FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Ankieta: Ile zarabia elektryk?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks -> Ankieta: Ile zarabia elektryk?
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#91 05 May 2010 10:33   

Re: Ankieta: Ile zarabia elektryk?

Pracuje, w województwie świętokrzyski, jako elektryk, w między czasie jako operator wycinarki water jet, praca niby 8h na dwie zmiany. Czasem nawet po 10 czy więcej. Nieplanowane wyjazdy po całej Polsce, nie zależnie od pogody, praca na zewnątrz, czasem nawet po 14h a nawet 20h. Wypłata po 1600 - 1700zł.
Back to top

cirrostrato
Poziom 22
Poziom 22

Post#92 05 May 2010 10:49   

Norewegia/Szwecja elektryk, montaż szaf sterujących, komunikatywny angielski lepiej norweski, CAD pożądany, bezproblemowe czytanie rysunków technicznych (..aż wstyd pisać), inne, kilkanaście tys. na rękę (podatki w zasadzie w tej grupie zarobków zwracają), na fiordach ostatnio dorsze 5kg, potrzebny mocny sprzęt połowowy...
Back to top

Mariotoulon
Poziom 2
Poziom 2

Post#93 28 May 2010 23:17   

Prowadze firme jednoosobowa we Francji po wszystkich opłatach podatkach i innych pierdołach na ręke zostaje w zależnosci o miesiąca między 2500 euro a 4000 euro . Ale narobić sie trzeba i nie tak jak w Polsce norma to rzecz święta bo inaczej odbioru brak .
Back to top

mariuszelektryk
Poziom 1
Poziom 1

Post#94 05 Oct 2010 17:33   

27 lat w zawodzie od 7 lat upr. SEP 1kV + pomiarowe 2250 zł netto praca jako elektryk-palacz system 3 zmianowy + niedziele i święta nie więcej niż 8h/dziennie i 160h w miesiącu do tego premia 100zł raz na 3 miesiące wszystkie świadczenia Wielkopolska (Słupca)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Oct 2010 17:33   

Back to top

elekkto
Poziom 9
Poziom 9

Post#95 08 Oct 2010 11:40   

elektryk z wykształceniem kierunkowym,doświadczenie w zawodzie,upr. SEP +pomiary kat "E"-2000 netto, bez umowy,praca jako elektryk na budowie,konkretnie przy budowie osiedla mieszkaniowego
Back to top

hhig
Poziom 4
Poziom 4

Post#96 13 Oct 2010 19:50   

Elektryk UK (Londyn)
Uprawnienia UK (odpowiednik SEP), w trakcie kurs na projektowanie, inspekcje I certyfikowanie instalacji.
14 GBP na godzine praca 9 godzin dziennie (poniedzialek - piatek) do tego z 30 nadgodzin w miesiacu I wychodzi okolo 2500-2800 GBP na reke.
Praca - przedewszystkim inspekcje instalacji, pomiary I naprawy.
Dodatkowo czasmi cos sie trafi na boku to srednio 30GBP/h
Polskie uprawnienia SEP D+E do 15kV (chyba juz niewazne nawet nie pamietam) do tego kilka kursow roznorakich + Autocad + dokumentacja techniczna - ale niestety tu wszystkie te papiery moge sobie ... Pewnie wiecie gdzie wsadzic.
Back to top

WOJTASGARD
Poziom 4
Poziom 4

Post#97 31 Oct 2010 11:17   

Witam dołączam się do tematu, 25 lat, 5 lat jako elektryk budowlany, angielski b.dobry,liceum techniczne -monter elektronik,studia mechaniczne - komputerowe wspomaganie projektowania,od roku pracuje jako elektroautomatyk okrętowy, na masowcach,zarobki 5500 dolarów miesięcznie, na statku, w domu niestety nic,dlatego trzeba siedzieć długo na statku aby zarobić,niestety jak na razie za mało stażu aby wskoczyć do firmy miesiąc na miesiąc, ale i tak jestem bardzo zadowolony z pracy jak i z siebie, na budowie w Polsce miałem 10 zł na godzinę z uprawnieniami do 1kV. Pozdrawiam brać elektryczną.
Back to top

piotrkam1982
Poziom 9
Poziom 9

Post#98 03 Nov 2010 20:45   

Witam

Minął rok od mojego postu w tym topiku...dalej tak samo, 10zł na rękę czasem coś wrzuci extra 300zł/2 mce - masakra roboty tyle że przerobić się nie da! nie wiem czy ci wszyscy nasi szefowie zarabiają na naszych godzinach ??? czy stawki są gdzieś ustalane ???

pozdrawiam
Back to top

ele_pp
Poziom 21
Poziom 21

Post#99 03 Nov 2010 21:43   

Witam.

Trochę to dziwne, Panie kolego Piotr. Widzę tylko narzekanie, a tu :
- a to laptop naprawiony
- a to komputer złożony za przystępną cenę
- a to elektryka zrobiona fachowo i rzetelnie

Te roboty to na konto szefa czy własne ?
Back to top

dawtepl
Poziom 9
Poziom 9

Post#100 03 Nov 2010 21:55   

woj śląskie, elektryk budowlany, 5 lat w zawodzie, średnie - zawodowe, uprawnienia 1kV - E - pomiary. Zarobki - 11zł/h (na czysto) - na miesiąc 2500 - 3500 (ale to jak już nieźle się narobisz). Praca w warunkach budowlanych - jak wygląda wie każdy kto pracował w zimie na budowie.
Back to top

piotrkam1982
Poziom 9
Poziom 9

Post#101 04 Nov 2010 20:32   

ele_pp wrote:
Witam.

Trochę to dziwne, Panie kolego Piotr. Widzę tylko narzekanie, a tu :
- a to laptop naprawiony
- a to komputer złożony za przystępną cenę
- a to elektryka zrobiona fachowo i rzetelnie

Te roboty to na konto szefa czy własne ?

heheh...no proszę kto tu do mnie zawitał... WITAM serdecznie

no panie Piotrze mogę to wytłumaczyć się : kot przy jednej dziurze zdechnie....
a wydatków ciągle przybywa - jak u każdego !
Back to top

mlody-20
Poziom 8
Poziom 8

Post#102 13 Nov 2010 19:05   

woj świętokrzyskie, mgr inż. elektrotechniki spec. telekomunikacja, pracuje w pewnej państwowej "firmie" od 7 miesięcy (moja pierwsza praca)8 godz 5 dni w tygodniu. Uprawnienia E i D w G1, G2, G3, plus pomiary w G1, a zajmuje się wszystkim co związane z energetyką od kładzenia czy remontów instalacji po dobór taryfy czy mocy, na rękę w tej chwili 2400 plus trzynastki, wczasowe i premie, póki co nie narzekam powinno być jeszcze lepiej...
Back to top

JAREK1P1
Poziom 3
Poziom 3

Post#103 13 Nov 2010 19:32   

3 lata temu pracowałem w firmie elektrycznej wykonującej typowo usługi elektryczne zarobki wachały się od 2 do 2,5 tyś zł brutto, obecnie z tego co wiem jest trochę lepiej 3 3,5 tyś. woj. łódzkie.
Back to top

Liso5
Poziom 5
Poziom 5

Post#104 13 Nov 2010 22:30   

Dołączę się do tematu. Staż ok. 20 lat uprawnienia E i D praca na konserwacji i utrzymaniu ruchu .Zarobki ok. 2300 na rękę-zus od całości. Po godzinach zawsze ponad 2500 za miesiąc. mazowieckie
Back to top

stanislaw1954
Poziom 21
Poziom 21

Post#105 21 Nov 2010 22:44   

Po długim wahaniu dołączę z moimi zarobkami :34lata pracy ,dyspozytor na stacji 110kV, 4-ro brygadówka 160 godz. w mieś. żadnych nadliczbówek 13 ,50zł/godź+ premia nie zawsze 100-120zł oczywiście godziny za święta tzw.setki zabrano nam kilka lat temu.
Duży z-d przemysłowy ,w latach 90: 6-8 tyś pracowników obecnie znacznie mniej i oby nie padł.na południu Polski Żyć nie umierać.Jak niektórzy mówią za mało żeby normalnie żyć a czasem w tv namawiają aby odkładać na starość bo z emeryturą może być krucho.Tylko z czego ,przecież to się przejada .
Back to top

tiger123
Poziom 2
Poziom 2

Post#106 10 Dec 2010 21:52   

Elektryk, średnie zawodowe,łódź, 30 lat stażu i szerokie spektrum doświadczenia
zawodowego. 3800-4100 brutto.
pozdrawiam.
Back to top

galus6
Poziom 1
Poziom 1

Post#107 21 Dec 2010 01:00   

Witam,

Jestem szczerze zaskoczony stawkami, o jakich tu czytam. Mgr inz elektrotechniki, uprawnienia i 2500 zl ?! Jak to mozliwe...
Nie wiem, czy firmy sa tak biedne i wiecej nie moga zaoferowac, czy ludzie sa juz tak przycisnieci,ze za takie pieniadze pracuja...

Technik elektryk maszyn i urzadzen gornictwa podziemnego. 8 lat stazu w kopalni. Utrzymanie ruchu i serwis na tzw miedzyzmianach:
4500zl / miesiac, 6godzin/dzien plus Barborka, trzynastka i wegiel, razem ekstra ok 14tys/rocznie

Cztery lata w UK. Uprawnienia angielskie, praca w firmie zajmujacej sie systemami elektroniki domowej, alarmami, CCTV i elektryka.
£14/h jako jedyny Polak w firmie, nie sadze by reszta-Angole za to pracowala.

Pozdrowienia serdeczne
m

[/b]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Dec 2010 01:00   

Back to top

stanislaw1954
Poziom 21
Poziom 21

Post#108 21 Dec 2010 11:15   

Witam ponownie.
Moje zdanie w sprawie zarobków ,jest następujące.
Jeśli właściciel prywatnej firmy niezbyt dużo płaci, to chociaż mi się to nie podoba , to przynajmniej rozumie motywy jego postępowania:chęć szybkiego wzbogacenia , a na dodatek zawsze można powiedzieć --to jego zakład,więc robi co chce .Pewnie że krzywdą innych ,mniej zaradnych .A czy zakład ,którego jest właścicielem zdobył w sposób uczciwy to inna sprawa.
Inaczej się ma rzecz w zakładach t.zw państwowych.Dyrektor , prezes bądź kierownik są powołani na stanowiska najczęściej przez układy. .Pochodzą bardzo często jeszcze z PZPR lub Sld.Nie ma znaczenia czy firma dobrze prosperuje , a nieraz przyczyniają się do jej upadku przez złe zarządzanie, nieudolność ,a chyba też bywa celowo,oni "muszą dobrze zarabiać"A inni-"robole" to niech się cieszą że w ogóle mają pracę ---bo na ich miejsce czeka za bramą 100 innych chętnych .To są odzywki naszych szefów, gdy próbujemy się upominać o godne wynagrodzenie.
Dużo by można o tym pisać , ale czy to coś zmieni. A za granicę też wszyscy nie wyjedziemy.
Wszystkiego dobrego z okazji świąt wszystkim elektrykom i nie tylko.
Back to top

luksad2200
Poziom 3
Poziom 3

Post#109 21 Dec 2010 12:57   

witam
miałbym takie pytanie. Dostałem propozycje pracy jako elektryk stawka 10zł na godzinę, umowa o prace, nie mam doświadczenia w tej branży ani także nie skończyłem żadnej szkoły elektrycznej.
Czy warto podjąć taką prace za tą stawkę?
Miejsce pracy Kraków
Back to top

zdzisiek1979
Poziom 20
Poziom 20

Post#110 21 Dec 2010 13:01   

Jak nie masz pojęcia a chcą cie i dają szansę nauki to ja bym brał nie spodoba się niewolnikiem nie jesteś możesz odejść.
Back to top

bonanza
Poziom 22
Poziom 22

Post#111 21 Dec 2010 20:51   

Choć jestem rocznik 62 to w całości popieram Stanisława1954. Pracuję w firmie, którą szef zbudował od zera i jego wola. Ale jak na razie ciągle się rozwijamy i rozbudowujemy, a firmy z państwowego korzenia wokół nas? Nieustanna restrukturyzacja, czyli sprzedaż i rozbieranie wszystkiego i wywalanie ludzi. Bo tam ważne są wskaźniki.
Back to top

JohnySpZOO
Poziom 18
Poziom 18

Post#112 23 Dec 2010 13:19   

luksad2200 wrote:
witam
miałbym takie pytanie. Dostałem propozycje pracy jako elektryk stawka 10zł na godzinę, umowa o prace, nie mam doświadczenia w tej branży ani także nie skończyłem żadnej szkoły elektrycznej.
Czy warto podjąć taką prace za tą stawkę?

Warto, tym bardziej jeśli nie masz większych perspektyw w swojej okolicy.

Ja, obecnie student V roku elektroenergetyki: do tej pory praca sezonowa przy inst. el. jako monter - pomocnik elektryka. Uprawnienie G1 na E i D. Stawka 8 pln na czarno. Praca po 10-12h -doświadczenie bezcenne jeśli chodzi o kopanie przez miesiąc dołów/rowów pod przewody i odgromówkę w temp. ok 40'C i ciągłe gadanie szefa że moja praca jest nieefektywna (dorobkiewicz pier... nie mający o elektryce żadnego pojęcia).
Od stycznia jeśli wypali pewna fucha to zarobki na czysto wzrosną dwukrotnie, umowa o prace itd. - doświadczenie kiedyś czyni mistrza :D
Back to top

misiek118
Poziom 7
Poziom 7

Post#113 23 Dec 2010 15:24   

Witam. Pracowałem od marca do września jako pomocnik elektryka. Uprawniania SEP E 1kV pierwszy miesiąc stawka 13 brutto, kolejne miesiące 14 ( wszystko legalnie ) 8h dziennie + nadgodziny, też jak kolega wyżej kable, kopanie, układanie przewodów )
Obecnie student ale doświadczenie jakieś pozostaje pozdrawiam
Back to top

townsville
Poziom 2
Poziom 2

Post#114 13 Mar 2011 18:31   

7 lat po studiach elektrycznych na polibudzie sl. na poczatku w delphi kraków dostałem 2700 brutto jako manufacturing engineer,nastepna praca juz w branży energetycznej na delegacjach cały swiat w zależności od wyjazdu 8-20 tys wyjazdy tez były rozne miesiac-trzech miesięcy. teraz jako kierowni krobót elektrycznych 3500na reke+jakas premia i delegacje do tego własna działalnośc gospodarcza -automatyka zabezpieczeniowa rozdzielni SN, uruchomienia rozdzielni, rozruchy pomiary itd, zalezy od miesiąca marzec był fajny wpadło 15 tys..

Jesli jest ktos chetny do nawiązania wspołpracy w/s rozdzielni SN prosze o kontakt powersolutions(malpa)op.pl
Pozdr wszystkich :)

Jak wykształceni ludzie mogą tak niechlujnie pisać? [retrofood]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Mar 2011 18:31   

Back to top

kraks
Poziom 9
Poziom 9

Post#115 23 Sep 2011 09:57   

kierownik robót elektrycznych - warszawa - firma z zachnim kapitałem - 7000brutto plus premie za kontrakt i placone nadgodziny. bez UB z dwuletnim doświadczeniem. pozdr.

