FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Sony Ericsson K550i-nie ładuje się, nie łączy z kompem...

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Sony Ericsson K550i-nie ładuje się, nie łączy z kompem...
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 14 Jun 2008 11:08   

Sony Ericsson K550i-nie ładuje się, nie łączy z kompem...

Witam serdecznie. Dość niedawno bo 4 dni temu zakupiłem w ofercie Plusa MIX Sony Ericssona k550i i juz mam z nim dziwne problemy. Pierwszym jaki się pojawił było zawieszenie się telefonu... jak dotąd pierwsze i ostatnie poniewaz pozniej sie ten problem nie ponawial lecz pokazaly sie inne. Od początku nie mogę ładować telefonu ładowarką sieciowa. Musiałem to robic kablem do przesyłu danych USB poprzez komputer. Teraz juz nawet komputer nie widzi telefonu, nie mowiac o ladowaniu go. Najwiekszy jednak problem sprawialo to, ze kazde lekkie pukniecie telefonu sprawialo ze sie wylaczal. Zauwazylem to kiedy wlozylem telefon do kieszeni i gdy go wyjalem to byl wylaczony. Zdziwilem sie poniewaz byl naladowany wowczas do pelna. Podczas jazdy samochodem leciutko z wysokosci ok 10 cm spuscilem go na miekkie siedzenie w samochodzie... Telefon sie wylaczyl. Potem zrobilem maly test pukajac w niego lekko i awaria ta sie powtarzala. Moze cos nie styka :| Telefon takze nie reaguje w zaden sposob na polaczenie z komputerem. Wszystkie akcesoria ktore posiadam sa oryginalne dostarczone mi razem z telefonem. Co moze byc przyczyna takich awarii i jak to zwalczyc? Pozdrawiam serdecznie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Jun 2008 11:08   

Back to top

ion-tichy
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 14 Jun 2008 11:12   

Re: Sony Ericsson K550i-nie ładuje się, nie łączy z kompem..

Proponuję oddać do plusa niech sobie go zabiorą, a dadzą nowy.
Back to top

jayu0
Poziom 23
Poziom 23

Post#3 14 Jun 2008 11:21   

Zdecydowanie udaj sie do salonu Plusa bo tel praktycznie nowy.Gwarancja jest wiec nie mają innego wyjścia;) hehe jestem ciekaw co napiszą w karcie gwarancyjnej.Nie trać czasu tylko działaj:D
Back to top

cmurek
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 Post from the author of the topic 14 Jun 2008 11:43   

boje sie wlasnie bo moj kolega tam pracuje i czesto sam bylem swiadkiem zdziwienia klientow ktorych reklamacja nie zostala uwzgledniona z powodu, np. "ingerencji cieczy" a nikt nawet telefonu nie trzymal w spoconych rekach. Oczywiscie to taka metafora. Poprostu domyslam sie, ze jesli nie znajda sami przyczyny to pisza beznadziejnie co popadnie a ja przez glupote takich leniow strace gwarancje na telefon :|
Back to top

ion-tichy
Poziom 21
Poziom 21

Post#5 14 Jun 2008 11:50   

Nie widzę przeciwwskazań, a tym bardziej jeśli znajomy tam pracuje, to niech sie weźmie do roboty :D
Back to top

jayu0
Poziom 23
Poziom 23

Post#6 14 Jun 2008 11:51   

ale jak Twój kolega zobaczy czy telefon był zalany? On jest od tego by przyjąć telefon i przesłać go do serwisu!A tam już w serwisie kolesie biorą sie za fona i patrzą co mu jest ;) skoro to Twó dobry kolega to powinien Ci jeszcze pomóc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Jun 2008 11:51   

Back to top

cmurek
Poziom 16
Poziom 16

Post#7 Post from the author of the topic 15 Jun 2008 08:59   

jayu0 wrote:
ale jak Twój kolega zobaczy czy telefon był zalany? On jest od tego by przyjąć telefon i przesłać go do serwisu!A tam już w serwisie kolesie biorą sie za fona i patrzą co mu jest ;) skoro to Twó dobry kolega to powinien Ci jeszcze pomóc.
Mialem na mysli ekspertyzy telefonow wracajacych juz z serwisow. Kumpel wypisuje tylko co sie dzieje zle a nie co przypuszczalnie jest przyczyna. jutro plus otwarty wiec lece oddac fon na gwarancje... oby tylko wrocil szybko bo nie trwa to wszystko krotko :|
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 15 Jun 2008 08:59   

Back to top

Sulejczak
Poziom 15
Poziom 15

Post#8 15 Jun 2008 12:32   

jeśli fonik nie był ani zalany ani po upadku to nie mają wyjścia muszą wziąć i naprawić pamiętaj oddasz 3 razy do naprawy mają ci dać nowy telefon
Back to top

Fyszo
Poziom 24
Poziom 24

Post#9 15 Jun 2008 16:47   

Jest niskie prawdopodobieństwo że przez 4 dni ci się zamoczył.
Back to top

graczykshow
Poziom 17
Poziom 17

Post#10 15 Jun 2008 22:15   

oni w tych serwisach se wogule jaja robia!!a mi w erze zgubili mojego k750i nieczytal kart pamieci i nie ładował po zalaniu naprawili mi go nawet sie nie kapli ze był zalany nawet mi obudowe wymienili na nowa potem znuw niechciał sie ladowac i znów oddalem to mi go zgubili:( ale dali mi nówke!!!
Back to top

jacekmarus
Poziom 15
Poziom 15

Post#11 25 Jun 2008 08:27   

graczykshow wrote:
oni w tych serwisach se wogule jaja robia!!a mi w erze zgubili mojego k750i nieczytal kart pamieci i nie ładował po zalaniu naprawili mi go nawet sie nie kapli ze był zalany nawet mi obudowe wymienili na nowa potem znuw niechciał sie ladowac i znów oddalem to mi go zgubili:( ale dali mi nówke!!!

kolego nie wiem czy wiesz ale w serwisach tez pracuja ludzie tacy jak Ty, nikt nie jest nieomylny, a to że zrobili Ci telefo który wg ciebie był zalany to tylko sie cieszyć. Pewnie trafił na technika, który był akurat w dobrym humorze, a ingerencja cieczy była nieznaczna.
W intencji serwisu nie jest wbijanie czerowych pieczatek.
Back to top

invx
Poziom 20
Poziom 20

Post#12 28 Jun 2008 09:16   

graczykshow wrote:

fakt ciamajdy. Powinni zauważyć że zalane i odesłać z utraconą gwarancją :D
Back to top

Nerwus
Poziom 16
Poziom 16

Post#13 28 Jun 2008 12:39   

W kazdym telefonie jest specjalna naklejka ktora zmienia kolor przy kontakcie z woda. Wedlug instrukcji serwisowej to jest podstawa do odrzucenia gwarancji.
W moim z310i jest ona na bateri. Telefon nigdy nie mial kontaktu z woda a ona zmienila kolor(baterie zawsze mozna podmienic przed oddaniem do serwisu).Np W w810 jest w srodku obudowy.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Jun 2008 12:39   

Back to top

Boszax
Poziom 18
Poziom 18

Post#14 28 Jun 2008 13:22   

Ja oddałem K550i do serwisu i leżał tam 1,5 miesiąca. Dzwoniłem, pytałem się co i jak. Raz wracał ze Szczecina drugi raz z Wrocławia, w końcu wrócił z Poznania:D Twierdzą, że wymienili tylko płytę główną, a telefon wygląda jak nówka sztuka, klawisze, cała obudowa jak nowa aż się świeci. Według mnie to go zgubili i dali mi po prostu nowy, a nie chcieli się przyznać. Ja tam w ogóle się nie pytałem co i jak. Do widzenia i dziękuje.:D(za nowy telefon).
Back to top

Laki79
Poziom 10
Poziom 10

Post#15 11 Nov 2008 21:32   

Na baterii w tym telefonie jest taka biała nalepka tak samo na płycie głównej jest taka nalepka widoczna pod baterią. Gdyby telefon był zalany to by te nalepki były czerwone. A jeśli nie to będą nadal białe.
Moje pytanie jest takie czy takich nalepek jest więcej ??
Czy jest inny sposób sprawdzenia czy telefon jest zalany ??
Posiadam taki telefon ostatnio lekko go zmoczyło i wariuje mi na wyświetlaczu gdy jest biały widać jaśniejsze kropki bieli. Po wyciągnięci baterii nie chce konfigurować telefonu a kiedyś chciał. No i bateria długo się ładuje a słabo trzyma. Co mu jest jak można go naprawić ?? Telefon ma jeszcze gwarancje.
Back to top

wspmich
Poziom 11
Poziom 11

Post#16 11 Nov 2008 21:58   

Koledzy, ja pracuję w takim serwisie i dziwię sie waszym dywagacjom. Otóż w każdym telefonie jest czujnik wilgoci tak jak na każdej baterii ale nie jest on wyznacznikiem do cofnięcia gwarancji lecz tylko informacją. Czasem jest tak, że czujnik jest biały a na płycie są ślady wody i wtedy cofa sie gwarancję , nawet jeśli jest minimalnie podlany jeden układzik - no cóż trzeba dbać o telefon a przynajmniej uważać żeby sie nie dostała żadna wilgoć. Co do k550 to prawdopodobnie złącze ładowarki ma połamane nóżki - częsta usterka w przypadku lutowanego złącza. Myślę, że serwis nie będzie robił żadnych problemów.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Sony Ericsson K550i-nie ładuje się, nie łączy z kompem...
Page 1 of 1
Similar topics
Motorola V3 nie ładuje / Sony Ericsson W850i nie włącza się (7)
Sony Ericsson K550i nie włącza się po aktualizacji softu (10)
Sony Ericsson K550i - nie chce się włączyć (7)
Sony Ericsson k550i nie włącza się (2)
Sony Ericsson K550i nie włącza się? (4)
Sony Ericsson k550i nie włącza się (20)
Sony Ericsson k550i nie ładuje (7)
Sony Ericsson K550i nie ładuje (6)
Sony Ericsson K550i, nie włącza się, miga dioda od IRDA (7)
Sony Ericsson K700i Nie ładuje się?(powtarzam temat) (2)

Page generation time: 0.104 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed