Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
draco78
Poziom 9
Miasto: Konin
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Ocena postów: 1
draco78
Poziom 9
Post#1 03 Sie 2008 22:45  Autor tematu   

Problem z Alcoholem 120%


Witam! Mam po prostu taki problem ze nie potrafie zainstalowac gry zeby chodzila mi bez plyty... czy ktos mi doradzi jak moge to zrobic?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jurasz
Poziom 15
Miasto: Hel
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 172
Pomógł: 2
jurasz
Poziom 15
Post#2 04 Sie 2008 01:18    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Musisz zrobić obraz płyty i zamontować go w programie Daemon Tools,

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Miasto: Konin
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Ocena postów: 1
draco78
Poziom 9
Post#3 04 Sie 2008 08:40  Autor tematu   

Re: Problem z Alcoholem 120%


A jak zrobic ten obraz w Alcoholu? I jak to pozniej zainstalowac w Daemonie?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 39
Miasto: Chełmża
Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4866
Pomógł: 456
Ocena postów: 17
K!lleR
Poziom 39
Post#4 04 Sie 2008 09:09    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Czy ta gra jest oryginalna?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
as017
Poziom 11
Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
as017
Poziom 11
Post#5 04 Sie 2008 12:20    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Witam
Żeby zrobić obraz płyty w Alcoholu wybierz z menu Kreator odczytu, włóż płytę z grą do napędu optycznego i wskaż miejsce, gdzie kreator ma zapisać obraz płyty. Potem kliknij prawym klawiszem na napęd wirtualny i wybierz Zamontuj obraz (tak jak na screenie). Wybierz swój wcześniej zapisany obraz gry i po sprawie.
Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DarkDragon
Poziom 11
Miasto: Szklarska poręba
Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 76
Pomógł: 6
DarkDragon
Poziom 11
Post#6 04 Sie 2008 16:56    

Re: Problem z Alcoholem 120%


nie lepiej jest ściągnąć Cracka do gry i wkleić (podmienić)
i mieć spokój?? >wtedy gra chodzi bez płyty> POMOGłEM DAJ NA POMóGł

Moderowano:
W tej chwili kolega powinien otrzymać dwa ostrzeżenia, za piractwo oraz za roszczeniowy charakter wiadomości, w drodze wyjątku przyznaję jedno zbiorcze.


Pomocny post? + -3
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2116
Pomógł: 221
Ocena postów: 44
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Post#7 04 Sie 2008 17:44    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Jeżeli kolega draco78 , posiada oryginał gry i tylko go denerwuje to że musi wkładać płytę do napędu, bo gra tego się domaga i chce to ominąć , to nie wiem dlaczego kolega "mod" karze od razu ostrzeżeniem. I chciałbym w tym miejscu poinformować że nawet znana firma UbiSoft, miała incydent z udostępnieniem tzw. crack'a do swojej własnej gry -> tu Link.

Ale ponieważ nie chcę dostać ostrzeżenia od moderatora, nie podam jak i czym można się posłużyć.
Jeżeli "mod" uzna mojego posta jako szkodliwego to proszę usunąć... bo przecież nie nakłaniam i nie namawiam do piractwa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Miasto: Konin
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Ocena postów: 1
draco78
Poziom 9
Post#8 05 Sie 2008 07:53  Autor tematu   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej po prostu nie chodzi na tych przegranych plytach. Sprobuje zrobic tak jak mowi as017 i zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 2116
Pomógł: 221
Ocena postów: 44
gsm_virus
Zasłużony dla elektroda
Post#9 05 Sie 2008 10:45    

Re: Problem z Alcoholem 120%


draco78 napisał:
No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej
Jeżeli pożyczyłeś od kolegi grę (czyli gra nie jest kupiona przez Ciebie lub dla Ciebie (prezent)), i kopiujesz dla siebie to będzie już pirat...
bo kopiować można tylko swoje własne, zakupione legalnie gry (i płyty z muzyką i filmami) i traktować je jako kopie bezpieczeństwa (w razie uszkodzenia oryginalnego nośnika), lub używać kopii a oryginalny nośnik leży sobie bezpiecznie na półce.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
draco78
Poziom 9
Miasto: Konin
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 33
Ocena postów: 1
draco78
Poziom 9
Post#10 05 Sie 2008 11:04  Autor tematu   

Re: Problem z Alcoholem 120%


No ja wiem przeciez:) a mam jeszcze takie pytanie: jak gra jest na dwoch plytach dvd to mam zrobic tak jak napisal as017 z kazda po kolei czy jak to tam??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
as017
Poziom 11
Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 40
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
as017
Poziom 11
Post#11 05 Sie 2008 11:48    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Możesz zrobić obrazy dwóch płyt, ale do napędu wirtualnego zamontuj obraz tej, która jest odpowiedzialna za uruchomienie gry.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Chorzów
Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7446
Pomógł: 427
Ocena postów: 66
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#12 05 Sie 2008 12:00    

Re: Problem z Alcoholem 120%


Temat bezczelnie wszedł w piractwo i pomoc w kopiowaniu płyty z grą, której autor tematu nie jest właścicielem. Uniemożliwiam dalszą pomoc w tworzeniu pirackiego obrazu płyty zamykając temat.

Pomocny post? + -3
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jak zainstalować grę, aby chodziła bez płyty?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zainstalować linuxa bez płyty. (19)
Jak zainstalować i uruchomić grę Garfield w opałach w systemie Windows 7? (1)
Quake 3 Arena. Jak uruchomić grę, tak aby znaleźć serwery? (6)
Irda - przerobienie. Chcę, aby chodziła pod nf7. (3)
Jak mogę odzyskać grę z płyty??? (4)
Jak uruchomić grę bez CD?? (2)
Co zmienić w jednostce centralnej,aby gra Battlefield 3 chodziła płynniej ? (9)
Win7Prof-jak uruchomić grę na koncie gość bez podawania hasła admina (2)
Lenovo B590 - Jak włączyć BIOS-a, aby zainstalować system (5)
Konica Bizhub c253 - Jak zainstalować aby drukował w sieci (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.176 seconds

elektroda.pl temat RSS