Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Author
Message
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#1 Post from the author of the topic 24 May 2008 22:14   

Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam! Posiadam drukarke ( urządzenie wielofunkcyjne) Canon PIXMA MP140 chciał bym sie dowiedziec jak moge uzupełnic tusze w tej drukarce chodzi mi o regeneracje zeby nie kupowac nowych pojemniczków z tuszem ktore wkładam do drukarki kosztuja ok 70 zł. Mozna jakos je napełnic?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 May 2008 22:14   





Back to top
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Location: wieluń

Post#2 24 May 2008 22:30   

Re: Canon Pytanko


Czarny toner możesz napełnić zestawem do regeneracji, a kolorowy toner możesz kupić regenerowany może cena będzie podobna ale tuszu więcej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#3 Post from the author of the topic 24 May 2008 22:35   

Re: Canon Pytanko


wszędzie na allegro są zestawy od MP150>>>> a ja mam MP140 moze jakis zamiennik albo cos w tym stylu

Helpful message? + -

Back to top
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Location: wieluń

Post#4 24 May 2008 22:38   

Re: Canon Pytanko


A nie jest to to samo może do tego też pasują. Ja mam hp to za bardzo się nie orientuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#5 Post from the author of the topic 24 May 2008 23:00   

Re: Canon Pytanko


No ale to jest zestaw do uzupełnienia wiec chyba do wszystkich pasuje? taki mi sie zdaje a są moze jakies uniwersalne albo cos?

Helpful message? + -

Back to top
   
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 28 Feb 2004
Posts: 1849
Location: Lubuskie

Post#6 25 May 2008 08:44   

Re: Canon Pytanko


Gwóźdź może być uniwersalny, do każdej deski Neutral ... Uważasz, że jak coś jest tuszem to można lać wszędzie i będzie cacy ? Nalej tej mikstury a drukarkę zaniesiesz do śmietnika! Każdy producent drukarek opracował własny tusz, w większości nawet pomiędzy drukarkami tego samego producenta nie wolno zamieniań tuszu. Najszybciej dowiesz się czy tusz od MP150 będzie można zastosować w Twoim MP140 pisząc maila do sprzedawcy tego tuszu.

Pzdr.

I jeśli możesz - dopisz w tytule postu o co Ci chodzi, bo sam "Problem" niepotrzebnie angażuje do czytania postu...

Helpful message? + -

Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#7 Post from the author of the topic 25 May 2008 10:05   

Re: Canon Pytanko


Własnie tak nie mysle dlatego pisze na forum o pomoc poniewaz wszedzie sa do MP150 a ja mam MP140 niech sie wypowiedzą ci co mają te drukarki najlepiej

Helpful message? + -

Back to top
   
rys57
Moderator
Moderator


Joined: 26 Mar 2004
Posts: 4821
Location: Warszawa

Post#8 25 May 2008 11:52   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


PG-40 i CL-41 te same tusze w MP150

Helpful message? + -

Back to top
   
wladek83
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 28 Feb 2004
Posts: 1849
Location: Lubuskie

Post#9 25 May 2008 11:58   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Masz w swojej drukarce kartridże o symbolach PG-37 i CL-38 lub PG-40 i CL-41 . Te kartridże stosowane są w wielu modelach drukarek Canona, m.in. w MP140 oraz MP150 ( MP160, MP170, MP180, MP210, itd.). Na Allegro masz zestawy do 3 x uzupełnienia w cenie od 26,- do 29,- zł.

Pzdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#10 Post from the author of the topic 25 May 2008 12:38   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Dzięki za info juz mniej wiecej wiem o co chodzi Smile czy wiecie jak uzupełnia sie tusz? wsztrzykuje sie go do kadridzy ktore mam? czy jak? Pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Location: wieluń

Post#11 25 May 2008 13:16   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Jak kupisz zestaw do napełniania to będzie instrukcja co i jak.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#12 Post from the author of the topic 25 May 2008 13:29   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Aha dzięki Wink ale ten tusz moge uzupełniac w tych pojemniczkach orginalnych co dostałem z drukarką? czy są inne jakies specjalne do napełniania?

Helpful message? + -

Back to top
   
kusiu27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 138
Location: wieluń

Post#13 25 May 2008 13:31helpful post - solution   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Napełniasz te co masz niema innych "specjalnych" Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 May 2008 13:31helpful post - solution   





Back to top
   
Kadi46HU
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 32
Location: Oleśnica

Post#14 Post from the author of the topic 25 May 2008 13:37   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Oki wielkie dzięki za pomoc Wink moja pierwsza drukarka wiec sory za takie pytania Smile pozdrowionka

Helpful message? + -

Back to top
   
biedronka220
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 01 Apr 2009
Posts: 2

Post#15 01 Apr 2009 16:49   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Witam mam problem posiadam drukarke canon MP140 wymieniłam tusz czarny na zamiennik po wymianie nie widzi tuszu ani orginalnego ani zamiennika czy ktoś wie jaka może być przyczyna?????Crying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
gasior5
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 22 Sep 2006
Posts: 156
Location: łódź

Post#16 24 May 2009 00:28   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


Mam dokładnie taki sam problem - po uzupełnieniu tuszu drukarka MP140 nie widzi pojemnika z czarnym tuszem.
Drukarka jest sprawna, sprwadzone przez włożenie innego pojemnika.
Co jest przyczyną że drukarka przestała widzieć pojemnik po regeneracji (pierwszy raz nabijany)?

Helpful message? + -

Back to top
   
ewelina1648
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 17 Sep 2009
Posts: 1

Post#17 17 Sep 2009 12:48   

Re: Canon PIXMA MP140 Tusze


witam,
posiadam również urządzenie wielofunkcyjne typu MP140,czarny tusz(doładowanie) mam nie oryginalne i nie narzekam. Jest jeden mankament tego urzadzenia-przynajmniej u mnie sie to dzieje-podstawa drukowania czarnym tuszem jest miniumum zawartosci kolorowego. Czy u was działo sie cos podobnego? czy jest to inna przyczyna??

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#18 05 Jan 2010 09:52   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


U mnie jest to samo.Zeby drukowac musi byc troche koloru.

Helpful message? + -

Back to top
   
typciak
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 1
Location: Zagrzeb

Post#19 12 Oct 2010 20:07   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Aby ponownie uruchomić drukarkę po napełnieniu "pseudo" tuszem należy ją zresetować. Poniżej zamieszczam specyfikację:

1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) podnieś pokrywę drukarki I wyciągnij kartridże. Nie zamykając obudowy i nie wyłączając drukarki wyciągnij kabel zasilania.
9) Zamknij pokrywę I włącz drukarkę.
10) Napełnij kartridże I włóż je z powrotem.

Helpful message? + -

Back to top
   
wojtekp0811
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Aug 2010
Posts: 59

Post#20 03 Jan 2011 16:33   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


W przypadku kiedy chcemy drukować z jednym kartridżem wystarczy przestawić w ustawieniach sterownika drukarki na ten który chcemy użyć

(jeśli chcesz drukować na czarno a masz tylko kartrydż kolorowy nic nie szkodzi ustaw tylko kolor a drukarka sama sobie dobierze odpowiednie proporcje kolorów tak aby powstał czarny)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1597030.html

Helpful message? + -

Back to top
   
tasiek1988
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 08 Dec 2011
Posts: 1

Post#21 08 Dec 2011 17:25   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


nawet po zmianie w komputerze 'tylko kolor/ czarny' jesli drukarka sama nie widzi ktoregos z kartridzy to i tak nie bedzie drukowac....

orginalny kartridz cl41....i nic.... :/

a metoda opisana wyzej nie dziala...przynajmniej na mojej drukarce

Helpful message? + -

Back to top
   
wojtekp0811
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Aug 2010
Posts: 59

Post#22 08 Dec 2011 18:49   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Jeśli nie widzi kartrydża to raczej coś ze stykami.
Swoja drogą to tylko drukarka nie będzie działać wiecznie tak jak i my,a zapewne swoje już przeszła pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 05 Feb 2014
Posts: 2

Post#23 05 Feb 2014 18:14   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam mam problem posiadam drukarkę canon MP140 problem w mojej drukarce polega na tym że na czarno działa wszystko w porządku a jeśli chce coś wydrukować w kolorze to drukuje tylko na żółto. kadrydże kupiłem na alegro po regeneracji myślałem że może to ich wina ponieważ na poprzednich problem był ten sam. nawet na stronie testowej wogóle nie widać 2 pozostałych kolorów. Da się to naprawić w warunkach domowych i co może być przyczyną ???

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Feb 2014 18:14   





Back to top
   
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Joined: 20 Dec 2011
Posts: 1559

Post#24 05 Feb 2014 18:22   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przyłóż na chwilę kartridż kolorowy dyszami do papierowego ręcznika lub chusteczki higienicznej i zobacz, czy zostawia wyraźny ślad dla każdego z trzech kolorów.

Jeśli któryś ze śladów jest niewyraźny, to możesz potraktować montaż dysz strumieniem pary wodnej z czajnika przez minutę lub dłużej. Przed zamontowaniem tak udrażnianego kartridża do drukarki upewnij się, że styki są suche (przetrzyj je suchym kawałkiem papierowego ręcznika) - jeśli styki kartridża będą wilgotne, to zwarcie może trwale uszkodzić kartridż i/lub drukarkę.

Helpful message? + -

Back to top
   
edo23
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 05 Feb 2014
Posts: 2

Post#25 05 Feb 2014 18:29   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


styki wycierałem wacikiem a kadridż po przeciągnięciu po papierowym ręczniku pozostawia wyraźne ślady dla porównania robiłem to samo z czarnym nie ma jakiejkolwiek różnicy

Helpful message? + -

Back to top
   
Sługa WSI
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Joined: 20 Dec 2011
Posts: 1559

Post#26 05 Feb 2014 18:48   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Przetrzyj styki w karetce (na sucho).

Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie sprawdzić kartridże w innej drukarce na tusze CL-38, CL-41 (jest sporo takich drukarek).

Helpful message? + -

Back to top
   
error0111
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 6

Post#27 19 Jan 2015 23:00   

Re: Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy


Witam. Proszę o pomoc. Kupiłem zamiennik do drukarki Canon mp140 i drukarka nie chce czytać go. Po montażu wyskakuje error 5 i drukarka zatrzymuje swoje działanie. Nie wiem jak mogę sobie z tym poradzić. Drukarka ma już swoje lata ale nie chce wyrzucać jej a kupowanie orginału nie ma sensu ponieważ jego koszt przerośnie koszt całej drukarki wiec musze poradzić sobie z tym problemem za pomoca zamiennika. Jeżeli ktoś ma podobny problem lub miał kiedyś albo jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Canon PIXMA MP140 uzupełnianie tuszy
Page 1 of 1
Similar topics
Canon MP140 po napełnieniu tuszy, druk do połowy (5)
Canon PIXMA mp140 Win7x64 (2)
Canon pixma mp140 nie mogę drukować (1)
Canon PIXMA MP140 - brak komunikacji ze skanerem. (2)
Canon Pixma MP140 E5 po wymienie pojemnika z Kolorem (5)
Canon Pixma mp140: problem z jego tuszami... (1)
Canon Pixma mp140 nie pobiera papieru (5)
Canon pixma MP140 - Brak możliwości drukowania (2)
Canon Pixma MP140 - Błąd serwisowy E 5 proszę o porady (30)
Canon Pixma MP140 - Windows 7 Błąd instalacji sterowników (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl topic RSS feed