Jak wykształceni ludzie mogą tak niechlujnie pisać? [retrofood]
Back to top

piotrkam1982
Poziom 9
Poziom 9

Post#116 02 Oct 2011 11:25   

Witam!

Znów minął rok, 3 wpis....

Można wcześniej po postach stwierdzić jakie mam doświadczenie i zarobki...

12 zł netto/h + premia 500 zł za prowadzenie budowy...
średnio 3000zł

a inflacja? paliwo....?
Back to top

lechmmm
Poziom 9
Poziom 9

Post#117 15 Dec 2011 17:06   

lechmmm wrote:
Witam

Podlasie-duża podlaska (prywatna) firma - utrzymanie ruchu. Od kopania rowów pod przewody poprzez naprawę starego sprzętu z lat 70-tych (tokarki, wiertarki) po naprawy laserów Amada, Bystronic i kilkunastu innych automatów do obróbki metalu. Obecnie doszła budowa nowoczesnej malarni gdzie pomagam przy instalacji automatyki dla firmy włoskiej. Praca 8h na UR. Obecnie przy budowie 10h. po godzinach jestem pod tel do 22. Zarobki - ponad 2tyś max było 2,3tyś. Jako że zajmuję się praktycznie wszystkim co związane jest z UR + sprawami energetycznymi, myślę że mogło by być więcej. Ale czego chcieć od prywaciarza :)

Dodatkowo z kolegą instalujemy monitoringi a sam czasami jeśli wystarczy czasu instalacje el. w domach. Z tego czasami 0,5-1tyś ale to rzadko.

Pozdrawiam

Minęło ponad 1,5 roku od czasu powyższego postu. Co się zmieniło - więcej pracy bo malarnia działa 24h. W związku z powyższym też i tyle jestem dostępny. Dodatkowo zrobiłem uprawnienia konserwatora suwnic i żurawi. Zarobki - 2,5 tyś na rękę - ŻAL :cry: :cry: :cry:
Szczeniak na montażu pracujący 3 miesiące ma 3,5-4 tyś. Powiedzieliśmy szefowi że chcemy na montaż - efekt - włoski strajk z naszej strony. Zobaczymy co będzie. Wszystkich nas nie wywalą - nikt nawet nie wie co to jest APU i jak go włączyć gdy wywali a wywala bo stary.

Miejmy nadzieję że po nowym roku gorzej nie będzie i wszystkim wszystkiego naj na święta i podwyżek (nie w sklepach) po nowym roku.
Back to top

piotrkam1982
Poziom 9
Poziom 9

Post#118 29 Jan 2012 20:30   

piotrkam1982 wrote:
Witam!

Znów minął rok, 3 wpis....

Można wcześniej po postach stwierdzić jakie mam doświadczenie i zarobki...

12 zł netto/h + premia 500 zł za prowadzenie budowy...
średnio 3000zł

a inflacja? paliwo....?

minęło parę miesięcy - 14 netto 500 zł premi - po zmianie prywaciarza...
Back to top

szkarlatnik
Poziom 5
Poziom 5

Post#119 29 Jan 2012 22:06   

3 lata jako pomocnik elektromontera, po liceum ogolnoksztalcacym, brak uprawnien, jedynie prawojazdy kat C
12 PLN/h niestety zarejestrowany na najnizsza krajowa, rekord 260 h w miesiacu
ale na pierwsza prace nie jest zle zwlaszcza jak na zwyklego kota ;)

PS przepraszam za brak polskich liter ale laptop nie posiada polskiego jezyka
Back to top

Razor_12
Poziom 2
Poziom 2

Post#120 30 Jan 2012 16:58   

Elektromonter Utrzymania Ruchu, firma liczy grubo ponad 150 maszyn; SEP E1 do 1kV.
Zarobki 1300 zł. na rękę.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Systems and Networks -> Ankieta: Ile zarabia elektryk?
Page 4 of 5 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Page generation time: 0.19 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed