Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 19 Lip 2008 20:40
    kris-644
    Poziom 21  

    Witam.
    Mam dziwny problem .Mam auto Citroen C5 rok 2004 z radiem firmy MagnetiMarelli RT3-N3-02 .Nie mam doswiadczenia jeszcze z tymi radiami a jest problem z nim.Po uruchomieniu radia na wyswietlaczu od Navi i radia pokazuje sie napis Citroen i na dole ekranu loading i ready i to wszystko.Szukałem informacji na ten temat ale niestety nie moge nic wyszukać.Spotkał sie Ktoś z Was z takim problemem ?? Jest na to jakis sposób ?? Byłbym wdzieczny za informacje.
    Pozdrawiam.
    Krzysiek


    Regulamin pkt 11. Popraw temat, bo post wyląduje w pewnym wcale nie dziwnym miejscu. <Błażej>

  • #2 20 Lip 2008 12:27
    Grzegorz Siemienowicz
    Poziom 36  

    To może napisz jeszcze kto czym i jak aktualizował soft ?

  • #3 20 Lip 2008 12:58
    kris-644
    Poziom 21  

    Auto przyjechalo na kolach z Magdeburga z takim juz objawem.Ja jak juz zaznaczylem pierwszy raz mam doczynienia z takim radiem .Tym bardziej potrzebuje jak najwiecej informacji co z tym fantem dalej robić.
    Krzysiek

  • #4 20 Lip 2008 13:08
    Grzegorz Siemienowicz
    Poziom 36  

    Z bardzo dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć że ktoś próbował nieodpowiednią (żeby nie napisać dosadniej) płytą aktualizować system. W ponad połowie przypadków pomaga oryginalna płyta systemowa ale należy się też liczyć z wymianą urządzenia i koniecznością kodowania nowego do samochodu (wpisania VIN).

  • #5 20 Lip 2008 13:41
    kris-644
    Poziom 21  

    Tak tez myślałem , że poprzedni użytkownik auta próbował wgrać sobie np nowe mapy albo uaktualnic soft .Hmm więc albo pozostaje serwis albo darowanie sobie tego radia i podpięcie jakiegos Pioneera czy tez Alpine tym bardziej że właścicielowi nie zależy na orginalnej navi .
    Krzysiek

  • #6 21 Lip 2008 06:50
    zi.ko
    Poziom 25  

    Jeśli samochód ma duży kolorowy wyświetlacz to bez oryginalnego radia nie będzie nic wyświetlał. Uzupełnij profil, może się ktoś do Ciebie zgłosi z Twoich okolic.

  • #7 21 Lip 2008 08:57
    kris-644
    Poziom 21  

    Zdaje sobie sprawę z tego że nie bedzie nic wyswietlał - zreszta to moge przeskoczyc .Właściciela Auta bardziej interesuje sprawne radio niż wyświetlacz.Bede szukał softu do tego sprzetu.
    Krzysiek

  • #8 20 Sie 2008 00:13
    sstube
    Poziom 9  

    ja sam zrobie zrobiłem update i wszystko dziala i mam mp3 i mapy z 2008 chodz. Sciagnij najnowszy soft 6.63 i sprobuj zrobic sam update. Wlacz silnik wylacz radio wyciagnij karte sim i włoż plyte. pozniej czekaj z 10-15min. i powinno byc ok. na koncu przytrzymaj przycisk menu i spradz jaką masz wersje software. Pozdrawiam

  • #9 21 Sie 2008 17:43
    kris-644
    Poziom 21  

    Witam.
    Dziekuje wszystkim za pomoc.Radio z powrotem wrócilo do mnie.Po rozebraniu okazalo sie ze bylo zalane i zgniły przelotki na zasilaniu bloku sterujacego .Po naprawie tego zasilania radio dziala pieknie :)
    Pozdrawiam.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty