Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Podłączenie dekodera do 2 telewizorów. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kbanach20
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 97

kbanach20
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 09 Sie 2008 10:38   

Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Mój problem polega na tym, że chciałbym podłączyć 1 dekoder do 2 telewizorów.. Na co dzień dekoder ( ferguson dsr 5001 ) podłączony jest do telewizora Panasonic, przez normalne wejście EURO. Chciałbym o ile to jest możliwe podłączyć też satelitę do telewizora FUNAJ

Podłączenie dekodera do 2 telewizorów..

Czy to jest możliwe? I jak to zrobić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ajpier
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Kwi 2008
Posty: 3163
Miasto: Liechtenstein

ajpier
Poziom 23
Post#2 09 Sie 2008 10:47   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Można wykorzystać wyjście antenowe lub drugie EURO. Oczywiście na obydwu telewizorach trzeba będzie oglądać ten sam program z dekodera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kbanach20
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 97

kbanach20
Poziom 12
Post#3 Post autora tematu 09 Sie 2008 12:11   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


To moze powiem tak.. jak zrobić zeby z jednej anteny satelitarnej odbierały 2 telewizory osobno ? czy trzeba mieć 2 dekodery ? i jak podłączyć dekoder do telewizora Funaj ?

Gniazda przy telewizorze Funaj:

Kod:
http://i37.tinypic.com/v4rnuh.jpg


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#4 09 Sie 2008 14:21   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


2 dekodery i konwerter twin (oczko przy antenie Razz)

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kbanach20
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 97

kbanach20
Poziom 12
Post#5 Post autora tematu 09 Sie 2008 15:03   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


aha rozumiem... ale w jaki sposób podłączyć dekoder do telewizora ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
next22
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 26 Cze 2008
Posty: 234
Miasto: PIOTRKÓW TRYB

next22
Poziom 15
Post#6 09 Sie 2008 17:23   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


poprzez modulator FM

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kbanach20
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 97

kbanach20
Poziom 12
Post#7 Post autora tematu 10 Sie 2008 10:12   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


dobrze znalazłem modulator na allegro. ma on wejscia:

Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.

a w telewizorze są wejscia tak jak dałem link wyrzej.. wiec nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć ; /

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Miasto: PIOTRKÓW Tryb

pala22
Poziom 19
Post#8 10 Sie 2008 21:32   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


więc dekoder podłanczasz pod te 3 kolorowe a TV zgodnie z opisem "toTV"
Póżniej wyszukujesz dekoder jak kanał tv-naziemnej

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
darek23422
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 1198
Miasto: Rybnik

darek23422
Poziom 21
Post#9 11 Sie 2008 01:01   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Ale poco modulator z tego co wiem ten tv ma wejście z tyłu na czin starczy połączyć panasonić z dekoderem za pomocą euro a funai za pomocą czin.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dfergisz
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 14
Miasto: Gdzieś

dfergisz
Poziom 5
Post#10 05 Paź 2008 13:29   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Witam,posiadam dekoder ferguson AF 3018 i chciałbym się dowiedzieć czy da się tak podłączyć żeby 1 TV miał obraz z euro a 2 TV był podłączony i miałby inny kanał?? proszę o odpowiedz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
amar2303
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 163
Miasto: pomorskie

amar2303
Poziom 14
Post#11 05 Paź 2008 13:38   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Witam. Takiej możliwości niema,chyba że jeszcze jeden dekoder i konwerter twin.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dfergisz
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 14
Miasto: Gdzieś

dfergisz
Poziom 5
Post#12 05 Paź 2008 18:27   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr240760
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 106

mr240760
Poziom 12
Post#13 09 Gru 2008 12:36   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


WITAM
JESTEM KOMPLETNYM LAIKIEM JEŻELI CHODZI O ELEKTRONIKĘ.MAM NASTĘPUJĄCY PROBLEM
1.KUPIŁEM DRUGI TELEWIZOR SAMSUNG 42 CALE
2.MAM DEKODER POLSATU SAMSUNG
3.MAM DRUGI TELEWIZOR PANASONIKA 19CALI
POŁĄCZYŁEM TO WSZYSTKO ZA POMOCĄ EURO-ZŁĄCZA I DZIAŁA TZ.MAM TAKI SAM OBRAZ NA DWUCH TELEWIZORACH .KABLE EUROZŁĄCZA MAJĄ PO1,5M A JA CHCĘ ŻEBY DRUGI TELEWIZOR BYŁ W DRUGIM POKOJU A DEKODER W PRZEDPOKOJU TAK ŻE PILOT MA ZASIĘG Z JEDNEGO I DRUGIEGO POKOJU.pRÓBOWAŁEM POŁĄCZYĆ DRUGI TELEWIZOR NA CZINCZE PRZEZ KOSTKĘ EURO ALE NIE MA OBRAZU.NIE WIEM GDZIE KUPIĆ KABEL EURO 10m .NAWET JAK KUPIĘ TO TRZEBA BĘDZIE ROZWALAĆ PÓŁ ŚCIANY I STROPU ŻEBY RO POŁĄCZYĆ CZY NIE DA SIĘ TEGO ZROBIĆ ZA POMOCĄ CZINCZA.Z GORY DZIĘKUJĘ ZA POMOC

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Miasto: starachowice

zbyszek_
Poziom 20
Post#14 09 Gru 2008 14:07   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Nie musisz kupować E-E 10 m zastosuj trójnik E-E i do 2 TV puść kabel czincz-czincz + 2 szt redukcji E-czincz i po problemie , ale ten sam program na obu TV.Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr240760
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 106

mr240760
Poziom 12
Post#15 09 Gru 2008 16:34   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


DZIĘKI ZA PORADĘ JUŻ ZAMONTOWAŁEM I WSZISTKO DZIAŁA .TERAZ TYLKO CZARNA ROBOTA KUCIE...
POZDROWIENA I WESOŁYCH ŚWIĄT

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Miasto: starachowice

zbyszek_
Poziom 20
Post#16 09 Gru 2008 16:51   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


Oj kucie to nie jest czarna robota daj spokonic się nie kuje a wierci, więc nic czarnego no może troszkę kurzu. Tobie też WESOLUTKOCH .Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zxvt
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 202
Miasto: Warszawa

zxvt
Poziom 15
Post#17 09 Gru 2008 20:46   

Re: Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.


5001 powinien mieć wbudowany modulator

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Podłączenie dekodera do 2 telewizorów.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie tv satelitarnej do 30 telewizorów (8)
2 dekodery i 2 telewizory - podłączenie 2 telewizorów (2)
Podłączenie dwóch telewizorów do jednej anteny (3)
Podłączenie 3 telewizorów do kablówki bez straty jakości? (3)
podłączenie dekodera cyfry+ (4)
Podłączenie 2 TV do dekodera TVSAT (4)
Podłączenie TV do dekodera HDMI (4)
podłączenie dvd, tv i dekodera (4)
multiroom nc+ - podłączenie dekodera (3)
podłączenie dekodera C+ do sharp lc32wd1e (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS