Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie . Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
lukas_d1
Poziom 8
Miasto: sochaczew
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
lukas_d1
Poziom 8
Post#1 04 Cze 2008 08:03  Autor tematu   

Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Witam mam problem z sygnałem dla cyfrowego polsatu.
Posiadam dekoder echostar dsb-616 i do niego antene(nie oryginalną) od wizji TV.(ok 50cm średnicy choc dokladnie nie wiem bo nie mierzyłem)
Przejdzmy do sedna. Dekoder cały czas wskazuje siłę sygnału na 90-95 % jednak ten drugi pasek (chyba to jest jakość ale nie wiem bo jestem laikiem) jest cały czas na 0%. Dopiero po jakis 2 do 3h od włączenia pojawia się cokolwiek na tym drugim pasku. Pytanie. Co zrobić zeby to startowalo szybciej ? czy ma ktos manuala od mojego dekodera ??
Z góry dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10476
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#2 04 Cze 2008 09:23    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


To i tak nic nie odbierasz. Dolny powinien być przy tym małym talerzu > 50. Tu masz instrukcję: http://www.cyfrowypolsat.pl/te... 616 parametry techniczne.html
Format PDF.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 21
Miasto: Szepietowo
Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 463
Pomógł: 25
Ocena postów: 3
grzesiulek5
Poziom 21
Post#3 04 Cze 2008 09:36    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Sprawdź czy napewno masz antenę ustawioną na HB,bo wizja nadawała z Astry

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10476
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#4 04 Cze 2008 09:40    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wizja z Astry potem z Hotbirda. On nic jednak nie pisze na co ma talerz ustawiony . Napisz czy talerz nie ruszany od początku Wizji czy teraz zakładany.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 8
Miasto: sochaczew
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
lukas_d1
Poziom 8
Post#5 04 Cze 2008 10:39  Autor tematu   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey , talerz jest swieżo ustawiany , jest chyba większy bądź równy 50cm. . i w dekoderze ustawione na hotbirda 13 stopni wschód, Wczoraj po dosc dlugim czasie zalapalo dolny pasek na ok 60% .Ale dzisiaj od rana znowu to samo tzn górny pasek na 95% a dolny na 0%.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10476
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#6 04 Cze 2008 13:00    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Załapało i odbierało Hotbirda?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 8
Miasto: sochaczew
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
lukas_d1
Poziom 8
Post#7 04 Cze 2008 15:53  Autor tematu   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych :) , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB :D

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pala22
Poziom 24
Miasto: PIOTRKÓW Tryb
Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Pomógł: 43
pala22
Poziom 24
Post#8 04 Cze 2008 19:52    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wszyscy tu wiedzą że musisz ustawić antene ale niestety przez internet nikt ci tego nie ustawi.
Ustawiaj aż ustawisz sygnał na dolnym pasku .(ma się pokazać odrazu )

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
LeDy
Poziom 43
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10476
Pomógł: 1031
LeDy
Poziom 43
Post#9 04 Cze 2008 21:28    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


lukas_d1 napisał:
tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych :) , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB :D

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

A na kiego robiłeś przeszukanie. Jak złapałeś Hotbirda i nie było komunikatu ,że karta, dekoder zablokowany to programy Free odbierasz i po nich wiesz jaki satelita. Tu nie może się zdawać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Roman_5000
Poziom 19
Miasto: 51°16'N, 15°34'E
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 427
Pomógł: 25
Ocena postów: 6
Roman_5000
Poziom 19
Post#10 04 Cze 2008 22:19    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Nie masz jakiejś bujającej (pod wpływem wiatru) gałęzi przed anteną? Już miałem takie przypadki. Rozwiązaniem problemu okazała się piła do drewna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 8
Miasto: sochaczew
Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
lukas_d1
Poziom 8
Post#11 05 Cze 2008 13:47  Autor tematu   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey, wczoraj problem rozwiązał się sam :) teraz mam sygnał 95 a jakość 58-60 :) nie wiem co było przyczyną i nie chce wyłączać tunera (przynajmniej do czasu mistrzostw :) ) bo nie chce od nowa czekac az sygnał załapie :) dzięki za pomoc wszystkim.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
GreX0
Poziom 12
Dołączył: 27 Lis 2005
Posty: 84
Ocena postów: 1
GreX0
Poziom 12
Post#12 05 Cze 2008 16:25    

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Ja mam echostara dsb-717 i też antenę od wizji tv i sygnał mam ten górny pasek 89% dolny 51% więcej niestety nie dało rady przy złej pogodzie dolny pasek zmienia kolor i są problemy. Wydaje mi sie że ta czasza jest po prostu za małą
do odbierania czegokolwiek z HotBirda z Astrą nie było problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z nazwa sieci w polsacie cyfrowym (3)
Problem-wszystkie zakodowane prgoramy na Cyfrowym Polsacie (2)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)
Trwam na polsacie cyfrowym (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
więcej kanałów na Polsacie cyfrowym (10)
Dziwna sprawa w Cyfrowym Polsacie (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
Zaniki sygnału w Cyfrowym Polsacie. (10)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.139 seconds

elektroda.pl temat RSS