Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
chwary
Level 7
Location: czarnków
Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
chwary
Level 7
Post#1 20 Jul 2008 01:22  Topic author   

router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam posiadam roter d-link di-524 internet mam z telewizji kablowej chcialbym polaczyc internet do laptopa ze stacjonarnego kompa jestem poczatkujacy prosze o pomoc jak zainstalowac tego routera i skonfigurowac siec w kompie stacjonarnym jak i laptopie aby to dzialalo wszystko z gory dziekuje pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kuniarz
Level 35
Location: Poznań
Joined: 30 Mar 2004
Posts: 3119
Helped: 240
Post rating: 232
Kuniarz
Level 35
Post#2 20 Jul 2008 09:04    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


1. Zgłosić MAC routera po stronie WAN do operatora, najczęściej w ten sposób przydzielają dostęp do internetu.
2. W konfiguracji rutera ustawiasz po stronie WAN automat, czyli DHCP.
3. Po stronie LAN również ustawiasz włączone DHCP, wówczas komputer sam dostanie adres IP z routera
4. Jeśli łaczysz się z routerem bezprzewodowo to oczywiście należy włączyć WLAN, do tego chociażby szyfrowanie WEP, ustal sobie jakieś 10-cio cyfrowe hasło i oczywiście jak laptop wykryje sieć, zapyta o klucz to podajesz właśnie to hasło.

To w skrócie tyle.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
muwie
Level 14
Location: Milejów
Joined: 25 Apr 2004
Posts: 142
Helped: 1
muwie
Level 14
Post#3 20 Jul 2008 12:16    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam właśnie jestem posiadaczem tego routera i niczego nie trzeba zgłaszać bo on ma funkcje klonowania adresu MAC. a instalacja jest bardzo prosta. postępuj zgodni jak jest w instrukcji. Potem zostaniesz poproszony o hasło i użytkownika( jest napisane na pierwszej stronie instrukcji). A potem to kreator poprowadzi cię za rączkę. Jeśli będą jakieś problemy to służe pomocą

Helpful post? + 0
Back to top
chwary
Level 7
Location: czarnków
Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
chwary
Level 7
Post#4 20 Jul 2008 16:09  Topic author   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


witam wszystko sie udalo lecz mam maly problem z sygnalem ktory zanika w tym pokoju gdzie jest router nie ma problemu w innym pokoju jest slabszy co zrobic pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kuniarz
Level 35
Location: Poznań
Joined: 30 Mar 2004
Posts: 3119
Helped: 240
Post rating: 232
Kuniarz
Level 35
Post#5 20 Jul 2008 16:35    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Jeśli masz wkręconą antenkę, to spokojnie sygnał przechodzi przez 3-4 ściany i 1 strop (sprawdzone osobiście ;-) )

Helpful post? + 0
Back to top
muwie
Level 14
Location: Milejów
Joined: 25 Apr 2004
Posts: 142
Helped: 1
muwie
Level 14
Post#6 20 Jul 2008 17:33    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


zależy też z czego ściany są czy jakieś druty czy kable w ścianie?. Aha i jeszcze zależy jaki profil zużycia baterii masz ustawiony w laptopie. Ja jak ustawiam żeby najmniej prądu jadł to często nie wykrywa mi sygnału albo zrywa połączenie. No i router postaw w widocznym punkcie np. na parapecie

Helpful post? + 0
Back to top
chwary
Level 7
Location: czarnków
Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
chwary
Level 7
Post#7 20 Jul 2008 17:59  Topic author   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


obojetnie jak sobie ustawie w laptopie baterie jest tak samo mam problem aby router przechodzil przez jedna sciane sygnal jest bardzo niski ale dziala net ale jak zejde na dół to sygnal calkowicie trace a potrzebuje net na dole w czym jest problem nie mam pojecia co jest w scianach budynek tez nie jest az taki stary ma jakies 20 lat z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kuniarz
Level 35
Location: Poznań
Joined: 30 Mar 2004
Posts: 3119
Helped: 240
Post rating: 232
Kuniarz
Level 35
Post#8 20 Jul 2008 21:01    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Jeśli nie przechodzi ci na "full" przez jedną ścianę, to jest coś nie tak...

Helpful post? + 0
Back to top
chwary
Level 7
Location: czarnków
Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
chwary
Level 7
Post#9 20 Jul 2008 22:32  Topic author   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


tylko z czym jest cos nie tak niewiem juz co mam zrobic jak ktos cos wymysli prosze o odpowiedz dzieki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
chwary
Level 7
Location: czarnków
Joined: 13 Dec 2007
Posts: 24
chwary
Level 7
Post#10 21 Jul 2008 18:30  Topic author   

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


czy moze byc wina routera ze traci zasieg router jest nowy

Helpful post? + 0
Back to top
Kuniarz
Level 35
Location: Poznań
Joined: 30 Mar 2004
Posts: 3119
Helped: 240
Post rating: 232
Kuniarz
Level 35
Post#11 21 Jul 2008 23:04    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Ano, może być wadliwy, przez jedną ścianę to byleco nawet nadaje. Zwroć się do sprzedawcy.

Helpful post? + 0
Back to top
akai18
Level 1
Joined: 29 Nov 2008
Posts: 1
akai18
Level 1
Post#12 29 Nov 2008 11:26    

Re: router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa


Mam problem z D-linkiem (DI-604)
Mam stacjonarny i laptota - chcę podłączyć net na laptopie of course, internet mam przez kablówkę. Wszystko robie wg zasad z instrukcji i tego, co pisza na forach i nic, tzn obecnie laptop i stacjonarny „widza sie”, kontrolki sie swieca od routera, informacja w polaczeniu lokalnym laptoka jest ze polaczono i predkosc ale zadna strona nie wchodzi.
teraz pytanie: jakie maja byc te ustawienia TCP/IP na obu kompach... tzn moim stacjonarnym i laptopie.. gdzie ma byc dynamicznie a gdzie wpisane recznie, robie rozne kombinacje bo podejrzewam ze tu jest blad...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa
Page 1 of 1

Similar topics to router d-link di-524 jak polaczyc do laptopa

router D-link DI-524 i połączenie laptopa (2)
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
Router D-Link DI-524 - jak przekierować porty? (1)
Jak podłączyć router D-LINK DI-524 do Neostrady? (16)
Router D-link DI-524 - jak ustawić publiczne IP? (1)
Router D-link 524 - jak moge odblokować program? (5)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Jak połaczyć, ustawić, skonfigurować router D-Link Di-524?? (11)
jak podłaczycz router d-link di 524 jako switch?? (2)
Jak usunąć hasło i skonfigurować router d-link di-524? (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.092 seconds