FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Skromny zestaw 2.1 dla przyjaciółki.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Acoustics -> Skromny zestaw 2.1 dla przyjaciółki.
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#31 03 Sep 2008 12:19   

Re: Skromny zestaw 2.1 dla przyjaciółki.

Jak dla mnie - rewelacja, przyjaciółka na pewno była bardzo wdzięczna ;)
Ja się kiedyś pochwalę skrzynią basową którą kiedyś poskładałem albo tubą którą teraz robie ale temu co zrobiłeś mój wysiłek nie dorównuje, na prawde, świetny sprzęt. Gratuluje.
Back to top

parish
Poziom 21
Poziom 21

Post#32 04 Sep 2008 23:12   

Jako stolarz, muszę Cię pochwalić za precyzję i serce włożone w wykonanie tej konstrukcji. Zastanawia mnie jedynie płyta pilśniowa naciągnięta na żebra w subwooferze. przy większej głośności nie masz problemu z rezonansem? Nie ma niepotrzebnego "buczenia" konstrukcji w okolicach 100Hz?

Ogólnie widzę, że współpraca z drewnem sprawia Ci wielką przyjemność i za to moje wielkie uznanie. Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam.

9+/10.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Sep 2008 23:12   

Back to top

Matitronik
Poziom 16
Poziom 16

Post#33 04 Sep 2008 23:48   

Nie no kurde... cudo na prawdę mi się podoba. Zupełnie coś innego niż te kwadratowe pudełka ;D 10/10
Back to top

zapek42
Poziom 21
Poziom 21

Post#34 06 Sep 2008 15:13   

Konstrukcja naprawdę warta podziwu, na pewno włożyłeś w nią wiele pracy i wysiłku - i opłaciło się ;-) .
Może masowa produkcja ? :D
Ocena 10/10 .
Pozdrawiam i życzę więcej takich konstrukcji .
Back to top

inkognito09
Poziom 22
Poziom 22

Post#35 Post from the author of the topic 07 Sep 2008 11:43   

parish12 wrote:
Jako stolarz, muszę Cię pochwalić za precyzję i serce włożone w wykonanie tej konstrukcji. Zastanawia mnie jedynie płyta pilśniowa naciągnięta na żebra w subwooferze. przy większej głośności nie masz problemu z rezonansem? Nie ma niepotrzebnego "buczenia" konstrukcji w okolicach 100Hz?

Ogólnie widzę, że współpraca z drewnem sprawia Ci wielką przyjemność i za to moje wielkie uznanie. Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam.

9+/10.

Powiem Ci tak - teraz do wielu aspektów tej konstrukcji zabrałbym się inaczej. Nie chodzi o to, że teraz z obudowami jest coś nie tak, ale na etapie eksperymentów straciłem mnóstwo czasu i materiałów (Tak to bywa w produkcji jednostkowej gdzie problemy rozwiązuje się na bieżąco). Głównie tyczy się naprężania dykty i fornirowania tak ostrego łuku przy skrajnym upale (wilgotność powietrza prawie 0, potem wilgotność wróciła i się pofałdowało). Teraz wypracowałem sobie już "metodę" i wydaje mi się że to nie będzie ostatnia konstrukcja w której zastosowałem tego typu ściany (oczywiście mówimy o maluśkich mocach do domu - na kolumny pod 50W wzmakiem technologia się nie nadaje). Z rezonansem był niewielki problem... Pod wzmacniaczem 40W. Napęd jaki jest tu zastosowany w połączeniu z efektywnym głośnikiem daje nawet wyczuwalny, dynamiczny bas w małym pomieszczeniu w którym gra, lecz nie jest w stanie rozbujać tego tak, aby były jakieś słyszalne problemy. Ponieważ dziewczyna nawet tego nie wykorzystuje w pełni, "problem" można uznać za nieistniejący.

zapek42 wrote:
Może masowa produkcja ? :D

Obiecałem jej że konstrukcja jest i będzie jedyna w swoim rodzaju, koncepcję stylistyczną wymyśliłem sam i chciałbym żeby jak najdłużej był to jedyny egzemplarz ;). Do produkcji masowej, raczej wymyśliłbym coś nowego. Nie lubię się powtarzać.

Matitronik wrote:
Zupełnie coś innego niż te kwadratowe pudełka ;D 10/10

To było jedno z najważniejszych założeń, niepodlegających najmniejszej dyskusji ;)

Ludzie, opanujcie się bo popadnę w samozachwyt :roll:
Back to top

junior300
Poziom 11
Poziom 11

Post#36 21 Sep 2008 22:31   

bardzo ładne 5+/6
Back to top

kenarf
Poziom 1
Poziom 1

Post#37 22 Sep 2008 22:48   

nie jest to pierwsza konstrukcja moja jest podobna zacząłem ją w zeszłym roku i nie miałem czasu dokończyć http://obrazki.elektroda.net/6_1222116353.jpg
Back to top

inkognito09
Poziom 22
Poziom 22

Post#38 Post from the author of the topic 24 Sep 2008 16:07   

kenarf wrote:
nie jest to pierwsza konstrukcja moja jest podobna zacząłem ją w zeszłym roku i nie miałem czasu dokończyć http://obrazki.elektroda.net/6_1222116353.jpg

Nie, nie jest tak bardzo podobna. Twoja jest pionowa i jest okrągła na tyle, moja jest pochyłą łezką, a to zupełnie inny styl. Patrząc Twoją logiką, każde małe kolumny o łukowatych bokach będą podobne, a jednak to są 2 różne konstrukcje.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Acoustics -> Skromny zestaw 2.1 dla przyjaciółki.
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Mikro zestaw uruchomieniowy dla atmega88P (19)
Zestaw uruchomieniowy dla 89CX051 i AVR (13)
Skromny sub 2x30cm (40)
Skromny Subbuferek A-tex 15' (10)
Skromny sprzęcik estradowy (wzmak + kolumny) (30)
taki tam skromny wskaźnik laserowy :) (35)
Zestaw startowy dla dsPIC (23)
Zestaw bluetooth dla motocyklisty (9)
Moj skromny zestaw:) 2x subwofer + 2x new altus:) (37)

Page generation time: 0.177 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed