| Author |
mi_ma Poziom 18

|
29 Aug 2008 09:14 Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
oto kolejny projekt jaki można znaleźć na stronach forum benheck'a (autora przeróbek ps3 itp). Tym razem jest to przenośna konsola do gier, a właściwie z tylko jedną grą: PACMANem. Wykorzystuje ona wnętrzności wyciągnięte z JAKKS Namco TV. Sygnał obrazu jest bezpośrednio podłączony pod wyświetlacz CCFL 2.5'' z podświetleniem. Cztery akumulatory AA pozwalają na 2.5 godziny zabawy. Projekt nie jest trudny do wykonania, ale z pewnością jest miły dla oka. Niestety nie został w konsoli zastosowany żaden wzmacniacz audio, a co za tym idzie możemy cieszyć się tylko obrazem z gry, a nie dźwiękami.

Źródło http://forums.benheck.com/viewtopic.php?t=24780
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Aug 2008 09:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
chomikaaa Poziom 17

|
29 Aug 2008 12:11 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
nie mozna grac podczas ladowania i brak dzwieku to powazny problem
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Aug 2008 12:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Balu Poziom 24

|
29 Aug 2008 13:01 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
Przepraszam jak czytam takie komentarze to mi się odechciewa... Czy WY na prawdę każdą DOBRĄ pracę potraficie zrąbać?
Pomijam styl Twojej wypowiedzi...
Projekt jest świetny i za pewne nie służy autorowi do grania w busie tylko po to aby się cieszyć że się UMIE.
Nic, polecam chomikaaa zrobienie takiej samej z dźwiękiem i z możliwością lądowania podczas grania...
Łukasz
P.S. Trochę szacunku do twórców. Bo niedługo będą same zasilacze do oglądania.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Aug 2008 13:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
chomikaaa Poziom 17

|
29 Aug 2008 13:23 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
Ja nie krytykuję urządzenia tylko zauważyłem tę niedogodność z ładowaniem, a brak dźwięku jest dużą wg mnie dużą wadą, choćby wczoraj oglądałem inny projekt na 2 prockach zrobioną konsolę, i było by miło posłuchać starych dobrych dźwięków z dawnych lat.
Poza tym powinniśmy komentować topik a nie siebie nawzajem.
|
|
| Back to top |
|
 |
zattara Poziom 10

|
30 Aug 2008 08:44 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
Bardzo udany projekt choć brak dźwięku faktycznie jest niedogodnością. Co prawda w tej grze nie było zbyt wielu dźwięków o muzyczce nie wspominając, ale mimo wszystko. Sam lubię czasem wrócić do starych czasów i pozjadać kropki.
|
|
| Back to top |
|
 |
maly_elektronik Poziom 19

|
30 Aug 2008 09:14 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
Projekt bardzo ciekawy :) Co do tego dźwięku to nawet specjalnie poszukałem jaki był i czy w ogóle on występował. I jak się okazało to było raptem kilka prostych dźwięków więc jak autor będzie miał ochotę to nawet je obsłuży przez PWM :)
PS Zmień przełącznik w górnej części obudowy bo nie pasuje do "wystroju" urządzonka
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Aug 2008 09:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mariuz Poziom 22

Joined: 15 Aug 2004 Posts: 1790 Location: Konstancin-Jeziorna
|
31 Aug 2008 18:22 Re: Przenośny PACMAN mini |
|
|
|
Ehh... Niektórym to bardzo chce się czytać... Autor urządzenia (URZĄDZENIA a nie tematu) zdecydował się pominąć dźwięki, gdyż producent tego KLONU Pacmana stworzył gorsze dźwięki niż oryginalne. Dlatego przy adaptacji konsoli do warunków mobilnych tor audio pominięto.
|
|
| Back to top |
|
 |