Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

pingi na serwer


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> pingi na serwer
Author
Message
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Aug 2002
Posts: 12035
Location: Chorzów

Post#1 Post from the author of the topic 07 Oct 2002 22:04   

pingi na serwer


Jakie powinny byc wartosci pingów na serwer dostepowy u PROVIDERA aby cały internet sie trzymał jakis norm...

u mnie strasznie skacze 50 ms 83 ms niekiedy zdara się że ping nie dotrze

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Oct 2002 22:04   





Back to top
   
Gorgoroth
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 07 Apr 2002
Posts: 1860
Location: Katowice

Post#2 08 Oct 2002 00:23   

Re: pingi na serwer


Jestes szczesliwym posiadaczem "dobrego" pinga Smile u mnie ping do serwera w dobre dni wynosi 200-400 a normalnie to ponad 1500 !!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 09 Jun 2002
Posts: 2744

Post#3 08 Oct 2002 08:00   

Re: pingi na serwer


Najlepiej jak by były poniżej 50ms. Ale do 80 to jeszcze dopuszczalne.

Helpful message? + -

Back to top
   
mcclaud
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 24 Apr 2002
Posts: 168
Location: Szczecin

Post#4 08 Oct 2002 12:50   

Re: pingi na serwer


Powiem tak, przy bezposrednim podlaczeniu do serwera BNCkiem przy pomyslnych wiatrach jest nawet 1ms, ale 10ms to standard. W momecie przeciazenia sieci bylo ok. 63ms. Mysle, ze w Twoim przypadku ping rzedu nawet 100-130ms jest jak najbardziej poprawny. Ciesz sie, ze masz <100ms.
Narka

Helpful message? + -

Back to top
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 27 Aug 2001
Posts: 1890

Post#5 08 Oct 2002 12:56   

Re: pingi na serwer


Ciekaw jestem ile jest u mnie. Jak taki test się robi?

Helpful message? + -

Back to top
   
Jaca
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 21 Jun 2002
Posts: 837
Location: Ostróda

Post#6 08 Oct 2002 14:52   

Re: pingi na serwer


fachman wrote:
Ciekaw jestem ile jest u mnie. Jak taki test się robi?

Wpisz w oknie MS-DOS komendę:
PING <IP serwera>
np:
PING 194.204.159.1 (DNS Telekompromitacji)

Helpful message? + -

Back to top
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 27 Aug 2001
Posts: 1890

Post#7 08 Oct 2002 15:02   

Re: pingi na serwer


Dzięki, ja też spróbuję ile mi wyjdzie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Aug 2002
Posts: 12035
Location: Chorzów

Post#8 Post from the author of the topic 08 Oct 2002 19:13   

Re: pingi na serwer


można też

PING <nazwa serwera>

PING www.onet.pl

żeby leciało cały czas możesz dać

ping -t www.onet.pl

u mnie jest to

PING www.bicomp.pl

jeżeli nie chce Ci się wpisywać dużego, długiego adresu możesz
zmienić ustawienia w pliku ' hosts ' (bez rozszerzenia) gdzieś w plikach windowsa tam możesz sobie skrócic numery ip podstawiając inne... po prostu otwierasz ten plik w notatniku i modyfikujesz tak jak tam jest opisane Smile)

i naprzykład

możesz tak zrobić aby było:

ping tepsa
ping operator

Helpful message? + -

Back to top
   
Ptolek
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3269
Location: Kraków

Post#9 16 Dec 2002 11:42   

Re: pingi na serwer


A 350ms na www.onet.pl to dobrze czy źle ?

Helpful message? + -


My articles: (Add)
18 February 2015 Uniwersalny sterownik robota - RoboCORE
Back to top
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 09 Jun 2002
Posts: 2744

Post#10 16 Dec 2002 12:45   

Re: pingi na serwer


Na onet.pl ja mam w granicach 30ms

Helpful message? + -

Back to top
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 04 Jul 2002
Posts: 848
Location: Kęty

Post#11 16 Dec 2002 12:48   

Re: pingi na serwer


Arrow Ptolek
Czy 350ms to źle?
Jeżeli pingoujesz w szczycie to serwry i łącza są obciążone, więc 350ms to średni wynik, gorzej jakby pisało brak odpowiedzi czy jakoś tak Smile)
Ja mam na onet.pl 22ms Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11061

Post#12 16 Dec 2002 19:09   

Re: pingi na serwer


Proponuje urzycie traceroute (pod windows tracert) pokaże on pingi wszystkich routerów po drodze , można wtedy zauważyć co jest wąskim gardłem połączenia)

Helpful message? + -

Back to top
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Jun 2002
Posts: 1784
Location: wrocław

Post#13 16 Dec 2002 19:54   

Re: pingi na serwer


Do sprawdzania predkości połączenia z różnymi krajami i serwerami jest strona http://www.numion.com/YourSpeed/Checkup.php?L=pl&Layout=1&Duration=30&Repeat=600

Helpful message? + -

Back to top
   
Ptolek
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3269
Location: Kraków

Post#14 16 Dec 2002 20:04   

Re: pingi na serwer


Mnie wyszło 45kbps (mam stałe łącze). Chyba sobie kupie modem Very Happy

Helpful message? + -


My articles: (Add)
18 February 2015 Uniwersalny sterownik robota - RoboCORE
Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Dec 2002 20:04   





Back to top
   
zaza
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 25 Oct 2002
Posts: 895
Location: NL

Post#15 16 Dec 2002 20:15   

Re: pingi na serwer


Przed chwilką sprawdzałem na numion i było 282 kbps (Poland)ale to nie jest tak do końca prawda.Na Onecik pingowałem i 50ms średnia to nieźle.Powiem szczerze mam Tojke i jestem zadowolony.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Dec 2002 20:15   





Back to top
   
qbus
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 584
Location: 3miasto

Post#16 16 Dec 2002 20:41   

Re: pingi na serwer


u mnie przy SDI - 60 kbps Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11061

Post#17 16 Dec 2002 20:52   

Re: pingi na serwer


Ja mam łącze 128k a wg stronki transfer jest 83k chociaż czasem transfery skaczą do 30kB/s dla plikow ktorych obecnosci na proxy bym sie nie spodziewal

Helpful message? + -

Back to top
   
komp432
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 24 Jun 2002
Posts: 433
Location: Kudlok, lubelskie

Post#18 16 Dec 2002 20:56   

Re: pingi na serwer


płacę za 64k a wyszło coś takiego

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 04 Jul 2002
Posts: 848
Location: Kęty

Post#19 16 Dec 2002 21:10   

Re: pingi na serwer


A z jakich serwerów proxy korzystacie (ogólnodostępnych)?

Helpful message? + -

Back to top
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 09 Jun 2002
Posts: 2744

Post#20 16 Dec 2002 21:32   

Re: pingi na serwer


Ja nie kożystam wogóle z Proxy i na onet mam w tej chwili 25ms.

Helpful message? + -

Back to top
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Jun 2002
Posts: 1784
Location: wrocław

Post#21 16 Dec 2002 22:51   

Re: pingi na serwer


a co ja mam powiedzieć jak płacę za gwarantowane Crying or Very sad 715kb , a mam:
1. 17/12/02 06:18:31 97693 Bps 782 kbps
2. 17/12/02 06:07:57 91388 Bps 731 kbps
3. 17/12/02 01:20:07 37310 Bps 298 kbps
4. 17/12/02 01:18:47 43204 Bps 346 kbps
5. 17/12/02 01:17:16 9218 Bps 74 kbps
6. 16/12/02 22:58:18 5470 Bps 44 kbps
7. 16/12/02 22:57:11 1026 Bps 8 kbps
8. 16/12/02 22:47:19 10051 Bps 80 kbps
9. 16/12/02 19:52:44 13752 Bps 110 kbps
10. 12/12/02 06:11:24 86216 Bps 690 kbps
11. 12/12/02 00:22:48 9778 Bps 78 kbps
12. 12/12/02 00:06:21 7626 Bps 61 kbps
13. 11/12/02 06:24:39 82195 Bps 658 kbps
14. 11/12/02 06:06:23 80913 Bps 647 kbps
15. 11/12/02 23:55:27 2670 Bps 21 kbps
16. 11/12/02 23:33:53 5192 Bps 42 kbps
itp itp
no może bym skłamał, nad ranem przez krótki czas jest koło 700

Helpful message? + -

Back to top
   
zaza
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 25 Oct 2002
Posts: 895
Location: NL

Post#22 16 Dec 2002 22:56   

Re: pingi na serwer


Generalnie proxy przyspiesza otwierani stron natomiast przy ściąganiu plików lepiej wyłączyć bo są problemy albo spada transfer.Sprawdziłem to.

Helpful message? + -

Back to top
   
qbus
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 584
Location: 3miasto

Post#23 17 Dec 2002 00:08   

Re: pingi na serwer


hmm no tak - ale tylko jak sie ma u siebie na serverze proxy - gozej jak sie nie ma i trzeba by korzystac z ogolnokrajowych ... niezapominajmy ze nie istnieje idealnie "przezroczyste" i anonimowe proxy Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 237

Post#24 17 Dec 2002 07:16   

Re: pingi na serwer


dwaserwis wrote:
a co ja mam powiedzieć jak płacę za gwarantowane Crying or Very sad 715kb , a mam:
1. 17/12/02 .........
...........................
no może bym skłamał, nad ranem przez krótki czas jest koło 700

To ile płacisz za CIR 715kb??? 8O
U nas w firmie (duuużej) mamy tylko na jednym łączu CIR 128kbps, na pozostałych po 16 !!!

Helpful message? + -

Back to top
   
przemek.tomala
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 04 Oct 2002
Posts: 669
Location: Radom / Krakow

Post#25 17 Dec 2002 10:07   

Re: pingi na serwer


U mnie wypada 1 ms

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Dec 2002 10:07   





Back to top
   
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Aug 2002
Posts: 12035
Location: Chorzów

Post#26 Post from the author of the topic 17 Dec 2002 18:41   

Re: pingi na serwer


Fajny ktoś program mi tu polecil do wysyłania pingów Neo Trace... jest na www.download.com

teraz mi siew troche poprawilo z jakością łącz może nie mam super duper ale gdzieś koło 1 Mb/s pewnie pajęczarza wywaili - dobija mi do 80-90 kb/s w nocy. Komus komu komp siadł chyba teraz nie używa z sieci i transfer poszedl do góry, aczkolwiek pajęczarzy może być liczba w sumie ogromna nasza sieć to dosłownie miała być sięc pokazowa jak to solidarność ludzka moze cos wspaniałego zrobić dali nam na pokazówke łącze ebona które łączyło przez Warszawe prosto z HongKongiem
1MB/s z Microsoft.com ściagalem 140 kB/s coś koło tego ... raz w firmie się coś powaliło i dostaliśmy jakiś nagły przekłam 400 kB/s ale to chyba jakiś bład był... teraz jedna dziesiąta dla mnie to jest juz taki banan

Helpful message? + -

Back to top
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Jun 2002
Posts: 1784
Location: wrocław

Post#27 18 Dec 2002 05:01   

Re: pingi na serwer


stebx wrote:
To ile płacisz za CIR 715kb???

niewiele - tylko 250zł , tylko po co tepsa pisze "gwarantowane 715kb/s"
ale co kliknę na tę, czy inną stronę testową, czy coś sciągam to totalne dno, jedynie przez pierwsze pół roku było nieźle, dowload z Wirtualnej Polski potrafił dochodzić do 1,2Mb/s - a teraz do 75kb/s, kiedyś filmy (700Mb) ściągałem około 20min - a teraz nocy niestarczy.
A więc internet z kablówki TPSA jest ostatnio nędzny, zastanawiam się nad innym łączem, neostradą lub coś innego, może ktoś ma doświadczenie jakie łącze w niewielkiej kwocie zapewniało by połączenie około 1Mb/s non stop i by sie one niezapychało.
Bo teraz jak chcę szybko sprawdzić poczte około godziny 18 to łączę się przez modem (z tepsą) - przynajmniej 10 razy szybciej

Helpful message? + -

Back to top
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 237

Post#28 18 Dec 2002 08:00   

pingi na serwer


Dwaserwis ciekawe, ale nigdzie w Tepsie nie widziałem takich opłat, DSL umożliwia połaczenie 512 kbps lub 1 Mbps, ale ceny są wyższe (299 lub 649 PLN netto/mies.), SDI odpada (115 kbps), POLPAK to straszne ceny (1450 zł za 512 kbps, ew. ADSL 1206 zł za 512, dopłata za CIR od 171 zł za 8kbps do 2129 zł za 256 kbps).
Coś masz nie tak w umowie z NWMT (Naszym Wielkim Monopolistą Telekomunikacyjnym) Wink - albo źle ją czytasz. Przy reklamacjach - możesz mi wierzyć - pokazują Ci KAŻDĄ literkę w umowie i nie masz szans, jedyną wielkością, na którą możesz się powoływać jest wspomniany wskaźnik CIR (jeżeli jest w umowie dzierżawy łącza teletransmisyjnego) Sad
A o Neostradzie zapomnij, wystarczy wpisać w Google "neostrada" i poczytać, co o niej piszą (pod warunkiem, że ma się mocne nerwy i odporność na przekleństwa )

Helpful message? + -

Back to top
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 09 Jun 2002
Posts: 2744

Post#29 18 Dec 2002 09:19   

Re: pingi na serwer


Arrow stebx
Z TPSA jest róznie.
http://www.dtvk.tpnet.pl/index.php?id=internet&sub=main
Very Happy I dalej sądzisz że TPSA nie oferuje takiej prędkosci ??

Helpful message? + -

Back to top
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 237

Post#30 18 Dec 2002 14:47   

pingi na serwer


Przepraszam, zwracam honor, ale tylko w części dotyczącej oferowanych prędkości, bo:
Klasa usługi A - w cenie brutto 214 zł miesięcznie maksymalna szybkość transmisji do abonenta 768 kb/s
maksymalna szybkość transmisji od abonenta 128 kb/s
...
i nie ma tu nic o CIR (wskaźnik minimalnej gwarantowanej prędkości transmisji), a 768 kbps to maksymalna, i to tylko do abonenta.
Tak, że czuję się usprawiedliwiony za awersję do NWMT Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> pingi na serwer
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
Pingi - poważne pingi internetu (6)
Zakłocenia i wysokie pingi. - Wysokie pingi, jak skonfigurować router. (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl topic RSS feed