Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?
Autor
Wiadomość
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

Post#1 Post autora tematu 03 Sie 2008 22:45   

Problem z Alcoholem 120%


Witam! Mam po prostu taki problem ze nie potrafie zainstalowac gry zeby chodzila mi bez plyty... czy ktos mi doradzi jak moge to zrobic?
Powrót do góry
   
jurasz
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 197
Miasto: Hel

Post#2 04 Sie 2008 01:18   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Musisz zrobić obraz płyty i zamontować go w programie Daemon Tools,
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2008 01:18   





Powrót do góry
   
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

Post#3 Post autora tematu 04 Sie 2008 08:40   

Re: Problem z Alcoholem 120%


A jak zrobic ten obraz w Alcoholu? I jak to pozniej zainstalowac w Daemonie?
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#4 04 Sie 2008 09:09   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Czy ta gra jest oryginalna?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2008 09:09   





Powrót do góry
   
as017
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40

Post#5 04 Sie 2008 12:20   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Witam
Żeby zrobić obraz płyty w Alcoholu wybierz z menu Kreator odczytu, włóż płytę z grą do napędu optycznego i wskaż miejsce, gdzie kreator ma zapisać obraz płyty. Potem kliknij prawym klawiszem na napęd wirtualny i wybierz Zamontuj obraz (tak jak na screenie). Wybierz swój wcześniej zapisany obraz gry i po sprawie.
Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2008 12:20   





Powrót do góry
   
DarkDragon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 76
Miasto: Szklarska poręba

Post#6 04 Sie 2008 16:56   

Re: Problem z Alcoholem 120%


nie lepiej jest ściągnąć Cracka do gry i wkleić (podmienić)
i mieć spokój?? >wtedy gra chodzi bez płyty> POMOGłEM DAJ NA POMóGł

Moderowano:
W tej chwili kolega powinien otrzymać dwa ostrzeżenia, za piractwo oraz za roszczeniowy charakter wiadomości, w drodze wyjątku przyznaję jedno zbiorcze.

Powrót do góry
   
gsm_virus
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2047
Miasto: Ö=Wien , PL=Gorzów Wlkp.

Post#7 04 Sie 2008 17:44   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Jeżeli kolega draco78 , posiada oryginał gry i tylko go denerwuje to że musi wkładać płytę do napędu, bo gra tego się domaga i chce to ominąć , to nie wiem dlaczego kolega "mod" karze od razu ostrzeżeniem. I chciałbym w tym miejscu poinformować że nawet znana firma UbiSoft, miała incydent z udostępnieniem tzw. crack'a do swojej własnej gry -> tu Link.

Ale ponieważ nie chcę dostać ostrzeżenia od moderatora, nie podam jak i czym można się posłużyć.
Jeżeli "mod" uzna mojego posta jako szkodliwego to proszę usunąć... bo przecież nie nakłaniam i nie namawiam do piractwa.
Powrót do góry
   
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

Post#8 Post autora tematu 05 Sie 2008 07:53   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej po prostu nie chodzi na tych przegranych plytach. Sprobuje zrobic tak jak mowi as017 i zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)
Powrót do góry
   
gsm_virus
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2047
Miasto: Ö=Wien , PL=Gorzów Wlkp.

Post#9 05 Sie 2008 10:45   

Re: Problem z Alcoholem 120%


draco78 napisał:
No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej
Jeżeli pożyczyłeś od kolegi grę (czyli gra nie jest kupiona przez Ciebie lub dla Ciebie (prezent)), i kopiujesz dla siebie to będzie już pirat...
bo kopiować można tylko swoje własne, zakupione legalnie gry (i płyty z muzyką i filmami) i traktować je jako kopie bezpieczeństwa (w razie uszkodzenia oryginalnego nośnika), lub używać kopii a oryginalny nośnik leży sobie bezpiecznie na półce.
Powrót do góry
   
draco78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Miasto: Konin

Post#10 Post autora tematu 05 Sie 2008 11:04   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No ja wiem przeciez:) a mam jeszcze takie pytanie: jak gra jest na dwoch plytach dvd to mam zrobic tak jak napisal as017 z kazda po kolei czy jak to tam??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sie 2008 11:04   





Powrót do góry
   
as017
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40

Post#11 05 Sie 2008 11:48   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Możesz zrobić obrazy dwóch płyt, ale do napędu wirtualnego zamontuj obraz tej, która jest odpowiedzialna za uruchomienie gry.
Powrót do góry
   
Mery84
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7637
Miasto: Chorzów

Post#12 05 Sie 2008 12:00   

Re: Problem z Alcoholem 120%


Temat bezczelnie wszedł w piractwo i pomoc w kopiowaniu płyty z grą, której autor tematu nie jest właścicielem. Uniemożliwiam dalszą pomoc w tworzeniu pirackiego obrazu płyty zamykając temat.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Win7Prof-jak uruchomić grę na koncie gość bez podawania hasła admina (2)
Jak uruchomić grę bez CD?? (2)
Jak mogę odzyskać grę z płyty??? (4)
Irda - przerobienie. Chcę, aby chodziła pod nf7. (3)
Quake 3 Arena. Jak uruchomić grę, tak aby znaleźć serwery? (6)
Jak zainstalować linuxa bez płyty. (19)
Lenovo B590 - Jak włączyć BIOS-a, aby zainstalować system (5)
Jak zainstalować linux ubuntu koło windows 7 64 bit tak aby było do wyboru który (16)
Jak zainstalować Win 98 SE bez CD ? (12)
Jak zainstalować Win 98 bez cd-romu (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS