Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa
Author
Message
chwary
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
Location: czarnków

Post#1 Post from the author of the topic 20 Jul 2008 01:22   

router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam posiadam roter d-link di-524 internet mam z telewizji kablowej chcialbym polaczyc internet do laptopa ze stacjonarnego kompa jestem poczatkujacy prosze o pomoc jak zainstalowac tego routera i skonfigurowac siec w kompie stacjonarnym jak i laptopie aby to dzialalo wszystko z gory dziekuje pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2008 01:22   





Back to top
   
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 2865
Location: Poznań

Post#2 20 Jul 2008 09:04   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


1. Zgłosić MAC routera po stronie WAN do operatora, najczęściej w ten sposób przydzielają dostęp do internetu.
2. W konfiguracji rutera ustawiasz po stronie WAN automat, czyli DHCP.
3. Po stronie LAN również ustawiasz włączone DHCP, wówczas komputer sam dostanie adres IP z routera
4. Jeśli łaczysz się z routerem bezprzewodowo to oczywiście należy włączyć WLAN, do tego chociażby szyfrowanie WEP, ustal sobie jakieś 10-cio cyfrowe hasło i oczywiście jak laptop wykryje sieć, zapyta o klucz to podajesz właśnie to hasło.

To w skrócie tyle.

Helpful message? + -

Back to top
   
muwie
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 142
Location: Milejów

Post#3 20 Jul 2008 12:16   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam właśnie jestem posiadaczem tego routera i niczego nie trzeba zgłaszać bo on ma funkcje klonowania adresu MAC. a instalacja jest bardzo prosta. postępuj zgodni jak jest w instrukcji. Potem zostaniesz poproszony o hasło i użytkownika( jest napisane na pierwszej stronie instrukcji). A potem to kreator poprowadzi cię za rączkę. Jeśli będą jakieś problemy to służe pomocą

Helpful message? + -

Back to top
   
chwary
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
Location: czarnków

Post#4 Post from the author of the topic 20 Jul 2008 16:09   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam wszystko sie udalo lecz mam maly problem z sygnalem ktory zanika w tym pokoju gdzie jest router nie ma problemu w innym pokoju jest slabszy co zrobic pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2008 16:09   





Back to top
   
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 2865
Location: Poznań

Post#5 20 Jul 2008 16:35   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Jeśli masz wkręconą antenkę, to spokojnie sygnał przechodzi przez 3-4 ściany i 1 strop (sprawdzone osobiście Wink )

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2008 16:35   





Back to top
   
muwie
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 142
Location: Milejów

Post#6 20 Jul 2008 17:33   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


zależy też z czego ściany są czy jakieś druty czy kable w ścianie?. Aha i jeszcze zależy jaki profil zużycia baterii masz ustawiony w laptopie. Ja jak ustawiam żeby najmniej prądu jadł to często nie wykrywa mi sygnału albo zrywa połączenie. No i router postaw w widocznym punkcie np. na parapecie

Helpful message? + -

Back to top
   
chwary
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
Location: czarnków

Post#7 Post from the author of the topic 20 Jul 2008 17:59   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


obojetnie jak sobie ustawie w laptopie baterie jest tak samo mam problem aby router przechodzil przez jedna sciane sygnal jest bardzo niski ale dziala net ale jak zejde na dół to sygnal calkowicie trace a potrzebuje net na dole w czym jest problem nie mam pojecia co jest w scianach budynek tez nie jest az taki stary ma jakies 20 lat z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 2865
Location: Poznań

Post#8 20 Jul 2008 21:01   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Jeśli nie przechodzi ci na "full" przez jedną ścianę, to jest coś nie tak...

Helpful message? + -

Back to top
   
chwary
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
Location: czarnków

Post#9 Post from the author of the topic 20 Jul 2008 22:32   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


tylko z czym jest cos nie tak niewiem juz co mam zrobic jak ktos cos wymysli prosze o odpowiedz dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Jul 2008 22:32   





Back to top
   
chwary
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
Location: czarnków

Post#10 Post from the author of the topic 21 Jul 2008 18:30   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


czy moze byc wina routera ze traci zasieg router jest nowy

Helpful message? + -

Back to top
   
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 2865
Location: Poznań

Post#11 21 Jul 2008 23:04   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Ano, może być wadliwy, przez jedną ścianę to byleco nawet nadaje. Zwroć się do sprzedawcy.

Helpful message? + -

Back to top
   
akai18
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 29 Nov 2008
Posts: 1

Post#12 29 Nov 2008 11:26   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Mam problem z D-linkiem (DI-604)
Mam stacjonarny i laptota - chcę podłączyć net na laptopie of course, internet mam przez kablówkę. Wszystko robie wg zasad z instrukcji i tego, co pisza na forach i nic, tzn obecnie laptop i stacjonarny „widza sie”, kontrolki sie swieca od routera, informacja w polaczeniu lokalnym laptoka jest ze polaczono i predkosc ale zadna strona nie wchodzi.
teraz pytanie: jakie maja byc te ustawienia TCP/IP na obu kompach... tzn moim stacjonarnym i laptopie.. gdzie ma byc dynamicznie a gdzie wpisane recznie, robie rozne kombinacje bo podejrzewam ze tu jest blad...

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa
Page 1 of 1
Similar topics
router D-link DI-524 i połączenie laptopa (2)
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
Router D-Link DI-524 - jak przekierować porty? (1)
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady? (16)
Router D-link DI-524 - jak ustawić publiczne IP? (1)
Router D-link 524 - jak moge odblokować program? (5)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Jak połaczyć, ustawić, skonfigurować router D-Link Di-524?? (11)
jak podłaczycz router d-link di 524 jako switch?? (2)
Jak usunąć hasło i skonfigurować router d-link di-524? (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl topic RSS feed