kopruch69 Poziom 12

|
17 Jun 2008 07:31 MV3 x2 W częsciach 100% sprawne + Lampy |
|
|
|
Witam.
Mam do zaoferowania dwa wzmacniacze MV3 niemieckiej produkcji. Niewtajemniczonych zapraszam na google :). Wzmacniacze po przeglądzie pana. Karzełka który siedzi w tym temacie od lat. Kupiłem je ponieważ chciałem zrobić z nich heada stereo do gitary tyle że rzucam gitare... Wzmacniacze napędzały dwa głośniki celestion 40W. Po jednej mv3 na głosnik. Brzmienie piękne, czyste, nieprzesterowane i ciepłe. Moc wystarczająca do grania koncertów w klubach. Grałem bluesa wiec rozpatruję to pod kontem podobnej muzyki. Wzmacniacze są rozebrane. Niestety zrezygnowałem z gry w momencie gdy już były rozłożone. Ktoś kto ma jakiekolwiek pojęcie powinien sobie z tym poradzić. Mogę dorzucic własnoręczny schemat połączeń. Posiadam też obudowy gdyby ktoś chciał składać je do pierwotnej postaci. W obudowach są dziury po montażu wentylatora. Obie emfałki grają tak samo. Nadają się zarówno do gitary, basu jak i słuchania muzyki w domu. Do wzmacniaczy dorzucam lampy:
-ECC83 x4 (3xElectroharmonics, 1xHaltron)
-EL84 x6 (2x Sovtek, 4x6P14P. Dwie 6P14P sa sparowane tak by mogły pracować razem w jednej z emfałek)
-EF86 (1x Tesla i 1xRFT)
Dodaję też 3 potencjometry Stereo tak by można było jednym potencjometrem regulować oba wzmacniacze. Jak narazie komponenty tkwią w obudowie radia Calypso. Jeśli ktoś chce to mogę obudowę dorzucić do zestawu. Całość jest dość ciężka (jedna emfałka waży ponad 5 kg). Preferuje odbiór osobisty na terenie Katowic, Sosnowca, Siemianowic Śląskich.
|
|