Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Szukam ->jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

henryq@
Poziom 10
Post#1 Post autora tematu 01 Cze 2008 13:07   

jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Witam, samochód audi A3 AGN, czy ktoś wie jak można skalibrować wskaźnik poziomu płynu programem VAG, czy da się to wogóle zrobić ?

Problem jest taki że wskaźnik pokazuje fałszywą wartość zamiast 90 stopni pokazuje prawie 100 i na pewno nie jest to wina czujnika, sprawdzałem właśnie Vagiem..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Galdek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Miasto: podkarpacie

Galdek
Poziom 2
Post#2 01 Cze 2008 13:17   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


poprzez adaptacje jak dobrze pamiętam na kanale 30 orginał to 128 minimum 120 max 136

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

henryq@
Poziom 10
Post#3 Post autora tematu 01 Cze 2008 13:48   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dzięki, za info ..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1537
Miasto: okolice Strzyżowa

szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#4 02 Cze 2008 08:46   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Ciekawe, bo ja zawsze myślałem, że poziom paliwa da radę, ale temp. cieczy jest nie do zmienienia. Idea

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 716

Remik71
Poziom 19
Post#5 02 Cze 2008 08:47   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Opisany sposob dotyczy wskaznika paliwa, a nie temperatury. Nie ma mozliwosci dopasowania tego wskaznika poprzez kanal adaptacyjny.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

henryq@
Poziom 10
Post#6 Post autora tematu 03 Cze 2008 00:38   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


czyli walnięty wskaźnik i nic nie można z tym zrobić..poza wymianą

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1537
Miasto: okolice Strzyżowa

szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 03 Cze 2008 08:29   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


To napisz jeszcze co i jak sprawdzałeś tym vag-iem.
Bo najprościej zrobić test zegarów.
A potem popatrzeć w bloki wartości mierzonych dla silnika i dla licznika.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ptaszek1975
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1299
Miasto: Lubaczów

ptaszek1975
Poziom 21
Post#8 03 Cze 2008 10:24   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Kolego licznik nie był kręcony,mógł paść wsad.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Galdek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 4
Miasto: podkarpacie

Galdek
Poziom 2
Post#9 06 Cze 2008 00:44   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq napisz gdzie robiłeś ten pomiar temperatury bo mówisz że w silniku jest 90 a na liczniku 100 bo może termostat nie otwiera pełnego przepływu a obwody temperatury silnika i licznika to osobne obwody i łączą się tym że są zamontowane jednym czujniku i często siadają tracąc najpierw parametry a te podróbki co są w sklepach to jest różnie radze orginał kupić i to nie daję
100% gwarancji jak napiszesz coś więcej to może doradzę więcej a co do wymiany to bym się wstrzymał chyba że cały licznik najlepiej 50% gwarancji że pomorze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
henryq@
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 51

henryq@
Poziom 10
Post#10 Post autora tematu 07 Cze 2008 14:17   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


wiem że ten ten czujnik ma dwa obwody, ale żeby nowy ze sklepu pokazywał to samo co stary to chyba coś nie tak...nie mam pojęcia czy to podróbka ..

szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1537
Miasto: okolice Strzyżowa

szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#11 07 Cze 2008 15:20   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


henryq@ napisał:
szogun0
robiłem test zegarów, w opcji test wyjść bodajże..i ten zegar od poziomu płynu wychyla sie poza max. granice a reszta tylko do max i potem wskazówki wracają do środkowego położenia a ta nie wraca do środkowego położenia tylko zatrzymuje sie przy 100 st czyli troszkę więcej...

No i właśnie to jest nieprawidłowość.
Powinna zatrzymać się na 90 stopniach.
Masz przesuniętą wskazówkę w liczniku, czujnik jest w porządku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gumiś_rzesz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 941
Miasto: Straszydle k/rzeszów

gumiś_rzesz
Poziom 20
Post#12 07 Cze 2008 17:18   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ptaszek1975
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1299
Miasto: Lubaczów

ptaszek1975
Poziom 21
Post#13 08 Cze 2008 13:41   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


gumiś_rzesz napisał:
dokładnie ktoś jak cofał licznik źle ustawił wskazówke

Kolego te liczniki cofa się przez gniazdo diagnostyczne,po prostu wsad licznika od nowa wgrać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gumiś_rzesz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 941
Miasto: Straszydle k/rzeszów

gumiś_rzesz
Poziom 20
Post#14 08 Cze 2008 23:23   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


można ale można taż wyciągnąć soft niewiele da jak wskazówka źle ustawiona

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
MakroSerwis
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 2820
Miasto: Koszalin

MakroSerwis
Moderator Samochody
Post#15 09 Cze 2008 10:05   

Re: jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem


Temat uważam za wyczerpany i zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> jak skalibrować wskaźnik poziomu cieczy VAG-iem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
VW GOLF IV jak sprawdzic VAG-iem czujnik obrotów wału korbowego? (9)
VW/Golf 4/1.9 TDI - Jak zakodować/zaadaptować nowe radio VAG\'iem do licznika (18)
Audi a4 2,8 - komunikacja z VAG-iem (5)
Problem po zabawie z VAG\'iem (17)
Wskaźnik poziomu gazu - jak naprawić? (4)
Jak wyskalować wskaźnik poziomu gazu?? (8)
[A6 C5 ] jak skalbrować wskażnik poziomu paliwa vag-com-em? (14)
seat toledo a połączenie z vag-iem (2)
Diagnoza VW Golfa II. Podłączenie komputera z VAG-iem. (8)
audi a6 diagnozowany vag -iem kody błędów (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS