Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03
Autor
Wiadomość
okrim
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14

Post#1 Post autora tematu 10 Sie 2008 15:23   

Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


W Audi A6 '03 zostało wymienione radio Audi Concert na Alpine Ida X100.

Antena zamontowana jest na dachu auta.
W firmowym radiu oprócz przewodu antenowego, podłączony był drugi przewód [wtyk fakra?] , żółtego koloru

http://www.procar.pl/proscan_allegro/proscan%20fakra.jpg

Radio Alpine takiego wtyku nie posiada. Nie jestem pewien, ale jest to chyba zasilanie wzmacniacza anteny, gdyż sama antena nic nie daje.

proszę o rozwiązanie lub przekierowanie na analogiczny temat.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 15:23   





Powrót do góry
   
11111olo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 10437
Miasto: z opolskiego ;)

Post#2 10 Sie 2008 18:34   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Podłącz samą antenę - w końcu radia nie zepsujesz. Jak będzie marnie grało będziemy się martwić ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 18:34   





Powrót do góry
   
okrim
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 14

Post#3 Post autora tematu 10 Sie 2008 20:37   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


podłączona jest. ale jak pisałem nic nie daje. na zwykłym druciku po podłączeniu gra o niebo lepiej. może separator antenowy trzeba na któryś z tych przewodów zastosować i dopiero na wejście antenowe. nie wiem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sie 2008 20:37   





Powrót do góry
   
daras984
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 718
Miasto: międzychód

Post#4 11 Sie 2008 10:20   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Potrzebujesz separator który wysteruje fabryczny wzmacniacz antenowy w antenie, separator musi być założony na wtyczkę fajkę, fakrę zostaw w spokoju
Powrót do góry
   
andrzej788
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 7

Post#5 01 Lis 2009 18:05   

Re: Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03


Wczoraj zamontowałem nowe radio(clarion db288) do mojego audi A3.
Musze jeszcze dokupić separator antenowy bo poprzednio było oryginalne radio które ma +12V na antenie.
Pod wyjście w radiu na zasilanie anteny mam juz podłączone wzbudzenie do wzmacniacza (system Noki'a), w związku z tym mam pytanie czy można jednocześnie do tego jednego wyjścia w radiu podłączyć wzbudzenie wzmacniacza i separator?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Podłączenie anteny do nie firmowego radia w Audi A6 '03
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie CB Radia do anteny FM/AM (8)
Zmieniarka do firmowego radia w Toyocie (7)
Audi A4 B6 podłączenie tylnich głośników i wzmacniacza Audi do radia Pioneer (2)
Jak wpisać kod do radia firmowego w Astrze 2 ?? (4)
podłączenie anteny powoduje zanik zasilania nowego radia... (10)
Peugeot 407 brak firmowego radia - ustawienia komputera auta (2)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (15)
Podłączenie anteny kier. do radia sam. blisko nadajnika UKF (2)
Podłączenie radia Alan78 plus i anteny Lemm AT72 Magnum. (10)
jak zabrac sie do zmiany radia firmowego Renault Megane II na Sony CDX-GT24 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS