| Author |
ACDMEN Poziom 12

|
05 Jul 2008 11:03 Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Poszukuję programu który będzie ograniczał czas spędzony przed komputerem. Chce ustawić by komputer po np 3h na dobę się wyłączał. Najchętniej darmowy :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jul 2008 11:03 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
marcin1700 Poziom 16

|
05 Jul 2008 11:40 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
W windowsie XP, mozesz bez zadnego programu ustalic w jakisch godzinach mozna sie zalogowac do okreslonego uzytkownika. Wszystkie polecenia wpisujemy w wierszu polecen (start-->uruchom-->cmd)
Aby ustawić dozwolony czas logowania dla użytkownika jank (od ósmej rano do piątej po południu) przy użyciu formatu 24-godzinnego, należy wpisać:
net user jank /time:Pn-Pt,08:00-17:00
Aby ustalić czas logowania dla użytkownika jank (od ósmej rano do piątej po południu) przy użyciu formatu 12-godzinnego, należy wpisać:
net user jank /time:Pn-Pt,8am-5pm
Aby określić czas logowania dla użytkownika marial od czwartej rano do piątej po południu w poniedziałek, od pierwszej do trzeciej po południu we wtorek i od ósmej rano do piątej po południu od środy do piątku, należy wpisać:
net user marial /time:Pn,4am-5pm;W,1pm-3pm;Ś-Pt,8:00-17:00
|
|
| Back to top |
|
 |
ACDMEN Poziom 12

|
05 Jul 2008 13:34 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Fajnie. A co wpisać by dany użytkownik mógł używać komputer w obojętnie jakich godzinach, ale nie dłużej niż 3h na dobę?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jul 2008 13:34 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
05 Jul 2008 13:45 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Jest to sposób łatwy do obejścia dodatkowo do momentu wyłączenia komputera zabezpieczenie nie zadziała, można napisać skrypt jednak wydaje mi się, iż wygodniejszym oraz lepszym zabezpieczeniem będzie gotowy program. Podstawowe pytanie to ile lat ma dziecko i jak oceniasz jego wiedzę komputerową (możliwe obejście zabezpieczenia).
Z programów polecam Parent Timer (do wersji 3.0 darmowy) oraz KidsAdmin.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jul 2008 13:45 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jankolo Poziom 26

|
05 Jul 2008 13:55 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Kolega jest kolejnym, który próbuje uciec od wychowywania własnego dziecka i przerzucić ten obowiązek na komputer. Skutki takiego postępowania są wyłącznie opłakane. Czy kolega chce nam powiedzieć, że dziecko lekceważy kolegi - czyli ojca - polecenia, a kolega nie ma innej możliwości oddziaływania tylko chce się wyręczyć komputerem?
|
|
| Back to top |
|
 |
ACDMEN Poziom 12

|
05 Jul 2008 14:21 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Mam brata który mieszka z moimi rodzicami ma lat 10. Rodzice całymi dniami są w pracy - zresztą nie będe się tłumaczył koledze o nicku jankolo twoja odpowiedź nie ma związku z mojim pytaniem jeśli nie znasz odpowiedzi to proszę nie pisz więcej - dziękuję.
Kontynuuje w takim razie zapytanie o program który będzie miał taką opcję. Szukałem w google ale nie znalazłem niczego takiego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
05 Jul 2008 14:28 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Podałem koledze nazwy programów czy tak trudno wpisać je w Google?
|
|
| Back to top |
|
 |
ACDMEN Poziom 12

|
05 Jul 2008 15:45 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Bardzo Dziękuję! Nie zauważyłem. Pozdrawiam
Dodano po 36 [minuty]:
od 35min od kąd odpisałem na tego posta szukam przez google yahoo parent timer 3. Bart 2005 czy może znasz konkretną strone skąd można pobrać wersje free?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jul 2008 15:45 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
05 Jul 2008 15:55 Re: Ograniczenie czasowe używania komputera dla dziecka. |
|
|
|
Przecież wyraźnie napisałem, że do wersji 3 ten program jest darmowy natomiast od wersji 3 wzwyż jest płatny.
Tutaj możesz pobrać i przetestować różne programy.
KLIK
|
|
| Back to top |
|
 |