Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Odblokowanie typhoon Go 3500


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software ->Odblokowanie typhoon Go 3500 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dominior2
Level 12
Location: Madagaskar
Joined: 11 Dec 2005
Posts: 92
Helped: 1
Post rating: 1
dominior2
Level 12
Post#1 20 Jun 2008 13:03  Topic author   

Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Gdzies w internecie znalazlem opis jak odblokowac typhoona GO 3500:
ęodblokowanie 3600 go
1. wyjmujemy karte sd z portu jesli jest
2. podłšczamy urzšdzenie za pomocš kabla do portu usb komputerka
3. włšczamy urzšdzenie jeœli jest w komputerze zainstalowany activsync to powinien wykryć i zsynchronizować je z komputerem
4. uruchamiamy programik Registry Workshop (tylko nie pamiętam skšd go pobrałem)
5. wybieramy z menu plik/podłšcz rejestr urzšdzenia przenoœnego/
6. wyswietli sie lista kluczy szukaj local machine jak go rozwiniesz to podklucz init i jedna z pozycji tego klucza jest mainpage.exe zmien ten wpis na explorer.exe zamykasz okno rejestru i resetujesz urzadzenie szpilkš od dołu i właczy Ci sie odrazu explorer
7. no i tak naprawde jest to juz czesciowo odblokowane jak Ci sie cos nie uda to wyšłczasz urzadzenie suwakiem z boku i powtarzasz wszystko od nowa
8 nastepnie wchodzimy na urzadzeniu do windows tam szukamy pliku GPS on GPS off jezeli go nie widac do na kompie panel sterowania opcje folderow i tam
zaznaczamy pokaz ukryte pliki i wracamy na urzadzenie i robimy kopiuj GPS on GPS off wrzucamy go do katalogu u gory w windows START UP mieki reset i juz jest gotowe
9 teraz wchodzimy w start tam w programs i windows explorer i na karte sd tam zaznaczamy plik Igo.exe i klikamy do gory FILE ,send To
i klikamy na dasktop as Shortcut i juz mamy skrot do mapy na pulpicie
10 teraz ukryjmy pasek windowsa zeby sie nie pokazywal podczas pracy mapy
a wiec start tam setings tam w taskbar and start menu zaznaczamy Auto HIDE i juz znika nam pasek windowsa


setup to program active sync sluzacy do polaczenia navi z komputerem
registryworkshop program do zmian w rejestrze

WSZYSTKO ROBIE JAK W opisie jednak pliki w folderze init sa inne : foto
Odblokowanie typhoon Go 3500
Czy ktos mi moze pomoc odblokowac to urzadzenie ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kitor
Level 34
Location: Wieluń
Joined: 31 Jul 2005
Posts: 3106
Helped: 182
Post rating: 28
kitor
Level 34
Post#2 20 Jun 2008 14:02    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


moim zdaniem wystarczy wrzucić showtaskbar.exe do /windows i MioStartup.exe zamienić showtaskbar.exe

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dominior2
Level 12
Location: Madagaskar
Joined: 11 Dec 2005
Posts: 92
Helped: 1
Post rating: 1
dominior2
Level 12
Post#3 20 Jun 2008 14:37  Topic author   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Zrobilem tak i pojawia sie tylko napis myguide w tle jakis czlowiek i zostaje takie manu caly czas. Co robic ?

Helpful post? + 0
Back to top
kitor
Level 34
Location: Wieluń
Joined: 31 Jul 2005
Posts: 3106
Helped: 182
Post rating: 28
kitor
Level 34
Post#4 20 Jun 2008 19:44Helpful post    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Oki, sprzęt rozblokowany. Metoda z showtaskbar.exe nie zadziałała bo explorera nie ma lub jest on sprawny inaczej. Przepis na ten sprzęt to usunąć klucz Launch80 i poprzez AS wrzucić do katalogu /windows plik explorer.exe z załącznika (budowany osobiście przeze mnie z WinCE Platform Builldera). Następnie oczywiście softreset. Po SR pojawi się na dole ekranu cienki pasek - jest to schowany pasek zadań, wystarczy na niego kliknąć i cieszyć się odblokowanym systemem

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ras502
Level 1
Location: cottbus
Joined: 04 Apr 2007
Posts: 1
ras502
Level 1
Post#5 21 Jun 2008 18:41    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


witam,

w AS zadnych folderow nie widzi, jak mam wkrac explorer.exe ???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kitor
Level 34
Location: Wieluń
Joined: 31 Jul 2005
Posts: 3106
Helped: 182
Post rating: 28
kitor
Level 34
Post#6 21 Jun 2008 21:00    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Jakto nie widzi? Urządzenie jest połączone?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
BartekD04
Level 10
Location: Rabka
Joined: 13 Jun 2008
Posts: 49
BartekD04
Level 10
Post#7 23 Jun 2008 09:36    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....też mam takie urzadzenie.... i zrobiłem tak jak piszesz i zaden pasek sie nie pojawia niestety...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kitor
Level 34
Location: Wieluń
Joined: 31 Jul 2005
Posts: 3106
Helped: 182
Post rating: 28
kitor
Level 34
Post#8 23 Jun 2008 12:04    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Pokażcie zrzuty z HKLM/init w Registry Workshopie

Może się okazać że różne firmware mają to różnie zrealizowane...

Helpful post? + 0
Back to top
gowik
Level 2
Location: oklice STAROGARDU-GD
Joined: 25 Dec 2005
Posts: 3
gowik
Level 2
Post#9 28 Jun 2008 21:26    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!!!
U mnie poszło "jak po maśle". Urządzenie kupiłem na Allegro i sprzedający nie potrafił mi pomóc przez 3 dni - a tu proszę!!! Wielkie dzięki. Mam jednak inny problem- od początku nie uruchamiają się żadne mapy ; ani te które otrzymałem, ani nowowczytane (przez AS oczywiście) Podobno brakuje jakiegoś pliku "GPS on GPS off". Może ktoś znajdzie na to radę??? Będę bbaardzo wdzięczny::D

Helpful post? + 0
Back to top
BartekD04
Level 10
Location: Rabka
Joined: 13 Jun 2008
Posts: 49
BartekD04
Level 10
Post#10 30 Jun 2008 22:17    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....a jak to zrobiłeś ?? Możesz udizelić jakiejś porady??:)

Helpful post? + 0
Back to top
gowik
Level 2
Location: oklice STAROGARDU-GD
Joined: 25 Dec 2005
Posts: 3
gowik
Level 2
Post#11 02 Jul 2008 06:26    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!
Tak, jak jest opisane na samym początku tego postu, ale po usunięciu ostatniego wpisu, programem ActiveSync, wkopiowałem do katalogu 'Windows' plik "explorer.exe" (do ściągnięcia z tgo postu od użytkownika "kitor"). plik ten zastąpi istniejący (który jest sprawny inaczej)
Po "twardym " resecie urządzenie jest już odblokowane, pasek zadań systemu ukryty na dole ekranu i dotknięcie dolnej krawędzi ekranu rysikiem powoduje jego ukazanie się.
WAŻNE!- Nie wyłączać urządzenia wyłącznikiem głównym (z tyłu) bo spowoduje to ponowne zablokowanie i przywrócenie poprzedniej wersji pliku "explorer. exe" (tego sprawnego inaczej)
tylko resetować przyciskiem "reset" na prawej bocznej ściance urządzenia:D

Helpful post? + 0
Back to top
kitor
Level 34
Location: Wieluń
Joined: 31 Jul 2005
Posts: 3106
Helped: 182
Post rating: 28
kitor
Level 34
Post#12 02 Jul 2008 11:35    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


To nie twardy (hard) reset ale miękki (soft) reset się robi tym przyciskiem. HR robi wyłącznik główny ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Kantu
Level 2
Location: gubin
Joined: 24 Nov 2008
Posts: 4
Kantu
Level 2
Post#13 31 Jan 2009 13:09    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam.

Nadchniony prostotą odblokowania tego urządzenia postanowiłem odblokować swoje. Wszystko szło pięknie i ładnie do momentu gdy trzeba pogrzebać w kluczu. Urządzenie podłącza się do Registry Workshop 4.0.1 bez problemu lecz próba zajrzenia w jakikolwiek klucz kończy się zawieszeniem i wyłączeniem programu. Zmiana portu usb do którego podłączałem urządzenie nic nie dała. Zmieniałem także wersje programu, komputer i także nic. Robiłem już inne nawigacje i śmigają do dziś bez problemu, ale ta rozłożyła mnie na kawałki. Co jeszcze może być nie tak?
Czy fakt że posiadam Viste ma tu znaczenie? Nie posiadam dostępu do kompa z XP więc nie mogę tego sprawdzić.

Helpful post? + 0
Back to top
sebakoxek
Level 11
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 71
Post rating: 1
sebakoxek
Level 11
Post#14 07 Nov 2011 16:57    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Posiadam mały problem za każdym razem gdy usuwam klucz 80 po rozładowani gps pojawia on się ponownie jak temu zaradzić.
Mam org płyte z windowsem do tego czy jak zainstaluje to będzie dalej ta lipna nawigacja navi ??

Z góry dzięki za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
robak5555
Level 12
Location: Kędzierzyn- Koźle
Joined: 29 Jun 2008
Posts: 81
robak5555
Level 12
Post#15 25 May 2013 18:01    

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam walczę z odblokowaniem tego sprzętu ale mam problem --brak połączenia z activeSync -- sprawdziłem na innych kablach 3 szt. i na innych komputerach 2szt.ciągle brak połączenia .Na ekranie typhoona jest pokazane połączenie z komputerem ale komp nie widzi urządzenia . Jest jakaś opcja odblokowania tego urządzenia z sd. Może ktoś ma gotową przeróbkę na kartę ? Chcę zainstalować AM.
Pozdro.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Odblokowanie typhoon Go 3500
Page 1 of 1

Similar topics to odblokowanie typhoon Go 3500

zawieszony Typhoon Myguide 3500 (4)
Uszkodziłem Palmtopa! (Typhoon Myguide 3500 Go) (8)
Typhoon 3500 mobile... szukam ROM (1)
Typhoon 3500 mobile i producent wyświetlacza (1)
Typhoon 3500 GO zwaiwesza się z błędem (7)
Typhoon MyGuide 3500 mobile potrzebne części (1)
TYPHOON 3500 GO bateria od potrzymania systemu rozładowana (4)
Typhoon Myguide 3500 Go - Nawigacja-Najnowsze mapy (3)
Typhoon MyGuide 3500 GO. Jak wgrać mapę na tą nawigację? (12)
MYGUIDE 3500 mobile TYPHOON, instrukcja, każda pomoc ... (18)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.113 seconds