| Author |
deha77 Poziom 4

|
27 May 2008 10:47 Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to poprawić |
|
|
|
Witam!
No właśnie jak w temacie kupiłem 311U i niestety pilotem trzeba celować bardzo dokładnie w urządzenie żeby załapał czy jest na to jakieś rozwiązanie? Coś można ulepszyć, zmodyfikować.
Czytałem posty o czyszczeniu obudowy z zew i wew ale sprzęt ma 2 tyg więc raczej nie ma sensu czyścić, baterie wymieniałem i nic to nie dało.
Tylko proszę nie odpisywać w stylu, że kupiłem g.... to teraz mam to co mam hehe ;)
pzdr
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 May 2008 10:47 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Telo Poziom 24

|
27 May 2008 12:09 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
Możesz rozebrać pilota i spróbować bardziej wysnunąć diodę nadawczą poza obudowę,może zwiększy się kąt nadawania.
|
|
| Back to top |
|
 |
arko100 Poziom 22

|
27 May 2008 20:40 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
Jeżeli masz gwarancje, to dlaczego nie oddasz do serwisu??
Czasami problemem jest oczko w sprzęcie. (miałem przypadki, że było zamontowane przekrzywione)
Pozdr
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 May 2008 20:40 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
deha77 Poziom 4

|
27 May 2008 23:44 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
Z opinii innych użytkowników wynika, że też mają takie problemy jak ja dlatego założyłem z góry, że ten typ tak ma. Jutro zadzwonię i zobaczymy co powiedzą w serwisie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 May 2008 23:44 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
apsw Poziom 9

|
28 May 2008 10:38 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
Witam mam ten odtwarzacz i tak jak u kolegi ten sam problem pilot reaguje w bardzo wąskim kacie, prawdopodobnie ten typ tak ma. A przy okazji mam pytanko o prace napędu optycznego w moim egzemplarzu jest ona dość głośna słychać charakterystyczny terkot, poprzednio eksploatowałem MANTE I i napęd był zdecydowanie cichszy, napisałem o tych spostrzeżeniach do serwisu Bellwooda ale bez echa żadnej odpowiedzi, generalnie oceniam te dvd na 4-
|
|
| Back to top |
|
 |
deha77 Poziom 4

|
28 May 2008 11:38 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
U mnie też terkocze. Może nowe oprogramowanie coś poradzi na te dolegliwości huehue ;)
Dzwoniłem do serwisu w sprawie "kątów pilota" - przyślą nowego (skąd wniosek, że to wina pilota a nie odbiornika nie wiem) więc czekam na przesyłkę. Jak na razie + dla bellwooda za podejście do sprawy.
pzdr
|
|
| Back to top |
|
 |
apsw Poziom 9

|
28 May 2008 12:16 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
to może jeszcze pytanie o wejście USB zdarzało mi się że w czasie odtwarzania filmów w formacie DIVX zamrażał się obraz, nie wiem czy to normalny objaw ,pisałem o tym do Bollywooda ale do tej pory bez odpowiedzi
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 May 2008 12:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
deha77 Poziom 4

|
28 May 2008 12:43 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
Przeglądałem tylko jeden film z USB (dynamiczne sceny) i nic takiego mi sie nie przytrafiło. Nie mam czasu oglądać :(, dzieciak walcuje bajki z DVD i VCD więc nic się nie wiesza. Może na weekend oglądnę w końcu jakiś filmik to dam Ci znać.
Dostałem pilota nowego, dalej jest to samo, rozebrałem jednego i bez obudowy też g... kąty więc chyba to wina odbiornika :/
|
|
| Back to top |
|
 |
jako33 Poziom 2

|
29 Aug 2011 10:11 Re: Bellwood 311U i słabe kąty pilota - czy da się to popraw |
|
|
|
| deha77 wrote: |
Przeglądałem tylko jeden film z USB (dynamiczne sceny) i nic takiego mi sie nie przytrafiło. Nie mam czasu oglądać :(, dzieciak walcuje bajki z DVD i VCD więc nic się nie wiesza. Może na weekend oglądnę w końcu jakiś filmik to dam Ci znać.
Dostałem pilota nowego, dalej jest to samo, rozebrałem jednego i bez obudowy też g... kąty więc chyba to wina odbiornika :/ |
Witam problem jest po stronie pilota - wymieniłem diodę nadawczą podczerwieni w pilocie na inna ze starego pilota od TV - na fioletową. Ta oryginalna ma kolor biały. Teraz pilot smiga z nadawaniem nawet odbijając sygnał od ściany !!!!!.
Z tego co wiem BW 301U także miał pilota z diodą fioletową.
|
|
| Back to top |
|
 |