Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Profesjonalne -> Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www
Autor
Wiadomość
Kres
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 23

Post#1 Post autora tematu 07 Lip 2008 11:30   

Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Witam!
Mam odkupioną używaną kserokopiarkę Ricoh Aficio 2022 i problem z hasłem do konfiguracji Tryb administratora przez www. Mianowicie defoultowo powinno być password lecz z tego co widze w ustawieniach na samej maszynie iż była używana jako serwer plików więc hasło zostało zmienione i niewiem jak przywrócić je do stanu początkowego.
Stąd prośba jak je zresetować.

Kres
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lip 2008 11:30   





Powrót do góry
   
cefram
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Wrz 2006
Posty: 1056
Miasto: centrum

Post#2 07 Lip 2008 11:48   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Witam

Potrzebny będzie manual. Poszukaj w nim memory all clear tam będzie procedura inicjacji poszczególnych modułów - Ciebie interesuje network control service.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Marcin_4321
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 296
Miasto: opole

Post#3 07 Lip 2008 15:02   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Wejdź w kody, a potem 5-801-10,11
Pozdr.
Powrót do góry
   
Kres
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 23

Post#4 Post autora tematu 07 Lip 2008 16:41   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Dzięki za pomoc powiodło się z sm i Waszą pomocą.

Kres
Powrót do góry
   
gVirus_FA
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 18
Miasto: dolnyśląsk

Post#5 20 Maj 2010 00:52   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Nasza firma kupila ricoha 2018d. Ma ono rownież hasło inne niż standardowe password. Jako informatyk w firmie chciałem ustawić skanowanie na jeden z komputerów, ale nie mogę bo aby to ustawić trzeba wpisać password.

Próbowałem połączyć się telnetowo - telnet ipdrukarki i dalej hasło inne niż password.

Mam ściągniete instrukcje do tego ricoha ale nigdzie nie ma jak zresetować to hasło?? Jest jakiś przycisk na urządzeniu? Może gdzieś wpisać te kody ale gdzie??

Prosze o pomoc bo męczę się już z tym troche a mam sam problem rozwiązać:|

No chyba że ktoś wie jak bez administratora ustawić skanowanie do katalogu na jednym z komputerów - w opcjach urządzenia mam możliwość tylko wybrać skanowanie do emaila. Próbowałem używać skan routera itp. ale nie wiem jak stworzyć listę odbiorców drukarki?
Powrót do góry
   
Janusz.P
Specjalista - kserokopiarki
Specjalista - kserokopiarki


Dołączył: 27 Gru 2005
Posty: 2465
Miasto: oo Rydzykowo

Post#6 20 Maj 2010 10:06   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Maszyna twoja nie ma SMB a więc nie da sie tego zrobic bez oprogramowania Skan Ruter. Problem oprogramowania tego był wiele razy na forum wystarczy troche poszukac
Powrót do góry
   
gVirus_FA
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 18
Miasto: dolnyśląsk

Post#7 20 Maj 2010 16:40   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Dzięki za odpowiedz. Dużo mi dała, lecz próbowałem już używać scan routera ze strony ricoh aktualnego i lite i pisze w instrukcji ze nie są kompatybilne z tym urzadzeniem (brak wpisu 2018d).

Jak wpisuje serwer w Scan Routerze (ip computera, ip drukarki itp), to nic się nie dzieje - (address i valid)...

No cóż poszukam może znajde gdzieś jak to ustawić.
Tylko tyle że nie moge zmienić serwera dostarczania, moge go włączyć ale nie moge ustawić IP żadnego (jest domyślne 0.0.0.0). i z tego co wyczytałem trzeba to zmienić na ip komputera.

Jeżeli ktoś byłby tak miły i podesłał na priv jak zresetować to hasło admina byłbym wdzieczny.

pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2010 16:40   





Powrót do góry
   
Janusz.P
Specjalista - kserokopiarki
Specjalista - kserokopiarki


Dołączył: 27 Gru 2005
Posty: 2465
Miasto: oo Rydzykowo

Post#8 20 Maj 2010 20:57   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


serwer wybierasz jako nazwę komputera na którym jest zainstalowany Skan ruter zresztą program sam pokaże nazwe tego komputera. Potem dodajesz urządzenie wejściowe I/O i tu program powinien ci wskazać właśnie twoją kopiarkę - o ile jest widoczna w sieci. A potem założyć tylko książke adresową i określić miejsce dostarczania dla każdego adresu. Sprawdzić czy program jest w stanie aktywnym i powinno wszystko zadziałać program wysle książkę na maszynkę. Podejść do maszyny wybrać adres i można skanowac.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2010 20:57   





Powrót do góry
   
leopard
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Stolica Galicji

Post#9 29 Gru 2010 15:24   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Marcin_4321 napisał:
Wejdź w kody, a potem 5-801-10,11
Pozdr.


