Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Odblokowanie typhoon Go 3500


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software ->Odblokowanie typhoon Go 3500 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dominior2
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 92
Miasto: Madagaskar

dominior2
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 20 Cze 2008 13:03   

Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Gdzies w internecie znalazlem opis jak odblokowac typhoona GO 3500:
ęodblokowanie 3600 go
1. wyjmujemy karte sd z portu jesli jest
2. podłšczamy urzšdzenie za pomocš kabla do portu usb komputerka
3. włšczamy urzšdzenie jeœli jest w komputerze zainstalowany activsync to powinien wykryć i zsynchronizować je z komputerem
4. uruchamiamy programik Registry Workshop (tylko nie pamiętam skšd go pobrałem)
5. wybieramy z menu plik/podłšcz rejestr urzšdzenia przenoœnego/
6. wyswietli sie lista kluczy szukaj local machine jak go rozwiniesz to podklucz init i jedna z pozycji tego klucza jest mainpage.exe zmien ten wpis na explorer.exe zamykasz okno rejestru i resetujesz urzadzenie szpilkš od dołu i właczy Ci sie odrazu explorer
7. no i tak naprawde jest to juz czesciowo odblokowane jak Ci sie cos nie uda to wyšłczasz urzadzenie suwakiem z boku i powtarzasz wszystko od nowa
8 nastepnie wchodzimy na urzadzeniu do windows tam szukamy pliku GPS on GPS off jezeli go nie widac do na kompie panel sterowania opcje folderow i tam
zaznaczamy pokaz ukryte pliki i wracamy na urzadzenie i robimy kopiuj GPS on GPS off wrzucamy go do katalogu u gory w windows START UP mieki reset i juz jest gotowe
9 teraz wchodzimy w start tam w programs i windows explorer i na karte sd tam zaznaczamy plik Igo.exe i klikamy do gory FILE ,send To
i klikamy na dasktop as Shortcut i juz mamy skrot do mapy na pulpicie
10 teraz ukryjmy pasek windowsa zeby sie nie pokazywal podczas pracy mapy
a wiec start tam setings tam w taskbar and start menu zaznaczamy Auto HIDE i juz znika nam pasek windowsa


setup to program active sync sluzacy do polaczenia navi z komputerem
registryworkshop program do zmian w rejestrze

WSZYSTKO ROBIE JAK W opisie jednak pliki w folderze init sa inne : foto
Odblokowanie typhoon Go 3500
Czy ktos mi moze pomoc odblokowac to urzadzenie ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Cze 2008 13:03   



Powrót do góry
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3082
Miasto: Wieluń

kitor
Poziom 23
Post#2 20 Cze 2008 14:02   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


moim zdaniem wystarczy wrzucić showtaskbar.exe do /windows i MioStartup.exe zamienić showtaskbar.exe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dominior2
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 92
Miasto: Madagaskar

dominior2
Poziom 12
Post#3 Post autora tematu 20 Cze 2008 14:37   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Zrobilem tak i pojawia sie tylko napis myguide w tle jakis czlowiek i zostaje takie manu caly czas. Co robic ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3082
Miasto: Wieluń

kitor
Poziom 23
Post#4 20 Cze 2008 19:44pomocny post - solucja   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Oki, sprzęt rozblokowany. Metoda z showtaskbar.exe nie zadziałała bo explorera nie ma lub jest on sprawny inaczej. Przepis na ten sprzęt to usunąć klucz Launch80 i poprzez AS wrzucić do katalogu /windows plik explorer.exe z załącznika (budowany osobiście przeze mnie z WinCE Platform Builldera). Następnie oczywiście softreset. Po SR pojawi się na dole ekranu cienki pasek - jest to schowany pasek zadań, wystarczy na niego kliknąć i cieszyć się odblokowanym systemem

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ras502
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 1
Miasto: cottbus

ras502
Poziom 1
Post#5 21 Cze 2008 18:41   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


witam,

w AS zadnych folderow nie widzi, jak mam wkrac explorer.exe ???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3082
Miasto: Wieluń

kitor
Poziom 23
Post#6 21 Cze 2008 21:00   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Jakto nie widzi? Urządzenie jest połączone?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
BartekD04
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 45
Miasto: Rabka

BartekD04
Poziom 10
Post#7 23 Cze 2008 09:36   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....też mam takie urzadzenie.... i zrobiłem tak jak piszesz i zaden pasek sie nie pojawia niestety...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3082
Miasto: Wieluń

kitor
Poziom 23
Post#8 23 Cze 2008 12:04   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Pokażcie zrzuty z HKLM/init w Registry Workshopie

Może się okazać że różne firmware mają to różnie zrealizowane...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gowik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 3
Miasto: oklice STAROGARDU-GD

gowik
Poziom 2
Post#9 28 Cze 2008 21:26   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!!!
U mnie poszło "jak po maśle". Urządzenie kupiłem na Allegro i sprzedający nie potrafił mi pomóc przez 3 dni - a tu proszę!!! Wielkie dzięki. Mam jednak inny problem- od początku nie uruchamiają się żadne mapy ; ani te które otrzymałem, ani nowowczytane (przez AS oczywiście) Podobno brakuje jakiegoś pliku "GPS on GPS off". Może ktoś znajdzie na to radę??? Będę bbaardzo wdzięczny:Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Cze 2008 21:26   



Powrót do góry
BartekD04
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 45
Miasto: Rabka

BartekD04
Poziom 10
Post#10 30 Cze 2008 22:17   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....a jak to zrobiłeś ?? Możesz udizelić jakiejś porady??Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gowik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 3
Miasto: oklice STAROGARDU-GD

gowik
Poziom 2
Post#11 02 Lip 2008 06:26   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!
Tak, jak jest opisane na samym początku tego postu, ale po usunięciu ostatniego wpisu, programem ActiveSync, wkopiowałem do katalogu 'Windows' plik "explorer.exe" (do ściągnięcia z tgo postu od użytkownika "kitor"). plik ten zastąpi istniejący (który jest sprawny inaczej)
Po "twardym " resecie urządzenie jest już odblokowane, pasek zadań systemu ukryty na dole ekranu i dotknięcie dolnej krawędzi ekranu rysikiem powoduje jego ukazanie się.
WAŻNE!- Nie wyłączać urządzenia wyłącznikiem głównym (z tyłu) bo spowoduje to ponowne zablokowanie i przywrócenie poprzedniej wersji pliku "explorer. exe" (tego sprawnego inaczej)
tylko resetować przyciskiem "reset" na prawej bocznej ściance urządzenia:D

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lip 2008 06:26   



Powrót do góry
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3082
Miasto: Wieluń

kitor
Poziom 23
Post#12 02 Lip 2008 11:35   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


To nie twardy (hard) reset ale miękki (soft) reset się robi tym przyciskiem. HR robi wyłącznik główny Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kantu
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 4
Miasto: gubin

Kantu
Poziom 2
Post#13 31 Sty 2009 13:09   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam.

Nadchniony prostotą odblokowania tego urządzenia postanowiłem odblokować swoje. Wszystko szło pięknie i ładnie do momentu gdy trzeba pogrzebać w kluczu. Urządzenie podłącza się do Registry Workshop 4.0.1 bez problemu lecz próba zajrzenia w jakikolwiek klucz kończy się zawieszeniem i wyłączeniem programu. Zmiana portu usb do którego podłączałem urządzenie nic nie dała. Zmieniałem także wersje programu, komputer i także nic. Robiłem już inne nawigacje i śmigają do dziś bez problemu, ale ta rozłożyła mnie na kawałki. Co jeszcze może być nie tak?
Czy fakt że posiadam Viste ma tu znaczenie? Nie posiadam dostępu do kompa z XP więc nie mogę tego sprawdzić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 31 Sty 2009 13:09   



Powrót do góry
sebakoxek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 70

sebakoxek
Poziom 11
Post#14 07 Lis 2011 16:57   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Posiadam mały problem za każdym razem gdy usuwam klucz 80 po rozładowani gps pojawia on się ponownie jak temu zaradzić.
Mam org płyte z windowsem do tego czy jak zainstaluje to będzie dalej ta lipna nawigacja navi ??

Z góry dzięki za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Lis 2011 16:57   



Powrót do góry
robak5555
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 81
Miasto: Kędzierzyn- Koźle

robak5555
Poziom 12
Post#15 25 Maj 2013 18:01   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam walczę z odblokowaniem tego sprzętu ale mam problem --brak połączenia z activeSync -- sprawdziłem na innych kablach 3 szt. i na innych komputerach 2szt.ciągle brak połączenia .Na ekranie typhoona jest pokazane połączenie z komputerem ale komp nie widzi urządzenia . Jest jakaś opcja odblokowania tego urządzenia z sd. Może ktoś ma gotową przeróbkę na kartę ? Chcę zainstalować AM.
Pozdro.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Odblokowanie typhoon Go 3500
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zawieszony Typhoon Myguide 3500 (4)
Uszkodziłem Palmtopa! (Typhoon Myguide 3500 Go) (8)
Typhoon 3500 mobile... szukam ROM (1)
Typhoon 3500 mobile i producent wyświetlacza (1)
Typhoon 3500 GO zwaiwesza się z błędem (7)
Typhoon MyGuide 3500 mobile potrzebne części (1)
TYPHOON 3500 GO bateria od potrzymania systemu rozładowana (4)
Typhoon Myguide 3500 Go - Nawigacja-Najnowsze mapy (3)
Typhoon MyGuide 3500 GO. Jak wgrać mapę na tą nawigację? (12)
MYGUIDE 3500 mobile TYPHOON, instrukcja, każda pomoc ... (18)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS