Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10)


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10)
Author
Message
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#1 Post from the author of the topic 26 Jun 2008 10:26   

Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10)


Witam, mam problem z mikrofonem MTP Device.
Problem polega na tym, ze nie da sie go zainstalowac, wyskakuje blad :
"Wystapil problem podczas instalowania tego sprzetu :
MTP Device
Nie mozna uruchomic tego urzadzenia (Kod 10)"

Nie znam sie za bardzo na tym, wiec prosze o pomoc.

Dodam jeszcze tyle,ze mikrofon napewno dziala ( gralem w Counter Strike-robilem test mikrofonu i dziala, normalnie tez rozmawialem na serwerach).
Probowalem odinstalowac, a pozniej zainstalowac lepsze sterowniki, ale wyskoczyl jakis blad, ze lepszych sterownikow nie ma.

Jesli to ma znaczenie, to dodam,ze mikrofon i sluchawki sa ze soba polaczone (nie wiem niestety, jak to sie nazywa).

Prosilbym o pomoc, byloby milo, gdyby ktos napisal na gg 8024844

Edit:a i jesli pomylilem dzial, prosze o przeniesienie go...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Jun 2008 10:26   





Back to top
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 3911
Location: Lublin

Post#2 26 Jun 2008 15:04   

Re: Problem z mikorofonem.


LiThiuM wrote:
Witam,mam problem z mikrofonem MTP Device. Problem polega na tym,ze nie da sie go zainstalowac,wyskakuje blad :
"Wystapil problem podczas instalowania tego sprzetu :
MTP Device
NIe mozna uruchomic tego urzadzenia (Kod 10)"

...


MTP Device to mikrofon ???
Jak mi się wydaje to MTP Device jest związane z mp3/4 ewentualnie z jakąś pamięcią na usb.

Jak jest połączony mikrofon z kompem?
Wtyczką "jack" czy usb?

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#3 Post from the author of the topic 26 Jun 2008 15:32   

Re: Problem z mikorofonem.


Sa takie 2 kabelki (zielony i rozowy)

Aha chyba, ze bylby to kabel usb od telefonu, ale jest odlaczony i ten sam blad jest.
To o co chodzi?

Helpful message? + -

Back to top
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 3911
Location: Lublin

Post#4 26 Jun 2008 17:13   

Re: Problem z mikorofonem.


Nie masz w pobliżu kogoś kto "trochę" więcej zna komputer.
Bo będzie kłopot żeby ci to wytłumaczyć.

Z tego co piszesz masz zwykłe jacki (dżeki) podłączane do karty muzycznej (zapewne wbudowanej w płytę główną).

Mikrofonu jako takiego się nie instaluje.
Jeżeli w słuchawkach (głośnikach) słychać muzykę to karta muzyczna jest dobrze zainstalowana i z reguły mikrofon również dobrze działa z tym że może być wyłączony lub w złe gniazdo wsadziłeś dżeka od mikrofonu (czerwony) w gniazdo na kompie (z regóły czerwone lub obok narysowany mikrofon).

Kliknij dwa razy w pasku systreya (obok zegarka) ikonkę z głośniczkiem. W menu opcje kliknij właściwości naciśnij nagrywanie sprawdź czy między innymi mikrofon jest zaznaczony i wciśnij ok. Pojawią się nowe paski potencjometrów. Sprawdz czy pod "grupą" mikrofon jest fajka "zaznacz". Jak nie to zaznacz ją i daj ok.

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#5 Post from the author of the topic 26 Jun 2008 20:26   

Re: Problem z mikorofonem.


no probowalem juz Regulacja glosnosci->Opcje->Wlasciwosci->i tam jest Urzadzenie miksujace (czyli mikrofon?) i tam jest tylko to:
Realtek HD Audio Input
Realtek HD Audio output
Realtek HD Digital input

nie ma tam mikrofonu :/

odlaczylem jeszcze kabel od telefonu-moze system uznal to za niezainstalowany sprzet,ale jak wchodze w panel sterowania->Dodaj sprzet to wyskakuje blad "Urzadzenia mozna instalowac pojedynczo.Trwa instalacja innego urzadzenia" lub cos w tym stylu
ale ja nic innego nie podlaczylem,a wszystko co mam (sprzet) mam zainstalowany

co do gniazd :mam 6,1 czerwone,2 zielone,zolte,czarne i fiolteowe (chyba dorbze wymienilem)
probowalem roznych kombinacji (tzn z zielonymi gniazdami) ale tylko na jeden sposob dzialaja

a i mam z przodu kompa tez 2 gniazda,ale jak pod nie podlaczam to wogole nie dziala

Helpful message? + -

Back to top
   
4com
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Jun 2008
Posts: 7
Location: Świętochłowice

Post#6 27 Jun 2008 14:59   

Re: Problem z mikorofonem.


może najpierw spróbuj odinstalować i zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej jak to zrobisz to sprawdź na najprostszym programie np. rejestrator dźwięku czy twój mikrofon nagrywa. Kiedyś miałem jeszcze problemik z takim zestawem słuchawkowym któremu mogłeś mikrofon wsadzić do lewej lub prawej słuchawki modelu i firmy nie spomnę jak się przełożyło do drugiej słuchawki to wszystko działało.

Helpful message? + -

Back to top
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 3911
Location: Lublin

Post#7 27 Jun 2008 15:04helpful post - solution   

Re: Problem z mikorofonem.


LiThiuM wrote:
no probowalem juz Regulacja glosnosci->Opcje->Wlasciwosci->i tam jest Urzadzenie miksujace (czyli mikrofon?) i tam jest tylko to:
Realtek HD Audio Input
Realtek HD Audio output
Realtek HD Digital input

nie ma tam mikrofonu :/



Pod urządzeniem miksującym powinny być opcje wyboru
Odtwarzanie i Nagrywanie
włącz nagrywanie
powinna się zmienić lista "sterowników głośności"
na tej liście sprawdź czy jest zaznaczony mikrofon i daj ok

później sprawdź czy jest "zaznaczony" suwak przy mikrofonie

Jeżeli nie ma opcji nagrywanie i odtwarzanie wybierz
Realtek HD Audio Input daj ok
sprawdz czy jest mikrofon i czy jest zaznaczony

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#8 Post from the author of the topic 27 Jun 2008 15:23   

Re: Problem z mikorofonem.


pokazuje sie sterownik (tylko ten jeden) SPDIF
zaznaczylem i chyba juz dziala
dziekuje za pomoc Marek003,dostaniesz pkty ode mnie

btw MTP Device to byly chyba jakies sterowniki od mp3 lub telefonu(kabel usb)

dziekuje za pomoc Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Tabris
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 2
Location: Ostróda

Post#9 27 Jun 2008 15:26   

Re: Problem z mikorofonem.


Marek033 pewnie kolega posiada plte glowna MSI ze zintegrowana karta dzwiekowa. Posiadam taka i tze mialem taki sam problem nie bylo tam w opcjach regulacji glosnosci mikrofonu. Nie mam pojecia czym to bylo spowodowane ale nie pomagaly nowsze wersje sterownikow. Ostatecznie wyszlo na to ze wylaczylem zintegrowana karte i zakupilem normalna karte dzwiekowa od tamtej pory zero problemu z dzwiekiem czy mikrofonem.

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#10 Post from the author of the topic 27 Jun 2008 17:42   

Re: Problem z mikorofonem.


ja mam karte dzwiekowa Realtek

po problemie,juz mikrofon dziala

ale mam inny problem
gdy slucham muzyki przez glosniki to jest takie jakby echo i szum,co zrobic zeby tego nie bylo?znajomy mowil zeby wyciszyc,ale to nie pomaga
prosze o pomoc Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Jun 2008 17:42   





Back to top
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 3911
Location: Lublin

Post#11 28 Jun 2008 11:49   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Wejdź do panelu sterowania i poszukaj czegoś w stylu "Sound Effect Menager" lub coś podobnego pod Realtek i pobaw się ustawieniami.
Może masz włączony jakiś program do efektów lub w programie do odtwarzania włączyłeś efekty.

Jakim programem odtwarzasz muzę?
Co do szumu to ja miałem dziwny efekt jeżeli miałem włączony komp w gniazdo z bolcem uziemiającym. W moim bloku nie ma uziemienia tylko tzw. zero i po nim szły zakłucenia (bardziej buczenie niż szum). Podłącz na chwilę komp do przedłużacza bez bolca uziemiającego i sprawdź.

Poza tym może to szum samych głośników wyjmij wtyczkę z gniazdka głośnikowego i sprawdz czy szum przestanie.

Kolejna opcja słuchaj muzy na głośności ustawionej na kompie na full a głos reguluj wzmocnieniem przy głośnikach.

A na marginesie:
"karta" realtek jest w większości przypadków wbudowana w płytę główną np. MSI.

LiThiuM wrote:
... MTP Device to byly chyba jakies sterowniki od mp3 lub telefonu(kabel usb)...


Wspominałem o tym w pierwszym poście Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#12 Post from the author of the topic 28 Jun 2008 21:07   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


No tak, gdy odlaczam kabelki od mikro i sluchawek to ten "szum" znika
, a chcialbym moc normalnie sluchac muzy, gdy mam wlaczony mikro i sluchawki.
Uzywam Winampa (wczesniej nie mialem zadnych problemow)
, a i nie bawilem sie ustawieniami nigdzie Wink
Wiecie ocb?

Helpful message? + -

Back to top
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 25694
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#13 28 Jun 2008 21:57   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


W starych (AC-97) kartach dźwiękowych masz regulację głośności mikrofonu jako urządzenia do nagrywania i do odtwarzania. Jako urządzenie do odtwarzania, ma być wyciszony - tj. nie powinieneś słyszeć w słuchawkach, tego co mówisz do mikrofonu, poszukaj odpowiednich opcji w mikserze swojej karty.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Jun 2008 21:57   





Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#14 Post from the author of the topic 29 Jun 2008 09:48   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Ale ja nie slysze tego co ja mowie do mikrofonu,
tyko gdy nagrywam cos (rejestrator dzwieku,rozmowa testowa skype) to po zakonczeniu nagrywania odtwarzaja moj glos.

Pogrzebie w ustawieniach...
Pogrzebalem w Realtek Konfiguracja audio HD.

Tam jest troche rzeczy, ktore mozna regulowac (np:Wave, Syntezator FW, Fron, Rear) ale nic nie dalo.
Nie wiem o o co chodzi.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#15 29 Jun 2008 11:34   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Wycisz mikrofon i pogłos zginie... masz sprzężenie między mikrofonem a głośnikami...

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#16 Post from the author of the topic 29 Jun 2008 12:47   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Tez tak myslalem, ale niestety nadal jest ten "poglos", mimo wyciszenia mikrofonu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#17 29 Jun 2008 12:53   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


A jak odłączysz mikrofon to pogłos znika czy dalej pozostaje?

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#18 Post from the author of the topic 02 Jul 2008 12:01   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


nie znika
ale to chyba wina zle podlaczonych glosnikow (wczesniej dzialaly) ale teraz chyba juz dobrze

a teraz znowu mam problemy z mikrofonem
teraz jak mowie to jest taki "poglos" a w grze Counter Strike wogole cos sie chrzani (bardzo niewyrazne +jakies echo-mam tam dobre ustawienia)

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#19 02 Jul 2008 13:21   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Nie wiem jak podłączasz głośniki i mikrofon... podłącz głośniki pod zielone wejście a mikrofon pod różowe.

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#20 Post from the author of the topic 02 Jul 2008 13:36   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


tak robie....myslicie,ze nic nie wiem?;/
kabelki sa dobrze podlaczone

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#21 02 Jul 2008 13:48   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


To jak były źle podłączone? Inaczej źle podłączyć nie można...

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#22 Post from the author of the topic 05 Jul 2008 12:26   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


no mam 2 gniazda zielone...i tam zielony kabel probowalem,i jak do jednego wsadze to dziala,a jak do drugiego to nie dziala

a i jeszcze z przodu komputera (nad wlacznikiem,pod stacja dyskow) mam 2 gniazda,zielone i rozowe,ale tam tez wogole nie dzialaj sluchawki ani mikrofon

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#23 05 Jul 2008 12:39   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Widać na przednim panelu masz nie podłączone... jak to z tyłu masz dwa zielone?

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#24 Post from the author of the topic 05 Jul 2008 15:16   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


no mowie,mam 6 gniazd
2 zielone,rozowe,zolte,czarne i fioletowe

Dodano po 2 [godziny] 30 [minuty]:

LiThiuM wrote:
Probowalem juz Regulacja glosnosci->Opcje->Wlasciwosci->i tam jest Urzadzenie miksujace (czyli mikrofon?) i tam jest tylko to:
Realtek HD Audio Input
Realtek HD Audio output
Realtek HD Digital input

Nie ma tam mikrofonu.

Odlaczylem jeszcze kabel od telefonu-moze system uznal to za niezainstalowany sprzet, ale jak wchodze w panel sterowania->Dodaj sprzet to wyskakuje blad "Urzadzenia mozna instalowac pojedynczo.
Trwa instalacja innego urzadzenia" lub cos w tym stylu
ale ja nic innego nie podlaczylem, a wszystko co mam (sprzet) mam zainstalowany.

Co do gniazd :mam 6:1 czerwone,2 zielone,zolte,czarne i fiolteowe (chyba dobrze wymienilem)
Probowalem roznych kombinacji (tzn z zielonymi gniazdami) ale tylko na jeden sposob dzialaja.

A i mam z przodu kompa tez 2 gniazda,ale jak pod nie podlaczam to wogole nie dziala.


Dodano po 17 [sekundy]:

LiThiuM wrote:
Pokazuje sie sterownik (tylko ten jeden) SPDIF
zaznaczylem i chyba juz dziala.
Dziekuje za pomoc Marek003,dostaniesz pkty ode mnie.

btw MTP Device to byly chyba jakies sterowniki od mp3 lub telefonu(kabel usb)

dziekuje za pomoc Wink


Dodano po 33 [sekundy]:

LiThiuM wrote:
Ja mam karte dzwiekowa Realtek.

Po problemie,juz mikrofon dziala

Ale mam inny problem:
gdy slucham muzyki przez glosniki to jest takie jakby echo i szum, co zrobic zeby tego nie bylo? Znajomy mowil zeby wyciszyc, ale to nie pomaga
prosze o pomoc.


Dodano po 21 [sekundy]:

LiThiuM wrote:
No tak, gdy odlaczam kabelki od mikro i sluchawek to ten "szum" znika
, a chcialbym moc normalnie sluchac muzy, gdy mam wlaczony mikro i sluchawki.
Uzywam Winampa (wczesniej nie mialem zadnych problemow)
, a i nie bawilem sie ustawieniami nigdzie Wink
Wiecie o co chodzi?


Dodano po 1 [minuty]:

LiThiuM wrote:
Ale ja nie slysze tego co ja mowie do mikrofonu,
tyko gdy nagrywam cos (rejestrator dzwieku,rozmowa testowa skype) to po zakonczeniu nagrywania odtwarzaja moj glos.

Pogrzebie w ustawieniach...

Dodano po 12 [minuty]:

Pogrzebalem w Realtek Konfiguracja audio HD.

Tam jest troche rzeczy, ktore mozna regulowac (np:Wave, Syntezator FW, Fron, Rear) ale nic nie dalo.
Nie wiem o o co chodzi.


Dodano po 9 [sekundy]:

LiThiuM wrote:
Tez tak myslalem, ale niestety nadal jest ten "poglos", mimo wyciszenia mikrofonu.

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#25 Post from the author of the topic 06 Jul 2008 14:27   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Aha i teraz mam kolejny blad:
Mam zaznaczony Realtek HD Audio output jako urzadzenie miksujace, a powinno byc Realtek HD Adio input.
Zaznaczam Realtek HD Adio input, biore pozniej "Ok" , wylaczam pozniej regulacje glosnosci i wchodze w nia jeszcze raz zeby sprawdzic, i ine wiem czemu nadal jest Realtek HD Adio output jako urzadzenie miksujace.
O co chodzi?

Helpful message? + -

Back to top
   
Kristoff10
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 15 Sep 2003
Posts: 2596
Location: Warszawa

Post#26 06 Jul 2008 15:59   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Input czyli wejście a output czyli wyjście... jak regulujesz głośnością to regulujesz outputem...

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#27 Post from the author of the topic 06 Jul 2008 19:30   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Hmm....
Mam tak ustawione:
Urzarzedzenie miksujace:
Odtwarzanie Realtek HD Adio output.
Nagrywanie Realtek HD Adio input.
Ale nadal nie dziala.


Przy okazji dodam, ze testowalem nowy mikrofon (tzn pozyczony od znajomego) i tez nie dziala...

Na 99% jest to wina zlych ustawien, ale nie wiem co zle zrobilem. Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32920
Location: Łódź

Post#28 09 Jul 2008 10:43   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Nie widzę symbolu płyty głównej.

Helpful message? + -

Back to top
   
LiThiuM
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 26 Jun 2008
Posts: 27
Location: Marki

Post#29 Post from the author of the topic 09 Jul 2008 15:20   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


A jak sie sprawdza jaka ma sie plyta glowna? NIe za bardzo wiem.


Przy okazji chcialem powtorzyc, ze wczesniej mikrofon dzialal,a teraz nagle nie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Jul 2008 15:20   





Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32920
Location: Łódź

Post#30 09 Jul 2008 16:21   

Re: Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod


Albo masz napisane na płycie, albo ściągnij sobie Everest Home Edition i zainstaluj. Program Ci poda wszystkie informacje

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Wyskakuje błąd: nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10)
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
nie można uruchomić tego urządzenia <kod 10> (5)
Sil3512 i Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) (1)
Bluetooth - Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) (5)
Nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10) KARTA MUZYCZNA (2)
Nie można uruchomić tego urządzenia.(Kod 10).zewnętrzny dysk (6)
Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)-geforce 8500gt (3)
Nvidia fx 5500 - Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) (4)
Creatix CTX405 pci wlan. Nie można uruchomić tego urządzenia.Kod błędu to 10 (3)
Nie można uruchomić tego urządzenia (Kod10) konwenter RS232 (5)
Nie można uruchomić gry na Windows 8, wyskakuje błąd (załącznik w opisie) (15)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl topic RSS feed