Pozwolę się przyłączyć. Spróbowałem podobnego podejścia z Ricoh Aficio MP2000.
Wpisałem powyższe kody i wyzerowało mi ustawienia sieci, ale dalej nie mogę się zalogować przez interfejs WWW ani telnet, ani nawet na panelu urządzenia. Nie pasują hasła standardowe. Chyba że któreś pominąłem: Admin/password, admin/password, administrator/password, puste/password, admin/puste. Będę zobowiązany za porady.

Addendum:
W serwisie się zarzekają, że trzeba będzie wymieniać pamięć NVRAM. Podobno nazwy użytkownika i hasła przechowywane są właśnie tam, ale nie są kasowane w razie zerowania. Mówią też, że w tych modelach pamięci NVRAM lubiły padać. Ponoć jest też hasło serwisowe, po wprowadzeniu którego da się pozmieniać inne. A jak to w praktyce wygląda?
Powrót do góry
   
huberto233
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 624

Post#10 30 Gru 2010 00:23   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Wcale nie trzeba wymieniac pamieci od razu, jest jeszcze dodatkowy uzytkownik do zamiany hasla administratora .
Powrót do góry
   
leopard
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Stolica Galicji

Post#11 30 Gru 2010 08:24   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


huberto233 napisał:
Wcale nie trzeba wymieniac pamieci od razu, jest jeszcze dodatkowy uzytkownik do zamiany hasla administratora .


O, dziękuję za te dobre wieści. Jest o wzmiankowanym użytkowniku mowa w SM? Znalazłem tu dokumentację do podobnego Ricoha, kod urządzenia B121/122/123, zaś mam B277.
A hasło tego dodatkowego użytkownika jest jakoś ustawione na sztywno, ewentualnie zostaje przywrócone po 801.10+801.11?

A pomysł na sekwencję: "NVRAM Upload; NVRAM Clear All (801.1); NVRAM Download" - czy czasami nie strzeliłem jak łysy grzywą o kant kuli? ;)

Dziękuję raz jeszcze za dotychczas otrzymane wieści i pozdrawiam!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2010 08:24   





Powrót do góry
   
panw1
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 47
Miasto: Warszawa

Post#12 30 Gru 2010 13:52   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Wejdź 7-810 powinno załatwić sprawę
Powrót do góry
   
gregoryse
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 143
Miasto: RZ

Post#13 30 Gru 2010 21:59   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Numery z zerowaniem hasła administratora podane wcześniej nie przejdą w MP2000. Tutaj musimy wymienić EPROM lub zaprogramować go od nowa. Login dodatkowego użytkownika znajdziesz w instrukcji obsługi (poradnik bezpieczeństwa)
Powrót do góry
   
cezar80
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1107
Miasto: Płock

Post#14 30 Gru 2010 22:00   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


W 2018 jeśli nie działa standardowe hasło na przeglądarkę (password lub sysadm) trzeba zrobić factory reset karty sieciowej. Trzeba wyciągnąć sieciówkę , przestawić na niej zworę OP2 poczekać aż przestanie pulsować dioda. Po tym wracamy zworą i włączamy maszynę . Wtedy będą działać standardowe hasła, trzeba tylko ponownie wbić adresy ip, brame itp.
Powrót do góry
   
leopard
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Stolica Galicji

Post#15 31 Gru 2010 16:14   

Re: Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www


Bardzo dziękuję!

Szczęśliwego Nowego Roku!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Profesjonalne -> Ricoh Aficio 2022 jak przywrócić standardowe hasło www
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ricoh Aficio 350 jakie jest hasło do zarządzania przez www (5)
RICOH Aficio 2022 - jak wejść w serwis? (2)
Ricoh Aficio 2022 - Jak mogę zmienić ilość dzwonków? (6)
Ricoh Aficio 2022 błąd 998 (4)
Ricoh Aficio 2022 - raport faksu (4)
Ricoh Aficio 2022 Blade kopie. (3)
Powielanie Faxu w Ricoh Aficio 2022 (2)
Moduł druku w Ricoh Aficio 2022 (4)
Ricoh Aficio 2022 nowy developer (2)
Ricoh 1013f w sieci - jakie hasło standardowe? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS