Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy Polsat brak sygnały


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Cyfrowy Polsat brak sygnały
Autor
Wiadomość
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#1 Post autora tematu 23 Sie 2008 15:39   

Cyfrowy Polsat brak sygnały


Witam ponownie. Zakupiłem dzisiaj Cyfrowy Polsat z mini dekoderem i próbowałem go podłączyć. Poskręcałem niby wszystko ale wogole nie odbiera zadnego sygnału. czego to moze być wina ?? antene ustawiałem tak jak maja sąsiedzi na oko ale powinno chociaż jakikolwiek sygnal zlapać nawet słaby a tu nic.
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 734
Miasto: "-"

Post#2 23 Sie 2008 16:10   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


To jest wina słabego wzroku.Antena musi być ustawiona bardzo dokładnie,przy antenie 70 od POLSATU: sygnał 70,jakość 50-60.
Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#3 23 Sie 2008 18:24   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Jeśli nie masz miernika sygnału (koszt ok 25zl) to zapewnij sobie pomoc drugiej osoby i powoli kręć anteną. Dekodery cyfrowe pokazują siłę sygnału z lekkim opóźnieniem.
Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#4 Post autora tematu 23 Sie 2008 18:49   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


po kilku godzinach walki postanowiłem pożyczyć od sąsiada jego dekoder fergusona jakiegos. Podłączyłem i u niego praktycznie od razu złapałem sygnał bardzo dobry. Potem przepiąłem do swojego i nic.
Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#5 23 Sie 2008 18:50   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


A ustawiłeś na swoim satelitę Hotbird?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2008 18:50   





Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#6 Post autora tematu 23 Sie 2008 19:22   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Tak. Myśle teraz ze to bedzie cos z podłączeniem tunera do tv bo byłem u sąsiada ze swoim tunerem i jemu tez nie chodzi a ma ustawione wszystko u siebie na cacy. Tak jak mi polecili forumowicze z elektrody w poprzednim moim temacie zakupiłem kabel euro-chinch (podłączam tuner to tv ktory nie posiada euro złącza) no i niby wszystko ok ale sygnalu nie chce zlapac. A na normalnym ferdku lapie przy tym połączeniu. (euro-chinch) Rece mi opadaja co robie zle ?
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#7 23 Sie 2008 19:32   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Co ma kabel (euro-chinch) do sygnału z satelity.
Przywróć mu ustawienia fabryczne bo mogłeś coś przestawić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2008 19:32   





Powrót do góry
   
DylU02
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 105

Post#8 23 Sie 2008 19:33   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


może jeszcze karta się nie aktywowała??
ja jak kupiłem cyfrowy polsat to sam dekoder, bo talerz z konwenterem miałem i był ustawiony, a sygnału tak samo nie było.
Dopiero pod wieczór (po ok. 8 godzinach) aktywowali mi kartę, wtedy pojawił się sygnał i było wszystko git:)
Spróbuj może nie cały dekoder a samą kartę u kolegi sprawdzić jak nie będzie działało to czekaj na aktywację dopiero później baw się z dokładnym ustawieniem sygnału...
Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#9 Post autora tematu 23 Sie 2008 19:35   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


ustawienie farbyczne mu juz dawalem z 10 razy a aktywowany chyba juz musi być bo mi go sprawdzal w sklepie przed zakupem czy chodzi i mu kurna chodzil wiec nie wiem
Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#10 23 Sie 2008 19:36   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Podłącz kabel 2xEuro, potem sprawdzaj po kolei ustawienia w dekoderze lub przywróć ustawienia fabryczne.
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27034
Miasto: Olesno Śląskie

Post#11 23 Sie 2008 19:37   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


adek13 napisał:
ustawienie farbyczne mu juz dawalem z 10 razy

Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#12 23 Sie 2008 19:37   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


No to zadam teraz banalne pytanie wyświetla ci się w ogóle menu na tv? Bo piszesz masło maślane.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2008 19:37   





Powrót do góry
   
DylU02
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 105

Post#13 23 Sie 2008 19:39   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


może w sklepie sprawdzał na innej karcie?? radzę sprawdzić samą kartę na innym dekoderze:)
Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#14 23 Sie 2008 19:39   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Nie da się sprawdzić bo karta jest sparowana z dekoderem!
Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#15 Post autora tematu 23 Sie 2008 19:41   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


wyświetla sie menu
Powrót do góry
   
dj_jasin
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 391

Post#16 23 Sie 2008 19:42   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Połączenie euro nie ma nic z siłą sygnału, jeśli był u ciebie sąsiad ze swoim dekoderem i wszystko na nim grało a na twoim nie to wina dekodera labo opcje albo uwaliłeś coś.
Powrót do góry
   
rokimail
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 21

Post#17 23 Sie 2008 19:47   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Myślę że twoja antena jest źle ustawiona bo na oko nie ustawisz. Gdybyś miał tuner analogowy i ustawiony na nim kanał np TVN wtedy na zasadzie prób i błędów można ustawić antenę oczywiście cały czas mieć z zasięgu wzroku telewizor.
Jak już twoja antena będzie dobrze ustawiona podłącz dekoder Cyfrowego Polsatu, włącz 1 kanał na dekoderze i cierpliwie zaczekaj sygnał może pojawić się po 15min a może po kilku godz. Tak to już jest z Dekoderami Polsatu montowałem już kilka i tak to właśnie wygląda. Jeśli do 24 godz sygnał się nie pojawi zadzwoń do obsługi klienta.
Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#18 Post autora tematu 23 Sie 2008 19:50   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Ale byłem u sąsiada i u niego podłączałem a on ma antene ustawioną dobrze i u niego tez nic nie było
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2008 19:50   





Powrót do góry
   
władziowek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 13 Lis 2003
Posty: 273
Miasto: Gdzieś w Europie

Post#19 23 Sie 2008 20:07   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Witam
A antenę podłączasz pod właściwe gniazdo? (LNB IN)
Powrót do góry
   
adek13
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 39

Post#20 Post autora tematu 24 Sie 2008 10:44   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Tak. Zreszta nie ma innego wyjscie bo w tym dekoderze jest tylko jedno takie wejscie. Pozostaje mi tylko jutro isc do punktu CP i tam cos zalatwic moze na gwarancje oddac czy cos

Edit:
Wiem już ze to napewno wina dekodera. I teraz mam kilka pytań. Co mołlo sie zepsuć w dekoderze że nie ma zadnego sygnalu? Czy jak pójdę do punktu CP to mogę go oddac na gwarancje ? Uszkodzenie powstalo już po zakupie bo przez zakupem podłączał przy mnie i chodziło. Czy jeśli kupiłbym na allegro np taki sam dekoder to czy moja karta będzie na nim chodziła ??
Powrót do góry
   
piszcza
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 104
Miasto: okolice Zielonej Góry

Post#21 28 Sie 2008 16:09   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Z innym dekoderem karta nie będzie chodziła. W sumie jak jesteś pewny, że to wina dekodera, to masz go przecież na gwarancji. Dziwne, że jak sprawdzili, to wszystko w sklepie chodziło. Czyżby tak szybko karta była aktywowana? Może mają jakieś "swoje sposoby"...
Powrót do góry
   
simciak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 3
Miasto: stuttgart

Post#22 18 Wrz 2008 19:33   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Witam wszystkich.
To moja pierwsza wizyta.
Jak temat watku na to wskazuje mam rowniez problem z brakiem sygnalu z sat. Hotbird dla cyfrowego polsatu.
Walcze juz z tym od kilku tygodni i nic!
A wiec od poczatku:
Cyfrowy polsat mam juz ok 3 lat i nie bylo wiekszych problemow.
Kupilem dekoder, utawilem antene, poczekalem na aktywacje i wszystko gralo. latwizna.

Z tego powodu, ze antena stoi w ogrodku w poblizu krzewow wystarczylo tylko dwa razy do roku obciac zwisajace z gory wieksze galezie i bylo po problemie.
Jednak dobre sie skonczylo. Wymienilem juz wszystkie elementy systemu, probowalem szukac sygnalu na zwyklej skrzynce analogowej, bylo kilku znajomych "specow"od tych spraw - wszystko bez efektow.
Przyjechala specjalistyczna firma i ... uznala ze sygnal zaslania drzewo.
Lecz niebardzo moge sie z tym zgodzic gdyz ww. drzewo jest oddalone o ok 15 m od anteny , a przed dwoma laty bylo dwarazy wyzsze ( zostalo o polowe skrocone) i sygnal byl.
A wiec czy moze mi ktos powiedziec pod jakim mniej wiecej katem pada sygnal z satelity? zawsze wydawalo mi sie ze dochodzi z gory bardziej zblizony do pionu anizeli do poziomu?
Czy ktos jest mi w stanie pomoc?
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#23 18 Wrz 2008 21:12   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Wszystko można policzyć w prosty sposób.
Kalkulator
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/test/index.html
Powrót do góry
   
simciak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 3
Miasto: stuttgart

Post#24 20 Wrz 2008 21:09   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Dzieki bardzo!
Wyszlo mi od anteny do czubka drzewa kat ok. 38 - 40 st.
Tylko dalej nie wiem ile stopni powinno byc minimum zeby nic nie zaklucalo sygnalu i pod jakim katem idzie sygnal z hotbird?
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#25 20 Wrz 2008 21:14   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Następny kalkulator do obliczenia kąta elewacji.
Kąt elewacji zależy od miejsca zamieszkania.
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html
Powrót do góry
   
simciak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 3
Miasto: stuttgart

Post#26 22 Wrz 2008 20:05   

Re: Cyfrowy Polsat brak sygnały


Super!
Wszystko dziala. To bylo jednak to drzewo.
Mam niewiele miejsca do manewrow z antena, ale wystarczylo przesunac o jeden metr ( u mnie to max, dalej nie idzie). A wiec do przyszlego roku jak u sasiada znowu drzewka podrosna! :)
Wielkie dzieki za linki do kalkulatorow i wogole za pomoc!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Cyfrowy Polsat brak sygnały
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Polsat - brak sygnały z antenty satelitarnej (5)
cyfrowy polsat-brak tytułów (6)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat i brak Polstatu:) (3)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Brak Hotbird Cyfrowy Polsat - UK (5)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl temat RSS