| Author |
jacyk17 Poziom 13

|
09 Jun 2008 20:29 Corsair flash voyager- nie wykrywa. |
|
|
|
Dostałem od kumpla pendriva 512mb, tylko ze jest jeden problem. Nóżki w wyjściu USB sie odłamały. Próbowałem go przyłożyć na chwile, żeby sprawdzić czy pendrive w ogóle działa i na początku go wykrywało, ale ostatnio jak chciałem go podłączyć, to kilka razy przy podłączaniu komp mi się wyłączył, a ostatnio jak go podłączyłem, to wyświetlił sie komunikat:
"Nie rozpoznano urządzenia USB
Jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać. Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu, kliknij ten komunikat."
I w tym samym czasie mniejszy scalak po chwili strasznie sie grzeje (ten na zdjęciu IMG_1705_resize.jpg).
Co może być problemem??
Z góry dziękuje za odpowiedź ;)
Zdjęcia usunięto do czasu zamieszczenia według sposobu wielokrotnie opisanego na forum.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Jun 2008 20:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
09 Jun 2008 20:52 Re: Corsair flash voyager- nie wykrywa |
|
|
|
Na początek proszę dodać zdjęcia według sposobu podanego na forum.
Problemem jest to, że kolega nie zna elementarnych zasad bezpieczeństwa podczas pracy z elektroniką. W tym wypadku należy się cieszyć, iż nie spalił się port usb w komputerze. Najprawdopodobniej zrobiłeś zwarcie i myślę, że w tej chwili sprzęt nadaje się do wyrzucenia, gdyż z opisu wynika, iż uszkodzony został rezonator kwarcowy, a wystarczyło tylko pomyśleć i zamiast przykładać przylutować wyprowadzenia...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Jun 2008 20:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jacyk17 Poziom 13

|
09 Jun 2008 22:36 Re: Corsair flash voyager- nie wykrywa. |
|
|
|
A to tego rezonatora to już nie można wymienić??
Właśnie nie wiem do końca, czy ten rezonator jest spalony, bo tak dokładnie, to gdy pierwszy raz podłączyłem pendriva, to wtedy właśnie wyłączył mi się komp (czyli było zwarcie), a za drugim razem odwrotnie odłączyłem i normalnie go system wykrył!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Jun 2008 22:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
09 Jun 2008 23:01 Re: Corsair flash voyager- nie wykrywa. |
|
|
|
Proszę, więc wreszcie się zdecydować i sprecyzować swoja wypowiedź. Jeśli pendrive działa to proszę przylutować wyprowadzenia i sprawa będzie zakończona.
|
|
| Back to top |
|
 |
jacyk17 Poziom 13

|
09 Jun 2008 23:15 Re: Corsair flash voyager- nie wykrywa. |
|
|
|
No bo tak dokładnie, to jest tak. że za pierwszym razem komp się wyłączył, potem jakoś udało mi się podłączyć pendriva, tak że działał, a teraz jak podłączam to wyświetla się ten komunikat jak pisałem powyżej.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Jun 2008 23:15 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
09 Jun 2008 23:19 Re: Corsair flash voyager- nie wykrywa. |
|
|
|
Po pierwsze jak pisałem proszę przylutować gniazdo, następnie proszę umieścić pendrive w innym porcie USB, jeśli dalej nie będzie działał oraz rezonator będzie się grzał to znaczy jedynie, że kolega uszkodził go podczas podłączania.
|
|
| Back to top |
|
 |