Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis -> DVD/VCR Początkujący -> Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć
Autor
Wiadomość
steell1966
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 1
Miasto: Radom

Post#1 Post autora tematu 23 Sie 2008 12:21   

Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć


Witam. Chcę podłączyć kamerę przemysłową do telewizora, który posiada tylko jedno wejście antenowe. Wyjąłem ze starego magnetowidu ORION modulator z wejściem i wyjściem antenowym, pięcioma pinami i masą na obudowie. Sygnał z kamery podłączam do modulatora zwykłym kablem antenowym pod ANT-IN, a sygnał na telewizor pod ANT-OUT. Jakie zasilanie lub sygnał muszę jeszcze podpiąć pod modulator i na które piny aby wszystko działało poprawnie? Załączam zdjęcie modulatora. Z góry dziękuje za pomoc.
Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2008 12:21   





Powrót do góry
   
Olek II
Moderator CB Radio
Moderator CB Radio


Dołączył: 15 Sty 2003
Posty: 4736
Miasto: gdzieś na podkarpaciu

Post#2 29 Sie 2008 12:40   

Re: Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłą


Witam totalny błąd w myśleniu. Kamera daje sygnał m.cz, a co za tym idzie nie można w żaden sposób podłaczyć bezpośrednio do gniazda antenowego. Jest tak:
1. odwróć modulator "na plecy" szpilki bedą opisane jeśli nie, to skąd wyjąłeś , tam popatrz.
2. Zasilanie to z reguły 5V ale były również 12V
3. sygnał z kamery podłaczysz do bolca oznaczonego V i masę.
4. Jeśli kamera ma audio, to można podłączyć do modulatora- szukaj bolca oznaczonego A i masa.
5. Do telewizora podłączysz gniazdo które ma bolec w środku, drugie służy do podłączenia anteny sygnałów naziemnych. Jeśli wszystko sprawne to szukaj obrazu na telewizorze w okolicy 36 kanału. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sie 2008 12:40   





Powrót do góry
   
korcjano
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 31

Post#3 03 Lut 2010 00:06   

Re: Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłą


witam . mam podobny problem a poniżej zdjecie modulatora, czy mozna to jakos podłaczyc?

Dodano po 6 [minuty]:

Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2010 00:06   





Powrót do góry
   
Olek II
Moderator CB Radio
Moderator CB Radio


Dołączył: 15 Sty 2003
Posty: 4736
Miasto: gdzieś na podkarpaciu

Post#4 03 Lut 2010 09:15   

Re: Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłą


Przeczytałes to co napisałem wyżej? Przecież masz bolce opisane. W czym problem.
Powrót do góry
   
korcjano
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 31

Post#5 03 Lut 2010 12:58   

Re: Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłą


Nie wiem gdzie podłączyć zasilanie. Poza tym, wszystko kapuje.

Moderowano przez arko100:
Treść postu poprawiłem, regulamin p. 15. Proszę poprawić pozostałe posty.

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis -> DVD/VCR Początkujący -> Monitoring - kamera -> modulator -> tv - jak podłączyć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
JAK PODłąCZYć MODULATOR RF OD COMODORE64 (5)
Jak podłączyć Modulator RMUP236 I IDA (1)
modulator wymontowany z tunera sat globo 5000 jak podłączyć - opis wyprowadzeń (10)
Kamera kopułkowa jak podłączyć (2)
Kamera samsung VP-U8 jak podłączyć do kompa? (1)
Motec mc1100 - Kamera z ciężarówki - jak podłączyć? (1)
kamera VHS + TV = prosty monitoring ??? (7)
Kamera samochodowa - Monitoring tras (22)
kamera JVC DVL167EG jak ją podłączyć ??? prosze o małą pomoc (3)
kamera pogłosowa ADS500+digital delay jak podłączyć pod radio cb (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS