Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Vistalizator - spolszczenie Visty ?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Vistalizator - spolszczenie Visty ? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
randall5
Level 7
Location: giżycko
Joined: 27 Oct 2006
Posts: 23
randall5
Level 7
Post#1 10 Jul 2008 11:51  Topic author   

Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Czy ktoś z was korzystał z tej możliwości spolszczenia Visty i z jakim skutkiem?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
konrad1987
Level 12
Location: GSM
Joined: 04 Jan 2008
Posts: 93
Post rating: 1
konrad1987
Level 12
Post#2 16 Jul 2008 13:55    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


możesz sobie zainstalowac polski pakiet językowy z aktualizacji automatycznych. Zabawa z nieoficjalnymi łatkami spolszczającymi przynosi zasze złe skutki. Pełno błedów no i system może sie wysypać. Nie polecam takiego rozwiązania.

Helpful post? + 0
Back to top
447988
Removed
447988
Removed
Post#3 16 Jul 2008 13:56    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Jaka to wersja Visty?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#4 16 Jul 2008 14:21    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Jeśli już kolega coś pisze to proszę precyzować swoje wypowiedzi, pobieranie pakietów językowych jest dostępne jedynie dla systemu w wersji Ultimate i Enterprise.
Link

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mac!
Level 17
Location: Busko
Joined: 26 Feb 2005
Posts: 328
Helped: 8
Mac!
Level 17
Post#5 16 Jul 2008 14:27    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Zwykłej wersji Home nie można "spolszczyć" nie ma takiej opcji. Jak wyżej kolega napisał - ultimate i enterprise można spolszczyć za pomocą akt automatycznych

Helpful post? + 0
Back to top
brutalusx
Level 10
Joined: 13 Mar 2004
Posts: 5
Post rating: 1
brutalusx
Level 10
Post#6 24 Jul 2008 09:08    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Ja spolszczałem VISTE z USA tym programem i muszę powiedzieć, że działa perfekcyjnie. Nie zmienia żadnych plików w systemie i nie ingeruje w krytyczne ustawienia. Po spolszczeniu VISTY Home Premium system zgłasza się całkowicie po polsku jakby był oryginalny. A co najważniejsze w każdej chwili może powrócić do oryginalnego języka jeśli będzie to konieczne. Instalujemy VISTALIZATORA, ściągamy MUI dla języka polskiego (w zależności czy mamay VISTE z SP1 czy surową) i w programiku podajemy ścieżkę do pliku MUI i dodajemy język. Proste, skuteczne i co najważniejsze stabilne. Nie spotkałem się z tym, żeby komuś rozjechało system. Być może ktoś się wypowiada kto korzystał z nieoficjalnych "spolszczaczy" visty które to naprawdę wywalają system w kosmos...

Jeśli się mylę poprawcie!!!

POZDRAWIAM

Helpful post? + +1
Back to top
greenfenix
Level 9
Location: Poznań
Joined: 09 Mar 2006
Posts: 11
Post rating: 1
greenfenix
Level 9
Post#7 30 Jul 2008 10:00    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Prawdą jest to co kolega "brutalusx" napisał o programie VISTALIZATOR + MUI języka polskiego. Doskonale załatwia to sprawę z Windows Vista Home Premium EN. Wszystko ładnie pomyka bez zauważalnych usterek.
----------------------------------------------------
Przeprowadzona próba spolszczenia systemu (pomyślnie) na sprzęcie DELL INSPIRON 1520 z Windows VISTA Home Premium EN

Pozdrawiam

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
broksio
Level 8
Joined: 07 Aug 2008
Posts: 5
broksio
Level 8
Post#8 07 Aug 2008 15:45    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Mam Viste Biznes wersje angielska sciagam program VISTALIZATOR ale nigdzie go nie moge znalezc w kompie zeby uruchomic Czy ktos moze mi podac krok po kroku jak to wykonac?

Helpful post? + 0
Back to top
homis
Level 16
Location: J.G
Joined: 16 Dec 2004
Posts: 133
Helped: 13
homis
Level 16
Post#9 07 Aug 2008 16:33    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Witam
Tutaj jest strona domowa Vistalizatora plus paczki językowe.

http://www.froggie.sk/download.html

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
rommari
Level 12
Joined: 08 Dec 2007
Posts: 100
rommari
Level 12
Post#10 10 Aug 2008 19:14    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Nie wiem czy tylko umnie tak się dzieje czy u wszystkich?Problem polega na tym że jak spolszczyłem viste i jak otwieram jakies programy czy strony internetowe to nie wszystkie litery są zmieńone np,zamiast ć jest w jego miejscu jakis znaczek.Jak otwieram opcje ustawienia daty to tam pisze np.10 lunasa 2008 zamiast 10 sierpnia 2008!Czy da się z tym cos zrobić?

Helpful post? + 0
Back to top
cliner
Level 15
Location: Basingstoke
Joined: 17 May 2007
Posts: 187
Helped: 5
cliner
Level 15
Post#11 12 Aug 2008 13:41    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


broksio wrote:
Mam Viste Biznes wersje angielska sciagam program VISTALIZATOR ale nigdzie go nie moge znalezc w kompie zeby uruchomic Czy ktos moze mi podac krok po kroku jak to wykonac?
Poszukaj w dokumentach na dysku systemowym.

Dodano po 2 [minuty]:

rommari wrote:
Nie wiem czy tylko umnie tak się dzieje czy u wszystkich?Problem polega na tym że jak spolszczyłem viste i jak otwieram jakies programy czy strony internetowe to nie wszystkie litery są zmieńone np,zamiast ć jest w jego miejscu jakis znaczek.Jak otwieram opcje ustawienia daty to tam pisze np.10 lunasa 2008 zamiast 10 sierpnia 2008!Czy da się z tym cos zrobić?
Ustaw unicode na jezyk polski w panelu sterowania,opcje jezykowe.Powinno pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#12 20 Aug 2008 13:20    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Tutaj macie mały poradnik jak za pomocą Vistalizatora spolszczyć każdą Viste. Wszystko krok po kroku i ze screenami.

Helpful post? + 0
Back to top
wisla
Level 9
Joined: 10 Jan 2008
Posts: 5
wisla
Level 9
Post#13 25 Aug 2008 23:18    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Witam. Vistalizator naprawdę działa. Spolszczy wszystko bardzo dobrze. A jeżeli chodzi o pakiety LIP to jak sama nazwa wskazuje, to LIPA. Polecam Vistalizator. :D

Zdjęcie nie na temat usunąłem.
[K!lleR].


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tzok
Moderator Samochody
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Joined: 13 Sep 2002
Posts: 27953
Helped: 2075
Post rating: 644
tzok
Moderator Samochody
Post#14 26 Aug 2008 14:26    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Użycie tego programu jest równoznaczne z utratą licencji - ile razy można o tym pisać. Zamiast się bawić w jakieś patchowanie, lepiej od razu ściągnąć polską wersję z p2p i z prawnego punktu widzenia na jedno wyjdzie.

Chcesz mieć legalną polską wersję Visty to ją sobie kup w Polsce, a nie kombinuj jak przerobić na polski system kupiony w UK czy Niemczech.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
beo
Level 36
Location: Gdańsk
Joined: 04 Jun 2008
Posts: 2964
Helped: 264
beo
Level 36
Post#15 26 Aug 2008 18:42    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Spolszczenie nie pozbawia usera licencji jesli jest możliwość przywrócenia orginalnych ustawień. A w tym przypadku jak widać jest. Natomiast ściąganie z p2p to już zwyczajne PIRACTWO
Moderated:

Za pisanie wierutnych bzdur, zgodnie z punktem 12 regulaminu forum otrzymuje kolega ostrzeżenie, w związku z recydywą 14 dni urlopu od pisania na forum.


Helpful post? + 0
Back to top
piooo
Level 29
Location: Beskidy
Joined: 30 Nov 2003
Posts: 1036
Helped: 111
Post rating: 4
piooo
Level 29
Post#16 28 Aug 2008 21:07    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Kolego Tzok nie bardzo rozumiem co oznacza Twoje stwierdzenie :" Zamiast się bawić w jakieś patchowanie" .Wymieniony program instaluje oficjalną paczkę językową , która jest do pobrania ze strony Microsoftu , robi dokladnie to samo w co można bawić się patchując wersję Ultimate.Omija zabezpieczenia instalacyjne paczek językowych w innych wersjach Visty.Można zinstalować dowolną liczbę języków i później je zmieniać zgodnie z potrzebą i pozwalają na to mechanizmy instalacyjne systemu Vista a nie jakiś patch. Gdyby nasz kochany monopolista zechciał ,odblokowałby możliwość instalacji dowolnego języka w dowolnej wersji Visty. Prawo można zmienić i odpowiednio ukarać monopolistę czego dowodem są już olbrzymie kary , które musi płacić Microsoft za swoje praktyki. To że monopolista blokuje możliwość korzystania z systemu w dowolnym języku uważam za wykorzystywanie swojej pozycji w celu zarabiania jeszcze większych pieniędzy na użytkownikach systemów i mam nadzieję ,że to się szybko zmieni. Wiadomo natomiast ,że użytkownik po zmianie języka systemu musi liczyć się z konsekwencjami przewidzianymi w licencji , mimo iż nawet serwery Microsoftu z których pobierane są uaktualnienia nie rozpoznają zmiany języka. Moi znajomi dostają komputery od rodziny z USA i co ich winą jest,że nie znają języka angielskiego ? Czy to nie jest dyskryminacja ? Czy Microsoft straciłby tak dużo kasy ułatwiając trochę życie zwykłym ludziom?pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
447988
Removed
447988
Removed
Post#17 28 Aug 2008 21:26    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


Nie lubisz monopolu, to pracuj na Linuxie lub innym systemie. Zaakceptowana licencja robi swoje i trzeba się jej trzymać.
Chcesz zmieniać języki, kup wyższą wersję Visty.
Koniec.

Helpful post? + 0
Back to top
tzok
Moderator Samochody
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Joined: 13 Sep 2002
Posts: 27953
Helped: 2075
Post rating: 644
tzok
Moderator Samochody
Post#18 28 Aug 2008 21:27    

Re: Vistalizator - spolszczenie Visty ?


piooo wrote:
Kolego Tzok nie bardzo rozumiem co oznacza Twoje stwierdzenie :" Zamiast się bawić w jakieś patchowanie" .Wymieniony program instaluje oficjalną paczkę językową , która jest do pobrania ze strony Microsoftu , robi dokladnie to samo w co można bawić się patchując wersję Ultimate.Omija zabezpieczenia instalacyjne paczek językowych w innych wersjach Visty.
Aby zainstalować te oficjalne paczki językowe Vistalizator ingeruje w pliki systemowe, co jest równoznaczne z zerwaniem licencji - koniec kropka. Bez modyfikacji paczki i/lub systemu nie da się jej zainstalować na wersji innej niż Ultimate.

Nie rozumiem was ludzie - albo chcecie być w zgodzie z licencją i mieć legalny system albo wam to wisi... jeśli wam to wisi, to po co tak kombinować, zamiast od razu ściągnąć sobie z p2p taką wersję systemu jaką chcecie mieć?

Vistalizator uniemożliwia korzystanie z funkcji automatycznych aktualizacji - jak dla mnie to go dyskwalifikuje, pomijając już kwestię licencyjne. Jesli macie jakieś wątpliwości co do mojego stanowiska, proszę się zwrócić z zapytaniem do Microsoft Polska jak się ma według nich użycie Vistalizatora do ich licencji.

Temat zamykam. W razie potrzeby otwarcia proszę o PW.
[K!lleR].


Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Vistalizator - spolszczenie Visty ?
Page 1 of 1

Similar topics to vistalizator - spolszczenie Visty ?

Upgrade Visty i jej spolszczenie (6)
Spolszczenie IGI2. Oryginalna płyta. Gdzie znajdę spolszczenie? (2)
Notebook z licencją Visty, ale brak CD Visty (31)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.102 seconds