| Author |
torez Poziom 4

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Dec 2011 23:07 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
pinkin Poziom 16

|
25 Dec 2011 06:18 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
z rodziny 8bit to np.
Mesu Kasumai
sabastian boaz
Michael Cretu - Mystic Hits
a mój Mistrz to Luke Vibert
Pozdrawiam wszystkich fanów generatorów, synteztorów i innych fajnych zabawek. Wszystko można powiedzieć za pomoca muzyki, a nawet więcej...
|
|
| Back to top |
|
 |
ZbeeGin Poziom 23

|
25 Dec 2011 10:38 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Przydługi wstęp. W ogóle nie czuć HiNRG w tym utworze. Gdyby nieco zmienić linię basu to wyszłoby Disco Polo.
Już lepiej, ale tempo dalej "wolne". Należałoby więcej popracować nad doborem i dopieszczeniem instrumentów z pierwszego planu.
|
|
| Back to top |
|
 |
torez Poziom 4

|
25 Dec 2011 17:17 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Gdyby nieco zmienić linię basu to wyszłoby Disco Polo powiasz . każdy utwór można zrobić na wszelakie sposoby , i tak jakbym chciał zrobić z tego disco polo ,country italo disco, freestyle czy muzyke biesiadną to bym zrobił . ale ja chciałem to zrobić w takim stylu i to mi sie podoba ,. oczywiście jestem otwarty na krytyke i spostrzerzenia innych , i ciesze sie jak czytam opinie . kazdy gatunek muzyczny posiada cechy szczególne dla siebie .choćby nawet to jak dobór instrumentów czy barw odpowiedznich dla danego gatunku .nie wspominam już o kwestiach aranżu ,jednakże prawie kazdy utwór mozna zagrać w róznych stylach muzycznych wystarczy troszke aranzacją sie pobawić i gotowe . weż zwykły keyboard ze stylami i ten sam kawałek zagraj na różne aranże - widzisz jakie to proste . co do tempa drugiego kawałka - wystarczy troszke sie obsłuchać w tym gatunku aby stwierdzić iż nie ma żadnego przedziału tempa w którym trzeba sie poruszać poszukaj i szybciutko znajdziesz kawałki od 85-90 bpm -do 140 a nawet 150 bpm.pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
ZbeeGin Poziom 23

|
25 Dec 2011 20:11 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
| torez wrote: |
| kazdy gatunek muzyczny posiada cechy szczególne dla siebie |
Tych akurat w pierwszym utworze jest niestety odrobinę za mało.
| prawie kazdy utwór mozna zagrać w róznych stylach muzycznych wystarczy troszke aranzacją sie pobawić i gotowe |
No niestety tak jest. A za przykład niech posłuży to:
http://www.youtube.com/watch?v=hVFgR5Q_jZk
Oto jak z klasyka zrobić klasykę dysko z pola. Szkoda, że nie mam konta na YT...
| co do tempa drugiego kawałka - wystarczy troszke sie obsłuchać w tym gatunku aby stwierdzić iż nie ma żadnego przedziału tempa w którym trzeba sie poruszać poszukaj i szybciutko znajdziesz kawałki od 85-90 bpm -do 140 a nawet 150 bpm. |
To "troszkę" trwa już ponad 20 lat. Dlatego też, takie - a nie inne - recenzję z Mojej strony.
Jest naprawdę wielu amatorów próbujących, a niestety tylko niewielu którzy naprawdę "czują" ten gatunek.
|
|
| Back to top |
|
 |
rnb_bolii Poziom 19

|
02 Jan 2012 01:13 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Witam. A mnie to się nawet podoba "torez", co mogę powiedzieć to lubię gdy w tego typu muzyki jest używany dźwięk w tle "choir". Tego tu akurat brak. Pewnie da się poprawić i zapachnie to, moim zdaniem, bardziej spacesynth. Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
SpacePoland Poziom 3

|
|
| Back to top |
|
 |
torez Poziom 4

|
02 Feb 2012 20:06 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Hope to return http://www.youtube.com/watch?v=vUK9AHafYaY , pozdrowienia dla Space Storm , jednocześnie chociaz to nie ja otwierałem ten wątek zapraszam wszystkich rodzimych ,naszych ,polskich producentów tego gatunku muzycznego do zamieszczania swoich produkcji . pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
ZbeeGin Poziom 23

|
02 Feb 2012 20:29 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
| Miras - Hope to return |
Strasznie przekombinowany ten automat perkusyjny. Hihat uwypuklony. Snare drum zresamplowany, aż brzmi nienaturalnie. Linia melodyczna - wydłużona i bardzo często monotonna.
Od razu przypominają mi się produkcje Toma Lacy.
|
|
| Back to top |
|
 |
rnb_bolii Poziom 19

|
|
| Back to top |
|
 |
Kosmit Poziom 9

|
13 May 2012 11:53 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Łatwizna Smile
http://amigaremix.com/
Saga Musix - Amigas (RMX)
strona domowa utworu
http://sagamusix.de/
Tam ładnie możesz pobrać produkcje tego autora :)
P.S. Patrz uważnie na film jest tam w pewnym momencie zbliżenie na listę utworów do odtwarzania i......... od razu widać :)
Pozdrawiam!
|
|
| Back to top |
|
 |
pinkin Poziom 16

|
16 May 2012 15:26 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Śledzę ten temat już od jakiegoś czasu. Chciałbym w pewien sposób wyróżnić powyższego posta od kolegi Kosmit. Stronka(amigaremix.com) podana w linku godna polecenia, jak i wszelkie utwory na niej. Jak ktoś jest wielbicielem muzyki tego typu, to będzie wiedział o co chodzi. Pasjonaci, którzy uczyli się tworzyć lub konstruować muzykę na starych(pierwotnych) sprzętach 8bit.
Pozdrawiam!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 May 2012 15:26 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
rnb_bolii Poziom 19

|
16 May 2012 23:01 Re: Spacesynth- elektroniczna muzyka. |
|
|
|
Witam. "Kosmit" u mnie to słabo przeczytać co na tej liście tam jest, ale dziękuje bardzo.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |