FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Jesteśmy o krok od BioKomputera

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Jesteśmy o krok od BioKomputera
Author
Poziom 26
Poziom 26

Post#31 19 Aug 2008 16:51   

Re: Jesteśmy o krok od BioKomputera

Wrescie ciekawy temat. Mozna gadac o glupotach i innych dygresjach , z ktorych i tak nic madrego nie wyniknie. Swietne miejsce do nabijania punktow.
Back to top

submariner
Poziom 22
Poziom 22

Post#32 22 Aug 2008 07:52   

janchar ludzie nie tylko rozmawiaja o srobkach i gwozdizach , dzieki takim marzycielom technologia idzie do przodu - zawsze kolejnosc jest taka a to miejsce jest dobre jak kazde inne do wymiany mysli , zauwaz ze na elektrodzie sa tez inne bardziej praktyczne dzialy , Twoje wypowiedzi rowniez nabija Tobie punkty.
Back to top

arek59
Poziom 21
Poziom 21

Post#33 22 Aug 2008 22:17   

Temat pomysłowy i przydatny na biologie raczej :D Obecnie ludzie umią kąsić prądem niż sterować związkami chemicznymi i biologicznymi :D Przecież postemp bioelektroniki ulegnie szybkiego postępu, tak jak kiedyś. Przecież dawniej jak były komputery to też uwazano ze są za wolne a dziś już za szybkie, a biokomputeru juz mogą wyprzedzić naszą inteligencje :D Przecież to nie szybki postęp tak jak kisyś wynaleziono tranzystor i go udoskonalili przez 20 lat ze dziś mają rozmiary cząsteczek powietrza i szybkiśći THz. To samo będzie z postępem bioelektroniki.
Back to top

dominik_85
Poziom 16
Poziom 16

Post#34 22 Aug 2008 22:53   

Co takie sztuczne dna na początku swojej ewolucji mogło by zdziałać? Zakładam że pierwsze próby wprowadzenia tej "sztuczności" będą miały za zadanie pomóc, usprawanić, umożliwić pewne procesy... W czym taki powstały biokomputer jest nam w stanie pomóc? a może przeszkodzić... Rozwój tego typu "form" może być dla nas zaskakujący. Myślę, że na obecny czas nie jesteśmy nawet w stanie wyobrazić sobie jakie znaczenie będą miały twory przyszłości, co zmienią , czy coś wogóle zmienią, może rozwój tego wszystkiego stanie w martwym punkcie, a może nie...
Przyszłość przyniesie odpowiedź...
Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#35 31 Aug 2008 23:12   

submariner wrote:
ludzie nie tylko rozmawiaja .... ble ble ble, Twoje wypowiedzi rowniez nabija Tobie punkty.

No przeciez dlatego napisalem.
W 99,99999% wypowiedz moja i innych nic nie wnosi. Sa to czyste dyrdymaly. Szczerze mowiac ja i wszyscy zabierajacy glos nie maja zielonego pojecia o tej technologii.
Mimo wszystko pozdrawiam i zachecam do dalszej ... dalszego nabijania punktow.
Back to top

michalsk8
Poziom 1
Poziom 1

Post#36 16 Feb 2009 22:10   

Jeżeli chodzi o sztuczna inteligencję... Czy naprawdę myślicie, że jeżeli ludzie stworzą inteligentne roboty to będą one wykorzystywane tylko w dobrych celach? Oczywiście, że nie. Tak samo jak nie jedna firma zajmie się ich produkcją. Nie zdziwiłbym się gdyby sceny z Terminatora już nie długo stały się rzeczywistością. Powiem więcej jestem o tym prawie przekonany. Ludzie zafascynowani są możliwościami nowoczesnych technologii i ciągle starają się ulepszyć. Nadejdzie taki moment, kiedy naukowców przestaną interesować konsekwencje jakie może przynieść stworzenie SI. Rozwoju nie jesteśmy wstanie zatrzymać to jest pewne. Chyba, że faktycznie spadnie na nasza planetę kataklizm i wszystko trzeba będzie zacząć od nowa.
Ja trzymałbym się jednak tego, że tym kataklizmem będzie bunt maszyn i fakt, że człowiek już nie jest do niczego potrzeby. Roboty będą posiadały swego rodzaju inteligencję, ale NIGDY nie będą takie jak my - ludzie. Nie będą miały sumienia, poczucia winy, nie będą potrafiły kochać. Dlatego właśnie tak nie bezpieczne może okazać się stworzenie Sztucznej Inteligencji.
Gdyby tylko w jakiś sposób dało się kontrolować ludzkie wynalazki to byłaby już inna sprawa. Nie byłoby to takie niebezpieczne. Jednakże chciałbym być jeszcze na tym świecie, kiedy powstanie cyborg symulujący zachowanie człowieka, zdolny do podejmowania decyzji... Potem niech mnie szlag jasny trafi... Nie mam zamiaru służyć maszynie.
Pozdrawiam!
M
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Jesteśmy o krok od BioKomputera
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2

Page generation time: 0.14 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed