FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Panasonic SL-S214 - masakra czy możliwość ratunku?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Panasonic SL-S214 - masakra czy możliwość ratunku?
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 26 Feb 2004 20:13   

Panasonic SL-S214 - masakra czy możliwość ratunku?

Witam @ll. Wczoraj testowałem nowy wzmacniacz,troszke nie dopracowany,ale jest,i testowałem wzmocnienie z wspomnianego w schemacie discmana,już jak sprawdziłem,wszystko było ok,poodłanczałem,ale pech chciał że nie odłączyłem zasilania od discmana (był podłączony przez zasilaczyk i na wejściu miał mini-jack=>2 chinch)no i pech chciał że te chinche tak sobie rzuciułem na podłogę a tam leżała sobie bateryjka 9V i .... pyk .... zwarł się jeden chinch z + i - bateryjki!!!
szybka reanimacja wkłądam słuchaweczki i słucham ,niby nic,ale jak zwiększyłem na maxa to była jak by o połowę mniejsza głośność i tryb xbas po włączeniu żęzi strasznie,byłem w servisie ,facet powiedział że to część wzmacka poszła i że to jest wszystko na jednym scalaku i koszt około 100ZZŁ!!! ale po powrocie do domu zacząłem się nim tak jakby bawić: zaczęłam ten potencjometr naciskać,kręcić,zwierać poszczególne nóżki (potencjometr 5 nóżek) i układzik pewnie odpowiedzialny z głośność(7082 W036 JRC) tak zwierałem i cud ,w pewnym momencie jakby polepszyła się głośność w przwym kanale,NO I CO z tym fantem zrobić???
Wszelkie pomoce,sugestie i pomysły mile widziane,z góry Dzięki Wszystkim Super Extra :) :) :) :) :roll:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 26 Feb 2004 20:13   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Panasonic SL-S214 - masakra czy możliwość ratunku?
Page 1 of 1
Similar topics
Czy jest możliwość łapania CB? (20)
SC202 - czy jest możliwość? (5)
masakra,proszę o pomoc przy montażu domofonu (2)
STK4241II masakra nie działa (4)
Wzmacniacz Diora WS442 - Masakra!! (4)
Panasonic CQ-DP101U. Możliwość przestawienia na 91,6. (2)
NSX-S214 AIWA (4)
Panasonic TX-TEA308-Ratunku -SOS (10)
Ratunku Panasonic NVL25EE (7)
Czy istnieje możliwość wzmocnienia sygnału w.cz. (2)

Page generation time: 0.06 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed