Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

pingi na serwer


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> pingi na serwer
Autor
Wiadomość
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Sie 2002
Posty: 11997
Miasto: Chorzów

Post#1 Post autora tematu 07 Paź 2002 22:04   

pingi na serwer


Jakie powinny byc wartosci pingów na serwer dostepowy u PROVIDERA aby cały internet sie trzymał jakis norm...

u mnie strasznie skacze 50 ms 83 ms niekiedy zdara się że ping nie dotrze
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2002 22:04   





Powrót do góry
   
Gorgoroth
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 07 Kwi 2002
Posty: 1861
Miasto: Katowice

Post#2 08 Paź 2002 00:23   

Re: pingi na serwer


Jestes szczesliwym posiadaczem "dobrego" pinga :) u mnie ping do serwera w dobre dni wynosi 200-400 a normalnie to ponad 1500 !!!!
Powrót do góry
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 2748

Post#3 08 Paź 2002 08:00   

Re: pingi na serwer


Najlepiej jak by były poniżej 50ms. Ale do 80 to jeszcze dopuszczalne.
Powrót do góry
   
mcclaud
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 24 Kwi 2002
Posty: 168
Miasto: Szczecin

Post#4 08 Paź 2002 12:50   

Re: pingi na serwer


Powiem tak, przy bezposrednim podlaczeniu do serwera BNCkiem przy pomyslnych wiatrach jest nawet 1ms, ale 10ms to standard. W momecie przeciazenia sieci bylo ok. 63ms. Mysle, ze w Twoim przypadku ping rzedu nawet 100-130ms jest jak najbardziej poprawny. Ciesz sie, ze masz <100ms.
Narka
Powrót do góry
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Sie 2001
Posty: 1896

Post#5 08 Paź 2002 12:56   

Re: pingi na serwer


Ciekaw jestem ile jest u mnie. Jak taki test się robi?
Powrót do góry
   
Jaca
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 21 Cze 2002
Posty: 837
Miasto: Ostróda

Post#6 08 Paź 2002 14:52   

Re: pingi na serwer


fachman napisał:
Ciekaw jestem ile jest u mnie. Jak taki test się robi?

Wpisz w oknie MS-DOS komendę:
PING <IP serwera>
np:
PING 194.204.159.1 (DNS Telekompromitacji)
Powrót do góry
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Sie 2001
Posty: 1896

Post#7 08 Paź 2002 15:02   

Re: pingi na serwer


Dzięki, ja też spróbuję ile mi wyjdzie.
Powrót do góry
   
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Sie 2002
Posty: 11997
Miasto: Chorzów

Post#8 Post autora tematu 08 Paź 2002 19:13   

Re: pingi na serwer


można też

PING <nazwa serwera>

PING www.onet.pl

żeby leciało cały czas możesz dać

ping -t www.onet.pl

u mnie jest to

PING www.bicomp.pl

jeżeli nie chce Ci się wpisywać dużego, długiego adresu możesz
zmienić ustawienia w pliku ' hosts ' (bez rozszerzenia) gdzieś w plikach windowsa tam możesz sobie skrócic numery ip podstawiając inne... po prostu otwierasz ten plik w notatniku i modyfikujesz tak jak tam jest opisane :))

i naprzykład

możesz tak zrobić aby było:

ping tepsa
ping operator
Powrót do góry
   
Ptolek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 3271
Miasto: Kraków

Post#9 16 Gru 2002 11:42   

Re: pingi na serwer


A 350ms na www.onet.pl to dobrze czy źle ?
Powrót do góry
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 2748

Post#10 16 Gru 2002 12:45   

Re: pingi na serwer


Na onet.pl ja mam w granicach 30ms
Powrót do góry
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lip 2002
Posty: 848
Miasto: Kęty

Post#11 16 Gru 2002 12:48   

Re: pingi na serwer


:arrow: Ptolek
Czy 350ms to źle?
Jeżeli pingoujesz w szczycie to serwry i łącza są obciążone, więc 350ms to średni wynik, gorzej jakby pisało brak odpowiedzi czy jakoś tak :))
Ja mam na onet.pl 22ms :)
Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11067

Post#12 16 Gru 2002 19:09   

Re: pingi na serwer


Proponuje urzycie traceroute (pod windows tracert) pokaże on pingi wszystkich routerów po drodze , można wtedy zauważyć co jest wąskim gardłem połączenia)
Powrót do góry
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Cze 2002
Posty: 1784
Miasto: wrocław

Post#13 16 Gru 2002 19:54   

Re: pingi na serwer


Do sprawdzania predkości połączenia z różnymi krajami i serwerami jest strona http://www.numion.com/YourSpeed/Checkup.php?L=pl&Layout=1&Duration=30&Repeat=600
Powrót do góry
   
Ptolek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 3271
Miasto: Kraków

Post#14 16 Gru 2002 20:04   

Re: pingi na serwer


Mnie wyszło 45kbps (mam stałe łącze). Chyba sobie kupie modem :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2002 20:04   





Powrót do góry
   
zaza
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 25 Paź 2002
Posty: 895
Miasto: NL

Post#15 16 Gru 2002 20:15   

Re: pingi na serwer


Przed chwilką sprawdzałem na numion i było 282 kbps (Poland)ale to nie jest tak do końca prawda.Na Onecik pingowałem i 50ms średnia to nieźle.Powiem szczerze mam Tojke i jestem zadowolony.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2002 20:15   





Powrót do góry
   
qbus
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Mar 2002
Posty: 584
Miasto: 3miasto

Post#16 16 Gru 2002 20:41   

Re: pingi na serwer


u mnie przy SDI - 60 kbps :(
Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11067

Post#17 16 Gru 2002 20:52   

Re: pingi na serwer


Ja mam łącze 128k a wg stronki transfer jest 83k chociaż czasem transfery skaczą do 30kB/s dla plikow ktorych obecnosci na proxy bym sie nie spodziewal
Powrót do góry
   
komp432
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Cze 2002
Posty: 435
Miasto: Kudlok, lubelskie

Post#18 16 Gru 2002 20:56   

Re: pingi na serwer


płacę za 64k a wyszło coś takiego

Załączniki:
Powrót do góry
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lip 2002
Posty: 848
Miasto: Kęty

Post#19 16 Gru 2002 21:10   

Re: pingi na serwer


A z jakich serwerów proxy korzystacie (ogólnodostępnych)?
Powrót do góry
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 2748

Post#20 16 Gru 2002 21:32   

Re: pingi na serwer


Ja nie kożystam wogóle z Proxy i na onet mam w tej chwili 25ms.
Powrót do góry
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Cze 2002
Posty: 1784
Miasto: wrocław

Post#21 16 Gru 2002 22:51   

Re: pingi na serwer


a co ja mam powiedzieć jak płacę za gwarantowane :cry: 715kb , a mam:
1. 17/12/02 06:18:31 97693 Bps 782 kbps
2. 17/12/02 06:07:57 91388 Bps 731 kbps
3. 17/12/02 01:20:07 37310 Bps 298 kbps
4. 17/12/02 01:18:47 43204 Bps 346 kbps
5. 17/12/02 01:17:16 9218 Bps 74 kbps
6. 16/12/02 22:58:18 5470 Bps 44 kbps
7. 16/12/02 22:57:11 1026 Bps 8 kbps
8. 16/12/02 22:47:19 10051 Bps 80 kbps
9. 16/12/02 19:52:44 13752 Bps 110 kbps
10. 12/12/02 06:11:24 86216 Bps 690 kbps
11. 12/12/02 00:22:48 9778 Bps 78 kbps
12. 12/12/02 00:06:21 7626 Bps 61 kbps
13. 11/12/02 06:24:39 82195 Bps 658 kbps
14. 11/12/02 06:06:23 80913 Bps 647 kbps
15. 11/12/02 23:55:27 2670 Bps 21 kbps
16. 11/12/02 23:33:53 5192 Bps 42 kbps
itp itp
no może bym skłamał, nad ranem przez krótki czas jest koło 700
Powrót do góry
   
zaza
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 25 Paź 2002
Posty: 895
Miasto: NL

Post#22 16 Gru 2002 22:56   

Re: pingi na serwer


Generalnie proxy przyspiesza otwierani stron natomiast przy ściąganiu plików lepiej wyłączyć bo są problemy albo spada transfer.Sprawdziłem to.
Powrót do góry
   
qbus
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Mar 2002
Posty: 584
Miasto: 3miasto

Post#23 17 Gru 2002 00:08   

Re: pingi na serwer


hmm no tak - ale tylko jak sie ma u siebie na serverze proxy - gozej jak sie nie ma i trzeba by korzystac z ogolnokrajowych ... niezapominajmy ze nie istnieje idealnie "przezroczyste" i anonimowe proxy :(
Powrót do góry
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 06 Gru 2002
Posty: 239

Post#24 17 Gru 2002 07:16   

Re: pingi na serwer


dwaserwis napisał:
a co ja mam powiedzieć jak płacę za gwarantowane :cry: 715kb , a mam:
1. 17/12/02 .........
...........................
no może bym skłamał, nad ranem przez krótki czas jest koło 700

To ile płacisz za CIR 715kb??? 8O
U nas w firmie (duuużej) mamy tylko na jednym łączu CIR 128kbps, na pozostałych po 16 !!!
Powrót do góry
   
przemek.tomala
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Paź 2002
Posty: 669
Miasto: Radom / Krakow

Post#25 17 Gru 2002 10:07   

Re: pingi na serwer


U mnie wypada 1 ms
Powrót do góry
   
Tremolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Sie 2002
Posty: 11997
Miasto: Chorzów

Post#26 Post autora tematu 17 Gru 2002 18:41   

Re: pingi na serwer


Fajny ktoś program mi tu polecil do wysyłania pingów Neo Trace... jest na www.download.com

teraz mi siew troche poprawilo z jakością łącz może nie mam super duper ale gdzieś koło 1 Mb/s pewnie pajęczarza wywaili - dobija mi do 80-90 kb/s w nocy. Komus komu komp siadł chyba teraz nie używa z sieci i transfer poszedl do góry, aczkolwiek pajęczarzy może być liczba w sumie ogromna nasza sieć to dosłownie miała być sięc pokazowa jak to solidarność ludzka moze cos wspaniałego zrobić dali nam na pokazówke łącze ebona które łączyło przez Warszawe prosto z HongKongiem
1MB/s z Microsoft.com ściagalem 140 kB/s coś koło tego ... raz w firmie się coś powaliło i dostaliśmy jakiś nagły przekłam 400 kB/s ale to chyba jakiś bład był... teraz jedna dziesiąta dla mnie to jest juz taki banan
Powrót do góry
   
DWAserwis
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Cze 2002
Posty: 1784
Miasto: wrocław

Post#27 18 Gru 2002 05:01   

Re: pingi na serwer


stebx napisał:
To ile płacisz za CIR 715kb???

niewiele - tylko 250zł , tylko po co tepsa pisze "gwarantowane 715kb/s"
ale co kliknę na tę, czy inną stronę testową, czy coś sciągam to totalne dno, jedynie przez pierwsze pół roku było nieźle, dowload z Wirtualnej Polski potrafił dochodzić do 1,2Mb/s - a teraz do 75kb/s, kiedyś filmy (700Mb) ściągałem około 20min - a teraz nocy niestarczy.
A więc internet z kablówki TPSA jest ostatnio nędzny, zastanawiam się nad innym łączem, neostradą lub coś innego, może ktoś ma doświadczenie jakie łącze w niewielkiej kwocie zapewniało by połączenie około 1Mb/s non stop i by sie one niezapychało.
Bo teraz jak chcę szybko sprawdzić poczte około godziny 18 to łączę się przez modem (z tepsą) - przynajmniej 10 razy szybciej
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2002 05:01   





Powrót do góry
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 06 Gru 2002
Posty: 239

Post#28 18 Gru 2002 08:00   

pingi na serwer


Dwaserwis ciekawe, ale nigdzie w Tepsie nie widziałem takich opłat, DSL umożliwia połaczenie 512 kbps lub 1 Mbps, ale ceny są wyższe (299 lub 649 PLN netto/mies.), SDI odpada (115 kbps), POLPAK to straszne ceny (1450 zł za 512 kbps, ew. ADSL 1206 zł za 512, dopłata za CIR od 171 zł za 8kbps do 2129 zł za 256 kbps).
Coś masz nie tak w umowie z NWMT (Naszym Wielkim Monopolistą Telekomunikacyjnym) :wink: - albo źle ją czytasz. Przy reklamacjach - możesz mi wierzyć - pokazują Ci KAŻDĄ literkę w umowie i nie masz szans, jedyną wielkością, na którą możesz się powoływać jest wspomniany wskaźnik CIR (jeżeli jest w umowie dzierżawy łącza teletransmisyjnego) :(
A o Neostradzie zapomnij, wystarczy wpisać w Google "neostrada" i poczytać, co o niej piszą (pod warunkiem, że ma się mocne nerwy i odporność na przekleństwa )
Powrót do góry
   
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 2748

Post#29 18 Gru 2002 09:19   

Re: pingi na serwer


:arrow: stebx
Z TPSA jest róznie.
http://www.dtvk.tpnet.pl/index.php?id=internet&sub=main
:D I dalej sądzisz że TPSA nie oferuje takiej prędkosci ??
Powrót do góry
   
stebx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 06 Gru 2002
Posty: 239

Post#30 18 Gru 2002 14:47   

pingi na serwer


Przepraszam, zwracam honor, ale tylko w części dotyczącej oferowanych prędkości, bo:
Klasa usługi A - w cenie brutto 214 zł miesięcznie maksymalna szybkość transmisji do abonenta 768 kb/s
maksymalna szybkość transmisji od abonenta 128 kb/s
...
i nie ma tu nic o CIR (wskaźnik minimalnej gwarantowanej prędkości transmisji), a 768 kbps to maksymalna, i to tylko do abonenta.
Tak, że czuję się usprawiedliwiony za awersję do NWMT :wink:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> pingi na serwer
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Pingi - poważne pingi internetu (6)
Zakłocenia i wysokie pingi. - Wysokie pingi, jak skonfigurować router. (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.265 seconds

elektroda.pl temat RSS