Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Mostek prostowniczy- podłączenie


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Author
Message
steelq
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 236
Location: polska

Post#1 Post from the author of the topic 05 Jun 2008 22:41   

Mostek prostowniczy- podłączenie


Jak podłączyć mostek prostowniczy konektorowy?

Logika wskazuje że tak:

Mostek prostowniczy- podłączenie

A multimetr że powinno być odwrotnie (plus z minusem zamienić)

Jak to podłączyć?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Jun 2008 22:41   





Back to top
   
esiuabek
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 11 Mar 2008
Posts: 200
Location: Oberschlesien

Post#2 05 Jun 2008 22:54helpful post - solution   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Plus tam gdzie zaznaczyłeś, minus po przekątnej, a dwa pozostałe to AC. inaczej być nie może (chyba ze jakiś chińczyk wymyślił nowe rozmieszczenie elektrod mostka).

Helpful message? + -

Back to top
   
Jaduda
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 05 Sep 2004
Posts: 1425
Location: Bytom

Post#3 05 Jun 2008 22:54helpful post - solution   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/good-ark/KBPC3502.pdf

Helpful message? + -

Back to top
   
DARREK
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 22 Jun 2003
Posts: 368
Location: Legnica

Post#4 05 Jun 2008 22:56helpful post - solution   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


zapewne tak..

Mostek prostowniczy- podłączenie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Jun 2008 22:56helpful post - solution   





Back to top
   
steelq
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 236
Location: polska

Post#5 Post from the author of the topic 05 Jun 2008 23:01   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Dzięki za ultra szybką odpowiedź Very Happy (nie wiedziałem że na forum są oddziały szybkiego reagowania)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Jun 2008 23:01   





Back to top
   
22z
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 14 Jan 2007
Posts: 70
Location: Bialystok

Post#6 19 Jan 2010 18:11   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


A ja tez mam podobny problem. A dokladnie to czy nie popale sobie elementow, jesli tam gdzie plus podlaczam dodatni przewod od miernika, a gdzie minus - ujemny i mi pokazuje wartosc z minusem. Czy tak powinno byc?

Helpful message? + -

Back to top
   
sebek3
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 29 Sep 2007
Posts: 1333
Location: Kalety

Post#7 19 Jan 2010 19:52   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Zamień przewody z miernika.
Poprostu podpinasz przewód plusowy do minusa, dlatego pokazuje - na wyświetlaczu.

Helpful message? + -

Back to top
   
22z
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 14 Jan 2007
Posts: 70
Location: Bialystok

Post#8 19 Jan 2010 20:00   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Tak jak mowisz. Dzieki za odpowiedz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Jan 2010 20:00   





Back to top
   
Szybki Elektron
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Aug 2009
Posts: 480
Location: Pruszków

Post#9 19 Jan 2010 21:10   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Podczas pomiaru oporności w większości mierników uniwersalnych następuje zmiana biegunowości. Na ogół opisano to w instrukcji, lub na wyjściach przewodów. Przewód "+" służący do pomiaru np. napięcia staje się "-" przy pomiarze rezystancji...

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Page 1 of 1
Similar topics
Mostek Graetza - Jak podłaczyć mostek prostowniczy do zespołu prostowniczego (23)
pytanie o mostek prostowniczy.... (7)
Mostek prostowniczy-pytanie (4)
mostek prostowniczy - 3 fazy (3)
Mostek prostowniczy 1A do zasilacza 2A (8)
Jaki mostek prostowniczy . (2)
mostek prostowniczy KBPC5006 (1)
Mostek prostowniczy (Gretza) (7)
tranzystorowy mostek prostowniczy (2)
mostek prostowniczy - jaki (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl topic RSS feed