Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Szukam instalacji gazowej AG DGI


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe -> Szukam instalacji gazowej AG DGI
Autor
Wiadomość
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#1 Post autora tematu 27 Cze 2008 09:22   

AG SGI informacje


Witam poszukuje wszelkich informacji na temat instalacji gazowej AG SGI nie wiem dokładnie jak się ona nazywa więc podaje wszystko co jest napisane na sterowniku
AG Auto Gas Systems E467R-010075
Division Utag Holding
AG SGI 600100
PSA 3.0 V6 XFZ
Injecteur: 600050
Garelle: 2002070221
(v. 3.108)
A na wtryskach pisze to
AG SGI
AG 600 050 148-4 - góra wtrysku
W099/64773 - bok wtrysku
67R-010047 - bok wtrysku
Najlepiej jak by ktoś miał instrukcję opis regulacji i jakiś program aby połączyć się z tę instalacją. Czy program od np. zenita poradzi sobie
Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#2 27 Cze 2008 15:10   

Re: AG SGI informacje


dolączam sie do prośby kolegi, mam identyczną instalacje, szukam do niej danych oraz programu do regulacji.
udalo mi sie znaleźć cos po DOSemale niewiem czy to zatrybi. jest to plik exe, gdy odpale to wawala ze niemoze otworzyc portu com
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#3 28 Cze 2008 08:36   

Re: AG SGI informacje


Cytat:
Witam poszukuje wszelkich informacji na temat instalacji gazowej AG SGI nie wiem dokładnie jak się ona nazywa więc podaje wszystko co jest napisane na sterowniku
AG Auto Gas Systems E467R-010075
Division Utag Holding
AG SGI 600100
PSA 3.0 V6 XFZ
Injecteur: 600050
Garelle: 2002070221
(v. 3.108)
A na wtryskach pisze to
AG SGI
AG 600 050 148-4 - góra wtrysku
W099/64773 - bok wtrysku
67R-010047 - bok wtrysku
Najlepiej jak by ktoś miał instrukcję opis regulacji i jakiś program aby połączyć się z tę instalacją. Czy program od np. zenita poradzi sobie


mam taka instalacje, czekam za przesylka z interfejsem i oprogramowaniem
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2008 08:36   





Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#4 28 Cze 2008 11:19   

Re: AG SGI informacje


adam998 napisał:
Cytat:
Witam poszukuje wszelkich informacji na temat instalacji gazowej AG SGI nie wiem dokładnie jak się ona nazywa więc podaje wszystko co jest napisane na sterowniku
AG Auto Gas Systems E467R-010075
Division Utag Holding
AG SGI 600100
PSA 3.0 V6 XFZ
Injecteur: 600050
Garelle: 2002070221
(v. 3.108)
A na wtryskach pisze to
AG SGI
AG 600 050 148-4 - góra wtrysku
W099/64773 - bok wtrysku
67R-010047 - bok wtrysku
Najlepiej jak by ktoś miał instrukcję opis regulacji i jakiś program aby połączyć się z tę instalacją. Czy program od np. zenita poradzi sobie


mam taka instalacje, czekam za przesylka z interfejsem i oprogramowaniem
Pozdrawiam


Napisz prosze gdzie zamowiles interfejs i oprogramowanie. Nawet niewiesz jak mi zalezy na programiku do tego kompa.
W jednym z zakladów gosc probowal mi wciznąć kit ze sam programnie wystraczy ze trzeba miec do tego specjalne narzedzia, ale powiedzial tak po to bo chcial zarobic napewno. Odezwij sie prosze, jestes jedynym na calą Polske moim punktem zaczepienia :|
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#5 28 Cze 2008 14:05   

Re: AG SGI informacje


Witam
znalazlem jeszcze taka stronke
http://www.esgi.pl

moze tam kolega sprobuje cos zalatwic osobiscie jeszcze do nich nie pisalem....
Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#6 28 Cze 2008 15:34   

Re: AG SGI informacje


sciągnołem z tej stronki program i opisy. ale to jest ESGI a nie SGI. czyli to są zwykle tanie sekwencje. w programie gdzie sie wybiera rodzaj wtryskuniema naszych wtrysków, sa zwykle niskoomowe tylko.

Ale napisze do nich i zapytam.

Wspomniałes ze bedziesz miał przesyłke z programem i inretfejs. mozesz napisac z kad to wzioles? Albo gdy juz to dostaniesz czy mozesz udostepnic mi program, moge ci zrobic przelew bo wiem ze z darmo tego niemasz, takze chcialbym sie z Toba jakoś dogadac :-)
Powrót do góry
   
Radek197403
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 22 Kwi 2006
Posty: 15
Miasto: Skierniewice

Post#7 01 Lip 2008 20:51   

Re: AG SGI informacje


Witam,

Miałem instalację AG w Peugeotcie 40601,8 16 V sprowadzony z Holandii. Po roku rozwalił się czujnik temp, który jest wewnątrz tego głównego rordzielacza i zalewało go gazem. Koszt nowego to 1600 zł (instalacja została zdemontowana i założona KME Diego). Co do podłączenia się pod komputer można to zrobić tylko w Elpigazie, mi się udało to zrobić w Warszawie. Okazało się że nie można było w tej instalacji nic poprawić tylko odczytać parametry.
Jak potrzeba więcej informacji proszę pytać.

Pozdrawiam,

Radek
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#8 02 Lip 2008 05:27   

Re: AG SGI informacje


Witam
Wczoraj dostalem przesylke z interfejsem i oprogramowaniem....oprogramowanie AGT.exe niestety nie moge uzyskac polaczenia z instalacja....
Powrót do góry
   
Marek30903
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 41
Miasto: Warszawa

Post#9 03 Lip 2008 14:53   

Re: AG SGI informacje


Cytat:
Witam poszukuje wszelkich informacji na temat instalacji gazowej AG SGI ...
Najlepiej jak by ktoś miał instrukcję opis regulacji i jakiś program aby połączyć się z tę instalacją. Czy program od np. zenita poradzi sobie


popatrz tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1045256.html
i tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=753332&highlight=ag+sgi&sid=d4eff41fbf64301b1bf51f28e399b3e9
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#10 03 Lis 2008 18:05   

Re: AG SGI informacje


Witam a czy instalacja gazowa GMS SGI 4 tez ma na stałe zaimplementowane mapy wtrysków bo posiadam takowa instalacje w skodzie felicij silnik vw 1,6 wersja AEE 75 konny i skodilak pali 12-13 litrów gazu to już mniej bo potrafił wypić aż 15 ale po wymianie filtra gazu fazy lotnej jest lepiej ale dalej to sporo dla porównania golf MK3 pali na takiej instalacji 10-12 literków a jest cięższy od Felki o ponad 100 kg
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#11 08 Lis 2008 19:29   

Re: AG SGI informacje


Cysiu_Skoda napisał:
Witam a czy instalacja gazowa GMS SGI 4 tez ma na stałe zaimplementowane mapy wtrysków bo posiadam takowa instalacje w skodzie felicij silnik vw 1,6 wersja AEE 75 konny i skodilak pali 12-13 litrów gazu to już mniej bo potrafił wypić aż 15 ale po wymianie filtra gazu fazy lotnej jest lepiej ale dalej to sporo dla porównania golf MK3 pali na takiej instalacji 10-12 literków a jest cięższy od Felki o ponad 100 kg


moze czujnik cisnienia gazu jest uszkodzony mialem taki przypadek po wymianie czujnika spalanie wrocilo do normy
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#12 11 Lut 2009 18:57   

Re: AG SGI informacje


a czy ktoś z was ma program i kabel do komunikacji chodzi mi czy są jakieś specjalne zabezpieczenia w kablu lub programie bo ma 2 programy starszy i nowszy kabel na comie i program nie może się skomunikować z kompem od gazu
Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#13 21 Lut 2009 21:10   

Re: AG SGI informacje


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1045256&highlight=sgi&sid=
Powrót do góry
   
autogazwarszawska
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 8
Miasto: Poznań

Post#14 21 Lut 2009 23:32   

Re: AG SGI informacje


nie znając kodów nie skomunikujesz sie z tym komputerem :)

Dodano po 2 [minuty]:

Ale Wy za przeproszeniem jesteście młoty. Jeżeli chcecie se rozwalić auto "grzebiąc" w programie to wasza sprawa. Ale nie przyjeżdżajcie potem do mechanika z żalem że auto nie chodzi. To jest system szesnastkowy oparty na 832 kodach więc powodzenia życzę !!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2009 23:32   





Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#15 24 Lut 2009 23:54   

Re: AG SGI informacje


i zasadniczo masz racje ale widzisz ja za młota się nie uważam i jak jeden gazownik mówi mi inaczej od 2 to próbuje to sprawdzić,wiec chce ustalić przynajmniej tego co się zna i jest uczciwy,inna sprawa autoabadptacje mogę zrobić sobie sam bo jest to czynność wymagająca kilku kliknięć,a najważniejsza sprawa mam od razu wynik co jest nie tak z gazem i wtedy mogę jechać do speca żeby się on tym bawił,kolejna sprawa do gazownika mam w te i we wte 120 km po 5 miesiącach szukania w Krakowie nikt się nie podja tylko Katowice
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lut 2009 23:54   





Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#16 26 Lut 2009 23:16   

Re: AG SGI informacje


autogazwarszawska napisał:
nie znając kodów nie skomunikujesz sie z tym komputerem :)

Dodano po 2 [minuty]:

Ale Wy za przeproszeniem jesteście młoty. Jeżeli chcecie se rozwalić auto "grzebiąc" w programie to wasza sprawa. Ale nie przyjeżdżajcie potem do mechanika z żalem że auto nie chodzi. To jest system szesnastkowy oparty na 832 kodach więc powodzenia życzę !!!!


skomunikowac i odczytac podstawowe parametry to sie da....ale wprowadzic modyfikacje to juz sie nie uda
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#17 01 Mar 2009 11:40   

Re: AG SGI informacje


wystarczyło by mi mi tylko odczytanie parametrów nic więcej bo to by mi wystarczyło do podjęcia decyzji czy reanimować instalacje czy założyć coś innego taniego pospolitego
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#18 01 Mar 2009 13:18   

Re: AG SGI informacje


Cysiu_Skoda napisał:
wystarczyło by mi mi tylko odczytanie parametrów nic więcej bo to by mi wystarczyło do podjęcia decyzji czy reanimować instalacje czy założyć coś innego taniego pospolitego


witam czyli co Ci potrzeba program i kabel z interfejsem tak?
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#19 01 Mar 2009 17:06   

Re: AG SGI informacje


kabel na com mam 6 programów mam i co i nic albo kabel jest nie teges albo program potrzebuje kodu bo sprawdzałem na 3 laptopach i nic
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#20 01 Mar 2009 17:32   

Re: AG SGI informacje


a jak to robisz...masz orginalny interfejs? czy same kabelki wtykasz w kostke komputera gazowego

sprobuj wpisac agt - com2 albo agt - com1
nastepnie ag z klawiatury i daj enter ctrl+h cafasz sie w programie
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#21 01 Mar 2009 17:56   

Re: AG SGI informacje


mam kabel kupiony na allegro jak instaluje program do gazu mam 2 linijki jedna z nazwa lapopa a druga pusta poniżej i tam mam wpisać tam agt - com2 czy com jeden

koleją sprawą jest to ze program nie może mi otworzyć com 2 wiec zostaje com 1
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#22 01 Mar 2009 18:18   

Re: AG SGI informacje


Cysiu_Skoda napisał:
mam kabel kupiony na allegro jak instaluje program do gazu mam 2 linijki jedna z nazwa lapopa a druga pusta poniżej i tam mam wpisać tam agt - com2 czy com jeden

koleją sprawą jest to ze program nie może mi otworzyć com 2 wiec zostaje com 1


mozliwe ze com 1 bedzie... inna kwestia ze sam mialem problem poszedlem z laptopem i nic pozniej pojechalem do znajomego i z jego laptopa probowalem i nic. dopiero pociaglem kabel przez okno od komputera stacjonarnego i sie polaczylem
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#23 01 Mar 2009 18:30   

Re: AG SGI informacje


hm u mnie nie da rady 1 piętro sciagnołem jeszcze innym program który sam mi zamienia porty com i jeszcze wieczorkiem zejdę i spróbuje się połączyć
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#24 01 Mar 2009 18:35   

Re: AG SGI informacje


ja uzywalem programu agt.exe z innymi nie probowalem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2009 18:35   





Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#25 01 Mar 2009 19:51   

Re: AG SGI informacje


no i nic z tego na dzisiaj koniec
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#26 02 Mar 2009 21:13   

Re: AG SGI informacje


tak sobie właśnie myślałem ze gaz był montowany w Gliwicach a w Katowicach byłem na diagnostyce i przeglądali gaziarze papiery od gazu i myślę ze gdzieś w nich może być jakiś kod i po wpisaniu jest pełna wersja a bez niego można wbić jakiś uniwersalny do podstawowych danych konfiguracyjnych bo już nic innego nie przychodzi mi do głowy
Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#27 07 Mar 2009 19:15   

Re: AG SGI informacje


siema Adam, jak tam instalka SGI sie sprawuje :) ?

Cysiu , podalem wyzej linka gdzie masz wszystko od A do Z jesli chodzi o komunikacje i ustawienie prostego jak drut systemu SGI :)
Powrót do góry
   
adam998
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 846
Miasto: poznan

Post#28 07 Mar 2009 20:48   

Re: AG SGI informacje


Witam no musze powiedziec ze instalacja teraz pracuje chyba bardzo dobrze :D moze pali za duzo bo srednio nie w trasie prawie 10l jest to automat tak wiec sam nie wiem....

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Cysiu_Skoda
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 30
Miasto: Olkusz

Post#29 08 Mar 2009 10:45   

Re: AG SGI informacje


no dałem do zrobienia elektronikowi inny kabel a tu widzę ze jest jeszcze inny schemat gdzieś w domu mam coma z kablem od klawiatury i chyba muszę spróbować sam zrobić taki kabelek kolejna sprawa ze wtyczka do kompa gazowego ma 4 piny a nie 3 i pytanie czy to ma jakieś znaczenie i czy nie jest to inna in stalka
Powrót do góry
   
szosiu
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 171
Miasto: Polanica Zdrój

Post#30 08 Mar 2009 14:00   

Re: AG SGI informacje


adam998 napisał:
Witam no musze powiedziec ze instalacja teraz pracuje chyba bardzo dobrze :D moze pali za duzo bo srednio nie w trasie prawie 10l jest to automat tak wiec sam nie wiem....

Pozdrawiam


no ja tez mam automata, zawsze to ten 1 literek wiecej po miescie.



cysiu - skoro masz 4 piny w zlaczu diagnostycznym to raczej napewno nie jest to SGI typ. I , moze jest to typ. II (ten nowszy).
Moze zapodaj jakies foty to zucimy okiem. Kolega Marek ma dosc sporą wiedzę i jesli sie odezwie to mysle ze ci konkretnie powie jaka to instalka
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe -> Szukam instalacji gazowej AG DGI
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.613 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony