Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Mostek prostowniczy- podłączenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Elektronicy ->Mostek prostowniczy- podłączenie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
steelq
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: polska
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 236
Pomógł: 2
steelq
Poziom 15
Post#1 05 Cze 2008 22:41  Autor tematu   

Mostek prostowniczy- podłączenie


Jak podłączyć mostek prostowniczy konektorowy?

Logika wskazuje że tak:

Mostek prostowniczy- podłączenie

A multimetr że powinno być odwrotnie (plus z minusem zamienić)

Jak to podłączyć?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
esiuabek
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Oberschlesien
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 200
Pomógł: 22
Ocena postów: 10
esiuabek
Poziom 15
Post#2 05 Cze 2008 22:54Pomocny post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Plus tam gdzie zaznaczyłeś, minus po przekątnej, a dwa pozostałe to AC. inaczej być nie może (chyba ze jakiś chińczyk wymyślił nowe rozmieszczenie elektrod mostka).

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jaduda
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bytom
Dołączył: 05 Wrz 2004
Posty: 1422
Pomógł: 234
Ocena postów: 107
Jaduda
Poziom 21
Post#3 05 Cze 2008 22:54Pomocny post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/good-ark/KBPC3502.pdf

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DARREK
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Cze 2003
Posty: 368
Pomógł: 17
Ocena postów: 1
DARREK
Poziom 17
Post#4 05 Cze 2008 22:56Pomocny post    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


zapewne tak..

Mostek prostowniczy- podłączenie

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
steelq
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: polska
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 236
Pomógł: 2
steelq
Poziom 15
Post#5 05 Cze 2008 23:01  Autor tematu   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Dzięki za ultra szybką odpowiedź :D (nie wiedziałem że na forum są oddziały szybkiego reagowania)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
22z
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bialystok
Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 69
22z
Poziom 11
Post#6 19 Sty 2010 18:11    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


A ja tez mam podobny problem. A dokladnie to czy nie popale sobie elementow, jesli tam gdzie plus podlaczam dodatni przewod od miernika, a gdzie minus - ujemny i mi pokazuje wartosc z minusem. Czy tak powinno byc?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sebek3
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Kalety
Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 1325
Pomógł: 68
Ocena postów: 37
sebek3
Poziom 21
Post#7 19 Sty 2010 19:52    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Zamień przewody z miernika.
Poprostu podpinasz przewód plusowy do minusa, dlatego pokazuje - na wyświetlaczu.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
22z
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Bialystok
Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 69
22z
Poziom 11
Post#8 19 Sty 2010 20:00    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Tak jak mowisz. Dzieki za odpowiedz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Szybki Elektron
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Pruszków
Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 541
Pomógł: 66
Ocena postów: 19
Szybki Elektron
Poziom 18
Post#9 19 Sty 2010 21:10    

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Podczas pomiaru oporności w większości mierników uniwersalnych następuje zmiana biegunowości. Na ogół opisano to w instrukcji, lub na wyjściach przewodów. Przewód "+" służący do pomiaru np. napięcia staje się "-" przy pomiarze rezystancji...

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Elektronicy -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mostek Graetza - Jak podłaczyć mostek prostowniczy do zespołu prostowniczego (23)
pytanie o mostek prostowniczy.... (7)
Mostek prostowniczy-pytanie (4)
mostek prostowniczy - 3 fazy (3)
Mostek prostowniczy 1A do zasilacza 2A (8)
Jaki mostek prostowniczy . (2)
mostek prostowniczy KBPC5006 (1)
Mostek prostowniczy (Gretza) (7)
tranzystorowy mostek prostowniczy (2)
mostek prostowniczy - jaki (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS