Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Router i PPPoe - prosze o pomoc.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Router i PPPoe - prosze o pomoc. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#1 22 Lip 2008 19:39  Autor tematu   

Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Witam. Zaczne od poczatku. Mam internet od lokalnego dostawcy. Przyszli , podlaczyli skonfigurowali, dali karte sieciowa i poszli. Wszystko dziala dobrze, nawet rodzielilem internet poprzez udostepnianie polaczenia, lecz bylo to dla mnie niewygodne , dlatego zamowilem Router TP-Link TL-R402M. Wszystko dziala dobrze- prawie wszystko. Router nie moze polaczyc sie z moid dostawca. Wpisalem mu haslo, uzytkownika, sklonowalem adres mac, i dalej nie chce sie polaczyc. W zaawansowanych opcjajch polaczenia pppoe zostaly takie opcje http://img134.imageshack.us/my.php?image=pppoeoj6.jpg
Macie jakies propozycje co tam wpisac?, moze zmienic tmu tylko na ile? Prosze o pomoc! Z gory dziekuje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#2 22 Lip 2008 19:56    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


jb111 napisał:
Przyszli , podlaczyli skonfigurowali, dali karte sieciowa

W tej kolejności? Nie ustawiali niczego w Twoim komputerze?
jb111 napisał:
sklonowalem adres mac

Z karty tego komputera, który udostępniał?

Na komputerze, którego dotychczas używałes do udostępniania (podłączonym do sieci) wpisz w cmd ipconfig/all i porównaj z tym, co masz w ustawieniach routera, chodzi o DHCP, czy masz statyczny, czy nie.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#3 22 Lip 2008 20:21  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Nie, przyszli ,wsadzili karte i skonfigurowali :]
Tak klonuje adres tej karty ktora byla podlaczona do internetu do tej pory. Co mam brac pod uwage wpisujac ipconfig? Fizyczna karte, czy polaczenie z dostawca, nie wiem jak to nazwac, nie znam sie. Jak sprawdzic czy DHCP jest statyczny czy nie? W fizycznej karcie DHCP jest wlaczone, w drugiej wylaczone. Takze w pierwszej widnieje adres DHCP.

Zauwazylem tez cos dziwnego, wpisujac uzytkownika i haslo, po zatwierdzeniu haslo skraca sie o kilka znakow. O co chodzi?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#4 22 Lip 2008 21:27    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


sierota stygma napisał:
chodzi o DHCP, czy masz statyczny, czy nie


Sierota ze mnie, moja wina - miało być:

"chodzi o DHCP, czy masz statyczny, IP czy nie"

Interesuje Ciebie karta, którą łaczyłeś się przedtem z netem, nie z drugim komputerem. Czy na niej jest DHCP włączone, czy wyłączone.
Jeżeli wyłączone spisz sobie jej IP, maskę podsieci i bramę domyślną. Te dane musisz wpisać w ustawienia routera, jako dane routera.

Edith:
Wywaliłem bo głupoty napisałem.

Tutaj (str. 10)

będziesz mmusiał wpisać IP, maskę i bramę jeżeli masz wyłączone DHCP na karcie, którą łączyłeś się wcześniej z netem.


Nie możesz wkleić tu swojego ipconfig/all?

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#5 23 Lip 2008 10:04  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Dobra zaczne od poczatku.
http://img151.imageshack.us/my.php?image=posirk0.jpg
Tak mam w ustawieniach sieciowych. Normalnie gdy dziala internet miniport WAN (PPPoE) laczy sie przez karte sieciowa z dostawca., Druga karta udostepniam.
Tu masz ipconfig/all
http://img151.imageshack.us/my.php?image=ipconfigjk3.jpg nazwe dostawcy zamazalem zeby niebylo jakis niespodzianek.
Probowalem wpisywac te dane w ta rubryke co mi podales, ale wywala blad ze zla maska podsieci : Bad Subnet Mask for WAN IP, please input another one. for example: 255.255.255.0.
Dodam jeszcze ze wraz z umowa dostalem dane do celow rejestracji w systemie abonenta i dostawcy. Sa to MAC, przyznany ip, nazwa uzytkownika, haslo i nazwa uslugi.
Co sadzicie o tym ze konfigurujac w PPPoe haslo skraca sie o kilka znakow?
Kurde nie wiem co mam teraz robic, za router wywalilem kase, i nie wiem jak to skonfigurowac. Pomozcie!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LBJ
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Nowa Sól
Dołączył: 13 Sty 2003
Posty: 88
Pomógł: 10
LBJ
Poziom 12
Post#6 23 Lip 2008 10:34    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


jaki masz ustawiony WAN Conection Type?
To jest 1 co ustawia się w zakładce WAN
Mimo ze zamazałeś nazwę dostawcy to na zdjęciach jest jego adres więc wiadomo o kogo chodzi. Raczej masz dynamiczne IP, chyba że dopłacasz za statyczne (sprawdź umowę).
Przejrzyj dokładnie instrukcję routera.
W komputerze w ustawieniach protokołu TCP/IP karty ustaw pobieranie automatyczne.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#7 23 Lip 2008 10:44  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


W WAN Conection Type moge wybrac miedzy dynamicznym , statycznym ip , pppoe i l2tp. Najpierw dawalem pppoe, wtedy wpisywalem haslo i uzytkownika, klonowalem mac , i nie dzialalo, potem probowalem tak stygma mowil , wiec zmienialem na statyczne ip , i dalej nic. Mam ip chyba statyczne, nawet na umowie jest moje ip, wiec statyczne. w komputerze ma ustawiune, inaczej nie polaczylbym sie z routerem wogle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#8 23 Lip 2008 13:04    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


jb111 napisał:
za router wywalilem kase, i nie wiem jak to skonfigurowac

Spokojnie, wszyscy tak mają, kiedy kupią router. Nie wszyscy mają stały IP, więc Ty masz problemów trochę więcej.

Twój dostawca ma adresy 83.2.200.0 - 83.2.200.255, więc wpisz maskę 255.255.255.0 i będzie działało.
jb111 napisał:
Co sadzicie o tym ze konfigurujac w PPPoe haslo skraca sie o kilka znakow?

Tak się robi dla bezpieczeństwa, żeby nawet ilość znaków hasła nie była wiadoma. W Linuksie to normalne.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#9 23 Lip 2008 13:14  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Kurde teraz cos zamieszalem, i wogle nie moge wejsc w panel administracyjny, reset z tylu nie dziala, komputer nie odbiera zadnych danychz routera - aktywnosc - odebrano 0 pakietow, szlag..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#10 23 Lip 2008 13:24    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Spokojnie, wyłącz i włącz kartę sieciową, albo zrestartuj komputer.
Przeczytaj w instrukcji o resecie, czy czasem nie trzeba tego robić przy wyłączonym z gniazdka przewodzie zasilającym.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#11 23 Lip 2008 13:36  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Wielkie dzieki stygma, nie wiem co bez Ciebie bym zrobil. Poszedl reset routera, zaraz bede probowal ponownie. Jak wszystko bedzie dzialac, nie wiem jak Ci sie odwdziecze!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#12 23 Lip 2008 13:41    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


jb111 napisał:
nie wiem jak Ci sie odwdziecze

Wystarczy, że nie będziesz próbował pastwić się nad swoim routerem, jak

ten, tutaj


pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#13 23 Lip 2008 13:51  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Skonfigurowalem tak jak mowiles, i nie chce dzialac, zobacz tutaj http://img61.imageshack.us/my.php?image=ustawieniazl2.jpg Do tego sklonowalem MAC - dalej nie dziala. Pomoz!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#14 23 Lip 2008 14:05    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Wykasuj, wyczyść pole Default gateway.

Edith:

Primary i secondary DNS też

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#15 23 Lip 2008 14:08  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Dalej nic :(

edit: po wykasowaniu to samo :(

Mysle ze moze chodzic tu o konfiguracje PPPoE, poniewaz tak jak mowilem dostalem dane dzieki ktorym moge sie polaczys. Powiedzieli mi ze dzieki temu bede mogl po formatowaniu utworzyc polaczenie. Sa to :
Adres fizyczny MAC, Przyznany adres IP, Nazwa uzytkownika, Haslo i Nazwa uzługi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#16 23 Lip 2008 14:24    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Restartujesz po zmianach router?
Spróbuj zamiast Static IP wybrać PPPoE i w ISP specified IP adress wpisz 83.2.200.127 i zaznacz use IP adress specified by ISP

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#17 23 Lip 2008 14:32  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Oczywiscie, po zmianie ustawien router sam uruchamia sie ponownie. Probowalem tak jak mowiles i dalej klapa. Czekam na dalsze podpowiedzi z Twojej strony, wierze w to ze sie uda :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#18 23 Lip 2008 14:45    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Wpisałeś Service name - nazwę usługi?
Jak dawno masz ten Internet? Jeżeli od dawna, spróbuj włączyć DHCP - kumpel miał identyczne dane od dostawcy i okazało się, że po kilku latach miał dynamiczne IP - też walczył z routerem.
Pokaż screen.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#19 23 Lip 2008 14:56  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Chodzi o ta rubryke? http://img59.imageshack.us/my.php?image=dhcpit2.jpg Co to wogle jest ten DHCP ? Caly czas mam tam tak jak na screenie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#20 23 Lip 2008 15:02    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Nie, nie to jest DHCP Twojej sieci domowej, ja piszę o ustawieniu w

tej

zakładce Dynamic IP

Edith:
DHCP
Kiedy ustwiasz Dynamic IP w WAN korzystasz z DHCP dostawcy, kiedy konfigurujesz DHCP na routerze ustawiasz dynamiczny przydział IP dla komputerów w Twojej sieci domwej - LAN, tej, którą tworzysz w tej chwili przy mojej nieudolnej pomocy...

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#21 23 Lip 2008 15:19  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Dalem Dynamiczne IP tak jak mowiles , wykrylo DNS , maske, Brame i Ip , ale wszystko to mialo takie wartosci jak fizyczna karta w ipconfig, a nie jak miniport wan. Po sprobowaniu wlaczenia onetu wyswietlilo mi taki napis od mojego dostawcy
Drogi użytkowniku, jeśli widzisz ten ekran to prawdopodobnie nie posiadasz poprawnie skonfigurowanego komputera, połączenie jest nieaktywne lub nie masz praw do autoryzacji w systemie firmy ---. Połączenie do Internetu realizowane jest poprzez protokół PPPoE, który wymaga unikatowej nazwy użytkownika oraz hasła do autoryzacji.

Login i hasło znajduje się na umowie w załączniku nr1. Dane te można również uzyskać w siedzibie firmy (po okazaniu dokumentu potwierdzającego tożsamość abonenta).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#22 23 Lip 2008 15:40    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


To jeszcze raz

ta zakładka

Static IP
IP adress 83.2.200.127
Subnet Mask 255.255.255.255

i nic więcej (to znaczy MAC , hasło, nazwa - wiadomo muszą być)

pozdrawiam stgma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#23 23 Lip 2008 15:52  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Nie wiem czy dobrze sie zrozumielismy. Klikajac na zakladke Static IP haslo i nazwa znikaja, nie ma mozliwosci wpisania ich. Robie tak jak mowisz i wywala mi Bad Subnet Mask for WAN IP, please input another one. for example: 255.255.255.0. Sorry ze marnuje twoj czas, ale wiesz , jak robiles to pierwszy raz, tez byles spiety i wsedzie szukales pomocy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#24 23 Lip 2008 16:12    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Czyli DHCP i Static IP odpada, o czym zersztą napisał Twój dostawca:
Cytat:
Połączenie do Internetu realizowane jest poprzez protokół PPPoE, który wymaga unikatowej nazwy użytkownika oraz hasła do autoryzacji.

Więc jeszcze raz PPPoE.
Masz na pewno sklonowany poprawny MAC, widzisz go jako MAC routera.

w tej

zakładce wybierasz PPPoE i wpisujesz hasło, nazwę użytkownika

potem klikasz u dołu na Advanced

w Service name (nie wiem, czy to konieczne, spróbuj bez i z) wpisujesz nazwę usługi

w ISP specified IP adress wpisujesz IP i zaznaczasz use IP adress specified by ISP

klikasz save, czy tam apply i restartujesz router

jb111 napisał:
marnuje twoj czas

Niczym się nie przejmujesz, bo prawdopodobnie problem jest tak prosty, że albo ja, sierota, go nie widzę, albo Ty o nim nie napisałeś, tak zwykle bywa.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#25 23 Lip 2008 16:31  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


hehe, zrobilismy kolo, wlasnie tego probowalem na samym poczatku, teraz tez klapa. Wlasnie w opcji Advanced (link w pierwszym posnie) sa opcje takie jak AC Name, jakies MTU, czego to sie tyczy?, moze w tym problem, kurcze ja mam juz dosc, co dopier Ty :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#26 23 Lip 2008 16:52Pomocny post    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


jb111 napisał:
zrobilismy kolo

Bo to ja się uparłem na statyczny IP.

MTU - tego nie ruszamy

a AC, jeżeli nie podał dostawca nie ma czego wpisać.

Poprzednie ustawienia skasowałeś?
W zakładce Router Status widzisz te wszystkie dane? Są oka?

Ja się poddaję, nie wiem, co takiego wyjątkowego ma ta karta, którą Tobie dali, że ją sieć toleruje a router nie. Musisz poczekać na kogoś inteligentnego, albo kombinować po kolei - włączać, wyłączać.

pozdrawiam stygma

Edith:
Jeszcze jedno (tonący brzytwy się chwyta) - czy Ty wpisujesz hasło z klawiatury? Nie kopiujesz czasem z ustawień Windows myszą?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#27 23 Lip 2008 19:35  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Probowalem kopiowac, probowalem wpisywac- to samo.
Wielkie dzieki za pomoc, co prawda, nie doszlismy do sedna, ale probowales pomoc za to nalezy sie Pomogł :) Jeszcze raz dzieki, bede dalej probowal

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zieluś
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 358
Pomógł: 16
zieluś
Poziom 17
Post#28 24 Lip 2008 11:56    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Maiłem ten sam problem tylko z siecią bez przewodową ale też na ppoe router nie chciał sie łączyć z dostawcą a problemem był router był bez clenta AP czy jakoś tak kup najlepiej Tl-wr543g a tamten oddaj o ile ci przyjmą. Konfiguracja w ciągu 30 minut zmień go z trybu acces pont na acces pont + client i połączysz się z ppoe
spiszesz sobie adresy DNS"y (status)
jako bramę wpiszesz adres ap routera i wszystko będzie chodzić
ale oczywiście te dns i brame wpisujesz w karcie sieciowej swojego komputera dokładnie to samo się działo u mnie nie chciał się za nic połączyć
Nie zapomnij o klonowaniu Mac"a z karty sieciowej a i dobrze by było jak byś w karcie sieciowej zmienił tego mac"a na innego.
resztę numerków masz wpisać takich jakie ci w każą w instrukcji oczywiście możesz je zmieniać

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jb111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 109
Pomógł: 1
Ocena postów: 13
jb111
Poziom 12
Post#29 24 Lip 2008 21:47  Autor tematu   

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Ja nie mam raczej mozliwosci oddania/wymiany gdyz kupowalem przez internet - wysylka wynioslaby mnie drugie tyle.
Zobaczcie co znalazlem na stronie Tp-Link :
http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL-R402M
- Fixed a bug of DHCP address pool.
Myslicie ze moze to miec zwiazek z moim problemem ? Moze warto w ostatecznosci sprobowac zaladowac nowy firmware?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stygma
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 399
Pomógł: 68
Ocena postów: 3
stygma
Poziom 17
Post#30 24 Lip 2008 23:39    

Re: Router i PPPoe - prosze o pomoc.


Nie sądzę, możesz wymienić firmware jeżeli wersja, którą masz jest starsza niz tamta i masz 100% pewności, że to jest firmware do Twojego routera. Ale ta łatka poprawia coś z pulą adresów DHCP dla komputerów, które będą się łączyły z routerem. Na stały IP dostawcy to nie ma wpływu.

pozdrawiam stygma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Router i PPPoe - prosze o pomoc. 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
router na linux`ie - prosze o pomoc (3)
Prosze o pomoc ,router do kablówki (6)
Problem Prosze o pomoc router !!! (4)
router i komputer prosze o pomoc (44)
Router+switch+swiatłowód-Prosze o pomoc (7)
Router i siec lan na 2 kompy?Prosze O pomoc (11)
Problem ze sciaganiem z dc++ Router DI-624 Prosze o pomoc (2)
prosze o pomoc komputer stacjonarny router laptop (4)
Jaki Router do dialogu?Prosze o pomoc szybko! (3)
Przekierowanie portów na router klienta, na router z PPPoe działa, dalej nie. (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS