Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Canon iP4300 Reset błędów Program ?


  Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners ->Canon iP4300 Reset błędów Program ? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
atomic99
Level 18
Location: Ostrów
Joined: 11 Aug 2006
Posts: 363
Helped: 6
Post rating: 5
atomic99
Level 18
Post#1 03 Sep 2008 10:34  Topic author   

Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Poszukuję jakiegoś programu serwisowego
do resetowania błędów w drukarce iP4300

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#2 05 Sep 2008 15:28    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


resety odbywają się z "palca"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atomic99
Level 18
Location: Ostrów
Joined: 11 Aug 2006
Posts: 363
Helped: 6
Post rating: 5
atomic99
Level 18
Post#3 05 Sep 2008 18:24  Topic author   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


mi nie chodzi o błędy typu że nie ma tuszu itp
bardziej o serwisowe np. 5100 (full pampers) itp

do innych modeli ip2000 bodajże programik widziałem
w sieci a do tego ip4300 nie spotkałem się możliwe że działa jakiś inny tylko trzeba gdzieś go wylukać

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#4 05 Sep 2008 22:18    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


A ja wiem że nie ma wchodzi się w tryp serwisowy i kasuje się pampersa zapomocą guzików, poszukaj na elektrodzie a znajdziesz (ip 4000 ip 3000 ip 4200 identycznie)

Helpful post? + 0
Back to top
atomic99
Level 18
Location: Ostrów
Joined: 11 Aug 2006
Posts: 363
Helped: 6
Post rating: 5
atomic99
Level 18
Post#5 08 Sep 2008 09:21  Topic author   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


no oki

mam ten wątek http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic41945-0.html

są tam serwisówki jakieś programiki
ale który program będzie pasował też do ip4300 ? ? ?

Helpful post? + 0
Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#6 08 Sep 2008 17:39    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


pracuje w tej branzy 7 lat, oczywiście te drukarki sa krócej i nie spotkałem się z programem do kasowania pmpersów (oczywiście w tej drukarce) (bynajmniej Canon mi nie udostępnił)

Helpful post? + 0
Back to top
henrykkru
Level 1
Location: Warszawa
Joined: 16 Dec 2008
Posts: 1
henrykkru
Level 1
Post#7 31 Dec 2008 20:46    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Reset klawiszowy w BJC4200 nie działa. Programu do resetowania pampersa nie daje się odnaleźć w sieci. Proszę o jakąś radę.
HK

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16881
Helped: 954
marek216
Company Account
Level 43
Post#8 01 Jan 2009 08:58    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Tu jest dokumentacja z 4200

http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra2924797.html#2924797

Powinno być podobnie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#9 02 Jan 2009 12:12    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


"henrykkru" - porównując te dwie drukarki to tak jak byś części z "disla" wkładał do "benzyny" Bjc- to całkiem inna technologia, wpisz w okienku "szukaj": ip 4000, ip 3000, ip 4200, a znajdziesz.

Helpful post? + 0
Back to top
marianmaras
Level 1
Location: bydgoszcz
Joined: 15 Jan 2010
Posts: 1
marianmaras
Level 1
Post#10 15 Jan 2010 15:34    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


żadna z tych metod które opisujecie nie działa przy ip 4200, mi wyskakuje"wystąpiły błędy zbiornika z atramentem. otwórz pokrywę drukarki i wymień zbiorniki z atramentem, na których nie świecą się lampki atramentu." przytrzymanie klawisza resume 5 sekund nie działa!!!, otwarcie klapy nie działa, wyjecie i włożenie ich z powrotem nie działa, jeden nie świeci z czarnym tuszem podkreślam że uzupełniam sobie je dobrym tuszem zakupionym na stronie agawa, tyle już razy uzupełniałem i było dobrze a teraz to wyskakuje.:(

Helpful post? + 0
Back to top
wshk
Level 17
Joined: 12 Sep 2008
Posts: 323
Helped: 19
Post rating: 2
wshk
Level 17
Post#11 15 Jan 2010 15:50    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


W takim razie padl ci chip przy zasobniku do ktorego odnosi sie komunikat.

Helpful post? + 0
Back to top
miodek85
Level 2
Joined: 28 Nov 2009
Posts: 2
miodek85
Level 2
Post#12 03 Feb 2010 14:36    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


u mnie to samo co u marianmaras'a , tylko że to się odnosi do obu czarnych atramentów, które wykazały błąd równocześnie (jeden jest oryginałem canona, a drugi zamiennikiem. Podmiana chipu z np. kolorowego do czarnego nic złego nie zrobi?
P.S.
Czy stojący na drukarce amplituner może mieć wpływ na jej działanie?

Helpful post? + 0
Back to top
DoctorQ
Level 9
Location: Kraków
Joined: 01 Oct 2007
Posts: 16
DoctorQ
Level 9
Post#13 23 Feb 2010 23:52    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


A czy przypadkiem nie grzebiecie przy drukarkach z zdjętą obudową ?
Te błędy wyskakują przy sprawnej karetce i chipach jeżeli jest ściągnięta górna część obudowy. To samo się tyczy drukowania przy otwartej klapie.

Dodano po 2 [minuty]:

Jeszcze jedno pytanie do leeart...

Czy w pracy masz jakiś polecany specyfik który bedzie dla mnie dostępny do czyszczenia głowicy ?

Gdzie znajde dokumentację serwisową do ip 4500 ? Próbuję uratować tą jeszcze dobrej produkcji drukarkę Canona, znim przeszli na male pojemniki.

Helpful post? + 0
Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#14 05 Mar 2010 00:15    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Napiszę to jeszcze raz, aczkolwiek znowu moderator odpisze że jestem głupi i moje porady są idiotyczne.
Ja po wyjęciu głowicy z drukarki wkładam pod bieżącą wodę (pod kran) i płuczę ją. Potem osuszam np. ręcznikiem papierowym i sprawdzam jak drukuje. Ale o tym już pisałem na innych postach.

Helpful post? + 0
Back to top
noplus
Level 10
Joined: 11 Jun 2007
Posts: 45
noplus
Level 10
Post#15 16 Mar 2010 12:22    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


...jeśli chodzi o błędy które opisujecie, to przyczyną są z całą pewnością chipy w tuszach, które najprawdopodobniej uszkodziłeś lub jeśli miałeś więcej szczęścia zalałeś tylko tuszem. Spróbuj je wyczyścić ręcznikiem papierowym i powinno pomóc, jeśli nie wymień uszkodzone chipy na inne(dodam tylko że np. chip od koloru żółtego będzie działał tylko w miejscu żółtym)

Helpful post? + 0
Back to top
elizagra
Level 2
Joined: 28 Mar 2010
Posts: 2
elizagra
Level 2
Post#16 28 Mar 2010 20:58    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Proszę o pomoc.
Parę dni temu przy normalnym użytkowaniu drukarki IP 4300 przestał nagle jeździć wózek. Drukarka się włącza, coś tam zaczyna się dziać i miga kontrolka. Niestety po otwarciu klapki nie ma ruchów wózka.
Oddałam ją do serwisu ale Pan powiedział, że niestety nie wie co się dzieje. Doszedł tylko do tego, że błąd ma kod 112.
I nie wiem co robić - próbować gdzieś indziej naprawiać czy wyrzucić do śmietnika.
Proszę o radę.
Drukarka ma 2 lata. Użytkowana w domu. Stosowałam zamienniki tuszy.

Helpful post? + 0
Back to top
leeart
Company Account
Level 33
Location: Warszawa
Joined: 31 Oct 2007
Posts: 2018
Helped: 205
Post rating: 48
leeart
Company Account
Level 33
Post#17 28 Mar 2010 22:27    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Policz ile razy miga i czy na przemian np: zielono-pomarańczowy lub pomarańczowy i raz zielony. błąd 112 w Canonie nie występuje

Helpful post? + 0
Back to top
elizagra
Level 2
Joined: 28 Mar 2010
Posts: 2
elizagra
Level 2
Post#18 31 Mar 2010 16:20    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Dobrze, że zadałeś mi pytanie i podjęłam się trudu podłączenia drukarki i sprawdzenia tych kontrolek (bo drukarka stała już do wyrzucenia a ja już upatrzyłam sobie na allegro używaną 4300).
Dobrze, bo zdarzył się cud..! Działa bez problemu......
Właśnie wymieniłam 2 tusze na nowe i jestem po sprawdzeniu dysz.
CUD:!: samonaprawienie albo przejażdżka autem jej pomogła :D
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.:D

Helpful post? + 0
Back to top
Wiclab
Level 9
Location: Gdańsk
Joined: 25 Jul 2008
Posts: 11
Wiclab
Level 9
Post#19 10 Jun 2010 00:26    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Przestrzegam przed czyszczeniem w ultradźwiękach głowic Canona QY6-006 czyli FINE 1pl do PIXMA IP4300, IP5200, MP600...
Właśnie tak sobie załatwiłem głowicę. :cry:
Miałem zaschniętą tylko głowicę do PGBK (ta długa) - pozostałe dysze drukowały dobrze, czyszczenie z poziomu drukarki i moczenie w ciepłej wodzie nic nie dawało. Postanowiłem zamoczyć głowicę w denaturacie i użyć dodatkowo myjki ultradźwiękowej. Puszczało czarny tusz aż miło...
Po ok 3 minutach głowicę wypłukałem w czystym denaturacie, potem w wodzie, wysuszyłem i założyłem. Głowica do PGBK wyczyściła się ślicznie, ale kolory padły. :!:
Próby z czyszczeniem z poziomu obsługi czy przepłukiwaniem tuszem samych dysz nic nie dały. Głowica kolorowa daje tylko rozkalibrowane cienie wydruków.
Wygląda na to że FINE 1pl są tak delikatne że nawet ultradźwięki je mogą uszkodzić. Dotychczas nie zdarzyło mi się uszkodzić ultradźwiękami tej samej starej myjki żadnej innej głowicy. Miałem wcześniej Epsona, HP, czyściłem tak znajomym głowice do BJC. Te wszystkie głowice miały krople nie mniejsze niż 2pl - pewnie tu tkwi różnica.

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16881
Helped: 954
marek216
Company Account
Level 43
Post#20 10 Jun 2010 11:48    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Po pierwsze zamiast denaturatu IPA - po drugie jakiej mocy myjka ?

Helpful post? + 0
Back to top
Wiclab
Level 9
Location: Gdańsk
Joined: 25 Jul 2008
Posts: 11
Wiclab
Level 9
Post#21 14 Jun 2010 20:13    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


marek216 wrote:
Po pierwsze zamiast denaturatu IPA - po drugie jakiej mocy myjka ?


ad 1. IPA mi "wyszła" już jakiś czas temu, ostatnie dwa lekkie czyszczenia robiłem już z denturki i nic złego się nie działo.
ad 2. Myjka to hybryda na bazie starej wanny 0,5l Horbach T-310, oryginalnie pobór ok 30W, po wymianie przetwornika, tranzystorów i zwiększeniu radiatorów pobór wzrósł do ok 45W. Jest mocna, ale bez przesady. Inne myjki z którymi miałem do czynienia potrafiły nawet wychlapać wodę przy 2/3 napełnienia. Moja tylko marszczy lustro. Częstotliwość oryginalnie 35kHz, po modyfikacjach - nie wiem.

Helpful post? + 0
Back to top
pok3
Level 9
Location: Lublin
Joined: 28 May 2005
Posts: 11
pok3
Level 9
Post#22 16 Nov 2010 19:19    

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Witam!

Mam problem ze swoją ip 4200, a mianowicie:

w momencie gdy ją włączam słychać że w środku wszystko działa, ale gdy tylko przestanie tam szumieć i drukarka przechodzi do "trybu gotowości" środkowa lampka zaczyna mrugać na pomarańczowo sekwencją 5 mrugnięć przerwa i znowu i tak do czasu gdy ją wyłączę.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Canon iP4300 Reset błędów Program ?
Page 1 of 1

Similar topics to canon iP4300 Reset błędów Program ?

canon ip4300 mrugnięc 14 (12)
Canon IP4300 Problem po regeneracji (15)
CANON IP4300 - pytanie o zasilacz (4)
CANON IP4300 - udrożnienie głowicy (1)
canon ip4300 problem z czarnym tuszem (5)
Canon ip4300 problem z tuszem mruga (7)
Canon IP4300 pełny pochłaniacz atramentu (8)
canon IP4300 czujnik przedniej klapy (3)
Canon IP4300 - zgłasza błąd 6B00 (1)
Głowica czy tusze? Canon IP4300 (11)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.107 seconds