Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .
Author
Message
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 May 2006
Posts: 12
Location: sochaczew

Post#1 Post from the author of the topic 04 Jun 2008 08:03   

Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Witam mam problem z sygnałem dla cyfrowego polsatu.
Posiadam dekoder echostar dsb-616 i do niego antene(nie oryginalną) od wizji TV.(ok 50cm średnicy choc dokladnie nie wiem bo nie mierzyłem)
Przejdzmy do sedna. Dekoder cały czas wskazuje siłę sygnału na 90-95 % jednak ten drugi pasek (chyba to jest jakość ale nie wiem bo jestem laikiem) jest cały czas na 0%. Dopiero po jakis 2 do 3h od włączenia pojawia się cokolwiek na tym drugim pasku. Pytanie. Co zrobić zeby to startowalo szybciej ? czy ma ktos manuala od mojego dekodera ??
Z góry dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jun 2008 08:03   





Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9984
Location: "-"

Post#2 04 Jun 2008 09:23   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


To i tak nic nie odbierasz. Dolny powinien być przy tym małym talerzu > 50. Tu masz instrukcję: http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_echostar_dsb_616_parametry_techniczne.html
Format PDF.

Helpful message? + -

Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#3 04 Jun 2008 09:36   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Sprawdź czy napewno masz antenę ustawioną na HB,bo wizja nadawała z Astry

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jun 2008 09:36   





Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9984
Location: "-"

Post#4 04 Jun 2008 09:40   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wizja z Astry potem z Hotbirda. On nic jednak nie pisze na co ma talerz ustawiony . Napisz czy talerz nie ruszany od początku Wizji czy teraz zakładany.

Helpful message? + -

Back to top
   
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 May 2006
Posts: 12
Location: sochaczew

Post#5 Post from the author of the topic 04 Jun 2008 10:39   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey , talerz jest swieżo ustawiany , jest chyba większy bądź równy 50cm. . i w dekoderze ustawione na hotbirda 13 stopni wschód, Wczoraj po dosc dlugim czasie zalapalo dolny pasek na ok 60% .Ale dzisiaj od rana znowu to samo tzn górny pasek na 95% a dolny na 0%.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jun 2008 10:39   





Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9984
Location: "-"

Post#6 04 Jun 2008 13:00   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Załapało i odbierało Hotbirda?

Helpful message? + -

Back to top
   
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 May 2006
Posts: 12
Location: sochaczew

Post#7 Post from the author of the topic 04 Jun 2008 15:53   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych Smile , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB Very Happy

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

Helpful message? + -

Back to top
   
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 688
Location: PIOTRKÓW Tryb

Post#8 04 Jun 2008 19:52   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wszyscy tu wiedzą że musisz ustawić antene ale niestety przez internet nikt ci tego nie ustawi.
Ustawiaj aż ustawisz sygnał na dolnym pasku .(ma się pokazać odrazu )

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9984
Location: "-"

Post#9 04 Jun 2008 21:28   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


lukas_d1 wrote:
tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych Smile , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB Very Happy

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

A na kiego robiłeś przeszukanie. Jak złapałeś Hotbirda i nie było komunikatu ,że karta, dekoder zablokowany to programy Free odbierasz i po nich wiesz jaki satelita. Tu nie może się zdawać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Roman_5000
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 426
Location: 51°16'N, 15°34'E

Post#10 04 Jun 2008 22:19   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Nie masz jakiejś bujającej (pod wpływem wiatru) gałęzi przed anteną? Już miałem takie przypadki. Rozwiązaniem problemu okazała się piła do drewna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jun 2008 22:19   





Back to top
   
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 May 2006
Posts: 12
Location: sochaczew

Post#11 Post from the author of the topic 05 Jun 2008 13:47   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey, wczoraj problem rozwiązał się sam Smile teraz mam sygnał 95 a jakość 58-60 Smile nie wiem co było przyczyną i nie chce wyłączać tunera (przynajmniej do czasu mistrzostw Smile ) bo nie chce od nowa czekac az sygnał załapie Smile dzięki za pomoc wszystkim.

Helpful message? + -

Back to top
   
GreX0
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Nov 2005
Posts: 75

Post#12 05 Jun 2008 16:25   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Ja mam echostara dsb-717 i też antenę od wizji tv i sygnał mam ten górny pasek 89% dolny 51% więcej niestety nie dało rady przy złej pogodzie dolny pasek zmienia kolor i są problemy. Wydaje mi sie że ta czasza jest po prostu za małą
do odbierania czegokolwiek z HotBirda z Astrą nie było problemu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z nazwa sieci w polsacie cyfrowym (3)
Problem-wszystkie zakodowane prgoramy na Cyfrowym Polsacie (2)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)
Trwam na polsacie cyfrowym (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
więcej kanałów na Polsacie cyfrowym (10)
Dziwna sprawa w Cyfrowym Polsacie (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
Zaniki sygnału w Cyfrowym Polsacie. (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl topic RSS feed