Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mostek prostowniczy- podłączenie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Autor
Wiadomość
steelq
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 238
Miasto: polska

Post#1 Post autora tematu 05 Cze 2008 22:41   

Mostek prostowniczy- podłączenie


Jak podłączyć mostek prostowniczy konektorowy?

Logika wskazuje że tak:

Mostek prostowniczy- podłączenie

A multimetr że powinno być odwrotnie (plus z minusem zamienić)

Jak to podłączyć?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Cze 2008 22:41   





Powrót do góry
   
esiuabek
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 200
Miasto: Oberschlesien

Post#2 05 Cze 2008 22:54pomocny post - solucja   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Plus tam gdzie zaznaczyłeś, minus po przekątnej, a dwa pozostałe to AC. inaczej być nie może (chyba ze jakiś chińczyk wymyślił nowe rozmieszczenie elektrod mostka).
Powrót do góry
   
Jaduda
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Wrz 2004
Posty: 1436
Miasto: Bytom

Post#3 05 Cze 2008 22:54pomocny post - solucja   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/good-ark/KBPC3502.pdf
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Cze 2008 22:54pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
DARREK
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Cze 2003
Posty: 368
Miasto: Legnica

Post#4 05 Cze 2008 22:56pomocny post - solucja   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


zapewne tak..

Mostek prostowniczy- podłączenie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Cze 2008 22:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
steelq
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 238
Miasto: polska

Post#5 Post autora tematu 05 Cze 2008 23:01   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Dzięki za ultra szybką odpowiedź :D (nie wiedziałem że na forum są oddziały szybkiego reagowania)
Powrót do góry
   
22z
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 70
Miasto: Bialystok

Post#6 19 Sty 2010 18:11   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


A ja tez mam podobny problem. A dokladnie to czy nie popale sobie elementow, jesli tam gdzie plus podlaczam dodatni przewod od miernika, a gdzie minus - ujemny i mi pokazuje wartosc z minusem. Czy tak powinno byc?
Powrót do góry
   
sebek3
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 1342
Miasto: Kalety

Post#7 19 Sty 2010 19:52   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Zamień przewody z miernika.
Poprostu podpinasz przewód plusowy do minusa, dlatego pokazuje - na wyświetlaczu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Sty 2010 19:52   





Powrót do góry
   
22z
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 70
Miasto: Bialystok

Post#8 19 Sty 2010 20:00   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Tak jak mowisz. Dzieki za odpowiedz.
Powrót do góry
   
Szybki Elektron
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 452
Miasto: Pruszków

Post#9 19 Sty 2010 21:10   

Re: Mostek prostowniczy- podłączenie


Podczas pomiaru oporności w większości mierników uniwersalnych następuje zmiana biegunowości. Na ogół opisano to w instrukcji, lub na wyjściach przewodów. Przewód "+" służący do pomiaru np. napięcia staje się "-" przy pomiarze rezystancji...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Mostek prostowniczy- podłączenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mostek Graetza - Jak podłaczyć mostek prostowniczy do zespołu prostowniczego (23)
pytanie o mostek prostowniczy.... (7)
Mostek prostowniczy-pytanie (4)
mostek prostowniczy - 3 fazy (3)
Mostek prostowniczy 1A do zasilacza 2A (8)
Jaki mostek prostowniczy . (2)
mostek prostowniczy KBPC5006 (1)
Mostek prostowniczy (Gretza) (7)
tranzystorowy mostek prostowniczy (2)
mostek prostowniczy - jaki (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl temat RSS