| Author |
macieqs Poziom 6

|
13 Oct 2011 09:17 Re: Jak zacząć pisać programy - AVRSTUDIO + WINAVR |
|
|
|
Dzięki za sugestię. Uważam, że wszystko jest ok, po tym jak podałem ścieżki dostępu do plików WinAVR'a do gcc i make (na zdjęciu)
|
|
| Back to top |
|
 |
mungo Poziom 16

|
15 Oct 2011 19:22 Re: Jak zacząć pisać programy - AVRSTUDIO + WINAVR |
|
|
|
Jest możliwość a AVRStudio 5 podglądać rejestry IO w czasie rzeczywistym coś jak w Keil uVision do ARM, w AVRStudio dopiero przy zpałzowaniu debuggera mogę zobaczyć co powinno być na wyjściach a przydało by mi się na bieżąco podglądać co i jak się zmienia
|
|
| Back to top |
|
 |
bozar88 Poziom 13

|
24 Jan 2012 18:49 Re: Jak zacząć pisać programy - AVRSTUDIO + WINAVR |
|
|
|
Jestem obeznany z Visual Studio, więc bardzo dziwi mnie zachowanie debuggera w AVR studio 5. Kiedy klikam "step over", oczekuję, że debugger wykona daną funkcję i nie będzie przechodził przez kolejne linijki jej ciała. Tak właśnie jest w przypadku zwykłych funkcji.
Jednakże w przypadku funkcji _delay_ms tak nie jest - nawet, gdy dam "step over", debugger skacze mi do pliku delay.h, gdzieś do wnętrza funkcji i aby powrócić do mojego kodu, muszę klikać "step out". Nie da się tego jakoś ominąć?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Jan 2012 18:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Special_K Poziom 9

|
15 Mar 2012 15:27 Re: Jak zacząć pisać programy - AVRSTUDIO + WINAVR |
|
|
|
Witam. Szukam i nie mogę znaleźć nic na ten temat. Wyskakuje mi błąd kiedy klikam ,,Display the 'connect' '' dialog lub ,,Connect to the selected AVR programmer''. Chodzi o AVR Studio 4.14 A oto przyczyna mojego pytania :
:Tip: To auto.connect to the programmer used last time, press the 'Programmer' button on the toolbar.
Note that a tool cannot be used for programming as long as it is connected in a debugging sessios. In that case, select 'Stop Debugging' first.
Wyłączyłem debuggowanie i dalej to występuje. O co chodzi ?
|
|
| Back to top |
|
 |
tdx110 Poziom 14

|
21 May 2012 11:23 Re: Jak zacząć pisać programy - AVRSTUDIO + WINAVR |
|
|
|
Witam
Jako iż też miałem problemy z AVR Studio 4.14 znalazłem rozwiązanie.
Po prostu ściągnąłem program "Atmel Studio 6.0" (wpisałem w Google "AVR Studio download").
Teraz żadnych kłopotów już nie ma.
Jak coś to waga pełnego pliku instalacyjnego do około 700MB.
Pozdrawiam
tdx110
|
|
| Back to top |
|
 |