Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem
Autor
Wiadomość
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

Post#1 Post autora tematu 01 Cze 2008 13:07   

jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Witam, samochód audi A3 AGN, czy ktoś wie jak można skalibrować wskaźnik poziomu płynu programem VAG, czy da się to wogóle zrobić ?

Problem jest taki że wskaźnik pokazuje fałszywą wartość zamiast 90 stopni pokazuje prawie 100 i na pewno nie jest to wina czujnika, sprawdzałem właśnie Vagiem..
Powrót do góry
   
Galdek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Miasto: podkarpacie

Post#2 01 Cze 2008 13:17   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


poprzez adaptacje jak dobrze pamiętam na kanale 30 orginał to 128 minimum 120 max 136
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Cze 2008 13:17   





Powrót do góry
   
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

Post#3 Post autora tematu 01 Cze 2008 13:48   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dzięki, za info ..
Powrót do góry
   
szogun0
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1495
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#4 02 Cze 2008 08:46   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Ciekawe, bo ja zawsze myślałem, że poziom paliwa da radę, ale temp. cieczy jest nie do zmienienia. :idea:
Powrót do góry
   
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 709

Post#5 02 Cze 2008 08:47   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Opisany sposob dotyczy wskaznika paliwa, a nie temperatury. Nie ma mozliwosci dopasowania tego wskaznika poprzez kanal adaptacyjny.
Powrót do góry
   
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

Post#6 Post autora tematu 03 Cze 2008 00:38   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


czyli walnięty wskaźnik i nic nie można z tym zrobić..poza wymianą
Powrót do góry
   
szogun0
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1495
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#7 03 Cze 2008 08:29   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


To napisz jeszcze co i jak sprawdzałeś tym vag-iem.
Bo najprościej zrobić test zegarów.
A potem popatrzeć w bloki wartości mierzonych dla silnika i dla licznika.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Cze 2008 08:29   





Powrót do góry
   
ptaszek1975
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1312
Miasto: Lubaczów

Post#8 03 Cze 2008 10:24   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Kolego licznik nie był kręcony,mógł paść wsad.
Powrót do góry
   
Galdek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Miasto: podkarpacie

Post#9 06 Cze 2008 00:44   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq napisz gdzie robiłeś ten pomiar temperatury bo mówisz że w silniku jest 90 a na liczniku 100 bo może termostat nie otwiera pełnego przepływu a obwody temperatury silnika i licznika to osobne obwody i łączą się tym że są zamontowane jednym czujniku i często siadają tracąc najpierw parametry a te podróbki co są w sklepach to jest różnie radze orginał kupić i to nie daję
100% gwarancji jak napiszesz coś więcej to może doradzę więcej a co do wymiany to bym się wstrzymał chyba że cały licznik najlepiej 50% gwarancji że pomorze
Powrót do góry
   
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

Post#10 Post autora tematu 07 Cze 2008 14:17   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


wiem że ten ten czujnik ma dwa obwody, ale żeby nowy ze sklepu pokazywał to samo co stary to chyba coś nie tak...nie mam pojęcia czy to podróbka ..

szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...
Powrót do góry
   
szogun0
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1495
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#11 07 Cze 2008 15:20   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq@ napisał:
szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...

No i właśnie to jest nieprawidłowość.
Powinna zatrzymać się na 90 stopniach.
Masz przesuniętą wskazówkę w liczniku, czujnik jest w porządku.
Powrót do góry
   
gumiś_rzesz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 921
Miasto: Straszydle k/rzeszów

Post#12 07 Cze 2008 17:18   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke
Powrót do góry
   
ptaszek1975
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1312
Miasto: Lubaczów

Post#13 08 Cze 2008 13:41   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


gumiś_rzesz napisał:
dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke

Kolego te liczniki cofa się przez gniazdo diagnostyczne,po prostu wsad licznika od nowa wgrać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Cze 2008 13:41   





Powrót do góry
   
gumiś_rzesz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 921
Miasto: Straszydle k/rzeszów

Post#14 08 Cze 2008 23:23   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


można ale można taż wyciągnąć soft niewiele da jak wskazówka źle ustawiona
Powrót do góry
   
MakroSerwis
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 2772
Miasto: Koszalin

Post#15 09 Cze 2008 10:05   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Temat uważam za wyczerpany i zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Diagnoza VW Golfa II. Podłączenie komputera z VAG-iem. (8)
seat toledo a połączenie z vag-iem (2)
[A6 C5 ] jak skalbrować wskażnik poziomu paliwa vag-com-em? (14)
Jak wyskalować wskaźnik poziomu gazu?? (8)
Audi a4 2,8 - komunikacja z VAG-iem (5)
VW GOLF IV jak sprawdzic VAG-iem czujnik obrotów wału korbowego? (9)
audi a6 diagnozowany vag -iem kody błędów (1)
Z1. Nie mogę połączyć się VAG-iem z silnikiem. (9)
błąd 1044 , brak możliwości skasowania vag-iem ? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony