Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie . Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
Miasto: sochaczew

lukas_d1
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 04 Cze 2008 08:03   

Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Witam mam problem z sygnałem dla cyfrowego polsatu.
Posiadam dekoder echostar dsb-616 i do niego antene(nie oryginalną) od wizji TV.(ok 50cm średnicy choc dokladnie nie wiem bo nie mierzyłem)
Przejdzmy do sedna. Dekoder cały czas wskazuje siłę sygnału na 90-95 % jednak ten drugi pasek (chyba to jest jakość ale nie wiem bo jestem laikiem) jest cały czas na 0%. Dopiero po jakis 2 do 3h od włączenia pojawia się cokolwiek na tym drugim pasku. Pytanie. Co zrobić zeby to startowalo szybciej ? czy ma ktos manuala od mojego dekodera ??
Z góry dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2008 08:03   



Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 9939
Miasto: "-"

LeDy
Poziom 26
Post#2 04 Cze 2008 09:23   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


To i tak nic nie odbierasz. Dolny powinien być przy tym małym talerzu > 50. Tu masz instrukcję: http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_echostar_dsb_616_parametry_techniczne.html
Format PDF.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2008 09:23   



Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 464
Miasto: Szepietowo

grzesiulek5
Poziom 18
Post#3 04 Cze 2008 09:36   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Sprawdź czy napewno masz antenę ustawioną na HB,bo wizja nadawała z Astry

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 9939
Miasto: "-"

LeDy
Poziom 26
Post#4 04 Cze 2008 09:40   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wizja z Astry potem z Hotbirda. On nic jednak nie pisze na co ma talerz ustawiony . Napisz czy talerz nie ruszany od początku Wizji czy teraz zakładany.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2008 09:40   



Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
Miasto: sochaczew

lukas_d1
Poziom 5
Post#5 Post autora tematu 04 Cze 2008 10:39   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey , talerz jest swieżo ustawiany , jest chyba większy bądź równy 50cm. . i w dekoderze ustawione na hotbirda 13 stopni wschód, Wczoraj po dosc dlugim czasie zalapalo dolny pasek na ok 60% .Ale dzisiaj od rana znowu to samo tzn górny pasek na 95% a dolny na 0%.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 9939
Miasto: "-"

LeDy
Poziom 26
Post#6 04 Cze 2008 13:00   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Załapało i odbierało Hotbirda?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2008 13:00   



Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
Miasto: sochaczew

lukas_d1
Poziom 5
Post#7 Post autora tematu 04 Cze 2008 15:53   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych Smile , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB Very Happy

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Miasto: PIOTRKÓW Tryb

pala22
Poziom 19
Post#8 04 Cze 2008 19:52   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Wszyscy tu wiedzą że musisz ustawić antene ale niestety przez internet nikt ci tego nie ustawi.
Ustawiaj aż ustawisz sygnał na dolnym pasku .(ma się pokazać odrazu )

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 9939
Miasto: "-"

LeDy
Poziom 26
Post#9 04 Cze 2008 21:28   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


lukas_d1 napisał:
tak, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Wyszukały się kanały cyfrowego polsatu oraz jakis 1000 innych Smile , z tego co wiem to cyfrowy polsat jest z HB wiec chyba namierzyłem HB Very Happy

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Ehh no widze ze niestety nikt nic nie wie.....

A na kiego robiłeś przeszukanie. Jak złapałeś Hotbirda i nie było komunikatu ,że karta, dekoder zablokowany to programy Free odbierasz i po nich wiesz jaki satelita. Tu nie może się zdawać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Roman_5000
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 425
Miasto: 51°16'N, 15°34'E

Roman_5000
Poziom 17
Post#10 04 Cze 2008 22:19   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Nie masz jakiejś bujającej (pod wpływem wiatru) gałęzi przed anteną? Już miałem takie przypadki. Rozwiązaniem problemu okazała się piła do drewna.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2008 22:19   



Powrót do góry
lukas_d1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 12
Miasto: sochaczew

lukas_d1
Poziom 5
Post#11 Post autora tematu 05 Cze 2008 13:47   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Hey, wczoraj problem rozwiązał się sam Smile teraz mam sygnał 95 a jakość 58-60 Smile nie wiem co było przyczyną i nie chce wyłączać tunera (przynajmniej do czasu mistrzostw Smile ) bo nie chce od nowa czekac az sygnał załapie Smile dzięki za pomoc wszystkim.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
GreX0
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Lis 2005
Posty: 75

GreX0
Poziom 11
Post#12 05 Cze 2008 16:25   

Re: Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .


Ja mam echostara dsb-717 i też antenę od wizji tv i sygnał mam ten górny pasek 89% dolny 51% więcej niestety nie dało rady przy złej pogodzie dolny pasek zmienia kolor i są problemy. Wydaje mi sie że ta czasza jest po prostu za małą
do odbierania czegokolwiek z HotBirda z Astrą nie było problemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Problem z sygnałem w cyfrowym polsacie .
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z nazwa sieci w polsacie cyfrowym (3)
Problem-wszystkie zakodowane prgoramy na Cyfrowym Polsacie (2)
Podwyrzka w polsacie cyfrowym (2)
Trwam na polsacie cyfrowym (3)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
Multiroom w Cyfrowym Polsacie (5)
więcej kanałów na Polsacie cyfrowym (10)
Dziwna sprawa w Cyfrowym Polsacie (5)
Brak TV Biznes w Cyfrowym Polsacie (6)
Zaniki sygnału w Cyfrowym Polsacie. (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS