny, to możesz potraktować montaż dysz strumieniem pary wodnej z czajnika przez minutę lub dłużej. Przed zamontowaniem tak udrażnianego kartridża do drukarki upewnij się, że styki są suche (przetrzyj je suchym kawałkiem papierowego ręcznika) - jeśli styki kartridża będą wilgotne, to zwarcie może trwale uszkodzić kartridż i/lub drukarkę.

Helpful post? + 0
Back to top
edo23
Level 2
Joined: 05 Feb 2014
Posts: 2
edo23
Level 2
Post#25 05 Feb 2014 18:29    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


styki wycierałem wacikiem a kadridż po przeciągnięciu po papierowym ręczniku pozostawia wyraźne ślady dla porównania robiłem to samo z czarnym nie ma jakiejkolwiek różnicy

Helpful post? + 0
Back to top
Sługa WSI
Spec od drukarek
Joined: 20 Dec 2011
Posts: 2270
Helped: 340
Post rating: 198
Sługa WSI
Spec od drukarek
Post#26 05 Feb 2014 18:48    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przetrzyj styki w karetce (na sucho).

Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie sprawdzić kartridże w innej drukarce na tusze CL-38, CL-41 (jest sporo takich drukarek).

Helpful post? + 0
Back to top
error0111
Level 7
Joined: 05 Mar 2009
Posts: 59
Post rating: 2
error0111
Level 7
Post#27 19 Jan 2015 23:00    

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam. Proszę o pomoc. Kupiłem zamiennik do drukarki Canon mp140 i drukarka nie chce czytać go. Po montażu wyskakuje error 5 i drukarka zatrzymuje swoje działanie. Nie wiem jak mogę sobie z tym poradzić. Drukarka ma już swoje lata ale nie chce wyrzucać jej a kupowanie orginału nie ma sensu ponieważ jego koszt przerośnie koszt całej drukarki wiec musze poradzić sobie z tym problemem za pomoca zamiennika. Jeżeli ktoś ma podobny problem lub miał kiedyś albo jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Page 1 of 1

Similar topics to canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy

Canon MP140 po napełnieniu tuszy, druk do połowy (5)
Canon PIXMA mp140 Win7x64 (2)
Canon pixma mp140 nie mogę drukować (1)
Canon PIXMA MP140 - brak komunikacji ze skanerem. (2)
Canon Pixma MP140 E5 po wymienie pojemnika z Kolorem (5)
Canon Pixma mp140: problem z jego tuszami... (1)
Canon Pixma mp140 nie pobiera papieru (5)
Canon pixma MP140 - Brak możliwości drukowania (2)
Canon Pixma MP140 - Błąd serwisowy E 5 proszę o porady (30)
Canon Pixma MP140 - Windows 7 Błąd instalacji sterowników (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.484 seconds