| Author |
morob Poziom 2

|
12 Jul 2008 05:01 Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
Witam
Problem z immobilizerem w mojej megance jest taki że, pewnego ładnego dnia poszedłem do autka, chciałem otworzyć centralny zamek z pilota IR ale się nie udało, otworzyłem ręcznie, przycisk blokady zamków też nie działa, działa dopiero po przekręceniu klucza w stacyjce, po za tym kontrolka immo nie miga, przyuczenie kluczyków do kodu nie przynosi żednych efektów, moża uruchomić auto kodem awaryjnym, ale po zgaszeniu silnika immo odrazu się załącza, a powinien po około 20 minuyach, kontrolka nadal nie miga. prubowałem odłączać akumulator, bezpieczniki myśląc że się zresetuje ale nic z tego.
może ktoś miał podobny problem i poda jakieś rozwiązanie, bo takie klikanie kodem awaryjnym trochę irytuje, a ISO to ostateczność bo wiadomo ile kasują.
Dodam że przy wyłączonym zapłonie nie działają awaryne światła, i nie działa ręczne zamykanie zamka centralnego. wcześniej było ok.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jul 2008 05:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
12 Jul 2008 07:38 Re: Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
To masz coś zepsute, ale co?
Piernik wie.
Nie ma uniwersalnej metody na sukces.
|
|
| Back to top |
|
 |
morob Poziom 2

|
12 Jul 2008 08:53 Re: Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
po włączeniu zapłonu awaryjne działają, i przycisk centralnego zamka też, nie działa w momencie wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki, awaryjne światła powinny działać w obydwu sytuacjach, czy na pewno nikt nigdy się spotkał z takim problemem.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jul 2008 08:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
12 Jul 2008 09:01 Re: Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
coś mi wygląda że UCBIC\UCH nie ma wszystkich zasilań.
Albo klękło?
|
|
| Back to top |
|
 |
janusz2008 Poziom 22

|
12 Jul 2008 09:11 Re: Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika nr.35, w dolnym rzedzie drugi od lewej strony. Musi byc zasilany przed zaplonem.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jul 2008 09:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
morob Poziom 2

|
14 Jul 2008 11:45 Re: Renault Megane 1.4e problem z immobilizerem |
|
|
|
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki jakie są i żaden nie jest przepalony, dla pewności sprawdziłem multimetrem sygnałem dźwiękowym, chyba trzeba jechać do elektryka tylko czy sobie poradzi, a moje ASO jest oddalone o 100 kilosów, jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł, to z góry dzięki.
|
|
| Back to top |
|
 |