FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

GG poszerza swoje horyzonty

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> GG poszerza swoje horyzonty
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 11 Jun 2008 00:01   

GG poszerza swoje horyzonty

Sieć serwisów przejętych przez Gadu-Gadu powiększyła się ostatnio o dwa kolejne serwisy społecznościowe - Bliziutko.pl i Trees.pl, znajdujące się we wczesnej fazie rozwoju. W ten sposób producent komunikatora realizuje długofalową strategię rozwoju spółki.
Bliziutko.pl i Trees.pl będą poszerzane o nowe możliwości oraz integrowane z innymi usługami obecnymi już w sieci GG. Nad rozwojem serwisów będą czuwać dotychczasowi twórcy, którzy dołączyli do GG Team - poinformowali przedstawiciele spółki.

- Celem przejęć jest realizowanie długofalowej strategii rozwoju spółki - wyjaśnia Krzysztof Szalwa z Zarządu Gadu-Gadu S.A. - W wyniku inwestycji w nowe przedsięwzięcia budujemy w ramach sieci Gadu-Gadu uzupełniające się, zintegrowane ze sobą usługi, które przede wszystkim dostarczać będą coraz więcej możliwości wielu milionom użytkowników.

Serwis Bliziutko.pl umożliwia tworzenie mikrospołeczności skupionych wokół miejsca zamieszkania. Dzięki tej witrynie możliwe jest w łatwy i szybki sposób nawiązywanie znajomości z osobami z sąsiedztwa, oczywiście o ile sąsiad zarejestrował się już na Bliziutko.

Spółka Gadu-Gadu nabyła także prawa do serwisu Trees.pl (z ang. drzewa), polskiego narzędzia do budowy drzew genealogicznych online. Witryna zawiera już prawie 400 000 dodanych osób do drzew przez zarejestrowanych użytkowników.

Twórcy przejętych serwisów oczekują przede wszystkim szybszego rozwoju ich witryn dzięki potencjałowi sieci Gadu-Gadu trafiającej do ponad sześciu milionów osób miesięcznie.

W ubiegłym roku Gadu-Gadu S.A. zainwestowała w serwisy: Nauka.pl, Blip.pl, Fora.pl.
Zródło:Inf.prasowa.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Jun 2008 00:01   

Back to top

528649
Guest

Post#2 13 Jun 2008 14:09   

Re: GG poszerza swoje horyzonty

Zainwestowali by lepiej w jakiegoś programistę...

Skype na przykład od razu "widzi" brak połączenia, a gg zachowuje sie jakby nigdy nic po np. restarcie mojego routera w domu. Część wiadomości nie dochodzi, nawet głupiego ACK nie potrafią zrobić.

Najlepsze gg było chyba w wersji 5.x, zanim dorwali się jacyś analfabeci od .NET-a i wszystko popsuli. Np. w nowej wersji można wrzucić grupę "pozostali" do innej grupy, w dodatku łatwo zrobić to niechcący...

Chętnie użył bym jakiegoś innego klienta do komunikacji z ludzmi którzy jeszcze się nie zniechęcili do gg, ale dostałem już 2 ostrzeżenia że mi wyłączą numer którego używam już kilka lat, bo regulamin gg mówi, że nie wolno korzystać z innego oprogramowania klienckiego...

Gnojki....

Dodano po 3 [minuty]:

Moim zdaniem, GG po zeszłorocznym wejściu na giełdę będzie coraz gorsze, podobnie jest w innych firmach, które spowiadają się przed akcjonariuszami - priorytetem jest wynik finansowy a nie to czy cokolwiek działa w spółce tak jak powinno.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jun 2008 14:09   

Back to top

benchmarek
Poziom 19
Poziom 19

Post#3 13 Jun 2008 14:24   

Ja od 4 lat używam Konnekta brak reklam bez jakiegokolwiek kombinowania i żadnych ostrzeżeń od nikogo nigdy nie dostałem, zresztą to moja sprawa z jakiego klienta korzystam, skoro protokół jest otwarty i dzięki temu powstają nowe klienty to nie widze problemu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jun 2008 14:24   

Back to top

528649
Guest

Post#4 13 Jun 2008 14:48   

Może konnekta trudno rozpoznać...

Quote:
"Według regulaminu korzystania z serwisu Gadu-Gadu z dnia 15 maja 2006 r. korzystanie z serwisu Gadu-Gadu jest dozwolone wyłącznie za pomocą programu Gadu-Gadu. Korzystanie z serwisu Gadu-Gadu za pomocą innych aplikacji, jak również za pomocą zmodyfikowanego programu Gadu-Gadu jest traktowane jako naruszenie regulaminu. W związku z tym wszystkie inne niż oryginalny program Gadu-Gadu komunikatory mogą korzystać wyłącznie z protokołu Gadu-Gadu, ale nie z serwerów Gadu-Gadu. Protokół jest nieudokumentowany, został jednak odtworzony przez niezależnych programistów."

Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Gadu-Gadu

Wpisz sobie w googlach "korzystanie z serwisu Gadu-Gadu jest dozwolone wyłącznie za pomocą programu Gadu-Gadu"
Back to top

benchmarek
Poziom 19
Poziom 19

Post#5 13 Jun 2008 15:00   

kolega korzysta z tlena(tyle że mu nie przeszkadzają reklamy) i tez nie miał żadnych ostrzeżeń od GG
Back to top

528649
Guest

Post#6 13 Jun 2008 15:39   

Sporo osób korzysta z różnych klientów,
wcale nie mówię że muszą to zrobić,
ale mogą się przyczepić a nawet wyłączyć numer.

Akurat ja dostałem takie ostrzeżenie.
Back to top

rbrus
Poziom 13
Poziom 13

Post#7 05 Aug 2008 16:16   

Nieźle nawet nie wiedziałem że tak robią hih, swój klient który napisałem w takim razie idzie na odstawkę. Btw. widzieliście wersję beta najnowszej wersji gg? Porażka!! Znów dużo grafiki, ciężka obsługa nie szybka nie wygodna, menu ustawień z jednej strony ułatwiony, fakt może dla mojej babci jak siedzi na gg, ale dla mnie i za pewne większości to będą same kłopoty... Większe obrazki większe gg, czyli mniej osób na liście wyświetlane bez przesuwania scroll'a zresztą sami oceńcie... http://www.wiadomosci24.pl/artykul/nowe_gadu_gadu_beta_juz_do_pobrania_69718.html

PS. sam próbowałem się dostać do gg jako normalny porządny programista i jakoś się mną nie zainteresowali, głąby ;P
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Aug 2008 16:16   

Back to top

d2-BRONX
Poziom 7
Poziom 7

Post#8 06 Aug 2008 20:45   

ja kiedyś właczyłem sobie heyah gg na telefonie, miałem ograniczenie do 30 kontaktów to musiałem je trochę przebrać bałem się że te kontakty co usuwam na komórce usunie mi też z serwera na szczeście nie, ale później po jakimś miesiącu albo dwóch kiedy zrobiłem to samo to już mi je wywaliło z serwera, to zgadzam się z opinią że gg się pogarsza...
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> GG poszerza swoje horyzonty
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1

Page generation time: 0.887 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed