Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Vistalizator - spolszczenie Visty ?
Autor
Wiadomość
randall5
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 23
Miasto: giżycko

Post#1 Post autora tematu 10 Lip 2008 11:51   

Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Czy ktoś z was korzystał z tej możliwości spolszczenia Visty i z jakim skutkiem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lip 2008 11:51   





Powrót do góry
   
konrad1987
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 90
Miasto: GSM

Post#2 16 Lip 2008 13:55   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


możesz sobie zainstalowac polski pakiet językowy z aktualizacji automatycznych. Zabawa z nieoficjalnymi łatkami spolszczającymi przynosi zasze złe skutki. Pełno błedów no i system może sie wysypać. Nie polecam takiego rozwiązania.
Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4980

Post#3 16 Lip 2008 13:56   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Jaka to wersja Visty?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 16 Lip 2008 14:21   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Jeśli już kolega coś pisze to proszę precyzować swoje wypowiedzi, pobieranie pakietów językowych jest dostępne jedynie dla systemu w wersji Ultimate i Enterprise.
Link
Powrót do góry
   
Mac!
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 292
Miasto: Busko

Post#5 16 Lip 2008 14:27   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Zwykłej wersji Home nie można "spolszczyć" nie ma takiej opcji. Jak wyżej kolega napisał - ultimate i enterprise można spolszczyć za pomocą akt automatycznych
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2008 14:27   





Powrót do góry
   
brutalusx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 13 Mar 2004
Posty: 5

Post#6 24 Lip 2008 09:08   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Ja spolszczałem VISTE z USA tym programem i muszę powiedzieć, że działa perfekcyjnie. Nie zmienia żadnych plików w systemie i nie ingeruje w krytyczne ustawienia. Po spolszczeniu VISTY Home Premium system zgłasza się całkowicie po polsku jakby był oryginalny. A co najważniejsze w każdej chwili może powrócić do oryginalnego języka jeśli będzie to konieczne. Instalujemy VISTALIZATORA, ściągamy MUI dla języka polskiego (w zależności czy mamay VISTE z SP1 czy surową) i w programiku podajemy ścieżkę do pliku MUI i dodajemy język. Proste, skuteczne i co najważniejsze stabilne. Nie spotkałem się z tym, żeby komuś rozjechało system. Być może ktoś się wypowiada kto korzystał z nieoficjalnych "spolszczaczy" visty które to naprawdę wywalają system w kosmos...

Jeśli się mylę poprawcie!!!

POZDRAWIAM
Powrót do góry
   
greenfenix
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 09 Mar 2006
Posty: 11
Miasto: Poznań

Post#7 30 Lip 2008 10:00   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Prawdą jest to co kolega "brutalusx" napisał o programie VISTALIZATOR + MUI języka polskiego. Doskonale załatwia to sprawę z Windows Vista Home Premium EN. Wszystko ładnie pomyka bez zauważalnych usterek.
----------------------------------------------------
Przeprowadzona próba spolszczenia systemu (pomyślnie) na sprzęcie DELL INSPIRON 1520 z Windows VISTA Home Premium EN

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Lip 2008 10:00   





Powrót do góry
   
broksio
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 5

Post#8 07 Sie 2008 15:45   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Mam Viste Biznes wersje angielska sciagam program VISTALIZATOR ale nigdzie go nie moge znalezc w kompie zeby uruchomic Czy ktos moze mi podac krok po kroku jak to wykonac?
Powrót do góry
   
homis
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 133
Miasto: J.G

Post#9 07 Sie 2008 16:33   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Witam
Tutaj jest strona domowa Vistalizatora plus paczki językowe.

http://www.froggie.sk/download.html

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
rommari
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 95

Post#10 10 Sie 2008 19:14   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Nie wiem czy tylko umnie tak się dzieje czy u wszystkich?Problem polega na tym że jak spolszczyłem viste i jak otwieram jakies programy czy strony internetowe to nie wszystkie litery są zmieńone np,zamiast ć jest w jego miejscu jakis znaczek.Jak otwieram opcje ustawienia daty to tam pisze np.10 lunasa 2008 zamiast 10 sierpnia 2008!Czy da się z tym cos zrobić?
Powrót do góry
   
cliner
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Maj 2007
Posty: 187
Miasto: Basingstoke

Post#11 12 Sie 2008 13:41   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


broksio napisał:
Mam Viste Biznes wersje angielska sciagam program VISTALIZATOR ale nigdzie go nie moge znalezc w kompie zeby uruchomic Czy ktos moze mi podac krok po kroku jak to wykonac?
Poszukaj w dokumentach na dysku systemowym.

Dodano po 2 [minuty]:

rommari napisał:
Nie wiem czy tylko umnie tak się dzieje czy u wszystkich?Problem polega na tym że jak spolszczyłem viste i jak otwieram jakies programy czy strony internetowe to nie wszystkie litery są zmieńone np,zamiast ć jest w jego miejscu jakis znaczek.Jak otwieram opcje ustawienia daty to tam pisze np.10 lunasa 2008 zamiast 10 sierpnia 2008!Czy da się z tym cos zrobić?
Ustaw unicode na jezyk polski w panelu sterowania,opcje jezykowe.Powinno pomoc.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#12 20 Sie 2008 13:20   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Tutaj macie mały poradnik jak za pomocą Vistalizatora spolszczyć każdą Viste. Wszystko krok po kroku i ze screenami.
Powrót do góry
   
wisla
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5

Post#13 25 Sie 2008 23:18   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Witam. Vistalizator naprawdę działa. Spolszczy wszystko bardzo dobrze. A jeżeli chodzi o pakiety LIP to jak sama nazwa wskazuje, to LIPA. Polecam Vistalizator. :D

Zdjęcie nie na temat usunąłem.
[K!lleR].

Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25053
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#14 26 Sie 2008 14:26   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Użycie tego programu jest równoznaczne z utratą licencji - ile razy można o tym pisać. Zamiast się bawić w jakieś patchowanie, lepiej od razu ściągnąć polską wersję z p2p i z prawnego punktu widzenia na jedno wyjdzie.

Chcesz mieć legalną polską wersję Visty to ją sobie kup w Polsce, a nie kombinuj jak przerobić na polski system kupiony w UK czy Niemczech.
Powrót do góry
   
beo
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2788
Miasto: Gdańsk

Post#15 26 Sie 2008 18:42   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Spolszczenie nie pozbawia usera licencji jesli jest możliwość przywrócenia orginalnych ustawień. A w tym przypadku jak widać jest. Natomiast ściąganie z p2p to już zwyczajne PIRACTWO
Moderowano:

Za pisanie wierutnych bzdur, zgodnie z punktem 12 regulaminu forum otrzymuje kolega ostrzeżenie, w związku z recydywą 14 dni urlopu od pisania na forum.

Powrót do góry
   
piooo
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 30 Lis 2003
Posty: 1036
Miasto: Beskidy

Post#16 28 Sie 2008 21:07   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Kolego Tzok nie bardzo rozumiem co oznacza Twoje stwierdzenie :" Zamiast się bawić w jakieś patchowanie" .Wymieniony program instaluje oficjalną paczkę językową , która jest do pobrania ze strony Microsoftu , robi dokladnie to samo w co można bawić się patchując wersję Ultimate.Omija zabezpieczenia instalacyjne paczek językowych w innych wersjach Visty.Można zinstalować dowolną liczbę języków i później je zmieniać zgodnie z potrzebą i pozwalają na to mechanizmy instalacyjne systemu Vista a nie jakiś patch. Gdyby nasz kochany monopolista zechciał ,odblokowałby możliwość instalacji dowolnego języka w dowolnej wersji Visty. Prawo można zmienić i odpowiednio ukarać monopolistę czego dowodem są już olbrzymie kary , które musi płacić Microsoft za swoje praktyki. To że monopolista blokuje możliwość korzystania z systemu w dowolnym języku uważam za wykorzystywanie swojej pozycji w celu zarabiania jeszcze większych pieniędzy na użytkownikach systemów i mam nadzieję ,że to się szybko zmieni. Wiadomo natomiast ,że użytkownik po zmianie języka systemu musi liczyć się z konsekwencjami przewidzianymi w licencji , mimo iż nawet serwery Microsoftu z których pobierane są uaktualnienia nie rozpoznają zmiany języka. Moi znajomi dostają komputery od rodziny z USA i co ich winą jest,że nie znają języka angielskiego ? Czy to nie jest dyskryminacja ? Czy Microsoft straciłby tak dużo kasy ułatwiając trochę życie zwykłym ludziom?pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2008 21:07   





Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4980

Post#17 28 Sie 2008 21:26   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Nie lubisz monopolu, to pracuj na Linuxie lub innym systemie. Zaakceptowana licencja robi swoje i trzeba się jej trzymać.
Chcesz zmieniać języki, kup wyższą wersję Visty.
Koniec.
Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25053
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#18 28 Sie 2008 21:27   

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


piooo napisał:
Kolego Tzok nie bardzo rozumiem co oznacza Twoje stwierdzenie :" Zamiast się bawić w jakieś patchowanie" .Wymieniony program instaluje oficjalną paczkę językową , która jest do pobrania ze strony Microsoftu , robi dokladnie to samo w co można bawić się patchując wersję Ultimate.Omija zabezpieczenia instalacyjne paczek językowych w innych wersjach Visty.
Aby zainstalować te oficjalne paczki językowe Vistalizator ingeruje w pliki systemowe, co jest równoznaczne z zerwaniem licencji - koniec kropka. Bez modyfikacji paczki i/lub systemu nie da się jej zainstalować na wersji innej niż Ultimate.

Nie rozumiem was ludzie - albo chcecie być w zgodzie z licencją i mieć legalny system albo wam to wisi... jeśli wam to wisi, to po co tak kombinować, zamiast od razu ściągnąć sobie z p2p taką wersję systemu jaką chcecie mieć?

Vistalizator uniemożliwia korzystanie z funkcji automatycznych aktualizacji - jak dla mnie to go dyskwalifikuje, pomijając już kwestię licencyjne. Jesli macie jakieś wątpliwości co do mojego stanowiska, proszę się zwrócić z zapytaniem do Microsoft Polska jak się ma według nich użycie Vistalizatora do ich licencji.

Temat zamykam. W razie potrzeby otwarcia proszę o PW.
[K!lleR].

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Vistalizator - spolszczenie Visty ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Upgrade Visty i jej spolszczenie (6)
Spolszczenie IGI2. Oryginalna płyta. Gdzie znajdę spolszczenie? (2)
Notebook z licencją Visty, ale brak CD Visty (31)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS