Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączony?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączony? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
raf_si
Poziom 8
Miasto: gdansk
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 5
Ocena postów: 1
raf_si
Poziom 8
Post#1 11 Cze 2008 21:00  Autor tematu   

Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączony?


Witam wszystkich,

Jestem nowym członkiem tego forum, troszkę poszperałem po postach ale nie udało mi się znaleźć nic co by mi pomogło.

Jestem zalogowany do sieci WiFi w pracy ale nie znam hasła i w żaden legalny sposób go nie poznam, a chciał bym podłączyć telefon jak i mojego lapciaka pod WiFi.

Czy zna ktoś sposób na wyciągnięcie hasła?

HELP!!!!

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
11111olo
Poziom 43
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 12088
Pomógł: 734
11111olo
Poziom 43
Post#2 11 Cze 2008 21:33    

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Nie wiadomo jaki są tam zabezpieczenia - MAC, kodowanie 128 bit lub inne - tak więc nie ma pewności że hasło wystarczy D

Pomocny post? + -3
Promuję tematy:
08.12.2015 LCD2USB w zatoce 5,25" w PC
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Alana
Poziom 36
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 3089
Pomógł: 357
Ocena postów: 89
Alana
Poziom 36
Post#3 11 Cze 2008 22:03    

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Byl taki programik do odczytywania hasel zapisanych w windowsie --> TUTAJ

Sposob kodowania odczytasz w normalny sposob.

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
16.01.2016 Transformator separacyjny 230V/230V 250VA
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
raf_si
Poziom 8
Miasto: gdansk
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 5
Ocena postów: 1
raf_si
Poziom 8
Post#4 11 Cze 2008 22:09  Autor tematu   

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Z tego co mi wiadomo to nie ma żadnych innych zabezpieczeń jak hasło na sieć, z tym że ma ono z 19 znaków wszelkiej maści..

ale gdzieś się to musi zapisywać..??

próbowałem coś zdziałać za pomocą programu "cain & abel" ale nie dalem rady (testowałem na swojej sieci w domu)

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
11111olo
Poziom 43
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 12088
Pomógł: 734
11111olo
Poziom 43
Post#5 11 Cze 2008 22:14    

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Jak by to było takie proste to po co by to hasło było ?

Pomocny post? + +1
Promuję tematy:
08.12.2015 LCD2USB w zatoce 5,25" w PC
Powrót do góry
raf_si
Poziom 8
Miasto: gdansk
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 5
Ocena postów: 1
raf_si
Poziom 8
Post#6 11 Cze 2008 22:23  Autor tematu   

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Za pomocą programiku wyżej wymienionego udało mi się uzyskać następujące informacje:

Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączony?

czy istnieje szybki/prosty sposób na zamianę kodu HEX na ASCII?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Alana
Poziom 36
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 3089
Pomógł: 357
Ocena postów: 89
Alana
Poziom 36
Post#7 11 Cze 2008 22:25    

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Google twoim przyjacielem: http://www.dolcevie.com/js/converter.html

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
16.01.2016 Transformator separacyjny 230V/230V 250VA
Powrót do góry
raf_si
Poziom 8
Miasto: gdansk
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 5
Ocena postów: 1
raf_si
Poziom 8
Post#8 11 Cze 2008 22:35  Autor tematu   

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Nie wiesz co zrobić... zapytaj profesora google :]

znamy się z profesorkiem, szkoda tylko że tak ciężko z niego wydobyć te prawidłowe odpowiedzi :/

niestety zamiana na ASCII nie daje efektu ( hasło to szereg bezwartościowych znaków )..
to nie mogło być takie proste..

czekam na dalsze pomysły/pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Alana
Poziom 36
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 3089
Pomógł: 357
Ocena postów: 89
Alana
Poziom 36
Post#9 11 Cze 2008 22:41    

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


A probowales ten ciag znakow wpisac jako haslo szyfrowania WEP wlasnie jako hex?

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
16.01.2016 Transformator separacyjny 230V/230V 250VA
Powrót do góry
raf_si
Poziom 8
Miasto: gdansk
Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 5
Ocena postów: 1
raf_si
Poziom 8
Post#10 11 Cze 2008 22:53  Autor tematu   

Re: Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączon


Nie chce zapeszać ale zadziałało (na mojej domowej sieci) :D

jutro czeka mnie bojowy test w pracy..

napiszę jak poszło, czy się udało sforsować te hasełko :p

Wielkie dzięki dla wszystkich co mi podpowiadali!

udało mi się włamać na kompa w firmie i sprawdzić hasło na WiFi,
podłączyłem się i wsio działa..

ale teraz mam jeszcze jedno pytanko, czy zna ktoś sposób jak zamienić zaszyfrowane hasło HEX na hasło w formacie ASCII ??

kalkuratory zaproponowane przez profesora google nie dały rady!!

Scalone 2 posty napisane jeden pod drugim. [mbo]

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak odczytać hasło z WiFi do której już jestem podłączony?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak pozyskać hasło do sieci będąc już do niej podłączony. (12)
Hasło wifi, brak połączenia ze stroną, na której chce zabezpieczyć router hasłem (14)
Jak wydobyć hasło z Google Chroome gdy jestem zalogowany (1)
jak odczytać hasło ? (3)
jak odczytać hasło z cookies IE (1)
Jak odczytać hasło z bazy MSAccess?? (4)
Jak odczytać hasło do programu płatnik? (2)
Hasło na plikach office. Czy da się ominąć lub odczytać hasło? (3)
jak odczytać hasło w linksys WAG 200G (5)
km6.bin z TP600E- jak odczytać hasło do bios (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS