FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski
Author
Poziom 24
Poziom 24

Post#31 29 Oct 2008 23:23   

Re: Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski

none12 wrote:
...Piąty raz piszę komuś jak...

I tak następni nie czytają :(
Ja po raz n-ty piszę o czytnikach kart i dalej to samo.
www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1128399
Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#32 08 Nov 2008 23:16   

Dopiero co zauważyłem i od razu jakoś marnie się przedstawiło.
Komputery Cooling, fatalnie brzmi i kojarzy się głównie z procesorami.
Proponuję zmienić na Komputery Chłodzenie.
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#33 09 Nov 2008 00:54   

Co do kosmetyki, to "Serwis Komputery" a w nim "Komputery Serwis" też jest idiotyczne. Czy zamiast "Serwis komputery" nie może być po prostu "Komputery" a w nim "Serwis", "Tuning" itd...?
Za dużo tych "...Serwis..." zwłaszcza, że w "Komputery Serwis" jest "Komputery Bazar" :lol:

"Samochody" zmieniłbym na "Pojazdy", bo chyba można tam zapytać o motorynkę lub traktor :).
Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#34 11 Nov 2008 22:33   

Kiedyś w dziale Laptopy Software (chyba) widziałem temat opisujący migrację z Visty do XP, a dokładniej opis instalacji sterowników. Obecnie nigdzie nie mogę do znaleźć.
Warto założyć przyklejony temat i dodawać do niego tylko sprawdzone metody i sterowniki (linki lub pliki trudno dostępne).
Pomysł wziął się po przeczytaniu TEGO tematu.
Pomoże to wielu ludziom, a nie będzie zbyt trudno zweryfikować poprawność porady. Wystarczy zapytać autora tematu czy opis pomógł.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Nov 2008 22:33   

Back to top

marek003
Poziom 23
Poziom 23

Post#35 18 Nov 2008 14:30   

A mi się nie podoba to, że "donoszenie" jest wyżej punktowane (5pkt) niż wykazanie się wiedzą fachową i pomocą (4pkt).

Nie mam nic przeciwko poinformowaniu moderatora o jakimś krnąbrnym użytkowniku, ale dopiero wtedy, kiedy sam mu zwrócę uwagę, a on na nią nie zareaguje. Niech "donosiciel" będzie również w jakiejś mierze odpowiedzialny za "czystość" forum, a nie tylko będzie zbierał punkty.

Co do ortografii różnie bywa. Jeżeli się śpieszę i nie przeczytam drugi raz tego co napisałem, lub nie wcisnę "pisownia", to zdarza mi się walnąć takiego byka, że aż strach. Ale o tym też można wcześniej raz wspomnieć abym się poprawił, a nie od razu karać. Bo błędy błędami a wiedza wiedzą i może się zdarzyć tak, że na forum wszyscy będa pisać piękną polszczyzną ale nie będzie nikogo z wiedzą fachową.

Z tym, że ja jestem jak najbardziej za poprawnym pisaniem po polsku jednak przeciwko karom. Popieram ciągłe monitowanie o poprawę błędów.

Jak "Super Niania" - po co bić, jak można ciągle tłumaczyć :) .

--------------
Myślę, że dobrze użyłem przecinków.
Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#36 18 Nov 2008 15:30   

Trzeba bić i nie ma co traktować raportujących jak donosicieli. Bardzo dobrze, że podniesiono poziom otrzymywanych punktów.
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#37 21 Nov 2008 01:55   

Temat - rzeka. Czasem takiemu pomożemy, czasem damy przez łeb, a tyle naszego, co sobie tu ponarzekamy od czasu do czasu coby Administracja wiedziała, że żyjemy :lol:
Back to top

Marcin Chemik
Poziom 13
Poziom 13

Post#38 24 Nov 2008 20:07   

Moim zdaniem to jest jak najbardziej dobra inicjatywa ale zobaczymy jak będzie z wykonaniem
Back to top

IzzyMan!
Poziom 21
Poziom 21

Post#39 26 Dec 2008 23:36   

Ja sie tak zastanawiam czy w dziale *Co kupić* nie zrobić i przykleić tematu z: Zestawy komputerowe. Wspólnie z moderatorami oraz bardziej ogarniętymi userami serwisu komputerowego aktualizowało by sie co miesiąc np: podzespoły w zestawach bo wiadomo ze co chwila wychodzi coś nowego. Co wy na taki pomysł??
Back to top

Fenix.14.08
Poziom 2
Poziom 2

Post#40 27 Dec 2008 17:39   

No witajcie.
Wydaje mi się, że ten kawałek forum jest do czego innego.
Ale ok. i mam pytanie, a nie mam jeszcze komputera.
Chciałbym zapytać czy mógłby mi ktoś powiedzieć na co zwracać uwagę przy kupnie? Ja się na nich nie znam więc nie chciałbym kupić jakiegoś beznadziejnego. Chciałbym taki, żeby mi służył jak najdluzej.
Aha i żeby był taki, żeby raczej wszystko na nim chodziło...
Jakiś taki dobry. Co powinien mieć.
Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie. Napewno się na tym znacie...
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#41 27 Dec 2008 17:44   

Fenix.14.08, proszę założyć odpowiedni temat w dziale Co kupić.
Back to top

Fenix.14.08
Poziom 2
Poziom 2

Post#42 27 Dec 2008 23:37   

Myślałem, że właśnie na nim jestem. Ale ok. A jak te odpowiedzi się ustawia? Konto tutaj używam dopiero od dzisiaj... to jeszcze nie wiem.
Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#43 28 Dec 2008 00:42   

Na stronie z regulaminem są takie fajne filmiki z instrukcjami.
Back to top

Fenix.14.08
Poziom 2
Poziom 2

Post#44 28 Dec 2008 10:18   

To ok. Dzięki.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Dec 2008 10:18   

Back to top

rbrt
Poziom 13
Poziom 13

Post#45 02 Jan 2009 19:08   

Witam

Przydałoby się jakoś wyróżnić tematy w których występował problem i został on rozwiązany, na forum jest wiele tematów, w których autorzy nie uporali się z problemem lub po prostu odpuścili sobie rozwiązanie problemu. Wyróżnienie tematów z rozwiązanym problemem przyśpieszyłoby dotarcie do informacji rzeczowych i wartościowych.

Np. Robert B pisze komuś ponad n-ty raz jak sobie poradzić z czytnikami kart, a gdyby wpisać w szukaj "czytnik kart" wywaliłoby 50 wątków z czego powiedzmy 5 byłoby jako "Problem rozwiązany", to raczej tylko idiota by tam nie zajrzał.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Jan 2009 19:08   

Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#46 02 Jan 2009 19:35   

Witam,
Widzisz, właśnie z "idiotami" walczy się tu ciągle. Pomijam już fakt, że szukajka nie działa jak należy a jak chce.
Większości nie chce się wcisnąć "pomógł" i zamknąć tematu. Dlaczego moderator ma się trudzić i oznaczać tematy z rozwiązaniami jeszcze?
Back to top

Yansen
Poziom 17
Poziom 17

Post#47 30 Jan 2009 00:25   

Nie to to chodzi.

Problem Elektrody to w głównej mierze rozwój. Nie oceniam tego.

Kiedyś było to forum dla elektroników i pytanie jak działa dioda pozostałoby bez odpowiedzi. Temat na pewno zaginąłby pośród kolejnych postów.

Elektroda się rozwinęła, uważam to za plus, ale ciągle jest problem z pewnym poziomem. Jeżeli użytkownik pyta: jakie napięcia ma mieć jego zasilacz, albo czy jest on dobry czy zły, to zajmuje niepotrzebnie czas.

Przecież to jest elektroda! Portal dla znawców tematu, którzy nie wszystko wiedzą, dlatego pytają znawców innych tematów, co zrobić należy.

A tak jak obserwuję, to większość postów zakładają kompletni laicy! ! To psuje renomę tego portalu-forum, a wierzcie mi drodzy koledzy było ono uważane w społeczności światowej za jedno z bardziej rzetelnych. Dlaczego napisałem było ? Mam wiele zaprzyjaźnionych firm w różnych zakątkach świata. Forum Elektrody uważali za GURU wiedzy nie doświadczonej, tymczasem żal im tracić czas na przeglądanie zapisów, tylko by doświadczyć jakichś scysji niepotrzebnych, nie wynikających absolutnie z niechęci do pomocy, ale z absurdu z jakim spotykam się na tym forum na codzień.

Aby wszystko wróciło do normy trzeba jasno określić ramy tego portalu: albo dla wszystkich, albo dla zawodowców.

Pogodzić się tego naraz nie da. No chyba, że powstanie (pomysł) elektroda lite (dla nowicjuszy).

Pozdrawiam, proszę o opinię i zapraszam kolegów do polemiki.

Dodano po 23 [minuty]:

Mam pomysł na absolutorium dla udziału kogokolwiek na tym i jakimkolwiek innym dziele forum elektrody. Proste i skuteczne.

Pytanie tylko, czy sama Elektroda jest gotowa na stanie się znowu szanowanym portalem wiedzy teoretycznej i praktycznej, czy chce dalej toczyć pianę z użytkownikami w stylu: mam problem z moją myszką która nie klika.

Na odpowiedź szybką od Administratorów i Moderatorów nie liczę, bo już tyle zaproszeń do dyskusji wysłałem, że przestałem liczyć na zmiany. Lecz mam nadzieję.

Nie zgodzę się z opinią, że za cyt: "za syf w dziale odpowiadają użytkownicy", jest to nieuczciwe. Nie mogę powiedzieć, że za syf w mojej głowie odpowiada mój syn pytający mnie o rozkazy procesora, jest wiedza, którą należy posiąść i jeżeli ktokolwiek nie wykazuje popędu w tym temacie, to dlaczego mamy być uświadamiającymi za wszelką cenę ? Nie każdy muzyk, poeta, elektronik.

Ja jestem ładny, ale to nie pchnęło mnie do udziału w konkursie piękności.

Dlaczego mamy pomagać laikom ? Laików należy kształcić przede wszystkim, a nie uatrakcyjniać życie super nowinkami.

Tu przerywam...

Zapraszam kolegów do oceny mojej wypowiedzi i rzetelnej polemiki...
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#48 30 Jan 2009 00:25   

Yansen wrote:
...A tak jak obserwuję, to większość postów zakładają kompletni laicy! ! To psuje renomę tego portalu-forum, a wierzcie mi drodzy koledzy było ono uważane w społeczności światowej za jedno z bardziej rzetelnych...

Zgadza się. Chociażby ten, który powinien być dawno zamknięty a rozrósł się do prawie 550 postów. Nie wiadomo po co jeszcze się to wlecze :(
www.elektroda.pl/rtvforum/topic190385-0.html
Czy ktoś zlituje się wreszcie nad tym?
Zresztą inne tematy o nienormalnej objętości powinny być również wzięte pod lupę, bo i tak nikt normalny tego od początku nie jest w stanie przeczytać, co skutkuje wielokrotnym zadawaniem tych samych pytań i udzielaniem tych samych odpowiedzi.
Back to top

Yansen
Poziom 17
Poziom 17

Post#49 30 Jan 2009 00:33   

Mam pomysł na absolutorium dla udziału kogokolwiek na tym i jakimkolwiek innym dziele forum elektrody. Proste i skuteczne.

Pytanie tylko, czy sama Elektroda jest gotowa na stanie się znowu szanowanym portalem wiedzy teoretycznej i praktycznej, czy chce dalej toczyć pianę z użytkownikami w stylu: mam problem z moją myszką która nie klika.

Na odpowiedź szybką od Administratorów i Moderatorów nie liczę, bo już tyle zaproszeń do dyskusji wysłałem, że przestałem liczyć na zmiany. Lecz mam nadzieję.

Nie zgodzę się z opinią, że za cyt: "za syf w dziale odpowiadają użytkownicy", jest to nieuczciwe. Nie mogę powiedzieć, że za syf w mojej głowie odpowiada mój syn pytający mnie o rozkazy procesora, jest wiedza, którą należy posiąść i jeżeli ktokolwiek nie wykazuje popędu w tym temacie, to dlaczego mamy być uświadamiającymi za wszelką cenę ? Nie każdy muzyk, poeta, elektronik.

Ja jestem ładny, ale to nie pchnęło mnie do udziału w konkursie piękności.

Dlaczego mamy pomagać laikom ? Laików należy kształcić przede wszystkim, a nie uatrakcyjniać życie super nowinkami.

Tu przerywam...

Zapraszam kolegów do oceny mojej wypowiedzi i rzetelnej polemiki...

A zresztą prosty przykład: prze chwilą się pojawiła:
Problem / WGRANIE Bios

PS: przepraszam za podwójną wypowiedź, sami koledzy wiecie, jak działa forum , takie błędy się zdarzają (odśwież i nie ma mojej wypowiedzi, proszę adminów o tolerancję)

Do kolegi: Robert B i wszystkich czytających!

A dlaczego tak się rozrósł ? No proszę odpowiedzieć !

A dlaczegużby nie ustawić prostej (linijka kodu) pułapki ?
Jeśli problem nie został rozwiązany w 50 odpowiedziach, to znaczy że nie ma sensu nad nim się roczulać. Jeśli ktoś zadaje pytanie (nie jest obeznany w temacie) i nie dostanie profesjonalnej odpowiedzi (najmniej w paru odpowiedziach) to znaczy tyle, że nie odpowiada mu nikt w temacie obeznany, czyli: zapytaj 100 osób - dostaniesz 100 odpowiedzi.
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#50 30 Jan 2009 00:39   

Jak tu stać się portalem wiedzy skoro we wspomnianym przeze mnie temacie figuruje takie stwierdzenie:
Quote:
...Pofantazjować fajna sprawa.

Owszem - na czacie, blogu czy gdziekolwiek indziej ale nie na portalu, który z założenia miał być techniczny!
Ludzie traktują Elkę jako czat i niestety dlatego, że na to im się pozwala.
Back to top

Yansen
Poziom 17
Poziom 17

Post#51 30 Jan 2009 00:55   

Jestem tylko prostym użytkownikiem, ale z historii wiem, że pd "dołu" wszystko się zaczyna.

Niniejszym (tylko wena twórcza) proponuję, aby każdy użytkownik tego portalu, chcący przyczynić się do jego rozwoju zastanowił się i zaczął twórczo wpływać na użytkowników (laików nawet), korespondować z moderatorami, ustalać z administratorami i decyndentami tego forum jak widzimy rozwój i przyszłość elektrody:

Pamiętajcie wszyscy, jeżeli uciekną z tąd elektronicy, informatycy, biomechanicy, fizycy, chemicy i inni przeze mnie nie wymienieni to pozostaną tutaj tylko: szefowie elektrody i dzieciaki z problemami nie działającej myszki.

Proszę wszystkich chcących przywrócić elektrodę do pierwotnej postaci: korespondujcie z moderatorami, nie obrażajcie nawet kompletnego laika - nakierujcie go - nie się uczy, niech przeczyta książki, inne fora, nie zabijajcie w młodym ciele chęci pozyskania wiedzy! Ale najpierw wiedza podstawowa, potem praktyka, potem mistrzostwo (a niech i będzie na Elektrodzie).

Proszę o kontrapunkty do mojej wypowiedzi.
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#52 30 Jan 2009 01:57   

Zostaliśmy wezwani do odpowiedzi.
Otóż fakt poziom działów niestety pogorszył się. Mówię w tym momencie o komputery serwis i raczkującym tuning pc.
Niestety ale moderatorów jest tylko kilku, a działów ogrom. Ilość pojawiających się wątków i postów niestety w tym sporo banalnych i typowych jest ogromna.
Ile razy można tłuc, że do działania HD Audio na XP potrzeba poprawki UAA. Niestety sporo tych tematów przechodzi bokiem bo nikt nawet nie pokwapi się raportować.
Nam również zależy na podniesieniu jakości i poziomu naszych działów ale bez pomocy użytkowników nie ma szans. Tu sprawdza się:
Yansen wrote:
aby każdy użytkownik tego portalu, chcący przyczynić się do jego rozwoju zastanowił się i zaczął twórczo wpływać na użytkowników (laików nawet), korespondować z moderatorami, ustalać z administratorami i decyndentami tego forum jak widzimy rozwój i przyszłość elektrody

Szkoda, że poza PW z "czułościami alternatywnymi" nikt nie napisze nic konstruktywnego. Sporadyczna ilość interesujących wiadomości nie odmieni stanu rzeczy.
Dla poprawy sytuacji i "spławiania" banalnych pytań jednym linkiem powstaje:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum127.html
komputery FAQ. Niestety ja jako opiekun działu oraz 4 słownie cztery osoby, które zgłosiły chęć pomocy nie jestem w stanie zbudować działu bogatego w wiedzę na tyle aby proste pytanie klasy instalacja HD Audio kwitować odpowiednim linkiem do FAQ i przenosić w kosz.
5 osób poświęci wiele miesięcy nim ten dział nabierze wartości. Nikt nie podesłał mi nawet PW z propozycją tematu, wskazówkami informacjami. Jeden użytkownik podesłał wskazówkę co chciałby jeszcze wyczytać i czy mógłbym uzupełnić treść.
Dostęp do grupy jest prosty. W dziale wszystko opisałem, zapraszam do współpracy ogłoszeniami porozwieszanymi w forach komputery ale jakoś nikt z tych wyszczekanych obrońców poziomu forum nie kwapi się do pomocy.
Idąc dalej tropem tych chcących odmienić los forum i podnieść jego prestiż. Dlaczego nikt nie zaoferuje swojej pomocy w moderowaniu forum? Nikt nie ma odwagi stanąć po stronie tych gorszych czepialskich moderatorów?
Zobaczcie:
Komputery serwis - 9 subfor
Tuning PC - 3
Sieci - 4
Drukarki - 7
i FAQ.
To 23 subfora, z którymi aktualnie walczy 8 moderatorów.
Po numerkach wygląda prosto co to jest 3 subfora na głowę. Wygląda to inaczej jeśli ktoś policzy ile wypada postów, tematów dziennie na moderatora do przeczytania.
Przeczytać niestety trzeba żeby podjąć dobrą decyzję i moderować na poziomie bo jak coś z miejsca jest usuwane za np. pkt. 8.1 to podnosi się lament.
Sami nic nie zdziałamy....
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#53 30 Jan 2009 02:12   

Wspomniany przeze mnie przed chwilą temat, ma już ponad 550 postów :(
Oto jedne z ostatnich:
Quote:
Na wiosnę sam sprawdzę tą elektrolizę wysokimi częstotliwościami. Myśle że słoik po dżemie i dwa stalowe gwoździe wystarczą.

Quote:
A co to takiego
Quote:
Czmiel
?

Quote:
Połaczenie Ćmy i trzmiela.

Quote:
...Starzejesz się Nie dawno rozpisywałeś się o wielkościach kosmicznych a teraz schodzisz do takiej technologi ? Może nie pisz więcej bo zdziecinniejesz...

Zróbcie wreszcie coś z tym czatem!

Z uwagi na objętość ten:
www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=425864
i podobne kobyły powinny już dawno zostać zamknięte.
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#54 30 Jan 2009 16:29   

Esej z działu ogólnie zgłosiłem do zamknięcia.
Epokowe dzieło o zasilaczach dostało kłódkę. Czarna lista jest w FAQ i tamtą budujemy więc ten naście stron ważący temat jest zbędny.
Back to top

TONI_2003
Poziom 26
Poziom 26

Post#55 30 Jan 2009 17:30   

Przecież założyciel tematu kolega SlaweK jak dobrze pamiętam złożył go sam nie pytając nikogo znas swego czasu i sprawował nad nim opiekę i niejako z urzędu był za niego odpowiedzialnym...
Dlaczego doprowadził do takiego bagienka?
Back to top

pleplaaa
Poziom 15
Poziom 15

Post#56 14 Feb 2009 18:16   

Witam. Można w tak szacownym gronie się wypowiedzieć? Niepokoi mnie masa tematów typu:"Moja płyta nie wstaje", "Mam problem z uruchomieniem płyty", "Po włączeniu płyty czarny obraz" itp. i zawsze te same podpowiedzi typu:"sprawdź zasilacz", "uruchom z samym procesorem i głośniczkiem", "sprawdź czy kondensatory nie są spuchnięte" itp. Nie mogłby ktoś opracować jakiegoś przypinanego (takiego co jest na górze-tak to się chyba nazywa) posta na ten temat? Od razu uprzedzam potencjalny atak na mnie, że nie mam osobiście ani czasu, ani ochoty, ani zdolności wyrażania myśli w formie poradnika, czegoś takiego opracować. Być może inni mają wiecej talentu w tym zakresie. Pozdrawiam.
pleplaaa
Back to top

pol102
Poziom 21
Poziom 21

Post#57 14 Feb 2009 18:29   

Ja przyjąłem inny sposób walki. Jeśli ktoś na wstępie prosi żeby go nie karać bo jest laikiem, a następnie zadaje pytanie na, które są 4 przyklejone tematy to bez zbędnego owijania w bawełnę przenoszę do kosza. Każdy próbuje się tłumaczyć... podaje się mu na tacy..., a on mówi "nie znam się na tych znaczkach, pomurzcie!!!!!" to nawet najdzielniejszy moderator dostaje białej gorączki. Tutaj też czasami potrzeba ciętej riposty z dodatkiem
Moderated:
. Większa cenzura - wyższy poziom.
Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#58 14 Feb 2009 18:30   

Podstawą jest wyszukiwarka i teoretycznie im więcej odpowiedzi "sprawdź zasilacz, ...." tym większa szansa, że oczekujący pomocy znajdzie poradę i sprawdzi ów zasilacz i resztę :)
A na serio, to gdyby delikwent napisał, że zrobił to, co jest powtarzane ciągle, to nie byłoby takich porad (choć zapewne i tak by padały).
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#59 16 Feb 2009 14:05   

Od początku. pleplaaa masz słuszność takich tematów jest mnóstwo. Masz również słuszność żeby powstał odpowiedni temat podsumowujący podstawowe porady i opisujący postępowanie krok po kroku. Taki temat powstanie w dziale FAQ bo jestem w trakcie pracy nad nim.
pol102
To jak działasz w optoelektronice nas nie interesuje. Temat traktuje o forum komputerowym nie o opto. Twoje metody mogą się sprawdzać na twoim podwórku u nas stosuje się inne i każdy moderator wie co z tym zrobić więc instruktażu nam udzielać nie musisz.
Marcin230
Masz częściowo słuszność. Więcej razy padnie porada sprawdź zasilacz to częściej wypluje ją wyszukiwarka. Po raz ktoś musi najpierw z tej szukajki skorzystać, a po dwa jak mu się już zachce to po zobaczeniu kilku stron wyników nie będzie miał łaskawej ochoty ich przejrzeć.
Gdyby każdy delikwent napisał co zrobił to wątki miały by kilka postów nie kilkansaście lub kilka stron.
Podstawą wyjściową do porządnego opisania tematu jest opracowanie najczęstszych porad w tym zagadnieniu w jednym FAQ. Daje nam to tym samym podstawę do sprzątania beznadziejnych tematów.
Przykład. Płyta nie odpala co robić pomuszcie.
Pierwszy post -> przeczytaj FAQ i zastosuj się kolejno do wszystkich porad. Przedstaw wyniki.
Następny post autora z treścią, że nie wie jak to zrobić albo co jeszcze poradzicie to ewakuacja tematu do kosza. Nie potrafisz sprawdzić prostych rzeczy to nie zawracaj nam głowy.
Jednak ta podstawa musi najpierw powstać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Feb 2009 14:05   

Back to top

Marcin230
Poziom 24
Poziom 24

Post#60 16 Feb 2009 23:17   

Spostrzeżenia i wnioski.
Spostrzegłem, że treść coraz bardziej odbiega od tematu i wnioskuję o porządne przeczyszczenie tematu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski
Page 2 of 8 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Similar topics
Netgear CG3200 - spostrzeżenia, działanie, ogólna opinia. (4)
Spostrzeżenia o sieci LAN (4)
Proszę o opinie na temat forum ;) (6)

Page generation time: 0.171 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed