Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

draco78
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 03 Sie 2008 22:45   

Problem z Alcoholem 120%


Witam! Mam po prostu taki problem ze nie potrafie zainstalowac gry zeby chodzila mi bez plyty... czy ktos mi doradzi jak moge to zrobic?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Sie 2008 22:45   



Powrót do góry
jurasz
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 168
Miasto: Hel

jurasz
Poziom 14
Post#2 04 Sie 2008 01:18   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Musisz zrobić obraz płyty i zamontować go w programie Daemon Tools,

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

draco78
Poziom 9
Post#3 Post autora tematu 04 Sie 2008 08:40   

Re: Problem z Alcoholem 120%


A jak zrobic ten obraz w Alcoholu? I jak to pozniej zainstalowac w Daemonie?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#4 04 Sie 2008 09:09   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Czy ta gra jest oryginalna?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Sie 2008 09:09   



Powrót do góry
as017
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40

as017
Poziom 9
Post#5 04 Sie 2008 12:20   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Witam
Żeby zrobić obraz płyty w Alcoholu wybierz z menu Kreator odczytu, włóż płytę z grą do napędu optycznego i wskaż miejsce, gdzie kreator ma zapisać obraz płyty. Potem kliknij prawym klawiszem na napęd wirtualny i wybierz Zamontuj obraz (tak jak na screenie). Wybierz swój wcześniej zapisany obraz gry i po sprawie.
Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DarkDragon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 76
Miasto: Szklarska poręba

DarkDragon
Poziom 11
Post#6 04 Sie 2008 16:56   

Re: Problem z Alcoholem 120%


nie lepiej jest ściągnąć Cracka do gry i wkleić (podmienić)
i mieć spokój?? >wtedy gra chodzi bez płyty> POMOGłEM DAJ NA POMóGł

Moderowano:
W tej chwili kolega powinien otrzymać dwa ostrzeżenia, za piractwo oraz za roszczeniowy charakter wiadomości, w drodze wyjątku przyznaję jedno zbiorcze.


Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Sie 2008 16:56   



Powrót do góry
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2047
Miasto: Gorzów Wlkp.

gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Post#7 04 Sie 2008 17:44   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Jeżeli kolega draco78 , posiada oryginał gry i tylko go denerwuje to że musi wkładać płytę do napędu, bo gra tego się domaga i chce to ominąć , to nie wiem dlaczego kolega "mod" karze od razu ostrzeżeniem. I chciałbym w tym miejscu poinformować że nawet znana firma UbiSoft, miała incydent z udostępnieniem tzw. crack'a do swojej własnej gry -> tu Link.

Ale ponieważ nie chcę dostać ostrzeżenia od moderatora, nie podam jak i czym można się posłużyć.
Jeżeli "mod" uzna mojego posta jako szkodliwego to proszę usunąć... bo przecież nie nakłaniam i nie namawiam do piractwa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

draco78
Poziom 9
Post#8 Post autora tematu 05 Sie 2008 07:53   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej po prostu nie chodzi na tych przegranych plytach. Sprobuje zrobic tak jak mowi as017 i zobaczymy co mi z tego wyjdzie Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2047
Miasto: Gorzów Wlkp.

gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Post#9 05 Sie 2008 10:45   

Re: Problem z Alcoholem 120%


draco78 napisał:
No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej
Jeżeli pożyczyłeś od kolegi grę (czyli gra nie jest kupiona przez Ciebie lub dla Ciebie (prezent)), i kopiujesz dla siebie to będzie już pirat...
bo kopiować można tylko swoje własne, zakupione legalnie gry (i płyty z muzyką i filmami) i traktować je jako kopie bezpieczeństwa (w razie uszkodzenia oryginalnego nośnika), lub używać kopii a oryginalny nośnik leży sobie bezpiecznie na półce.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

draco78
Poziom 9
Post#10 Post autora tematu 05 Sie 2008 11:04   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No ja wiem przeciez:) a mam jeszcze takie pytanie: jak gra jest na dwoch plytach dvd to mam zrobic tak jak napisal as017 z kazda po kolei czy jak to tam??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sie 2008 11:04   



Powrót do góry
as017
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40

as017
Poziom 9
Post#11 05 Sie 2008 11:48   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Możesz zrobić obrazy dwóch płyt, ale do napędu wirtualnego zamontuj obraz tej, która jest odpowiedzialna za uruchomienie gry.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Sie 2008 11:48   



Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7449
Miasto: Chorzów

Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#12 05 Sie 2008 12:00   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Temat bezczelnie wszedł w piractwo i pomoc w kopiowaniu płyty z grą, której autor tematu nie jest właścicielem. Uniemożliwiam dalszą pomoc w tworzeniu pirackiego obrazu płyty zamykając temat.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zainstalować linuxa bez płyty. (19)
Jak zainstalować i uruchomić grę Garfield w opałach w systemie Windows 7? (1)
Quake 3 Arena. Jak uruchomić grę, tak aby znaleźć serwery? (6)
Irda - przerobienie. Chcę, aby chodziła pod nf7. (3)
Jak mogę odzyskać grę z płyty??? (4)
Jak uruchomić grę bez CD?? (2)
Co zmienić w jednostce centralnej,aby gra Battlefield 3 chodziła płynniej ? (9)
Win7Prof-jak uruchomić grę na koncie gość bez podawania hasła admina (2)
Lenovo B590 - Jak włączyć BIOS-a, aby zainstalować system (5)
Konica Bizhub c253 - Jak zainstalować aby drukował w sieci (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS