Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Podłączenie kamery z monitoringu


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security ->Podłączenie kamery z monitoringu Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
rafal22bb
Level 13
Joined: 20 May 2007
Posts: 110
rafal22bb
Level 13
Post#1 28 Jul 2008 16:36  Topic author   

Podłączenie kamery z monitoringu


Witam.
Mam kamerę wybrakowaną z mojego zakładu (sprawna) podłączona była do całego systemu monitoringu, chcę sobie ją podłączyć w piwnicy i tutaj moje pytanie. Kamera jest podłączona do zasilania i kabel antenowy z kamery podłączam do monitora (również sprawny) ale niestety nie mam obrazu. Powiedzcie mi czy dobrze to podłączam czy powinienem to podłączyć przez jakieś dodatkowe urządzenia ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jpl
Level 31
Location: Polska
Joined: 24 Jun 2007
Posts: 1501
Helped: 159
Post rating: 38
jpl
Level 31
Post#2 28 Jul 2008 17:17    

Re: Podłączenie kamery z monitoringu


kabel antenowy ? ten kabel podlacz do wejscia AV w telewizorze - srodkowy kabel do srodka AV, a masa do masy :) i powinno chodzic, jak bedzie chodzic na 100%, wtedy sobie zrob przejsciowke tak zebys mial na koncu chinch - i mogl to podlaczyc do TV .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
rafal22bb
Level 13
Joined: 20 May 2007
Posts: 110
rafal22bb
Level 13
Post#3 28 Jul 2008 17:27  Topic author   

Re: Podłączenie kamery z monitoringu


tzn kabel koncentryczny oczywiście i podłączam to do monitora który był na monitoringu, tak właśnie podłączyłem i niestety mam tylko czarny oraz, czy możliwe, że podczas odłączania kabli z szafy od multiplekserów itp. urządzeń doszło do uszkodzenia kamery ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hubert7063
Level 15
Location: Kalisz
Joined: 15 Apr 2004
Posts: 155
Helped: 12
Post rating: 1
hubert7063
Level 15
Post#4 02 Aug 2008 16:25    

Re: Podłączenie kamery z monitoringu


Witam,
Z tego co piszesz, to może być w zasadzie uszkodzone wszystko, tzn. i kamera i monitor, być może też, że jest to problem związany z zasilaniem kamery (zasilacz), a nawet kablem połączeniowym . Najlepszym rozwiązaniem byłoby podłączenie tej kamery do innego monitora czy nawet zwykłego tv z wejściem video i wykluczenie uszkodzenia monitora.
Czy kiedy podłączasz tą kamerę do monitora to na ekranie coś sie zmienia?
Nie napisałeś jaką masz tę kamerkę, być może to tylko kwestia zamkniętej przesłony w obiektywie, jeśli jest regulowana...
Pozdrawiam,
Hubert.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Podłączenie kamery z monitoringu
Page 1 of 1

Similar topics to podłączenie kamery z monitoringu

Jakie kamery do monitoringu? (3)
Amatorskie kamery do monitoringu (3)
Zestaw monitoringu 4 kamery - (18)
Wybór kamery bezprzewodowej do monitoringu (6)
Dobór kamery IP do monitoringu stanowiska (4)
Kamery do monitoringu małego baru (10)
kamery wifi do monitoringu z kartą sd (14)
jaki kupić przewód do kamery z monitoringu (1)
Wybór kamery do monitoringu bramy wjazdowej (3)
Jakie Kamery wybrać do dyskretnego monitoringu ? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.083 seconds