Jakubek123 Poziom 17

|
26 Feb 2004 20:13 Panasonic SL-S214 - masakra czy możliwość ratunku? |
|
|
|
Witam @ll. Wczoraj testowałem nowy wzmacniacz,troszke nie dopracowany,ale jest,i testowałem wzmocnienie z wspomnianego w schemacie discmana,już jak sprawdziłem,wszystko było ok,poodłanczałem,ale pech chciał że nie odłączyłem zasilania od discmana (był podłączony przez zasilaczyk i na wejściu miał mini-jack=>2 chinch)no i pech chciał że te chinche tak sobie rzuciułem na podłogę a tam leżała sobie bateryjka 9V i .... pyk .... zwarł się jeden chinch z + i - bateryjki!!!
szybka reanimacja wkłądam słuchaweczki i słucham ,niby nic,ale jak zwiększyłem na maxa to była jak by o połowę mniejsza głośność i tryb xbas po włączeniu żęzi strasznie,byłem w servisie ,facet powiedział że to część wzmacka poszła i że to jest wszystko na jednym scalaku i koszt około 100ZZŁ!!! ale po powrocie do domu zacząłem się nim tak jakby bawić: zaczęłam ten potencjometr naciskać,kręcić,zwierać poszczególne nóżki (potencjometr 5 nóżek) i układzik pewnie odpowiedzialny z głośność(7082 W036 JRC) tak zwierałem i cud ,w pewnym momencie jakby polepszyła się głośność w przwym kanale,NO I CO z tym fantem zrobić???
Wszelkie pomoce,sugestie i pomysły mile widziane,z góry Dzięki Wszystkim Super Extra :) :) :) :) :roll:
|
|