Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis ->Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
okrim
Poziom 7
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14
Ocena postów: 1
okrim
Poziom 7
Post#1 10 Sie 2008 15:23  Autor tematu   

Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


W Audi A6 '03 zostało wymienione radio Audi Concert na Alpine Ida X100.

Antena zamontowana jest na dachu auta.
W firmowym radiu oprócz przewodu antenowego, podłączony był drugi przewód [wtyk fakra?] , żółtego koloru

http://www.procar.pl/proscan allegro/proscan%20fakra.jpg

Radio Alpine takiego wtyku nie posiada. Nie jestem pewien, ale jest to chyba zasilanie wzmacniacza anteny, gdyż sama antena nic nie daje.

proszę o rozwiązanie lub przekierowanie na analogiczny temat.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
11111olo
Poziom 43
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 12091
Pomógł: 734
11111olo
Poziom 43
Post#2 10 Sie 2008 18:34    

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Podłącz samą antenę - w końcu radia nie zepsujesz. Jak będzie marnie grało będziemy się martwić ;)

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
08.12.2015 LCD2USB w zatoce 5,25" w PC
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
okrim
Poziom 7
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14
Ocena postów: 1
okrim
Poziom 7
Post#3 10 Sie 2008 20:37  Autor tematu   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


podłączona jest. ale jak pisałem nic nie daje. na zwykłym druciku po podłączeniu gra o niebo lepiej. może separator antenowy trzeba na któryś z tych przewodów zastosować i dopiero na wejście antenowe. nie wiem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
daras984
Poziom 22
Miasto: międzychód
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 717
Pomógł: 40
Ocena postów: 9
daras984
Poziom 22
Post#4 11 Sie 2008 10:20    

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Potrzebujesz separator który wysteruje fabryczny wzmacniacz antenowy w antenie, separator musi być założony na wtyczkę fajkę, fakrę zostaw w spokoju

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andrzej788
Poziom 8
Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 7
Ocena postów: 1
andrzej788
Poziom 8
Post#5 01 Lis 2009 18:05    

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Wczoraj zamontowałem nowe radio(clarion db288) do mojego audi A3.
Musze jeszcze dokupić separator antenowy bo poprzednio było oryginalne radio które ma +12V na antenie.
Pod wyjście w radiu na zasilanie anteny mam juz podłączone wzbudzenie do wzmacniacza (system Noki'a), w związku z tym mam pytanie czy można jednocześnie do tego jednego wyjścia w radiu podłączyć wzbudzenie wzmacniacza i separator?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis -> Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie CB Radia do anteny FM/AM (8)
Zmieniarka do firmowego radia w Toyocie (7)
Audi A4 B6 podłączenie tylnich głośników i wzmacniacza Audi do radia Pioneer (2)
Jak wpisać kod do radia firmowego w Astrze 2 ?? (4)
podłączenie anteny powoduje zanik zasilania nowego radia... (10)
Peugeot 407 brak firmowego radia - ustawienia komputera auta (2)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (15)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (2)
Podłączenie radia Alan78 plus i anteny Lemm AT72 Magnum. (10)
jak zabrac sie do zmiany radia firmowego Renault Megane II na Sony CDX-GT24 (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.081 seconds

elektroda.pl temat RSS