Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Mostek prostowniczy- podłączenie


  Main Page -> Forum Index -> Beginner Science ->Mostek prostowniczy- podłączenie Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
steelq
Level 16
Location: polska
Joined: 12 Feb 2007
Posts: 236
Helped: 2
steelq
Level 16
Post#1 05 Jun 2008 22:41  Topic author   

Mostek prostowniczy- podłączenie


Jak podłączyć mostek prostowniczy konektorowy?

Logika wskazuje że tak:

Mostek prostowniczy- podłączenie

A multimetr że powinno być odwrotnie (plus z minusem zamienić)

Jak to podłączyć?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
esiuabek
Level 17
Location: Oberschlesien
Joined: 11 Mar 2008
Posts: 200
Helped: 22
Post rating: 18
esiuabek
Level 17
Post#2 05 Jun 2008 22:54Helpful post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Plus tam gdzie zaznaczyłeś, minus po przekątnej, a dwa pozostałe to AC. inaczej być nie może (chyba ze jakiś chińczyk wymyślił nowe rozmieszczenie elektrod mostka).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Jaduda
Level 32
Joined: 05 Sep 2004
Posts: 1422
Helped: 234
Post rating: 117
Jaduda
Level 32
Post#3 05 Jun 2008 22:54Helpful post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/good-ark/KBPC3502.pdf

Helpful post? + 0
Back to top
DARREK
Level 18
Location: Legnica
Joined: 22 Jun 2003
Posts: 368
Helped: 17
Post rating: 4
DARREK
Level 18
Post#4 05 Jun 2008 22:56Helpful post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


zapewne tak..

Mostek prostowniczy- podłączenie

Helpful post? + +2
Back to top
steelq
Level 16
Location: polska
Joined: 12 Feb 2007
Posts: 236
Helped: 2
steelq
Level 16
Post#5 05 Jun 2008 23:01  Topic author   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Dzięki za ultra szybką odpowiedź :D (nie wiedziałem że na forum są oddziały szybkiego reagowania)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
22z
Level 11
Location: Bialystok
Joined: 14 Jan 2007
Posts: 69
22z
Level 11
Post#6 19 Jan 2010 18:11    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


A ja tez mam podobny problem. A dokladnie to czy nie popale sobie elementow, jesli tam gdzie plus podlaczam dodatni przewod od miernika, a gdzie minus - ujemny i mi pokazuje wartosc z minusem. Czy tak powinno byc?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sebek3
Level 27
Location: Kalety
Joined: 29 Sep 2007
Posts: 1334
Helped: 71
Post rating: 48
sebek3
Level 27
Post#7 19 Jan 2010 19:52    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Zamień przewody z miernika.
Poprostu podpinasz przewód plusowy do minusa, dlatego pokazuje - na wyświetlaczu.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
22z
Level 11
Location: Bialystok
Joined: 14 Jan 2007
Posts: 69
22z
Level 11
Post#8 19 Jan 2010 20:00    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Tak jak mowisz. Dzieki za odpowiedz.

Helpful post? + 0
Back to top
Szybki Elektron
Level 25
Location: Pruszków
Joined: 27 Aug 2009
Posts: 591
Helped: 73
Post rating: 24
Szybki Elektron
Level 25
Post#9 19 Jan 2010 21:10    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Podczas pomiaru oporności w większości mierników uniwersalnych następuje zmiana biegunowości. Na ogół opisano to w instrukcji, lub na wyjściach przewodów. Przewód "+" służący do pomiaru np. napięcia staje się "-" przy pomiarze rezystancji...

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Page 1 of 1

Similar topics to mostek prostowniczy- podłączenie

Mostek Graetza - Jak podłaczyć mostek prostowniczy do zespołu prostowniczego (23)
pytanie o mostek prostowniczy.... (7)
Mostek prostowniczy-pytanie (4)
mostek prostowniczy - 3 fazy (3)
Mostek prostowniczy 1A do zasilacza 2A (8)
Jaki mostek prostowniczy . (2)
mostek prostowniczy KBPC5006 (1)
Mostek prostowniczy (Gretza) (7)
tranzystorowy mostek prostowniczy (2)
mostek prostowniczy - jaki (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.081 seconds