Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam ->jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
henryq@
Poziom 10
Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51
Ocena postów: 3
henryq@
Poziom 10
Post#1 01 Cze 2008 13:07  Autor tematu   

jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Witam, samochód audi A3 AGN, czy ktoś wie jak można skalibrować wskaźnik poziomu płynu programem VAG, czy da się to wogóle zrobić ?

Problem jest taki że wskaźnik pokazuje fałszywą wartość zamiast 90 stopni pokazuje prawie 100 i na pewno nie jest to wina czujnika, sprawdzałem właśnie Vagiem..

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Galdek
Poziom 2
Miasto: podkarpacie
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Galdek
Poziom 2
Post#2 01 Cze 2008 13:17    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


poprzez adaptacje jak dobrze pamiętam na kanale 30 orginał to 128 minimum 120 max 136

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51
Ocena postów: 3
henryq@
Poziom 10
Post#3 01 Cze 2008 13:48  Autor tematu   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dzięki, za info ..

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1552
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#4 02 Cze 2008 08:46    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Ciekawe, bo ja zawsze myślałem, że poziom paliwa da radę, ale temp. cieczy jest nie do zmienienia. :idea:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Remik71
Poziom 23
Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 717
Pomógł: 43
Ocena postów: 19
Remik71
Poziom 23
Post#5 02 Cze 2008 08:47    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Opisany sposob dotyczy wskaznika paliwa, a nie temperatury. Nie ma mozliwosci dopasowania tego wskaznika poprzez kanal adaptacyjny.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51
Ocena postów: 3
henryq@
Poziom 10
Post#6 03 Cze 2008 00:38  Autor tematu   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


czyli walnięty wskaźnik i nic nie można z tym zrobić..poza wymianą

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1552
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 03 Cze 2008 08:29    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


To napisz jeszcze co i jak sprawdzałeś tym vag-iem.
Bo najprościej zrobić test zegarów.
A potem popatrzeć w bloki wartości mierzonych dla silnika i dla licznika.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ptaszek1975
Poziom 29
Miasto: Lubaczów
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1320
Pomógł: 120
Ocena postów: 24
ptaszek1975
Poziom 29
Post#8 03 Cze 2008 10:24    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Kolego licznik nie był kręcony,mógł paść wsad.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Galdek
Poziom 2
Miasto: podkarpacie
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Galdek
Poziom 2
Post#9 06 Cze 2008 00:44    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq napisz gdzie robiłeś ten pomiar temperatury bo mówisz że w silniku jest 90 a na liczniku 100 bo może termostat nie otwiera pełnego przepływu a obwody temperatury silnika i licznika to osobne obwody i łączą się tym że są zamontowane jednym czujniku i często siadają tracąc najpierw parametry a te podróbki co są w sklepach to jest różnie radze orginał kupić i to nie daję
100% gwarancji jak napiszesz coś więcej to może doradzę więcej a co do wymiany to bym się wstrzymał chyba że cały licznik najlepiej 50% gwarancji że pomorze

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51
Ocena postów: 3
henryq@
Poziom 10
Post#10 07 Cze 2008 14:17  Autor tematu   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


wiem że ten ten czujnik ma dwa obwody, ale żeby nowy ze sklepu pokazywał to samo co stary to chyba coś nie tak...nie mam pojęcia czy to podróbka ..

szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1552
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#11 07 Cze 2008 15:20    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq@ napisał:
szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...

No i właśnie to jest nieprawidłowość.
Powinna zatrzymać się na 90 stopniach.
Masz przesuniętą wskazówkę w liczniku, czujnik jest w porządku.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gumiś_rzesz
Poziom 25
Miasto: Straszydle k/rzeszów
Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 970
Pomógł: 35
Ocena postów: 2
gumiś_rzesz
Poziom 25
Post#12 07 Cze 2008 17:18    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ptaszek1975
Poziom 29
Miasto: Lubaczów
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1320
Pomógł: 120
Ocena postów: 24
ptaszek1975
Poziom 29
Post#13 08 Cze 2008 13:41    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


gumiś_rzesz napisał:
dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke

Kolego te liczniki cofa się przez gniazdo diagnostyczne,po prostu wsad licznika od nowa wgrać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gumiś_rzesz
Poziom 25
Miasto: Straszydle k/rzeszów
Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 970
Pomógł: 35
Ocena postów: 2
gumiś_rzesz
Poziom 25
Post#14 08 Cze 2008 23:23    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


można ale można taż wyciągnąć soft niewiele da jak wskazówka źle ustawiona

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MakroSerwis
Moderator Samochody
Miasto: Koszalin
Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 2891
Pomógł: 240
Ocena postów: 15
MakroSerwis
Moderator Samochody
Post#15 09 Cze 2008 10:05    

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Temat uważam za wyczerpany i zamykam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
VW GOLF IV jak sprawdzic VAG-iem czujnik obrotów wału korbowego? (9)
VW/Golf 4/1.9 TDI - Jak zakodować/zaadaptować nowe radio VAG\'iem do licznika (18)
Audi a4 2,8 - komunikacja z VAG-iem (5)
Problem po zabawie z VAG\'iem (17)
Wskaźnik poziomu gazu - jak naprawić? (4)
Jak wyskalować wskaźnik poziomu gazu?? (8)
[A6 C5 ] jak skalbrować wskażnik poziomu paliwa vag-com-em? (14)
seat toledo a połączenie z vag-iem (2)
Diagnoza VW Golfa II. Podłączenie komputera z VAG-iem. (8)
audi a6 diagnozowany vag -iem kody błędów (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.15 seconds

elektroda.pl temat RSS