Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03
Autor
Wiadomość
okrim
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14

Post#1 Post autora tematu 10 Sie 2008 15:23   

Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


W Audi A6 '03 zostało wymienione radio Audi Concert na Alpine Ida X100.

Antena zamontowana jest na dachu auta.
W firmowym radiu oprócz przewodu antenowego, podłączony był drugi przewód [wtyk fakra?] , żółtego koloru

http://www.procar.pl/proscan_allegro/proscan%20fakra.jpg

Radio Alpine takiego wtyku nie posiada. Nie jestem pewien, ale jest to chyba zasilanie wzmacniacza anteny, gdyż sama antena nic nie daje.

proszę o rozwiązanie lub przekierowanie na analogiczny temat.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 15:23   





Powrót do góry
   
11111olo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 10313
Miasto: z opolskiego ;)

Post#2 10 Sie 2008 18:34   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Podłącz samą antenę - w końcu radia nie zepsujesz. Jak będzie marnie grało będziemy się martwić ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 18:34   





Powrót do góry
   
okrim
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14

Post#3 Post autora tematu 10 Sie 2008 20:37   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


podłączona jest. ale jak pisałem nic nie daje. na zwykłym druciku po podłączeniu gra o niebo lepiej. może separator antenowy trzeba na któryś z tych przewodów zastosować i dopiero na wejście antenowe. nie wiem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 20:37   





Powrót do góry
   
daras984
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 726
Miasto: międzychód

Post#4 11 Sie 2008 10:20   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Potrzebujesz separator który wysteruje fabryczny wzmacniacz antenowy w antenie, separator musi być założony na wtyczkę fajkę, fakrę zostaw w spokoju
Powrót do góry
   
andrzej788
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 7

Post#5 01 Lis 2009 19:05   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Wczoraj zamontowałem nowe radio(clarion db288) do mojego audi A3.
Musze jeszcze dokupić separator antenowy bo poprzednio było oryginalne radio które ma +12V na antenie.
Pod wyjście w radiu na zasilanie anteny mam juz podłączone wzbudzenie do wzmacniacza (system Noki'a), w związku z tym mam pytanie czy można jednocześnie do tego jednego wyjścia w radiu podłączyć wzbudzenie wzmacniacza i separator?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie CB Radia do anteny FM/AM (8)
Zmieniarka do firmowego radia w Toyocie (7)
Audi A4 B6 podłączenie tylnich głośników i wzmacniacza Audi do radia Pioneer (2)
Jak wpisać kod do radia firmowego w Astrze 2 ?? (4)
podłączenie anteny powoduje zanik zasilania nowego radia... (10)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (15)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (2)
Podłączenie radia Alan78 plus i anteny Lemm AT72 Magnum. (10)
Peugeot 407 brak firmowego radia - ustawienia komputera auta (2)
jak zabrac sie do zmiany radia firmowego Renault Megane II na Sony CDX-GT24 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS