Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Canon iP4300 Reset błędów Program ?
Author
Message
atomic99
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 11 Aug 2006
Posts: 343
Location: Ostrów

Post#1 Post from the author of the topic 03 Sep 2008 10:34   

Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Poszukuję jakiegoś programu serwisowego
do resetowania błędów w drukarce iP4300

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Sep 2008 10:34   





Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#2 05 Sep 2008 15:28   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


resety odbywają się z "palca"

Helpful message? + -

Back to top
   
atomic99
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 11 Aug 2006
Posts: 343
Location: Ostrów

Post#3 Post from the author of the topic 05 Sep 2008 18:24   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


mi nie chodzi o błędy typu że nie ma tuszu itp
bardziej o serwisowe np. 5100 (full pampers) itp

do innych modeli ip2000 bodajże programik widziałem
w sieci a do tego ip4300 nie spotkałem się możliwe że działa jakiś inny tylko trzeba gdzieś go wylukać

Helpful message? + -

Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#4 05 Sep 2008 22:18   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


A ja wiem że nie ma wchodzi się w tryp serwisowy i kasuje się pampersa zapomocą guzików, poszukaj na elektrodzie a znajdziesz (ip 4000 ip 3000 ip 4200 identycznie)

Helpful message? + -

Back to top
   
atomic99
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 11 Aug 2006
Posts: 343
Location: Ostrów

Post#5 Post from the author of the topic 08 Sep 2008 09:21   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


no oki

mam ten wątek http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic41945-0.html

są tam serwisówki jakieś programiki
ale który program będzie pasował też do ip4300 ? ? ?

Helpful message? + -

Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#6 08 Sep 2008 17:39   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


pracuje w tej branzy 7 lat, oczywiście te drukarki sa krócej i nie spotkałem się z programem do kasowania pmpersów (oczywiście w tej drukarce) (bynajmniej Canon mi nie udostępnił)

Helpful message? + -

Back to top
   
henrykkru
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 16 Dec 2008
Posts: 1
Location: Warszawa

Post#7 31 Dec 2008 20:46   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Reset klawiszowy w BJC4200 nie działa. Programu do resetowania pampersa nie daje się odnaleźć w sieci. Proszę o jakąś radę.
HK

Helpful message? + -

Back to top
   
marek216
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16068
Location: Racibórz

Post#8 01 Jan 2009 08:58   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Tu jest dokumentacja z 4200

http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra2924797.html#2924797

Powinno być podobnie

Helpful message? + -

Selling: (Add)
01 January 2015 LTC3455
Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#9 02 Jan 2009 12:12   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


"henrykkru" - porównując te dwie drukarki to tak jak byś części z "disla" wkładał do "benzyny" Bjc- to całkiem inna technologia, wpisz w okienku "szukaj": ip 4000, ip 3000, ip 4200, a znajdziesz.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jan 2009 12:12   





Back to top
   
marianmaras
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 15 Jan 2010
Posts: 1
Location: bydgoszcz

Post#10 15 Jan 2010 15:34   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


żadna z tych metod które opisujecie nie działa przy ip 4200, mi wyskakuje"wystąpiły błędy zbiornika z atramentem. otwórz pokrywę drukarki i wymień zbiorniki z atramentem, na których nie świecą się lampki atramentu." przytrzymanie klawisza resume 5 sekund nie działa!!!, otwarcie klapy nie działa, wyjecie i włożenie ich z powrotem nie działa, jeden nie świeci z czarnym tuszem podkreślam że uzupełniam sobie je dobrym tuszem zakupionym na stronie agawa, tyle już razy uzupełniałem i było dobrze a teraz to wyskakuje.Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Jan 2010 15:34   





Back to top
   
wshk
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 317

Post#11 15 Jan 2010 15:50   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


W takim razie padl ci chip przy zasobniku do ktorego odnosi sie komunikat.

Helpful message? + -

Back to top
   
miodek85
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 28 Nov 2009
Posts: 2

Post#12 03 Feb 2010 14:36   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


u mnie to samo co u marianmaras'a , tylko że to się odnosi do obu czarnych atramentów, które wykazały błąd równocześnie (jeden jest oryginałem canona, a drugi zamiennikiem. Podmiana chipu z np. kolorowego do czarnego nic złego nie zrobi?
P.S.
Czy stojący na drukarce amplituner może mieć wpływ na jej działanie?

Helpful message? + -

Back to top
   
DoctorQ
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 01 Oct 2007
Posts: 16
Location: Kraków

Post#13 23 Feb 2010 23:52   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


A czy przypadkiem nie grzebiecie przy drukarkach z zdjętą obudową ?
Te błędy wyskakują przy sprawnej karetce i chipach jeżeli jest ściągnięta górna część obudowy. To samo się tyczy drukowania przy otwartej klapie.

Dodano po 2 [minuty]:

Jeszcze jedno pytanie do leeart...

Czy w pracy masz jakiś polecany specyfik który bedzie dla mnie dostępny do czyszczenia głowicy ?

Gdzie znajde dokumentację serwisową do ip 4500 ? Próbuję uratować tą jeszcze dobrej produkcji drukarkę Canona, znim przeszli na male pojemniki.

Helpful message? + -

Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#14 05 Mar 2010 00:15   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Napiszę to jeszcze raz, aczkolwiek znowu moderator odpisze że jestem głupi i moje porady są idiotyczne.
Ja po wyjęciu głowicy z drukarki wkładam pod bieżącą wodę (pod kran) i płuczę ją. Potem osuszam np. ręcznikiem papierowym i sprawdzam jak drukuje. Ale o tym już pisałem na innych postach.

Helpful message? + -

Back to top
   
noplus
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 11 Jun 2007
Posts: 45

Post#15 16 Mar 2010 12:22   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


...jeśli chodzi o błędy które opisujecie, to przyczyną są z całą pewnością chipy w tuszach, które najprawdopodobniej uszkodziłeś lub jeśli miałeś więcej szczęścia zalałeś tylko tuszem. Spróbuj je wyczyścić ręcznikiem papierowym i powinno pomóc, jeśli nie wymień uszkodzone chipy na inne(dodam tylko że np. chip od koloru żółtego będzie działał tylko w miejscu żółtym)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Mar 2010 12:22   





Back to top
   
elizagra
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 28 Mar 2010
Posts: 2

Post#16 28 Mar 2010 20:58   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Proszę o pomoc.
Parę dni temu przy normalnym użytkowaniu drukarki IP 4300 przestał nagle jeździć wózek. Drukarka się włącza, coś tam zaczyna się dziać i miga kontrolka. Niestety po otwarciu klapki nie ma ruchów wózka.
Oddałam ją do serwisu ale Pan powiedział, że niestety nie wie co się dzieje. Doszedł tylko do tego, że błąd ma kod 112.
I nie wiem co robić - próbować gdzieś indziej naprawiać czy wyrzucić do śmietnika.
Proszę o radę.
Drukarka ma 2 lata. Użytkowana w domu. Stosowałam zamienniki tuszy.

Helpful message? + -

Back to top
   
leeart
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 1707
Location: Warszawa

Post#17 28 Mar 2010 22:27   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Policz ile razy miga i czy na przemian np: zielono-pomarańczowy lub pomarańczowy i raz zielony. błąd 112 w Canonie nie występuje

Helpful message? + -

Back to top
   
elizagra
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 28 Mar 2010
Posts: 2

Post#18 31 Mar 2010 16:20   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Dobrze, że zadałeś mi pytanie i podjęłam się trudu podłączenia drukarki i sprawdzenia tych kontrolek (bo drukarka stała już do wyrzucenia a ja już upatrzyłam sobie na allegro używaną 4300).
Dobrze, bo zdarzył się cud..! Działa bez problemu......
Właśnie wymieniłam 2 tusze na nowe i jestem po sprawdzeniu dysz.
CUD:!: samonaprawienie albo przejażdżka autem jej pomogła Very Happy
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Wiclab
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 25 Jul 2008
Posts: 11
Location: Gdańsk

Post#19 10 Jun 2010 00:26   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Przestrzegam przed czyszczeniem w ultradźwiękach głowic Canona QY6-006 czyli FINE 1pl do PIXMA IP4300, IP5200, MP600...
Właśnie tak sobie załatwiłem głowicę. Crying or Very sad
Miałem zaschniętą tylko głowicę do PGBK (ta długa) - pozostałe dysze drukowały dobrze, czyszczenie z poziomu drukarki i moczenie w ciepłej wodzie nic nie dawało. Postanowiłem zamoczyć głowicę w denaturacie i użyć dodatkowo myjki ultradźwiękowej. Puszczało czarny tusz aż miło...
Po ok 3 minutach głowicę wypłukałem w czystym denaturacie, potem w wodzie, wysuszyłem i założyłem. Głowica do PGBK wyczyściła się ślicznie, ale kolory padły. Exclamation
Próby z czyszczeniem z poziomu obsługi czy przepłukiwaniem tuszem samych dysz nic nie dały. Głowica kolorowa daje tylko rozkalibrowane cienie wydruków.
Wygląda na to że FINE 1pl są tak delikatne że nawet ultradźwięki je mogą uszkodzić. Dotychczas nie zdarzyło mi się uszkodzić ultradźwiękami tej samej starej myjki żadnej innej głowicy. Miałem wcześniej Epsona, HP, czyściłem tak znajomym głowice do BJC. Te wszystkie głowice miały krople nie mniejsze niż 2pl - pewnie tu tkwi różnica.

Helpful message? + -

Back to top
   
marek216
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16068
Location: Racibórz

Post#20 10 Jun 2010 11:48   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Po pierwsze zamiast denaturatu IPA - po drugie jakiej mocy myjka ?

Helpful message? + -

Selling: (Add)
01 January 2015 LTC3455
Back to top
   
Wiclab
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 25 Jul 2008
Posts: 11
Location: Gdańsk

Post#21 14 Jun 2010 20:13   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


marek216 wrote:
Po pierwsze zamiast denaturatu IPA - po drugie jakiej mocy myjka ?


ad 1. IPA mi "wyszła" już jakiś czas temu, ostatnie dwa lekkie czyszczenia robiłem już z denturki i nic złego się nie działo.
ad 2. Myjka to hybryda na bazie starej wanny 0,5l Horbach T-310, oryginalnie pobór ok 30W, po wymianie przetwornika, tranzystorów i zwiększeniu radiatorów pobór wzrósł do ok 45W. Jest mocna, ale bez przesady. Inne myjki z którymi miałem do czynienia potrafiły nawet wychlapać wodę przy 2/3 napełnienia. Moja tylko marszczy lustro. Częstotliwość oryginalnie 35kHz, po modyfikacjach - nie wiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
pok3
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 28 May 2005
Posts: 11
Location: LBN

Post#22 16 Nov 2010 19:19   

Re: Canon iP4300 Reset błędów Program ?


Witam!

Mam problem ze swoją ip 4200, a mianowicie:

w momencie gdy ją włączam słychać że w środku wszystko działa, ale gdy tylko przestanie tam szumieć i drukarka przechodzi do "trybu gotowości" środkowa lampka zaczyna mrugać na pomarańczowo sekwencją 5 mrugnięć przerwa i znowu i tak do czasu gdy ją wyłączę.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Canon iP4300 Reset błędów Program ?
Page 1 of 1
Similar topics
canon ip4300 mrugnięc 14 (12)
Canon IP4300 Problem po regeneracji (15)
CANON IP4300 - pytanie o zasilacz (4)
CANON IP4300 - udrożnienie głowicy (1)
canon ip4300 problem z czarnym tuszem (5)
Canon ip4300 problem z tuszem mruga (7)
Canon IP4300 pełny pochłaniacz atramentu (8)
canon IP4300 czujnik przedniej klapy (3)
Canon IP4300 - zgłasza błąd 6B00 (1)
Głowica czy tusze? Canon IP4300 (11)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed