Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Ptaku69
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 68
Miasto: Katowice

Ptaku69
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 06 Cze 2008 20:23   

Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Witam, do routera mam podłączone 2 kompy: stacjonarny (kablem) i laptop (radiowo). Mam pytanko jak zabezpieczyć taką sieć ? Oczywiście nie chodzi mi o jakieś cuda ale o zabezpieczenie przed np. wścibskim sąsiadem. Proszę o , w miarę możliwości, dokładny opis bo jestem w tym temacie raczej zielony. Z góry dziękuję i pozdrawiam !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18470
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 06 Cze 2008 20:31   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


WPa-PSK w zupełności wystarczy - ustawisz to na stronie konfiguracyjnej routera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ptaku69
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 68
Miasto: Katowice

Ptaku69
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 06 Cze 2008 20:39   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Oki, ale mam w związku z tym następne pytanie: trzeba tam podać klucz (od 8 do chyba 83 znaków) mam go sam wydumać ? Bo jak sam taki wymyśliłem to po zatwierdzeniu wszystkiego, laptop stracił połączenie i nie mógł już się połączyć z siecią Crying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Piotras_C
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Gru 2007
Posty: 313
Miasto: Ciechocinek

Piotras_C
Poziom 16
Post#4 07 Cze 2008 20:36Pomocny post   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Witam

Teraz musisz wpisać ten klucz w laptopie. Klikasz Wyświetl sieci bezprzewodowe, wskazujesz swoją sieć, klikasz Połącz i wtedy podajesz klucz.

Pozdrawiam

Piotr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ptaku69
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 68
Miasto: Katowice

Ptaku69
Poziom 11
Post#5 Post autora tematu 09 Cze 2008 18:51   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Niestety problem jest taki że jak kliknę na ikonkę sieci na pasku i "pokaż sieci bezprzewodowe" to w tym oknie gdzie zwykle widać jakie są dostępne sieci, wyświetla się komunikat : "System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego. Jeśli masz inny program do zarządzania tym połączeniem bezprzewodowym użyj tego oprogramowania". Dzieje się tak od momentu jak zakładali mi ten router w domu (zakładał go gość z naszej sieci osiedlowej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzesbor2
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 26

grzesbor2
Poziom 8
Post#6 09 Cze 2008 21:52   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


A karta w laptopie wspiera WPA, bo jeśli nie to pozostaje tylko WEP.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ptaku69
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 68
Miasto: Katowice

Ptaku69
Poziom 11
Post#7 Post autora tematu 09 Cze 2008 22:46   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


grzesbor2 napisał:
A karta w laptopie wspiera WPA, bo jeśli nie to pozostaje tylko WEP.


Jak to sprawdzić ? Mam kartę: Dell Wireless 1390 wlan mini card

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mpn103
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2957
Miasto: Nadarzyn

mpn103
Poziom 23
Post#8 10 Cze 2008 13:07   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Ptaku69 napisał:
Niestety problem jest taki że jak kliknę na ikonkę sieci na pasku i "pokaż sieci bezprzewodowe" to w tym oknie gdzie zwykle widać jakie są dostępne sieci, wyświetla się komunikat : "System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego. Jeśli masz inny program do zarządzania tym połączeniem bezprzewodowym użyj tego oprogramowania". Dzieje się tak od momentu jak zakładali mi ten router w domu (zakładał go gość z naszej sieci osiedlowej.

Ponieważ masz inny program który zarządza kartą WLAN.
Musisz tą konfiguracje przeprowadzić w jego ustawieniach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzesbor2
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 26

grzesbor2
Poziom 8
Post#9 10 Cze 2008 18:59   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


Cytat:
Jak to sprawdzić ? Mam kartę: Dell Wireless 1390 wlan mini card

google nie boli Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ptaku69
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 68
Miasto: Katowice

Ptaku69
Poziom 11
Post#10 Post autora tematu 10 Cze 2008 23:52   

Re: Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD


grzesbor2 napisał:

google nie boli Very Happy


Dużo wniosłeś do tematu i bardzo mi pomogłeś #please Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Zabezpieczenie sieci Wi-Fi, router TL-WR340GD
Strona 1 z 1
Podobne tematy
router rt-g32 zabezpieczenie sieci (5)
zabezpieczenie sieci wifi - router pentagram. (1)
Router TL-WR543G / Wifi / Zabezpieczenie Sieci (7)
Router DSL- G604T - zabezpieczenie sieci (15)
Router z wbudowanym firewall - zabezpieczenie sieci (5)
Jak skonfigurować router? Zabezpieczenie sieci hasłem. (1)
router pentagram P6331-62 - zabezpieczenie sieci hasłem (4)
Zabezpieczenie sieci bezprzewodowej - Router Sweex MO251 (2)
Router TP-Link WR740 - Zabezpieczenie sieci wewnętrznej (7)
Router D-link Dir-300 - zabezpieczenie sieci WiFi (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS