Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

Sterownik kotła per eko ustawienia

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Heating Systems Service -> Sterownik kotła per eko ustawienia
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 31 Aug 2008 10:16   

Sterownik kotła per eko ustawienia

Witam.
Zrobiłem centralne w domku 100 m2 i mam pytanie, jakie parametry ustawić na sterowniku st 24 (piec per eko 16 kw).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 31 Aug 2008 10:16   

Back to top

zbych33
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 20 Sep 2008 14:58   

Re: sterownik kotła per eko

Witam, mógłbyś jeszcze dodać co to za piec bo per-eko robią różne piece. A generalnie to musisz poświęcić dzień lub dwa w kotłowni i sam wypróbować siłę nadmuchu i czas pracy i czas oczekiwania przedmuchu bo tak generalnie to nie da się napisać jak ma być ustawiony bo to wszystko zależy od opału jaki posiadasz. Ja mam piec per-eko KSX21 i 3 dni z nim walczyłem aż doszedłem do ładu, na węglu inne ustawienia, na miale inne a na drzewie jeszcze inne.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Sep 2008 14:58   

Back to top

Wir
Poziom 4
Poziom 4

Post#3 01 Apr 2009 14:06   

Ogólnie mówiąc ten sterownik jest marny. Pompa pracuje cały czas a mogłaby załączać się przy temperaturze 70 stopni. Mogłaby też zmieniać bieg w zależności od temperatury wody na piecu. Przekroczenie temperatury 90 stopni wywołuje alarm piszczący, którego nie słychać jeśli piec nie stoi w stołowym pokoju.
Może ktoś wie jak wyedytować kod programu sterującego i ewentualnie tam wprowadzić modyfikacje.
Mój piec 1,2 metra kwadratowego wciągnął mi 4 tony węgla na 100 metrowy domek, to o jakąś tonę za dużo. Wszystko przez to, że pompa goni wodę cały czas i odbiera ciepło z pieca a ten grzeje i pali węgiel bo skoro jest zapotrzebowanie to trzeba. Koło się zamyka i trzeba je przerwać chociażby przez czasowe zatrzymanie pompy.
Zapraszam do dyskusji na ten temat bo chyba warto popracować nad tym sterownikiem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Apr 2009 14:06   

Back to top

pietreksz
Poziom 8
Poziom 8

Post#4 13 Oct 2009 08:51   

Witaj, mam per-eko 14 kw i nie rozumiem Twojego problemu z pompą - przecież można ustawić, od jakiej temperatury się załączy. Po co chcesz edytować program? Nic już nie ulepszysz a dostęp do wszystkich parametrów masz z menu. Ja mam 101m i teraz zaczynam drugi sezon z tym piecem. wcześniej pożarł mi 3,5t (dom słabo ocieplony.) ale wtedy eksperymentowałem jeszcze z ustawieniami. Używam regulatora pokojowego ustawionego na 22,5 stopni - wcześniej 2 miesiące używałem bez i było większe zużycie.
Back to top

artur_zeglarz
Poziom 1
Poziom 1

Post#5 07 Nov 2009 15:11   

Witam mam per-eko KSW PLUS – 16 kW ze sterownikiem ST 24 jak podłaczyc do niego alarm o przekroczeniu temperatury w mieszkaniu
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Heating Systems Service -> Sterownik kotła per eko ustawienia
Page 1 of 1
Similar topics
Defro Eko Komfort 25kW, sterownik TECH ST-37, motoreduktor (1)
Sterownik ST 37 - Kocioł Defro Eko 25kw (5)
Sterownik Eko R Yasam nie działa (1)
Sterownik Eko r yasama czunik temp (2)
Piec per eko ksx 13 czujnik temperatury zaniża wskazania (2)
Instalacja dmuchawy i sterownika do pieca PER-EKO KSW 5 (3)
Kocioł zasypowy Weberman 25kW, sterownik Luksus Pro Eko...a ustawienia (1)
jaki piec C.O PER-EKO KSW PLUS 24 kW (2)
Jak ustawic poprawnie piec na eko groszek sterownik Geco (2)
Jak ustawić sterownik GECO 403 P 02? - eko groszek 26KW (7)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.773 seconds

elektroda.pl topic RSS feed