FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Abroad -> Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.
Author
Poziom 18
Poziom 18

Post#1 Post from the author of the topic 29 Aug 2008 09:14   

Przenośny PACMAN mini

Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.

oto kolejny projekt jaki można znaleźć na stronach forum benheck'a (autora przeróbek ps3 itp). Tym razem jest to przenośna konsola do gier, a właściwie z tylko jedną grą: PACMANem. Wykorzystuje ona wnętrzności wyciągnięte z JAKKS Namco TV. Sygnał obrazu jest bezpośrednio podłączony pod wyświetlacz CCFL 2.5'' z podświetleniem. Cztery akumulatory AA pozwalają na 2.5 godziny zabawy. Projekt nie jest trudny do wykonania, ale z pewnością jest miły dla oka. Niestety nie został w konsoli zastosowany żaden wzmacniacz audio, a co za tym idzie możemy cieszyć się tylko obrazem z gry, a nie dźwiękami.

Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.
Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.

Źródło http://forums.benheck.com/viewtopic.php?t=24780
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Aug 2008 09:14   

Back to top

chomikaaa
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 29 Aug 2008 12:11   

Re: Przenośny PACMAN mini

nie mozna grac podczas ladowania i brak dzwieku to powazny problem
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Aug 2008 12:11   

Back to top

Balu
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 29 Aug 2008 13:01   

Przepraszam jak czytam takie komentarze to mi się odechciewa... Czy WY na prawdę każdą DOBRĄ pracę potraficie zrąbać?

Pomijam styl Twojej wypowiedzi...
Projekt jest świetny i za pewne nie służy autorowi do grania w busie tylko po to aby się cieszyć że się UMIE.
Nic, polecam chomikaaa zrobienie takiej samej z dźwiękiem i z możliwością lądowania podczas grania...

Łukasz

P.S. Trochę szacunku do twórców. Bo niedługo będą same zasilacze do oglądania.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Aug 2008 13:01   

Back to top

chomikaaa
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 29 Aug 2008 13:23   

Ja nie krytykuję urządzenia tylko zauważyłem tę niedogodność z ładowaniem, a brak dźwięku jest dużą wg mnie dużą wadą, choćby wczoraj oglądałem inny projekt na 2 prockach zrobioną konsolę, i było by miło posłuchać starych dobrych dźwięków z dawnych lat.

Poza tym powinniśmy komentować topik a nie siebie nawzajem.
Back to top

zattara
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 30 Aug 2008 08:44   

Bardzo udany projekt choć brak dźwięku faktycznie jest niedogodnością. Co prawda w tej grze nie było zbyt wielu dźwięków o muzyczce nie wspominając, ale mimo wszystko. Sam lubię czasem wrócić do starych czasów i pozjadać kropki.
Back to top

maly_elektronik
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 30 Aug 2008 09:14   

Projekt bardzo ciekawy :) Co do tego dźwięku to nawet specjalnie poszukałem jaki był i czy w ogóle on występował. I jak się okazało to było raptem kilka prostych dźwięków więc jak autor będzie miał ochotę to nawet je obsłuży przez PWM :)
PS Zmień przełącznik w górnej części obudowy bo nie pasuje do "wystroju" urządzonka
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 Aug 2008 09:14   

Back to top

mariuz
Poziom 22
Poziom 22

Post#7 31 Aug 2008 18:22   

Ehh... Niektórym to bardzo chce się czytać... Autor urządzenia (URZĄDZENIA a nie tematu) zdecydował się pominąć dźwięki, gdyż producent tego KLONU Pacmana stworzył gorsze dźwięki niż oryginalne. Dlatego przy adaptacji konsoli do warunków mobilnych tor audio pominięto.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Abroad -> Przenośny PACMAN mini. Opis urządzenia.
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Pacman -ikona elektronicznej rozrywki obchodzi 30 urodziny (1)
PACMAN AVR by Duch (52)
Netbook od Onkyo. Opis urządzenia. (4)

Page generation time: 0.078 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed