Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Odblokowanie typhoon Go 3500


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Odblokowanie typhoon Go 3500
Autor
Wiadomość
dominior2
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 92
Miasto: Madagaskar

Post#1 Post autora tematu 20 Cze 2008 13:03   

Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Gdzies w internecie znalazlem opis jak odblokowac typhoona GO 3500:
ęodblokowanie 3600 go
1. wyjmujemy karte sd z portu jesli jest
2. podłšczamy urzšdzenie za pomocš kabla do portu usb komputerka
3. włšczamy urzšdzenie jeœli jest w komputerze zainstalowany activsync to powinien wykryć i zsynchronizować je z komputerem
4. uruchamiamy programik Registry Workshop (tylko nie pamiętam skšd go pobrałem)
5. wybieramy z menu plik/podłšcz rejestr urzšdzenia przenoœnego/
6. wyswietli sie lista kluczy szukaj local machine jak go rozwiniesz to podklucz init i jedna z pozycji tego klucza jest mainpage.exe zmien ten wpis na explorer.exe zamykasz okno rejestru i resetujesz urzadzenie szpilkš od dołu i właczy Ci sie odrazu explorer
7. no i tak naprawde jest to juz czesciowo odblokowane jak Ci sie cos nie uda to wyšłczasz urzadzenie suwakiem z boku i powtarzasz wszystko od nowa
8 nastepnie wchodzimy na urzadzeniu do windows tam szukamy pliku GPS on GPS off jezeli go nie widac do na kompie panel sterowania opcje folderow i tam
zaznaczamy pokaz ukryte pliki i wracamy na urzadzenie i robimy kopiuj GPS on GPS off wrzucamy go do katalogu u gory w windows START UP mieki reset i juz jest gotowe
9 teraz wchodzimy w start tam w programs i windows explorer i na karte sd tam zaznaczamy plik Igo.exe i klikamy do gory FILE ,send To
i klikamy na dasktop as Shortcut i juz mamy skrot do mapy na pulpicie
10 teraz ukryjmy pasek windowsa zeby sie nie pokazywal podczas pracy mapy
a wiec start tam setings tam w taskbar and start menu zaznaczamy Auto HIDE i juz znika nam pasek windowsa


setup to program active sync sluzacy do polaczenia navi z komputerem
registryworkshop program do zmian w rejestrze

WSZYSTKO ROBIE JAK W opisie jednak pliki w folderze init sa inne : foto
Odblokowanie typhoon Go 3500
Czy ktos mi moze pomoc odblokowac to urzadzenie ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Cze 2008 13:03   





Powrót do góry
   
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3050
Miasto: Wieluń

Post#2 20 Cze 2008 14:02   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


moim zdaniem wystarczy wrzucić showtaskbar.exe do /windows i MioStartup.exe zamienić showtaskbar.exe
Powrót do góry
   
dominior2
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 92
Miasto: Madagaskar

Post#3 Post autora tematu 20 Cze 2008 14:37   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Zrobilem tak i pojawia sie tylko napis myguide w tle jakis czlowiek i zostaje takie manu caly czas. Co robic ?
Powrót do góry
   
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3050
Miasto: Wieluń

Post#4 20 Cze 2008 19:44pomocny post - solucja   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Oki, sprzęt rozblokowany. Metoda z showtaskbar.exe nie zadziałała bo explorera nie ma lub jest on sprawny inaczej. Przepis na ten sprzęt to usunąć klucz Launch80 i poprzez AS wrzucić do katalogu /windows plik explorer.exe z załącznika (budowany osobiście przeze mnie z WinCE Platform Builldera). Następnie oczywiście softreset. Po SR pojawi się na dole ekranu cienki pasek - jest to schowany pasek zadań, wystarczy na niego kliknąć i cieszyć się odblokowanym systemem

Załączniki:
Powrót do góry
   
ras502
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 1
Miasto: cottbus

Post#5 21 Cze 2008 18:41   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


witam,

w AS zadnych folderow nie widzi, jak mam wkrac explorer.exe ???
Powrót do góry
   
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3050
Miasto: Wieluń

Post#6 21 Cze 2008 21:00   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Jakto nie widzi? Urządzenie jest połączone?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Cze 2008 21:00   





Powrót do góry
   
BartekD04
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 45
Miasto: Rabka

Post#7 23 Cze 2008 09:36   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....też mam takie urzadzenie.... i zrobiłem tak jak piszesz i zaden pasek sie nie pojawia niestety...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2008 09:36   





Powrót do góry
   
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3050
Miasto: Wieluń

Post#8 23 Cze 2008 12:04   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Pokażcie zrzuty z HKLM/init w Registry Workshopie

Może się okazać że różne firmware mają to różnie zrealizowane...
Powrót do góry
   
gowik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 3
Miasto: oklice STAROGARDU-GD

Post#9 28 Cze 2008 21:26   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!!!
U mnie poszło "jak po maśle". Urządzenie kupiłem na Allegro i sprzedający nie potrafił mi pomóc przez 3 dni - a tu proszę!!! Wielkie dzięki. Mam jednak inny problem- od początku nie uruchamiają się żadne mapy ; ani te które otrzymałem, ani nowowczytane (przez AS oczywiście) Podobno brakuje jakiegoś pliku "GPS on GPS off". Może ktoś znajdzie na to radę??? Będę bbaardzo wdzięczny::D
Powrót do góry
   
BartekD04
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 45
Miasto: Rabka

Post#10 30 Cze 2008 22:17   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Hmm....a jak to zrobiłeś ?? Możesz udizelić jakiejś porady??:)
Powrót do góry
   
gowik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 3
Miasto: oklice STAROGARDU-GD

Post#11 02 Lip 2008 06:26   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam !!
Tak, jak jest opisane na samym początku tego postu, ale po usunięciu ostatniego wpisu, programem ActiveSync, wkopiowałem do katalogu 'Windows' plik "explorer.exe" (do ściągnięcia z tgo postu od użytkownika "kitor"). plik ten zastąpi istniejący (który jest sprawny inaczej)
Po "twardym " resecie urządzenie jest już odblokowane, pasek zadań systemu ukryty na dole ekranu i dotknięcie dolnej krawędzi ekranu rysikiem powoduje jego ukazanie się.
WAŻNE!- Nie wyłączać urządzenia wyłącznikiem głównym (z tyłu) bo spowoduje to ponowne zablokowanie i przywrócenie poprzedniej wersji pliku "explorer. exe" (tego sprawnego inaczej)
tylko resetować przyciskiem "reset" na prawej bocznej ściance urządzenia:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2008 06:26   





Powrót do góry
   
kitor
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 3050
Miasto: Wieluń

Post#12 02 Lip 2008 11:35   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


To nie twardy (hard) reset ale miękki (soft) reset się robi tym przyciskiem. HR robi wyłącznik główny ;)
Powrót do góry
   
Kantu
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 4
Miasto: gubin

Post#13 31 Sty 2009 14:09   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam.

Nadchniony prostotą odblokowania tego urządzenia postanowiłem odblokować swoje. Wszystko szło pięknie i ładnie do momentu gdy trzeba pogrzebać w kluczu. Urządzenie podłącza się do Registry Workshop 4.0.1 bez problemu lecz próba zajrzenia w jakikolwiek klucz kończy się zawieszeniem i wyłączeniem programu. Zmiana portu usb do którego podłączałem urządzenie nic nie dała. Zmieniałem także wersje programu, komputer i także nic. Robiłem już inne nawigacje i śmigają do dziś bez problemu, ale ta rozłożyła mnie na kawałki. Co jeszcze może być nie tak?
Czy fakt że posiadam Viste ma tu znaczenie? Nie posiadam dostępu do kompa z XP więc nie mogę tego sprawdzić.
Powrót do góry
   
sebakoxek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 72

Post#14 07 Lis 2011 17:57   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam,
Posiadam mały problem za każdym razem gdy usuwam klucz 80 po rozładowani gps pojawia on się ponownie jak temu zaradzić.
Mam org płyte z windowsem do tego czy jak zainstaluje to będzie dalej ta lipna nawigacja navi ??

Z góry dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
robak5555
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 82
Miasto: Kędzierzyn- Koźle

Post#15 25 Maj 2013 18:01   

Re: Odblokowanie typhoon Go 3500


Witam walczę z odblokowaniem tego sprzętu ale mam problem --brak połączenia z activeSync -- sprawdziłem na innych kablach 3 szt. i na innych komputerach 2szt.ciągle brak połączenia .Na ekranie typhoona jest pokazane połączenie z komputerem ale komp nie widzi urządzenia . Jest jakaś opcja odblokowania tego urządzenia z sd. Może ktoś ma gotową przeróbkę na kartę ? Chcę zainstalować AM.
Pozdro.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Odblokowanie typhoon Go 3500
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Typhoon MyGuide 3500 GO. Jak wgrać mapę na tą nawigację? (12)
TYPHOON 3500 GO bateria od potrzymania systemu rozładowana (4)
Typhoon MyGuide 3500 mobile potrzebne części (1)
Typhoon 3500 GO zwaiwesza się z błędem (7)
Typhoon 3500 mobile i producent wyświetlacza (1)
Typhoon 3500 mobile... szukam ROM (1)
Uszkodziłem Palmtopa! (Typhoon Myguide 3500 Go) (8)
zawieszony Typhoon Myguide 3500 (4)
MYGUIDE 3500 mobile TYPHOON, instrukcja, każda pomoc ... (18)
mio 168 typhoon 3500 mobile - kalibracja po uruchomieniu (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS