Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy polsat + tuner


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Cyfrowy polsat + tuner Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#1 26 Maj 2008 17:29  Autor tematu   

Cyfrowy polsat + tuner


witam serdecznie,
moje pytanie wiaze sie z platforma cyfrowego polsatu.
Obecnie przebywam w uk i posiadam tuner echostar ktory wlasnie ulegl malej awarii i w zwiazku z tym ze mam oplacony abonament na ponad rok do przodu i nie chcialbym rezygnowac z polskiej tv (polsat,tvn) mam zamiar zakupic jakis w miare dobry tuner ktory bedzie wspolpracowal z karta polsatu. Bradzo prosze o doradzenie mi jakiegos tunerka tak do 150£, ktory jesli to mozliwe bedzie posiadal slot na HDD(lub zapis poprzez usb 2.0), podwojna glowice no i oczywiscie czytal karty polsatu.
Dwa pierwsze warunki niekonieczne ale mile widziane.
Jeszcze jedno pytanie czy polsat ma juz w ofercie moduly CAM swoich kard?
dziekuje za odpowiedz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
okulik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1094
Pomógł: 97
Ocena postów: 8
okulik
Poziom 20
Post#2 26 Maj 2008 17:36    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Moduły są dostępne.
Karta polsatu nie działa w żadnym innym dekoderze, karta jest parowana z dekoderem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#3 26 Maj 2008 18:12  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


ups, podobno chodzi na tunerach z CI i linuxem
wlasnie zastanawialem sie nad Technomate TM9100 Super lub dreambox 7020 tylko ze za boxa cena troszke za wysoka Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
okulik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1094
Pomógł: 97
Ocena postów: 8
okulik
Poziom 20
Post#4 26 Maj 2008 18:23    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


CI to moduł dostępu i on chodzi w innych dekoderach, niekoniecznie z linuxem.
Ale Ty piszesz że masz kartę, więc nie uruchomisz jej w innym dekoderze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Okolice Krakowa
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Pomógł: 139
Ocena postów: 8
Doominus
Poziom 23
Post#5 26 Maj 2008 22:04    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Moduł z kartą wygląda tak
Cyfrowy polsat + tuner
Tu można zmienić tuner. W przypadku zestawu tuner+ karta nic się nie da zrobić .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Manix
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: podlaskie
Dołączył: 20 Cze 2002
Posty: 630
Pomógł: 59
Ocena postów: 2
Manix
Poziom 19
Post#6 26 Maj 2008 22:08    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Można jeszcze tuner naprawić. W przypadku echostara może być banalna usterka zasilacza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sacha
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: "-"
Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 15
Pomógł: 1
sacha
Poziom 6
Post#7 26 Maj 2008 23:07    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


W tych dekoderach najczęściej siadają kondensatory elektrolityczne których cena nie przekracza 10 zł - warto zastanowić się nad naprawą.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#8 26 Maj 2008 23:21  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


tak wiec nastepne pyanie do tego tematu, czy jesli zakupie sam modul ci to bedzie on wspolpracowal z moja karta i czy jest np. mozliwosc anulowania w polsacie akyualnie zaplaconego konta i przerzucenia tego na nowe konto z modulem i nowa karta?

wszystkim dziekuje za w/w odpowiedzi, poniewaz troszke mnie to olsnilo, gdyz w kilku miejscach spotkalem sie wlasnie z tym ze tunery z gornej polki wlasnie bez brpblemu pracuja z kartami polsatu, ale w wiekszosci pisali tak ludzie ktorzy mieli wlasnie taki tuner do sprzedania Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Pomógł: 256
Ocena postów: 5
pajo21
Poziom 22
Post#9 26 Maj 2008 23:23    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Raczej nie anulują aktywnej karty przy kupnie nowej karty i modułu.
Samego modułu też nie sprzedadzą i tak nie współpracowałby ze starą kartą.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: PIOTRKÓW Tryb
Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Pomógł: 43
pala22
Poziom 19
Post#10 27 Maj 2008 07:46    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


marvela1 napisał:
poniewaz troszke mnie to olsnilo, gdyz w kilku miejscach spotkalem sie wlasnie z tym ze tunery z gornej polki wlasnie bez brpblemu pracuja z kartami polsatu, ale w wiekszosci pisali tak ludzie ktorzy mieli wlasnie taki tuner do sprzedania Smile


jest to prawda ALE musisz mieć wycjągnięty z tunera klucz na podstawie którego karta sprawdza czy tuner jest od kompletu.

teoretycznie :
mam karte na 12miesięcy ,dekoder na własność,po 2 miesiącach dekoder padł i nie da się naprawić . zostaje mi opłaconych jeszcze 10miesięcy.
jak się załatwia taki przypadek ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#11 27 Maj 2008 16:32  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


no wlasnie, tez dolaczam sie do pytania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
okulik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1094
Pomógł: 97
Ocena postów: 8
okulik
Poziom 20
Post#12 27 Maj 2008 17:25    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_kontakt.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Pomógł: 256
Ocena postów: 5
pajo21
Poziom 22
Post#13 27 Maj 2008 17:52    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


okulik napisał:
http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_kontakt.html

To jest dobry adres gdzie trzeba kierować takie pytania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#14 28 Maj 2008 17:52  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Wlasnie wyslalem maila do polsatu, zobaczymy co oni mi odpowiedza lub doradza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#15 26 Cze 2008 14:11  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


ok, a wiec temat mozna zamknac
polsat przyslal mi nowego samsunga HD z nowa karte, wszystko inne pozostalo bez zmian, tzn. umowa, konto itp.
sa solidni, polecam, jednak w takich przypadkach nigdy nie dzwoncie na centrum informacji tylko od razu do dzialu technicznego, poniewaz na zwyklej infolini pani na wstepie powiedziala ze nic sie nie da zrobic i musze podpisac nowa umowe a wszystkie srodki na obecnym koncie przepadaja, rozmowa z dzialem technicznym byla zupelnie z innej bajki, tam wszystko dalo sie zrobic i wlasnie ciesze sie nowiutkim tunerkiem hd.
pozdrawiam wszystkich i dziekuje za wszystkie posty i za pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
r222
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Wrocław
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 5
r222
Poziom 3
Post#16 05 Lip 2008 23:25    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Witam a echostara kazali Ci oddac?
Z echostarem sie nie da sparowac innego dekoderka(dreama)z karta
ale juz ze starociami sagem lub Samsung DSR-7000 mozna sie pobawic

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marvela1
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: uk
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 19
marvela1
Poziom 6
Post#17 14 Lip 2008 16:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy polsat + tuner


nie, poniewz echostar byl moja wlasnoscia.
Samsunga tez mam na wlasnosc. do tej pory zadnego klopotu z nim, zobaczymy jak bedzie sie sprawowal dalej, na chwile obecna jestem bardzo z niego zadowolony, szkoda tylko ze programow "HD" jest tak malo Smile, pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28131
Pomógł: 1711
Ocena postów: 136
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#18 17 Lip 2008 17:53    

Re: Cyfrowy polsat + tuner


Wszystko wyjaśnione, temat zamykam!
Jeśli zaistnieje taka potrzeba, by post został otwarty, proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu/ tematu/ z uzasadnieniem!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Cyfrowy polsat + tuner
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Polsat Cyfrowy - który tuner? (24)
Tuner cyfrowy - Polsat + Cyfra (9)
Tuner Echostar -cyfrowy polsat (12)
Cyfrowy polsat - własny tuner (3)
Tuner echostar dsb616 i cyfrowy polsat (20)
Tuner cyfrowy Thomson - Polsat, a FTA (4)
Tuner cyfrowy polsat wyświetla 8888 (3)
Tuner OPTICUM 7100 CX i Cyfrowy Polsat (1)
Jaki tuner do Cyfrowy Polsat i Nka. (14)
tuner dvb polsat cyfrowy - sprzedam (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.093 seconds

elektroda.pl temat RSS