FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#91 07 Oct 2009 21:34   

Re: Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski

Ten post kilkuktrotnie raportowałem jako poradę szkodliwą (regulamin forum, punkt 12), w treści raportu uzasadniałem dlaczego jest to porada szkodliwa. Napisałem również, aby moderator odblokował temat jeśli nie ma wiedzy aby odnieść się do mojego raportu. Raport usunięto bez żadnej interwencji oraz wyjaśnień (tak, wiem, punkt 9. regulaminu) co najmniej dwa razy. Temat ostatecznie odblokowano po mojej interwencji u administratora forum.

Liczę, że w przyszłości lepiej będzie się układała współpraca z moderatorami.
Back to top

drakomp
Poziom 16
Poziom 16

Post#92 09 Oct 2009 20:31   

Popieram poprzednie głosy odnośnie postu "Regeneracja baterii ...". Przeszukiwanie go to prawdziwa katastrofa. Dobrze, że jest wyszukiwarka google, ona mniej więcej potrafi wskazać stronę w poście z interesującymi informacjami, ale śledzenie konwersacji dwojga ludzi wymaga przejrzenia kilku następnych stron, jeżeli takowa się jeszcze pojawiła.
Popieram założenie sub forum, gdzie każdy będzie mógł pisać na temat swojej baterii oddzielne post. Da to możliwość utworzenia potężnej bazy wiedzy na temat regeneracji baterii, procedury tej regeneracji oraz konieczności modyfikacji pamięci baterii wraz z koniecznymi interfejsami potrzebnymi do wykonania regeneracji.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Oct 2009 20:31   

Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#93 12 Oct 2009 18:57   

Mam pytanie - czy pomagamy użytkownikom Windows MX?
Moje pytanie związane jest z tym tematem oraz podpisem tego użytkownika.
Poniżej treść owego podpisu:
Quote:
"Jak ktoś ma problem z WinXP SP3 MalcolmX MX7 i ktoś się znajdzie na forum, który może pomóc, to nie widzę powodu do ucinania takich tematów."
LEM.

Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#94 12 Oct 2009 19:37   

Nic mi nie wiadomo o tym, aby wzięty skądś, wycięty z kontekstu i nieautoryzowany przez nikogo tekst umieszczony przez kolegę Gusioo miał być obowiązującą wykładnią regulaminu forum.
Back to top

LEM
Poziom 23
Poziom 23

Post#95 Post from the author of the topic 12 Oct 2009 20:38   

Wykładnikiem postępowania na forum jest w pierwszej kolejności regulamin, a w drugiej podwieszone w dziale tematy z komunikatami precyzujące pewne zasady. Moje słowa wyrwane z kontekstu zostały wyniesione z prywatnej roboczej dyskusji przez byłego już moderatora (co samo w sobie jest czynem godnym potępienia) i zamieszczone w podpisie. Podpis w profilu kogokolwiek na forum nie był i nigdy nie będzie medium precyzującym jakiekolwiek dodatkowe zasady.

Jeśli będą wypracowane nowe zasady regulujące jakieś zagadnienia, to zostanie to ogłoszone w głównym dziale forum - w dziale "Komputery Serwis" w postaci podwieszonego tematu.
Back to top

Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26

Post#96 13 Oct 2009 10:50   

A może tak, zamiast rozważać czy czyjeś - mniej lub bardziej prywatne - zdanie jest wiążące, czy tylko wskazujące na jaźni rozdwojenie lub też jest świadectwem wysublimowanego, a niedocenionego poczucia humoru wrócić bym można do korzeni tego wątku?

Przepełniony nadzieją, o której wiadomo czyją matką jest, chciałbym zapytać kiedy w sposób poważny będzie można traktować regulamin w części dotyczącej:
- "obniżania poziomu"
- "postaw roszczeniowych"
- ' obowiązku używania wyszukiwarki"
oraz masy drobniejszych, ale nie mniej upierdliwych, spraw wymienionych w tych "przepisach"?

O pomstę do nieba wołają, pojawiające się często tuż obok siebie, wątki dotyczące tego samego problemu(?). Tematy, w których brak podstawowych informacji - ileż razy można link z podpisu, którym DriverMSG się posługuje, przywoływać, by potem i tak zobaczyć efekt sprawdzający sie do tego, iż adresat nie potrafi zrozumieć wskazówek?
"Quousque tandem abutere, ..." trzeba chować głęboko odrazę dla lenia czy nieuka, który uważa, że "forum jest po to żeby pomagać", a nie drogę wskazywać (tym którzy chcą z niej skorzystać)?

Działań zmierzających do wyrugowania takich przypadłości nie zastąpią żadne ersatze w postaci "poprawiania polszczyzny", bo to jest ... "Pikuś" wobec rzeczywistych kłopotów z egzekucją norm regulaminowych. Brak reakcji w takich ważniejszych, niż pytanie "Jak piszesz chamstwo?", sprawach odbija się czkawką w postaci "czepiania się"(?) pececiaków za poziom w ich działach. Trudno mieć o to pretensje, bowiem wygląda, iż..."tu l'as voulu, George Dandin".
I tym optymistycznym akcentem...
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#97 13 Oct 2009 12:32   

jankolo wrote:
Nic mi nie wiadomo o tym, aby wzięty skądś, wycięty z kontekstu i nieautoryzowany przez nikogo tekst umieszczony przez kolegę Gusioo miał być obowiązującą wykładnią regulaminu forum.
Nie twierdzę, że kiedykolwiek tak było. Po prostu obejrzany przypadkiem podpis kol. Gusioo zasiał we mnie ziarno wątpliwości co do traktowania w/w modyfikacji systemu MS Windows XP.

LEM wrote:
Moje słowa wyrwane z kontekstu zostały wyniesione z prywatnej roboczej dyskusji przez byłego już moderatora (co samo w sobie jest czynem godnym potępienia) i zamieszczone w podpisie..
Co nie zmienia faktu, że osoba, do której korespondencja została skierowana, ma prawo nią dysponować.
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#98 13 Oct 2009 17:58   

szaleniec wrote:
Co nie zmienia faktu, że osoba, do której korespondencja została skierowana, ma prawo nią dysponować.

Nie masz racji. To nie była korespondencja kierowana do kolegi Gusioo tylko toczyła się dyskusja na forum moderatorów, w której uczestniczył Gusioo, który wtedy był moderatorem. Czy uważasz, że jeżeli ktoś był na naradzie zamkniętego gremium, a potem przestał być jego członkiem, to ma prawo opublikować stenogramy (bądź ich fragmenty) z tych narad? O upublicznieniu takich stenogramów decyduje szef danego gremium. W omawianym przypadku szefem gremium był LEM, a nie jest mi nic wiadomo, aby taką zgodę wyraził.
Back to top

mat_ed
Poziom 26
Poziom 26

Post#99 13 Oct 2009 18:15   

:arrow: Matuzalem, przykłady sprzed kilkunastu minut:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1451847.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1451890.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1451802.html

Oraz trochę starsze:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1451122.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1450158.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1450034.html

i wiele innych - podobnych.

Jak widać walczymy z takimi tematami. Inna kwestia, że mało kto takie tematy raportuje, a my jesteśmy tylko ludźmi i zdarza się nam czasami przeoczyć taki temat.
Back to top

Motronic
Poziom 26
Poziom 26

Post#100 13 Oct 2009 18:28   

LEM wrote:
Podpis w profilu kogokolwiek na forum nie był i nigdy nie będzie medium precyzującym jakiekolwiek dodatkowe zasady.

Mylisz się Filip. Przynajmniej nie wszędzie tak jest.
Back to top

Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26

Post#101 13 Oct 2009 18:44   

Pierwszy, z podanych linków, niech mi służy za przykład. Napisałeś, mat_ed, kłódką wątek ozdabiając: "Podwieszony temat w dziale laptopy software przeczytaj. Jeśli dalej będziesz miał wątpliwości, skorzystaj z wyszukiwarki - temat omawiany wielokrotnie. Regulamin p. 8.1, 16."
A ja zapytam - czy naprawdę, skoro "temat omawiany wielokrotnie", kolejny wątek powinien zaśmiecać dział, a nie wylecieć w kosmos? - To nie o "statystykę kłódek" na stronie chodzi, a o to, że jeśli temat został tak zakwalifikowany, to jego miejsce jest na pewno nie w dziale, a zupełnie gdzie indziej.
Takie "czyszczenie" daje do zrozumienia i wymusza respekt dla zasad regulaminu. Kłódka jest myląca, bowiem wątki zakończone rozwiązaniem też są w nią opatrywane.

Wasz cyrk, Wasze małpy i Wasze zasady, ale... dopóki w regulaminie nie będzie mowy o tym, że "każdy Użytkownik ma obowiązek składać X raportów w miesiącu" nie widzę żadnych podstaw, by skargi na niepodsuwanie wątków regulaminowo wątpliwych przed oczy uznać za - w najmniejszym choćby stopniu - usprawiedliwione.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#102 13 Oct 2009 21:01   

jankolo wrote:
szaleniec wrote:

Nie masz racji. To nie była korespondencja kierowana do kolegi Gusioo tylko toczyła się dyskusja na forum moderatorów, w której uczestniczył Gusioo, który wtedy był moderatorem.
To zmienia postać rzeczy.

jankolo wrote:
Czy uważasz, że jeżeli ktoś był na naradzie zamkniętego gremium, a potem przestał być jego członkiem, to ma prawo opublikować stenogramy (bądź ich fragmenty) z tych narad? O upublicznieniu takich stenogramów decyduje szef danego gremium. W omawianym przypadku szefem gremium był LEM, a nie jest mi nic wiadomo, aby taką zgodę wyraził.

Moje stanowisko jest takie, że jeśli przewodniczący gremium nie wyraził sprzeciwu, to jego uczestnicy mają prawo dysponować informacjami na nim uzyskanymi.
Z drugiej strony, nie znam szczególnych zasad, na jakich funkcjonuje forum moderatorów, więc nie będe się upierał.
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#103 13 Oct 2009 22:53   

szaleniec wrote:
Moje stanowisko jest takie, że jeśli przewodniczący gremium nie wyraził sprzeciwu, to jego uczestnicy mają prawo dysponować informacjami na nim uzyskanymi.

Gdybyś miał rację, to moderatorzy dyskutowaliby swoje problemy na forum publicznie dostępnym, a tak nie jest. Nie było na to zgody i wszyscy wiedzieli, że nie upubliczniamy dyskusji prowadzonych w dziale dla moderatorów.
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#104 24 Nov 2009 16:15   

Temat sprzątnąłem.

Uwagi na temat moderacji proszę kierować do administratora sekcji komputery LEMa.

Koniec dyskusji.

P.S. Gusioo nie pamiętasz już ile tygodni trwały Twoje początki kariery moderatora i ile godzin spędziłeś ze mną na gg będąc przyuczanym do fachu?
Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#105 24 Nov 2009 16:17   

Mery84 wrote:
P.S. Gusioo nie pamiętasz już ile tygodni trwały Twoje początki kariery moderatora i ile godzin spędziłeś ze mną na gg będąc przyuczanym do fachu?

Pamiętam - to chyba Ty zapomniałeś, o czym rozmawialiśmy - o technikaliach, takich jak czerwony guzik, pomarańczowy. Wskaż, proszę, w który miejscu pytałem się Ciebie o miejsce, w którym mam postawić przecinek.

Dopuszczasz się kłamstwa i oszczerstwa.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Nov 2009 16:17   

Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#106 24 Nov 2009 16:19   

migol21 wrote:
Mylić się jest rzeczą ludzką .

Tu nie chodzi o pomyłki.
Chodzi o kardynalne błędy merytoryczne.
Np. zmiana DNS jako recepta na brak dostępu do podsieci:
Ten post z tego tematu.

Kolejny przykład. Zmiana wersji oprogramowania routera poprzez jego zresetowanie.

Mery84 wrote:
Temat sprzątnąłem.

Uwagi na temat moderacji proszę kierować do administratora sekcji komputery LEMa.

Koniec dyskusji.

LEM wrote:
Dlatego w tym temacie zwracam się z prośbą o wyrażenie tutaj wszelkich opinii - zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych - wszelkich uwag i wniosków.

Zatem zgłaszam.

Nie mam nic do jakości moderacji kolegi DriverMSG, za krótko moderuje. Problem dotyczy kryterium doboru moderatorów.
Przy okazji Mery, skoro temat "oczyściłeś", to dlaczego mój post jest w ukrytym dziale zamiast w koszu?
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#107 24 Nov 2009 16:41   

LEM wrote:
Chcemy, aby forum komputerowe jak najlepiej Wam służyło. Dlatego w tym temacie zwracam się z prośbą o wyrażenie tutaj wszelkich opinii - zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych - wszelkich uwag i wniosków. Być może jest coś co można będzie zmienić, coś poprawić ...

Szaleniec zamiast wyrywać zdanie z kontekstu lepiej go zrozum. Temat jest o forum komputery serwis nie o moderacji komputery serwis.

Koniec dyskusji na temat działań moderatorów. Drugi raz zwracam uwagę - zażalenia odnośnie moderacji do LEMa. Ten temat to nie ściana płaczu.

Quote:
Przy okazji Mery, skoro temat "oczyściłeś", to dlaczego mój post jest w ukrytym dziale zamiast w koszu?

Bo nie będę dopuszczał do publicznych dyskusji na temat moderacji. Posty były bezpośrednio pod adresem moderatora i w mojej tylko decyzji leży czy usunę do kosza, do moderatorzy komputery, czy w kosmos.

Patrz regulamin forum p. 8:
Quote:

Moderator ma prawo usuwania wiadomości, przenoszenia jej do dowolnego działu oraz zamykania tematu jeżeli stwierdzi, że dana wiadomość:

i do tego 8.4
Quote:
została napisana przy braku związku z tematem.

Dalsza kontynuacja dyskusji to regulaminowe upominki.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#108 24 Nov 2009 16:59   

Mery84 wrote:
Koniec dyskusji na temat działań moderatorów. Drugi raz zwracam uwagę - zażalenia odnośnie moderacji do LEMa. Ten temat to nie ściana płaczu.
[...]
Bo nie będę dopuszczał do publicznych dyskusji na temat moderacji.
[...]
Dalsza kontynuacja dyskusji to regulaminowe upominki.

Podkreślam ponownie, że nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jakości działań moderacyjnej w/w moderatora. Przytoczone przeze mnie posty kol. DriverMSG napisane zostały przez niego zanim został moderatorem.
Znajdź więc lepszy argument do zamknięcia ust interlokutorom.
Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#109 24 Nov 2009 17:16   

szaleniec - To co było nie oznacza ,że jest tym samym co jest teraźniejszością. Każdy mógł mieć kiedyś większe lub mniejsze wpadki ludzie nie rodzą się naukowcami, omnibusami dopiero uczą się nimi być i z czasem zdobywają wiedzę i doświadczenie.

Nie boje się ludzi, którzy się mylą boje się ludzi nieomylnych znających tylko jedynie słuszną prawdziwa drogę, rasę, prawdę.

Dla mnie to koniec dyskusji na ten temat bo jest ona bez celowa i skupia się nie na temacie.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#110 24 Nov 2009 17:19   

migol21 wrote:
szaleniec - To co było nie oznacza ,że jest tym samym co jest teraźniejszością. Każdy mógł mieć kiedyś większe lub mniejsze wpadki[...]

Tak, ale te posty nie były napisane rok, czy dwa lata temu, lecz przed kilkoma/kulkudziesięcioma dniami. Błędy merytoryczne popełnia nadal, ale do tych popełnionych po wejściu na stołek moderatorski nie mogę tu przytoczyć, bo się kol. Mery84... zdenerwuje.

Przy okazji drogi redaktorze migol21, bądź łaskaw stawiać przecinki nie po, lecz przed spacją.
Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#111 24 Nov 2009 19:03   

Tak jak napisałem dalszą dyskusje na ten temat uważam za bezcelową.
Kolega jak widzę praktykuje włoski strajk w swoim wydaniu w myśl powiedzenia "A moje i tak na wierzchu".
Back to top

LEM
Poziom 23
Poziom 23

Post#112 Post from the author of the topic 24 Nov 2009 20:08   

Temat został założony jakiś czas temu przeze mnie i dotyczy wyrażania opinii na temat działów komputerowych, a nie moderowania.

Znane są procedury zgłaszania skarg na moderatorów i żadna informacja tą drogą do mnie nie dotarła. Natomiast publicznie nie pozwolę na takie wycieczki w kierunku moderatorów i za takie następne wyczyny będę rozdawał w tym temacie ostrzeżenia - chociaż wątek ten miał służyć do luźniejszych wypowiedzi na temat forum...

Co do powoływania moderatorów nie zamierzam się ze swoich decyzji nikomu tłumaczyć. Jeśli ktoś jest tak mocny, to proszę zgłosić swoją kandydaturę na moderatora. Taki wniosek zostanie rozpatrzony i podejmę odpowiednie decyzje.
Back to top

Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26

Post#113 25 Nov 2009 10:48   

Po pierwsze, LEM, moderowanie jest jednym z elementów, które w działach komputerowych występują i jego jakość jest nierozerwalnie z forum i tym jego kawałkiem związana. Po drugie jeżeli również w wypadku tego tematu mam zastanawiać się „co Autor miał na myśli” i konstatować, na podstawie Jego kolejnych wypowiedzi, iż nie to co w tytule zawarł, to stoi to w niejakiej sprzeczności – nie z punktu widzenia moich procesów myślowych, a raczej braku poszanowania dla słów Mistrza Jana brzmiących „Chodzi mi o to, aby język giętki. Powiedział wszystko, co pomyśli głowa;…” – z zasadami dotyczącymi … przedstawiania w tytule tematu opisu „problemu”. Zresztą i w treści postu otwierającego trudno dopatrzeć się jakichś ograniczeń co do tych zgłaszanych uwag, sugestii czy ocen.
Już tylko z tych w/w powodów uważam, że błądzisz usiłując kneblować niektóre wypowiedzi operujące przykładami spersonalizowanymi. Zdajesz się również kota ogonem wykręcać przywołując, jako argument(?), sprawy proceduralno-skargowe w odniesieniu do działań moderatorów. Nie o tym bowiem ten kawałek, od postu szaleńca swe źródło biorący, wątku traktował, a – Tobie wolno własne treści pod cudze słowa podkładać, to i ja z tego prawa skorzystam – pewnych „niezręczności” związanych z poprzednim dorobkiem, tak się stało, iż obecnie funkcyjnego. Inna sprawa, że nie tego jednego (garb świeżości niosącego), nie tylko uprzednim i nie tylko związanym z wypowiedziami padającymi jako równoprawnych uczestników forum można pewnie „podyskutować”. Tyle tylko, że by była to dyskusja, a nie – trafiający, w najlepszym razie, do kosza – monolog potrzebna jest postawa inna niż syndrom oblężonej twierdzy. Takiego zaś nastawienia trudno się spodziewać widząc, iż wszelkie próby wskazania na „nieścisłość” w treści, formie czy jakości wypowiedzi są odbierane jako próba dyskredytowania tego czy innego funkcyjnego.
Ujęło mnie Twoje stwierdzenie
Quote:
Co do powoływania moderatorów nie zamierzam się ze swoich decyzji nikomu tłumaczyć.
– dowodzi ono bowiem kolejnego nieporozumienia. Tobie nikt się nie każe tłumaczyć z decyzji. To jednak nie znaczy, że nie ponosisz za nie odpowiedzialności. Nawet, bowiem, jeżeli sam się przed nią uchylasz to wiedz, że „senatus haec intellegit, consul videt…”
I tym optymistycznym, dla Zwykłych Użytkowników, akcentem zakończyć tę przydługą wypowiedź wypada.

PS.
Quote:
Jeśli ktoś jest tak mocny, to proszę zgłosić swoją kandydaturę na moderatora. Taki wniosek zostanie rozpatrzony i podejmę odpowiednie decyzje.
– a jednak łapanka, bo w normalnych warunkach takie „zaproszenie” powinno inaczej wyglądać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Nov 2009 10:48   

Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#114 25 Nov 2009 10:59   

Matuzalem - Miło jest dyskutować czy jednak nie po to jest PW by ukierunkowane
Quote:
...Po pierwsze, LEM,...
sugestie wysyłać ?

Dyskusja schodzi do poziomu obgadywania tego lub innego użytkownika, moderatora, człowieka. Masz uwagi do LEM-a innego użytkownika wyślij mu informacje po przez system PW.

W twoim długim tekście trudno znaleźć właściwy sens gdyż tak pięknie piszesz ale tak mało z tego mogę zrozumieć. Ale cóż, widocznie moja wrodzona inteligencja jest chyba zbyt maluczka by pojąć o co w twojej wypowiedzi chodzi i do kogo ją kierujesz bo jeśli do LEM-a to narusza to regulamin a przecież jakieś zasady muszą być.
Back to top

Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26

Post#115 25 Nov 2009 11:33   

Jestem w kropce - odpowiem na post, który migol21 napisał, zrobię personalne OT, nie odpowiem - wyjdzie równie źle, a tertium non datur.

BTW - czy mi się zdaje czy post któryś, migol21, napisał jest adresowany personalnie i umieszczony na forum, a nie przekazany inną drogą? - Pytanie jest retoryczne i ma za zadanie włącznie wykazać pewną alogiczność Twego postępowania.

PS.
Nie oczekuję długiego żywota tej wypowiedzi - zarówno ona jak i post, który ją spowodował nie mają bowiem żadnego związku z tematem.
Back to top

LEM
Poziom 23
Poziom 23

Post#116 Post from the author of the topic 11 Jan 2010 20:55   

Z dniem dzisiejszym uruchomiliśmy kolejne subforum poświęcone tematyce regeneracji baterii w laptopach. Mam nadzieje, że taki dział będzie pożyteczny i dostarczy Wam odpowiednich informacji związanych z tym zagadnieniem.

Nowy dział można odszukać na liście subfor "Komputery Serwis" lub kliknąć na ten link http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum305.html
Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#117 15 Jan 2010 13:08   

Moje szczere gratulacje i podziw wykonanej ciężkiej pracy wszystkich, którzy doprowadzili do powstania działu dotyczącego baterii . O to chodziło i widzę ogrom pracy włożonej w to aby było to zrobione jak należy.

Szczere gratulacje .
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#118 16 Jan 2010 11:58   

Dzielenie usługi Neostrada TP/Net24 - już nie pomagamy?
--> http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1544447.html

Dodano 20 sty 2010, 16:59:26 CET aby nie zmieniło sensu moje pytanie
Wiadomość moderatora z w/w tematu będącego już w koszu wydzielono do osobnego tematu (topic1545656) oraz usunięto notatkę moderatora o naruszeniu 1. punktu regulaminu.
Back to top

marek216
Poziom 26
Poziom 26

Post#119 20 Jan 2010 12:46   

Dla jasności:

Podpisując umowę zgadzasz się z jej zapisami, ona nie stanowi prawa państwowego, ale umowa cywilno prawna zobowiązuje.
Jej naruszenie podlega pod kodeks cywilny.
Jeśli warunki podpisywanej umowy nie są akceptowane przez strony nie powinny one umowy podpisywać.

Więc podpisując umowę zabraniającą podziału łącza poza lokal łamiemy nie wolno nam tego łącza poza lokal udostępniać. Udostępniając łącze łamiemy warunki umowy i podpadamy pod kodeks cywilny.

Czytać co podpisujecie !

Tyle w temacie.
Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#120 20 Jan 2010 16:43   

Temat w całości wylądował w koszu!

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1549323.html

To nie jest forum prawnicze! Pozostawiłem post z głównym zapytaniem w tej kwestii i pozostaje on do udzielenia odpowiedzi przez LEMa reszta wątku to dysputa na temat wykładni prawa w Polsce, pogawędka na temat umowy między providerem, a klientem - nie o tym traktuje ten temat!

Proszę się ugryźć w język (w palce) i powstrzymać od dalszej dyskusji.
Naklepaliście offtopa na 29 postów nie czekając nawet na stanowisko administracji działu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Forum Komputerowe - Opinie, spostrzeżenia wnioski
Page 4 of 8 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Similar topics
Płatny hosting + forum lub gotowe płatne forum? (10)
Spostrzeżenia o sieci LAN (4)
Netgear CG3200 - spostrzeżenia, działanie, ogólna opinia. (4)

Page generation time: 0.19 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed